Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikų kambarys

QUOTE(xjurga @ 2011 11 28, 19:44)
Na aš truputėlį drįsčiau abejoti dėl čiužinių kokybės sofose. Manau, kad kai perkiesi lovai čiužinį pats, tai išsirenki tikrai geresnį, nei "gauni" įdėtą į sofą. Dažniausiai sofose būna sudėti tikrai ne geriausios kokybės čiužiniai, nes jos yra orientuotos į retkartinį svečio paguldymą o ne į pastovų miegojimą jose.

Bandžiau pasižiūrėti jūsų įdėtos sofos aprašymą, tai gamintojo puslaplyje neradau nei prie vienos sofos čiužinio aprašymo, todėl detaliau jo pakomentuoti kaip ir negaliu. Neaišku nei kokios tos spyruoklės, nei kas ant tų spyruoklių ir kokio storio.

Dėl pačio modeliuko, tai čia aišku skonio reikalas. Man tai truputėlį pabodęs variantas. Iš funkcionaliosios pusės taip pat įžiūriu minusų. Tokiose sofose miegant, nuėmus visas pagalvėles dažniausiai naktį krenta pagalvė - čia jei miegosi kaip siūlėte neišskleidus sofos.

Realiai mano asmenine nuomone tai nematau pliusų nei patogumo, nei funkcionalumo, nei kainos (1650 Lt), nei grožio prasme. Bet čia tik mano asmeninė nuomonė  4u.gif

Įkėliau pirmą pasitaikiusią sofą, nesiūlau konkrečiai šio gamintojo, lietuvių sofos būna apie 1000 Lt. Kainos mažesnės realiai nei perkant lovelę ir čiužinį. Dažniausiai šioms lovoms dedamos kūginės spyruoklės, labai retai kas naudoja zigzagines, bet manau tai galima pajausti ir atsisėdus ant baldo ax.gif Realiai čiužinio negalima pasirinkti, kita vertus, eiti ir domėtis kas yra jo viduje, kadangi esu prisilietus prie šio baldo žinau kad tai geras ir funkcionalus baldas.
Aš jame priešingai nei jūs matau daugiau pliusų nei minusų tiesą pasakius. Man medinės, metalinės lovelės visiškai nepatogios jei jas naudoti kaip prisėdamąjį baldą vaikams. Sedėjau, bandžiau, man joks patogumas o ir grožio ypač didelio nėra, na kaip kam žinoma. Lova kaip lova, kaip ir pas daugeli smile.gif Mane gal tuomet jei atmetama nuomonė, kad vaikas sedės, žais, skaitys lovoje , traukia oda traukta lova. Yra elegantiškų, patogių atsiremti lovų, ypač praverčia jei žiūrimas TV, skaitoma lovoje smile.gif. Ypač jei žiūrima į ateitį ir baldas perkamas ne keliems metams, jei kalba eina apie numatoma baldo poreikį 2-4 m. tuomet pilnai pritariu, kad tinka paprastutinė medinukė lovelė su atramos elementais šonuose. Tik tuomet vertėtų rinktis ne minkštą medį, o nors kiek kietesnį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sena pana: 28 lapkričio 2011 - 20:34
QUOTE(sena pana @ 2011 11 28, 20:32)
jei kalba eina apie numatoma baldo poreikį 2-4 m. tuomet pilnai pritariu, kad tinka paprastutinė medinukė lovelė su atramos elementais šonuose. Tik tuomet vertėtų rinktis ne minkštą medį, o nors kiek kietesnį.

Gal galėtumėte pagrįsti savo nuomonę kodėl medinė lova su normaliu čiužiniu netinka naudoti ilgesniam laikui.

Klausiu nes pati vaikams esu nupirkusi tokias lovas. Dukra naudojasi lova 2 metus, planuoju, kad naudosis dar apie 10 metų. Pakolkas nematau jokio pasikeitimo nusidėvėjimo atžvilgiu, tai įdomu kodėl jas priskiriate tokiam trumpam naudojimosi laikotarpiui.

Sėdėjimo nepatogumo tikrai jokio neįžiūriu, nes kai yra po nugara pagalvėlės, tai tarp jūsų pasiūlytos sofos ir tokios lovos skirtumo tiesa pasakius jokio nematau.

Kadangi pirmiausiai lovoje daugiausiai laiko yra praleidžiama miegant tai aš labiausiai dėmesį kreipčiau į čiužinio gerumą. Sofų pardavėjai dažniausiai nesispecelizuoja čiužinių gamyboje ir mano galva dažnu atveju sudeda tai kas padeda išlaikyti kuo mažesnę sofos savikaina. Manau neveltui yra tiek daug besiskundžiančių miegu ant sofų ir perkančių normalias miegamojo lovas (čia suaugusiems).
Atsakyti
QUOTE(sena pana @ 2011 11 28, 20:32)
Įkėliau pirmą pasitaikiusią sofą, nesiūlau konkrečiai šio gamintojo, lietuvių sofos būna apie 1000 Lt. Kainos mažesnės realiai nei perkant lovelę ir čiužinį.

Dėl kainos tikrai nesutiksiu. Tikrai yra labai daug variantų nusipirkti lietuvių ar užsieniečių gamybos medinę lovą ir normalų čiužinį iki 1000 Lt.

Jūs pati pagalvokite - jūsų siūlomoje sofoje lovoje yra 2 čiužiniai. Tai jūs galvojate, kad tokią lovą gamintojai parduodami jums vieną čiužinį įdeda dovanų?

Atsakyti
Žiūrint kokį čiužinį laikote geru, jei gerai pamenu jūs uz lateksinius čiužinius vaikams, tad jei tik tokie jus domina, tada šios lovos tikrai netiks, nes sudėtis: vilktos arba ne kūginės spyruoklės, baldinis paralonas, sinteponas ir gobulenas. Surasau labai stambiai, nes čiuzinys susideda iš daugiau papildomų dalių, tiesiog stambiausios ir eiliniam žmogui suvokiamos dalys. Čiužiniai rėminiai, nevartomi. Apie pačių čiužinių pasirinkima diskutavome kiek anksčiau tad nebesinori vėl užsukti karuselės kurios nuomone čiužinys geresnis smile.gif Aš renkuosi spyruoklinį čiužinį, jo esminės dalys analogiškos mano žinomos sofos - lovos čiužiniui smile.gif Spyruokles gamintojai naudoja vokiškas (kalbu ne apie garažinius fabrikėlius ar iš lenkų atvežtas sofutes), jei pirkėją domina pardavėjas gali parodyti ir prekės aprašus, sertifikatus, tereikia domėtis. Spyruoklės gali būti naudojamos vilktos, arba ne smile.gif

Sofa - lova pati yra plati, tad pagalvės skirtos ne vien vaizdui, bet ir patogumui. Jos didelės, kurios sumažina sėdėjimo dalį iki patogios. Tai reiškia, kad norint atsiremti neteks nugriūti ant lovos. Medinių lovelių šoninės atramos labiau dekoratyvinės, tikrai neskirtos pasiremti sėdint, tai paprasčiausiai per žema atrama, nebent papildomai imsit didiules pagalves, bet vaizdas kažin ar bus gražus. Dekoratyvinės pagalvėlės gražu, bet tai daugiau estitiniam vaizdui sukurti nei patogumui užtikrinti.

Antra, kadangi savo aplinkoje turiu maištaujančią paaugliukę puikiai žinau kas patinka ir tinka. mediniukės dažnai nurašomos kaip mažvaikių lovos, ne tas stilius ir gėda prieš draugus. Na iš dalies tiesa, kad tokios lovelės renkamos mažiems vaikams, jos puikus pasirinkimas pridėjus dar ketvirtą dalinę apsaugą kad vaikas neiškristų. Gal todėl paauglys nelabai ir žavisi vaikams skirtomis lovytėmis. Mūsiškę žavi odinė lova arba daili sofa, kad liekant nakvoti draugei abi galėtų patogiai miegoti. Na matyt šitaip jaučiasi labiau suaugusios panelės smile.gif
Gal todėl prieš renkant vaikui lovą žiūrėčiau ir į priekį. Aišku, mados keičiasi, norai irgi, bet laikantis šiek tiek klasinkinio stiliaus manau galima sukurti neblogą vaiko-jaunuolio kambarį.

Kalba eina apie tuos vaikus, kurie turi savo atskirus kambarius, kuriems galima įrengti tik jiems vieniems jų erdvę, jei vaikai auga viename kambaryje nieko nesakau apie ištraukiamas, dviaukštes loveles, tachtas ir pan. Tai suvokiu kaip privalomumą renkantis patogias lovas sukurti vaikams patogų kambarį su poilsio, miego, žaidimo ir mokslo sritimis. Tačiau jei kambaryje gyvena vienas vaikas ir tas vaikas jau nebėra mažiukas dažnai vertėtų rinktis ne vien vaikiškus var. arba sėsti ir klausti pačio vaiko kaip jis įsivaizduoja savo kamabarį. Nesakau pulti tenkinti jo visas fantazijas, bet būna, kad esminius dalykus vaikais įvardina gana aiškiai, o tada belieka susitarti su juo dėl bendro vaizdo smile.gif

Atsakyti
QUOTE(sena pana @ 2011 11 28, 22:55)
Žiūrint kokį čiužinį laikote geru,

Kokį čiužinį laikyti geru yra kiekvieno žmogaus asmeninis reikalas. Yra gerai kai tu turi pasirinkimo laisvę kokį čiužinį išsirinkti, o ne imti gatavą produktą galėdamas pasirinkti gobeleno spalvą ar pagalvėlių formą, bet visuose variantuose tik vieną ir tą patį čiužinį, kurio vidaus net nelabai gali ir pamatyti.

Man asmeniškai patikimiau atrodo pirkti čiužinį iš čiužinių gamintojų nei sofa su kažkuo įmontuotu.
Aš manau, kad perkant lovą ir renkantis jūsų taip siūlomą spyruoklinį čiužinį yra laimima kokybės ir pinigų santykyje nei perkant sofą.

Jei jūs konkrečiai parašytumėte, kad štai tos ir tos firmos štai tokia sofa yra su geru čiužiniu viduje, tai būtų galima labiau panagrinėti tą variantą ir sutikti arba nesutikti su jumis. Dabar išeina, kad visos panašaus modelio (išvaizdos) sofos kaip jūs įkėlėte yra su gerais čiužiniais, turinčiais vokiškas spyruokles ir kainuoja iki 1000 Lt.

Dėl pagalvėlių tai jos gali būti labai įvairios. Jas galima pasisiūti norimo dydžio, storio, ilgio. Norint jos gali būti tokio dydžio kaip ant jūsų įdėtos sofos.
Taip kad ir sėdėjimo dalis bus identiška sofai.

Paaugliams patinka pokyčiai, o tai gali lengvai padaryti pakeisdamas lovatiesę, pagalvėles ir turėsi visai kitokią lovą, nei kad 10 metų besidžiaugdamas tuo pačiu senai nusibodusiu gobelenu.

Dėl šoninių atramų tai kadangi tai yra baldas pritaikytas miegoti (o tai ir turi būti pagrindinė funkcija lovai) tai jos yra reikalingos tam, kad miegant nekristų pagalvė, kitaip nei ant jūsų siūlomos sofos. Sėdint pasidėti minkštai ranką man neatrodo taip svarbu, tuo labiau vaikui ir tuo labiau kai tų pagalvių aukštis dažnai net nebūna patogus.

Dėl pačio dizaino tai medinių lovų būna įvairių ir tas dizainas gali skirtis. Man asmeniškai jos tokio skandinaviško stiliaus ir yra jaunatviškos. Sofos yra daugiau tokie senamadiški baldai. Įsivedus į google "jaunuolio kambarys" sofų tikrai nelabai pamatysi smile.gif
Bet kaip sakoma dėl skonio nesiginčijama smile.gif

Savo nuomones išsakėm, tegu kiekvienas renkasi kas jam atrodo tinkamiausia mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš taip pat prašysiu patarimų kaip apstatyti pailgą vaikų kambarį. Kaip tik jau šią savaitę atvažiuos baldininkai matuotis baldus, o aš pasimetusi dėl lovų gaminimo. Pas mus vaikų kambarys pailgas 5,70 ant 2,70. Iš pradžių jau galvojau ir buvau apsisprendusi, kad gaminsime dvigulę ištraukiamą lovą, štai tokią:
user posted image

ir prie kitos sienos viengulę tokią pat. Bet vakare kai vaikai suguls, išsitrauks lova, praėjimo visiškai nebus. Tai pradėjau galvoti apie tokį variantą dviems mergaitėms:
user posted image

Bet aš truputi baiminuosi dėl antro aukšto, nes pas mane kuri miegos aukščiau labai lunatikuoja. Ir kiek žinau nepatariama vaikams, kurie neramiai miega miegoti aukštai.
Tai vat niekaip negaliu apsispręsti. Ir dar tas kambarys pailgas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(giedre-marija @ 2011 11 29, 00:54)
Bet aš truputi baiminuosi dėl antro aukšto, nes pas mane kuri miegos aukščiau labai lunatikuoja. Ir kiek žinau nepatariama vaikams, kurie neramiai miega miegoti aukštai.
Tai vat niekaip negaliu apsispręsti. Ir dar tas kambarys pailgas  doh.gif

O koks vaikų amžius? Gal tuomet įmanoma būtų kitą vaiką migdyti viršuje?
Atsakyti
QUOTE(xjurga @ 2011 11 29, 02:59)
O koks vaikų amžius? Gal tuomet įmanoma būtų kitą vaiką migdyti viršuje?

Kuri miegos antrame aukšte tai jai tuoj 12 metų, apačioj miegotų mažutė 3 metukų, o vyresnėlė nesutinka miegoti aukštai, jai 15 metų.
Atsakyti
QUOTE(giedre-marija @ 2011 11 29, 01:12)
Kuri miegos antrame aukšte tai jai tuoj 12 metų, apačioj miegotų mažutė 3 metukų, o vyresnėlė nesutinka miegoti aukštai, jai 15 metų.

Na turbūt tada reikia atsisakyti minties apie dviaukštę lovą. Lunatikuojančią mergaitę tikrai būtų baisu viršuje migdyti. Pati ramiai naktį miegoti negalėtumėt ir vis jaudintumėtės.

Be lovų kokius dar baldus norite statyti kambaryje?

Statant išraukiamos lovos variantą ir pavyzdžiui prie tos pačios sienos vieną lovą, tai nakčiai ištraukus lovą ir pastačius prie priešingos sienos, lovos užims pvz. 1,60-1,80 m. (priklausomai nuo lovos pločio), ir liktų laisvas 1,10 - 0,9 m. Tai visai normaliai.
Nereikia tik statyti visų lovų į vieną liniją, nes tada neliks praėjimo ir bus viena trigulė lova.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xjurga: 29 lapkričio 2011 - 01:34
Indrucke,

mes tai darem savo sunui paprasta tradicine tachta, tik paprasem, kad pagamintu aukstesnius krastus is triju pusiu ir juos apmustu tuo paciu audiniu kaip ir ciuzinys. Paskui dar pasiuvau pagalveliu ir viskas. Pagalvelem gali zaisti - tureti zaismingesniu ir ramesniu- kaip norisi. Tachtos ciuzinys geras, o po ja daug vietos viskam susideti ir nereikia stalciu tampyti kas gadina grindis ir beto negali is prieko jokio baldo pastatyti, kad netrukdytu. Diena ant jos patogu sedeti ar zaisti. Zodziu as kol kas patenkinta savo sprendimu, nes irgi ilgai sukau galva, kaip cia geriau sugalvoti. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aistukas: 29 lapkričio 2011 - 11:32
QUOTE(giedre-marija @ 2011 11 29, 00:54)

Tai vat niekaip negaliu apsispręsti. Ir dar tas kambarys pailgas  doh.gif

Manau pati atsaket i savo klausima mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(aistukas @ 2011 11 29, 13:32)
Indrucke,

mes tai darem savo sunui paprasta tradicine tachta, tik paprasem, kad pagamintu aukstesnius krastus is triju pusiu ir juos apmustu tuo paciu audiniu kaip ir ciuzinys. Paskui dar pasiuvau pagalveliu ir viskas. Pagalvelem gali zaisti - tureti zaismingesniu ir ramesniu- kaip norisi. Tachtos ciuzinys geras, o po ja daug vietos viskam susideti ir nereikia stalciu tampyti kas gadina grindis ir beto negali is prieko jokio baldo pastatyti, kad netrukdytu. Diena ant jos patogu sedeti ar zaisti. Zodziu as kol kas patenkinta savo sprendimu, nes irgi ilgai sukau galva, kaip cia geriau sugalvoti.  4u.gif

Na va čia gal ir nieko įdėja! Nes jos toks amžius, kad nesinorėtų po 4 metų pirkti jau paauglei panelei kažkokią naują sofą. Nors ką čia gali žinoti, kas tiems vaikams susišvies. doh.gif nežinau, tikriausiai taip ir reikės daryti, bet aš darysiu su stalčiais, tik, kad lovos šonus aptrauksiu... g.gif Na reiks dar pamąstyt!
Papildyta:
Ačiu visoms už konsultacijas thumbup.gif merginos nesipykit, kiekvienos skirtingos nuomonės ir požiūriai, kas vienai tinka, kita -ne! Ačiu 4u.gif !
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo indrucke: 29 lapkričio 2011 - 14:37