naitai, tortas prikolnas , kaip ir jo autorė
Angel, labai gražu
@adrij@, kaip visada, nuostabu
Kai aš dariau šokoladine tvorelę pirmą karta, tai man ji kaip ir gavosi ok, antra karta per daug "atskiedžiau" šokoladą, bet supratau tik tiek, kad kuo toliau tuo vis geryn ėjo
Vis dėl to kiekvieną naujiena reikia atidirbti ir tik kelis kartus padarius blogai suprasi ką darai ne taip (Čia mano gyvenimiška patirtis kalba )
Čia mano pirmoji tvorelė:
Snikersas apie 4,5 kg (kolektyvui)

Tik aš darydama tvorelę ją nuo juostelės nuimu kitaip, taip, kad viršus (ant popieriaus gulintis) ir ant torto būtų viršuje
Gal supratot
Ant nuotraukos matosi
Merginos patarkite prašau dėl puošimo gyvomis gėlėmis. Galima nedidelias puokšteles kišti i torta su ta plastmasine kolbute?
Ir galima atskirus žiedelius, apvyniojus pvz. maistine plėvele kišti tiesiai į tortą? Ar turi būti kažkas specialaus? Po savaitės manes laukia didelis išbandymas, tai galvoju, kad nerizikuosiu sugadinti visa reikala savo gamybos gėlėmis
O gyvomis gal mažiau nervų kainuos
Kokios gelės tinka tokiam puošimui
Orchidėjos žiedai, gal rozės? Kokios dar ilgiau nevysta?
Ir dar noriu paklausti, gal yra kur pažiūreti kaip daromi tie bijūnų žiedai, o gal pasitreniruočiau ir man kas gautusi, man jie tokie gražūs
Tiesa, Jūsų tortų jau senai nebegiriu nes jie visi fantastiški, tiesiog grožiuosi ir mokinuosi



Snikersas apie 4,5 kg (kolektyvui)


Tik aš darydama tvorelę ją nuo juostelės nuimu kitaip, taip, kad viršus (ant popieriaus gulintis) ir ant torto būtų viršuje



Merginos patarkite prašau dėl puošimo gyvomis gėlėmis. Galima nedidelias puokšteles kišti i torta su ta plastmasine kolbute?



Kokios gelės tinka tokiam puošimui

Ir dar noriu paklausti, gal yra kur pažiūreti kaip daromi tie bijūnų žiedai, o gal pasitreniruočiau ir man kas gautusi, man jie tokie gražūs

Tiesa, Jūsų tortų jau senai nebegiriu nes jie visi fantastiški, tiesiog grožiuosi ir mokinuosi

NAITAI,gaila,kad meciau rukyti
@adrij@
Angel kaip visada
mergickos noreciau pasidalinti tortuko receptu,kuri vakar kepiau,jis is rusu saito.....bet fantastiskas
siand lapnojam
labai skanu
tik darbelio nemazai,kol iskepi biskvitelius...principas,kaip torto princas REGENTAS
gal i tortu tema parasysiu,ir nuotraukele ikelsiu,kaip atrodo pjuvis

@adrij@

Angel kaip visada

mergickos noreciau pasidalinti tortuko receptu,kuri vakar kepiau,jis is rusu saito.....bet fantastiskas





Aciu mergaites uz vertinimus
Del geliu formavimo tai negaliu nieko komentuoti nes man jos gaunasi tik va tokios isiskleidusios niekaip neiseina suformuoti i bumbula ju
nu va sito nezinojau kazkaip matyt praleidus busiu
tai ka NAITAI kur tau sarasa atsiusti
@drij@ gal jums nebutu sunku del kaspinus siek tiek pakomentuosti, ar labai turi itakos kokie tie kaspinai nes ju visokiu yra labai sunku isirinkti.
Del geliu formavimo tai negaliu nieko komentuoti nes man jos gaunasi tik va tokios isiskleidusios niekaip neiseina suformuoti i bumbula ju
QUOTE(@adrij@ @ 2011 10 26, 02:04)
Na jos ne plastmasinės , o perku pas naitas , argi nežinot
, ji moldais pavaro , va ir turiu
, tik kai reik mikrobangėje pašildau , palankstau kojas , rankas , taip kaip pagal tortą turėtų būti .... no problem
.



nu va sito nezinojau kazkaip matyt praleidus busiu
tai ka NAITAI kur tau sarasa atsiusti



@drij@ gal jums nebutu sunku del kaspinus siek tiek pakomentuosti, ar labai turi itakos kokie tie kaspinai nes ju visokiu yra labai sunku isirinkti.
sveikute.cia kur man parase receptuka
Glaistas - kiaušinio baltymas išplakamas lengvai, berti cukraus pudrą, dėti citrinų rūgšties kruopų. RAGAUTI kol pataikysit gaivumą. Dėti tiek cukraus pudros, kad užpylus glaistą tas lyg norėtų nubėgti, bet jau stingtų. Jeigu per daug įdėsit pudros, įpilkit pusę šaukštelio vandens.. nugis atitaikysit vistiek.
norejau paklausti dar, ar galiu ispausti sulciu is naturalios citrinos,ar reikia pirkti butinai kita skysta rugstele?ir dar..ar reikia plakti labai lengvai? ar kad butu ji labai puri ar ne? as net neisivaizduoju

Glaistas - kiaušinio baltymas išplakamas lengvai, berti cukraus pudrą, dėti citrinų rūgšties kruopų. RAGAUTI kol pataikysit gaivumą. Dėti tiek cukraus pudros, kad užpylus glaistą tas lyg norėtų nubėgti, bet jau stingtų. Jeigu per daug įdėsit pudros, įpilkit pusę šaukštelio vandens.. nugis atitaikysit vistiek.
norejau paklausti dar, ar galiu ispausti sulciu is naturalios citrinos,ar reikia pirkti butinai kita skysta rugstele?ir dar..ar reikia plakti labai lengvai? ar kad butu ji labai puri ar ne? as net neisivaizduoju

QUOTE(likta @ 2011 10 26, 09:40)
naitai, tortas prikolnas , kaip ir jo autorė
Angel, labai gražu
@adrij@, kaip visada, nuostabu
Angel, labai gražu
@adrij@, kaip visada, nuostabu

QUOTE(Bijuna @ 2011 10 26, 09:49)
Tik aš darydama tvorelę ją nuo juostelės nuimu kitaip, taip, kad viršus (ant popieriaus gulintis) ir ant torto būtų viršuje
Gal supratot
Ant nuotraukos matosi



aha, matosi. Aukštasis pilotažas

QUOTE(escada* @ 2011 10 26, 11:22)
sveikute.cia kur man parase receptuka
Glaistas - kiaušinio baltymas išplakamas lengvai, berti cukraus pudrą, dėti citrinų rūgšties kruopų. RAGAUTI kol pataikysit gaivumą. Dėti tiek cukraus pudros, kad užpylus glaistą tas lyg norėtų nubėgti, bet jau stingtų. Jeigu per daug įdėsit pudros, įpilkit pusę šaukštelio vandens.. nugis atitaikysit vistiek.
norejau paklausti dar, ar galiu ispausti sulciu is naturalios citrinos,ar reikia pirkti butinai kita skysta rugstele?ir dar..ar reikia plakti labai lengvai? ar kad butu ji labai puri ar ne? as net neisivaizduoju

Glaistas - kiaušinio baltymas išplakamas lengvai, berti cukraus pudrą, dėti citrinų rūgšties kruopų. RAGAUTI kol pataikysit gaivumą. Dėti tiek cukraus pudros, kad užpylus glaistą tas lyg norėtų nubėgti, bet jau stingtų. Jeigu per daug įdėsit pudros, įpilkit pusę šaukštelio vandens.. nugis atitaikysit vistiek.
norejau paklausti dar, ar galiu ispausti sulciu is naturalios citrinos,ar reikia pirkti butinai kita skysta rugstele?ir dar..ar reikia plakti labai lengvai? ar kad butu ji labai puri ar ne? as net neisivaizduoju

galima spaust citriną drąsiai.
Angel 1203, o kur Tu perki figūrėles?


QUOTE(naitas @ 2011 10 26, 09:25)
naitai, žinant Jūsų humoro jausmą, aš supratau

QUOTE(Bijuna @ 2011 10 26, 11:29)
klystate šį kartą

likta, aš jau laukiu meet'o.. aišku, kas čia mane kvies



Labas rytas
Gal kas galėtų paaiškinti kaip padaryti maišą?
Pagal šią nuorodą nelabai suprantu http://www.povarenok...pes/show/41184/
tortą reikia uždėti ant iškočiotos masės? ar apdengti mase tertą ir dengiant viršuje daryti raukšles maišo?
Gal kas galėtų paaiškinti kaip padaryti maišą?
Pagal šią nuorodą nelabai suprantu http://www.povarenok...pes/show/41184/
tortą reikia uždėti ant iškočiotos masės? ar apdengti mase tertą ir dengiant viršuje daryti raukšles maišo?
naitas kaži kuri persirūkėm .... aš apie figūrėlių pašildymą , tu apie save ...na kur tokia bikrobangę rasti
, kad tamsta tilptum
...figūrėles pašildau , kad suminkštėtu , pabandyk be šildymo kojales sulenkti
.
Juostelių yra kelių rūšių , vienos šiaip sau , kitos super , tas super perku ...bet jei tortas prastai išlygintas , dėk , kad ir super duper juosteles ( nebent gumines , dar tokių neradau ) , vis tiek banguosis , neaptempsi net su vyro pagalba ( jis už vieno galo tu už kito ) .
Naktinukas , moliugėlio atspalvio , prašė rausvo , gausiu snukin .turbūt .....žinot , jei bent dar vieną paprašys su saldainiais , aš turbūt nepadarysiu , fantazija eina į pabaigą
.



Juostelių yra kelių rūšių , vienos šiaip sau , kitos super , tas super perku ...bet jei tortas prastai išlygintas , dėk , kad ir super duper juosteles ( nebent gumines , dar tokių neradau ) , vis tiek banguosis , neaptempsi net su vyro pagalba ( jis už vieno galo tu už kito ) .
Naktinukas , moliugėlio atspalvio , prašė rausvo , gausiu snukin .turbūt .....žinot , jei bent dar vieną paprašys su saldainiais , aš turbūt nepadarysiu , fantazija eina į pabaigą


@adrij@, tai gi visi tortai eina pas kitus klientus, sukeiskit vietomis saldainius ir vsio
Klienui jis vienintelis ir nepakartojamas
O man dar pasakykite ar sumaišius mėlyna ir žalia spalvas aš išgausiu turkio (jūrine) spalva
P.S. Supratau, kad čia tik profes renkasi
, visos super geles raito ir gyvomis nei viena nepuošiate (taip tikriausiai tik tinginės daro
) todėl ir paaiškinimų jokių nerašote, ka gi einu tada i youtube
Gal ten ką rasiu


O man dar pasakykite ar sumaišius mėlyna ir žalia spalvas aš išgausiu turkio (jūrine) spalva

P.S. Supratau, kad čia tik profes renkasi




mieloji mano, Bijūna, puošiam itin retai atvejais, juk seki forumą senai ir tikrai žinai, ir apie gėles jau rašyta ne kartą, man kai teko dėti gyvas gėles, o teko tik rožes ir tik du kartus gyvenime, tai aš kreipiausi į profesionalią floristę, ji man suformavo žiedynus į kolbeles, aš jas prieš kišdama į tortą dar nuvaliau degtine dėl visa ko. Jei tortas dengtas mase, tai įpjauni masėje kryžiuką ir įsmeigi kolbytę (būtų gerai, jei būtų smailėjančiu galu), kažkur ir kažkada čia forume buvo rašyta, kad gėlių kotus įkišus įlydytą vašką, o paskui apsukus maistine plėvele irgi galima dėti į tortą, bet man priimtinesnios buvo kolbelių variantas
vat ir visos paslaptys
kad bent įsivaizduotum kaip nusibosta daryti tortus nuo vieno kurpaliaus
mes kadangi su @Adrija@ gimusios dviejų dienų skirtumu, tai aš ją labai suprantu
daryti visą laiką vienodus, tai geriau jau eiti tikrai porą cigarkų nerūkančiai sutraukti
dėl pinigų maišo, iškočiok gabalą masės, iškirsk vidurį skylę mažesnę šiek tiek, nei torto dugnas, užkelk ant tos kylės tortą, o kraštus sukelk ir suraukšlėk kaip maišą, labai paprastas būdas, ir nepalieka jokių siūlių, nieko nereikia maskuoti ir masės dugne nereikia valgyti ir svorio neprideda bereikalingo


kad bent įsivaizduotum kaip nusibosta daryti tortus nuo vieno kurpaliaus



dėl pinigų maišo, iškočiok gabalą masės, iškirsk vidurį skylę mažesnę šiek tiek, nei torto dugnas, užkelk ant tos kylės tortą, o kraštus sukelk ir suraukšlėk kaip maišą, labai paprastas būdas, ir nepalieka jokių siūlių, nieko nereikia maskuoti ir masės dugne nereikia valgyti ir svorio neprideda bereikalingo
