Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukė ir nevaisingumas

QUOTE(_Brashke_ @ 2012 05 17, 18:19)
T
Sveika, ir as noreciau suzinoti is kur tokios zinios ? Ir kodel taip drasiai teigiama jei atpo padidejes niekad negalesi tureti vaiku. As buvau pas 3 endokrinologus, ir beje profesorius, nei vienas tokiu teiginiu nepasake, vaisingumo gydytojai irgi ta pati sneka,imunologai irgi neuzakcentuoja. Tai jei galima pakomentuokite is kur tokios zinios, koks informacijos saltinis ?

Nežinau, kokie endokrinologai - profesoriai, bet kalbu iš savo patirties. Mano TTh ir FT4 buvo daug metu normoje. Ir kai pakliuvau i santarus padare plius ATPO. Jis buvo kosminis. Ten ir isgirdau apie toki dalyka, kad praktika tokia yra. Kai ATPO didelis, tai darant dirbtini apvaisinima - pinigai paleidziami vejais. O kaip jis veikia pastojima, isnesiojima negaliu mediciniskai paaiskinti, bet esu kazkur radus straipsniu sia tema. Gaila, kad neisšisaugojau.

Jei kalbam apie laipsnius tai vienas iš konsiliumo narių buvo docentas.

Neverk Norma. Galiu paguosti pas mane buvo virš dviejų tūkstančių, kai matavimo norma iki penkių. Pas tave nėra baisiai daug. Jei skydliaukės audiniai nesuragėję (t.y. anksčiau nebuvo gydyti) tai gal pasiūlys vaistais atstatyti. Nors Kaunas tai mėgsta operuotui:) Paguodžiau? blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo velnyte: 17 gegužės 2012 - 18:44
QUOTE(velnyte @ 2012 05 17, 19:40)
Nežinau, kokie endokrinologai - profesoriai, bet kalbu iš savo patirties. Mano TTh ir FT4 buvo daug metu normoje. Ir kai pakliuvau i santarus padare plius ATPO. Jis buvo kosminis. Ten ir isgirdau apie toki dalyka, kad praktika tokia yra. Kai ATPO didelis, tai darant dirbtini apvaisinima - pinigai paleidziami vejais. O kaip jis veikia pastojima, isnesiojima negaliu mediciniskai paaiskinti, bet esu kazkur radus straipsniu sia tema. Gaila, kad neisšisaugojau.

Neverk Norma. Galiu paguosti pas mane buvo virš dviejų tūkstančių, kai matavimo norma iki penkių. Pas tave nėra baisiai daug. Jei skydliaukės audiniai nesuragėję (t.y. anksčiau nebuvo gydyti) tai gal pasiūlys vaistais atstatyti. Nors Kaunas tai mėgsta operuotui:) Paguodžiau? blush2.gif

O koki tau gydyma skyre, ir koks dabar ATPO?
Atsakyti
QUOTE(velnyte @ 2012 05 17, 19:40)

o ta ATPO realu sumazint? Nuo ko jis uzkyla? Ka jis rodo? Jetau kiek klausimu iskilo ... g.gif
Atsakyti
QUOTE(norma @ 2012 05 17, 19:12)
Turiu rezultatus, gal galite pakomentuot? Tik treciadieni eisiu pas Kazanaviciu  verysad.gif

A-TPO    137.3  (0.000-34.00)
FT3        4.69 ( 3.10-6.80)
FT4        18.91 (12.00 22.00)
TSH          2.18 (0.270-4.20)

Siaip tavo tyrimai gana neblogi. Idomu ka matys echoskopu. Pries tai niekada neturejai problemu su skydlauke? Gal pasikonsultuok dar su imunologais. Itariu pagal APTO padidejima, kad bus ir vit. D trukumas, butinai ji pasidaryk, ir pradek vartoti, taip pat omega3, jis mazina uzdegimus,gal pavyks sumazinti ir taip ATPO.Bei selena pradek vartok.
Papildyta:
QUOTE(norma @ 2012 05 17, 19:46)
o ta ATPO realu sumazint? Nuo ko jis uzkyla? Ka jis rodo? Jetau kiek klausimu iskilo ...  g.gif

Jis rodo autoimunini uzdegima, kurio metu organizmas pradeda naikinti savo lasteles. Butina susireguliuoti mityba, kuo naturalesnis maistas, be konservantu ir t.t bei visa kita ka jau surasiau. Neseniai buvau konferencijoj, kur pagal naujausius mokslinius tyrimus irodyta, kad autoimuniniai procesai kyla trukstant Vit D3.
Atsakyti
QUOTE(Ingbri @ 2012 05 17, 19:52)
Siaip tavo tyrimai gana neblogi. Idomu ka matys echoskopu. Pries tai niekada neturejai problemu su skydlauke? Gal pasikonsultuok dar su imunologais. Itariu pagal APTO padidejima, kad bus ir vit. D trukumas, butinai ji pasidaryk, ir pradek vartoti, taip pat omega3, jis mazina uzdegimus,gal pavyks sumazinti ir taip ATPO.Bei selena pradek vartok.

As irgi nulekiau pas imunologe del atpo, apklausinejau nemazai gydytoju del atpo, visi iki vieno sake tai nera pagrindinis rodiklis kodel nepastojate. Beje vitamino d tikrai trukumas, selena irgi imunologe prirase. Manau nera kosminis norma tavo skaicius, viskas bus gerai. prie viso sito man dar ltiroxina prirase. I
Atsakyti
[quote=Ingbri,2012 05 17, 19:55]
Papildyta:

Paauglystej pamenu kazkas buvo su ksydliauke, bet kazkaip ten pas nervu gyd siunte, ji ir gyde, zinok jau nepamenu g.gif
Idomu ar su tokiu padidejusiu ATPO galima planuotis IVF, ar kazkuriam laikui pamirst .... verysad.gif
Eisiu treciadieni pas Kazanaviciu, ziures jis ir echo, bus matyt ...

O ka imunologai gali pasakyt? Gal tada pradzioj pas endokrinologa apsilankyt?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo norma: 17 gegužės 2012 - 19:03
QUOTE(_Brashke_ @ 2012 05 17, 19:59)
As irgi nulekiau pas imunologe del atpo, apklausinejau nemazai gydytoju del atpo, visi iki vieno sake tai nera pagrindinis rodiklis kodel nepastojate. Beje vitamino d tikrai trukumas, selena irgi imunologe prirase. Manau nera kosminis norma tavo skaicius, viskas bus gerai.  prie viso sito man dar ltiroxina prirase. I

O pas koki imunologa buvai? Kaune?
Papildyta:
[quote=norma,2012 05 17, 20:02]
[quote=Ingbri,2012 05 17, 19:55]
Papildyta:

Paauglystej pamenu kazkas buvo su ksydliauke, bet kazkaip ten pas nervu gyd siunte, ji ir gyde, zinok jau nepamenu g.gif
Idomu ar su tokiu padidejusiu ATPO galima planuotis IVF, ar kazkuriam laikui pamirst .... verysad.gif
Eisiu treciadieni pas Kazanaviciu, ziures jis ir echo, bus matyt ...

[/quote]
Cia priklausys ka ras echoskopiskai ir kokie toliau bus tyrimu rezultatai. Dabar tai siulyciau labai perziureti visa raciona, kad nebutu nieko nenaturalaus, zarnyno veikla pagerinti, nes ten didziausia visa imunines ssistemos dalis.
Atsakyti
[/quote]

Aišku nusiramink ir nesuk galvos bei mažiau plotkių klausyk. Pasiklausi Kazanavičiaus ir tau paaiškins veiksmų planą. Kiek girdėjau jis neblogas endokr.

Ingbri, jūs medikė?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo velnyte: 17 gegužės 2012 - 19:15
QUOTE(velnyte @ 2012 05 17, 20:10)

Imunologai butent ir yra ta grandis, kuri nagrineja imuninius sutrikimus. O ATPO padidejimas ir rodo, kad yra imuninis sutrikimas. Tik Lietuvoj nelabai yraa is ko rinktis.
Papildyta:

Ingbri, jūs medikė?
[/quote]
Taip as busima medike smile.gif Rezidente
Papildyta:
O kaip tau, Velnyte pavyko susimazinti ATPO?
Atsakyti
Aciu, merginos uz paaiskinimus ir palaikyma 4u.gif

Dar noriu paklaust pas ka pakiles tas ATPO. Ar ir jusu savijauta (atsiprasau) tokia s .....ina? Man visai energijos nera, sirdis dauzos, nera nuotaikos, ir ta kakla kazkaip spaudzia ...
unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingbri @ 2012 05 17, 20:10)
O pas koki imunologa buvai? Kaune?
Papildyta:

Cia priklausys ka ras echoskopiskai ir kokie toliau bus tyrimu rezultatai. Dabar tai siulyciau labai perziureti visa raciona, kad nebutu nieko nenaturalaus, zarnyno veikla pagerinti, nes ten didziausia visa imunines ssistemos dalis.

As rygoje pas bykova lankausi, beje pas kazanaviciu irgi buvau, klausiau del atpo, tai del atpo sake jis visam gyvenimui, ir tai nera nepastojimo priezastis ypac jei jis nera kosminis. Taip pat atsiunte mergaites info, kad prie padidejusiu atpo kad ir tth normos rybose, vienas is gydymo metodu yra prednizolinas.
Atsakyti
QUOTE(_Brashke_ @ 2012 05 17, 20:49)
As rygoje pas bykova lankausi, beje pas kazanaviciu irgi buvau, klausiau del atpo, tai del atpo sake jis visam gyvenimui, ir tai nera nepastojimo priezastis ypac jei jis nera kosminis. Taip pat atsiunte mergaites info, kad prie padidejusiu atpo kad ir tth normos rybose, vienas is gydymo metodu yra prednizolinas.

Hmmm .... o kodel jis gali buti visam gyvenimui? Jis nei is sio uzkyla, ir lieka? doh.gif
Atsakyti