Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas

QUOTE(Dezdemona* @ 2011 11 04, 08:45)
na maniskei jau beveik 6men ir pulingais neberia, beria smulkiais - niezulio nera  g.gif viena diena buna daugiau, kita gali visai graziai veidukas atrodyti doh.gif  kokius tyrimus jums atliko? ar jie mokami?

mes pirmiausiai gavome is pediatres siuntima konsultacijai pas alergologa, uzsiraseme priemimui i antakalnio alergologinio poliklinika - pas Astrauskaite. Ji apziurejusi pasiule atsigulti i stacionara i ligonine - nes tik atsigulus i ligonine visi tyrimai nemokami, jeigu nesigulsi - viskas mokama, vien alergenu paliete - berods 160 ar 180 lt. mums ligonineje atliko - odos paseli, ismatu paseli del dizbiozes, bendra Igm, alergenu paliete, bendra kraujo tyrima. Zodziu - visi tyrimai nemokamai atliekami tik atsigulus i stacionara.
Atsakyti
Ir mum dilema su tais skalbikliais, pabandžiau muilo riešutus - neišskalbia. Mano mergina dabar pusantrų metų tai viskas būna dėmėta išterliota ir panašiai. Dėmių neišima, ošviesūs rūbeliai išvis užsiskalbia per porą kartų. Buvau nusipirkus kažkokį vokišką droge, tai jį naudojau kartu su riešutais, tada buvo geriau.
Atsakyti
QUOTE(vaidem @ 2011 11 04, 10:39)
Ir mum dilema su tais skalbikliais, pabandžiau muilo riešutus - neišskalbia. Mano mergina dabar pusantrų metų tai viskas būna dėmėta išterliota ir panašiai. Dėmių neišima, ošviesūs rūbeliai išvis užsiskalbia per porą kartų. Buvau nusipirkus kažkokį vokišką droge, tai jį naudojau kartu su riešutais, tada buvo geriau.

mums tie muilo riesutai uzpilkino visos rubus sviesius... ir jie nieko nieko neisskalbdavo..
Atsakyti
Wytaute69 ax.gif
Klausimas ne i tema blush2.gif Ar eco rutuliai gerai isskalbia drabuzius, patalyne?
Atsakyti
QUOTE(Tensei @ 2011 11 03, 16:49)
Kokiom priemonem skalbiat rubelius ? Turiu itarimu, kad neutral mums netinka  g.gif bet kuom ji pakeisti?

Neutral mums ziauriai netiko. Drabuzelius skalbiu su rutuliais, daugkartines sauskelnes ir siaip viska, kad prisysinta su rutuliais ir su muilo riesutais. Savo drabuzius irgi su pastaruoju deriniu skalbiu.
Demes pries skalbima patrinu su ringuvos muilu vaikiskiems drabuziukams skalbti arba ukiniu muilu. Jei bunu trynusi su muilu, dazniausiai uzstatau dviguba skalavima, kad visiskai muilo likuciu neliktu.

QUOTE(beatka1983 @ 2011 11 04, 09:57)
mums tie muilo riesutai uzpilkino visos rubus sviesius... ir jie nieko nieko neisskalbdavo..

uzpilkina ne riesuteliai, o vanduo mirksiukas.gif iprastiniai milteliai pilni chemijos, kuri ir sviesina rubelius, o riesuteliai to nedaro, taigi ir vanduo savo poveiki atlieka. Norint kad nepilketu, galima pilti sodos.
Man pakankamai gerai isskalbia (gal per mazai dedat? pas mane vanduo labai kietas, tai dedu 8 riesutukus), na o demiu ir paprasti skalbimo milteliai neisima. doh.gif
Atsakyti
as nereklamuosiu nieko - bet mes namuose viska pradejome naudoti Amway firmos, indu plovykliai, visi kiti valykliai, dantu paska Glister, milteliai is Amway. Mano uosve uzsiregistravo sitoje firmoje ir viska mums parupina.
o milteliai - va ka raso :

SA8 Premium universalūs skalbimo milteliai
Paskirtis: Universalūs SA8 Premium milteliai skirti baltiems ir spalvotiems audiniams skalbti ir veiksmingai šalinti net įsisenėjusius nešvarumus.

Sudėtis: SA8 Premium milteliai pagaminti unikalios BIOQUEST valymo sistemos pagrindu. Jų sudėtyje yra natūralaus vandens minkštiklio natrio citrato, išgaunamo iš cukrašvendrių ir kukurūzų, bei aktyviojo vandenilio peroksido baliklio, pradedančio šalinti dėmes jau 40°C temperatūros vandenyje. Milteliai neturi sieros junginių, jonų, chloro ir fosfatų. Jų kartoninis įpakavimas pagamintas vien iš antrinių medžiagų, nudažytas augaliniais aliejais.
Savybės ir privalumai: *Labai koncentruoti. *Pasižymi didele valomąja jėga, gerai išskalbia žolės, kraujo, pieno, kiaušinių dėmes. *Veiksmingi žemoje temperatūroje. *Be pašalinio veikimo, biologiškai tirpdo riebalų dėmes. *Neerzina odos. *Malonaus kvapo. *Mažai putoja. Turi natūralios kilmės priedų minkštinančių vandenį ir apsaugančiu skalbinius nuo gelsvėjimo. *Nusodina mineralines medžiagas, plaunant apsaugo nuo jų patekimo į audinius. *Visiškai ištirpsta vandenyje, nepalieka nuosėdų, skirtingai nuo daugelio be fosfatų gaminamų skalbimo miltelių, kurių sudėtyje yra daug netirpių medžiagų, po skalbimo patenkančių į nutekamuosius vandenis arba liekančių skalbiniuose ir skalbimo mašinoje. *Dermatologiškai patikrinti, nesukelia alergijos.

kolkas viska is sitos firmos naudojame tik kelis menesius - tai dar nieko negaliu spresti , na bet skalbia neblogai ir tikrai nealergizuoja ir svarbiausiai jokio kvapo nelieka skalbiniuose.
Atsakyti
QUOTE(beatka1983 @ 2011 11 04, 10:05)
mes pirmiausiai gavome is pediatres siuntima konsultacijai pas alergologa, uzsiraseme priemimui i antakalnio alergologinio poliklinika - pas Astrauskaite. Ji apziurejusi pasiule atsigulti i stacionara i ligonine - nes tik atsigulus i ligonine visi tyrimai nemokami, jeigu nesigulsi - viskas mokama, vien alergenu paliete - berods 160 ar 180 lt. mums ligonineje atliko - odos paseli, ismatu paseli del dizbiozes, bendra Igm, alergenu paliete, bendra kraujo tyrima. Zodziu - visi tyrimai nemokamai atliekami tik atsigulus i stacionara.

aciu uz paaiskinimus. Matyt siandien eisiu pradziai nusipirkti hipoalergini misinuka ir tada ziuresiu jei tai nepades prasysiu irgi siuntimo i Antakalni
Atsakyti
QUOTE(~Serpentine~ @ 2011 11 04, 10:20)

uzpilkina ne riesuteliai, o vanduo mirksiukas.gif iprastiniai milteliai pilni chemijos, kuri ir sviesina rubelius, o riesuteliai to nedaro, taigi ir vanduo savo poveiki atlieka. Norint kad nepilketu, galima pilti sodos.
Man pakankamai gerai isskalbia (gal per mazai dedat? pas mane vanduo labai kietas, tai dedu 8 riesutukus), na o demiu ir paprasti skalbimo milteliai neisima. doh.gif

Visiškai sutinku. Reiks pabandyt ipilt sodos. mano tai ir skalbimo masina jau pavargus, tai irgi kartais prikrečia cirkų. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Irunia @ 2011 11 03, 23:41)
Nu ir klausimas, žinoma kad nuo taukų smile.gif
Bet ne tik drabužiai, bet ir patalynė. Kad ir kaip beskalbčiau, vistiek lieka.
Na, ūkiško muilo į skalbimo mašiną kišt nesinori. O skalbt patalynę rankomis ir dar taip dažnai doh.gif

Eco rutuliai jums iškalbia taukus?
Gal vis gi čia mano skalbenkė kalta. Dabar norim pirkt džiovyklę. Tai tie visi taukai blin, užkimš filtrus jai doh.gif

nu kad as nepastebejau tauku ant patalynes ar rubu...gal mes kazkokie netaukuoti biggrin.gif klausiau nes pagalvojau gal kokiu kremu tepat del to taukuoti?
eco rutuliai neskalbia ne velnio.....bet kol vaikas mazas nelabai issitepa, veliau nezinau ka darysim....
Papildyta:
QUOTE(Neringiux @ 2011 11 04, 11:05)
Wytaute69 ax.gif
Klausimas ne i tema blush2.gif Ar eco rutuliai gerai isskalbia drabuzius, patalyne?

NE. as pilu i skalbenke daugiau vandens, tiesiog imu ir pripilu, tada geriau. Savo patalyne skalbiam su ringuvos tarkuotu muilu, o mazei gerai ir su rutuliais, drabuzelius jos skalbiu kasdien, tai neuzsinesioja labai, na ismesim ka jau labai sutepsim.
Atsakyti
Mes skalbiam su Bobas milteliais ax.gif
Atsakyti
QUOTE(wytaute69 @ 2011 11 04, 13:59)
nu kad as nepastebejau tauku ant patalynes ar rubu...gal mes kazkokie netaukuoti biggrin.gif klausiau nes pagalvojau gal kokiu kremu tepat del to taukuoti?
eco rutuliai neskalbia ne velnio.....bet kol vaikas mazas nelabai issitepa, veliau nezinau ka darysim....
Papildyta:

NE. as pilu i skalbenke daugiau vandens, tiesiog imu ir pripilu, tada geriau. Savo patalyne skalbiam su ringuvos tarkuotu muilu, o mazei gerai ir su rutuliais, drabuzelius jos skalbiu kasdien, tai neuzsinesioja labai, na ismesim ka jau labai sutepsim.

Tai vadinasi per daug ispusta ju reklama...o as pinigus veltui isleidau sad.gif savuju dar nebandziau. O kiek rutuliu tu dedi i skalbianke? Kokios firmos?
Atsakyti
QUOTE(Neringiux @ 2011 11 04, 15:11)
Tai vadinasi per daug ispusta ju reklama...o as pinigus veltui isleidau sad.gif savuju dar nebandziau. O kiek rutuliu tu dedi i skalbianke? Kokios firmos?

zinok gal ir neispusta, itariu kad paprastoj, ne automatinej skalbiankej ju tie visi principai suveiktu dau geriau. sitos automatines per mazai vandens pila.
As dedu du rutulius ir dar kazkokia balabolka, nebezinau kam ten ji, kazka irgi daro, nu nepamaisys zodziu. o kokios firmos netnezinau, senai jie pas mus voliojosi, dabar vel istraukiau dukrytei gimus.
Atsakyti