Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukė ir nevaisingumas

QUOTE(Pieva* @ 2012 05 26, 10:18)
Sveikos, patarkit gerai nevaisingumo srityje besiorientuojanti endokrinologa Vilniuje. SKaiciau, kad Zabuliene gera gaudosi, bet Karoliniskiu poliklinikoje ji nebedirba, Centro poliklinikoje taip pat apie ja nera info  unsure.gif

Tik šiaip įsiterpsiu blush2.gif aš pas ją lankiausi antakalnio poliklinikoje 4u.gif man atrodo ten tai dar tikrai dirba mirksiukas.gif
Atsakyti
Mani istorija prasidejo, kai pakeiciau gyvenama vieta bei istekejau. Pirmi simptomai buvo mieguistumas ir iskyros is krutines. Patikrinus prolaktina, jis buvo padidejes, skyre vaistu, bet nuo ju buvo tik blogiau...Su laiku augo svoris, sausejo oda, sutriko menstruacijos, nusilpo raumenys, zodziu man tik po vlena norejos. ir niekas nerado priezasties, tiksliau neieskojo o siule tik mest svori, kuris krito tik badaujant. Taigi savanoriskai pasitikrinau skydliaukes hormonus: FT3 0.5; Ft4 0.3; TSH:55.8; ATPO :142;
Endokrinologas paskyre gydyma, koregavo kelis kartus. Po 2 metu as esu niescia, su 2 persileidimu istorija. Toks jausmas, jog organizmui reikejo atsistoti i vietas per ta laika, susireguliuoti visas sitemas. Vengiu valgyti kai kuriu produktu, nes jie siurbia rekalinga joda. Butina vaistus isgerti ryte esant tusciam skrandziui valanda pries pusrycius, butina saule ir judejimas. Visoms toms kurioms turi Hypotiroze, linkiu kantrybes ir vilties ir Jus tikrai pastosite. O man palinkekite sekmingo ir ramaus nestumo smile.gif
Atsakyti
Ingbri, kaip pakomentuosit tokią situaciją , kai TTH mažėja, FT4 didėja, o skydliaukė išoperuota?

Atsakyti
QUOTE(velnyte @ 2012 05 30, 17:12)
Ingbri, kaip pakomentuosit tokią situaciją , kai TTH mažėja, FT4 didėja, o skydliaukė išoperuota?

Tiroksinas ar kiti kokie vaistai nuo skydliaukes vartojami? Ir koks santykis tarp TTH ir FT4? Kokie tyrimai?
Atsakyti
QUOTE(Ingbri @ 2012 05 30, 18:18)
Tiroksinas ar kiti kokie vaistai nuo skydliaukes vartojami? Ir koks santykis tarp TTH ir FT4? Kokie tyrimai?

vartojamas tiroksinas. TSH- 2,09 (0,270-4,20) ir FT4-22,02 (12,00-22,00). Viskas mIU/l
Atsakyti
QUOTE(velnyte @ 2012 05 30, 19:43)
vartojamas tiroksinas. TSH- 2,09 (0,270-4,20) ir FT4-22,02 (12,00-22,00). Viskas mIU/l

Pries kiek laiko atlikta skydliaukes salinimo operacija? Galimi keleta variantu:
1. Daznai po skydliaukes pasalinimo operacijos prireikia puses metus ir daugiau kol vaistais sureguliuojamas tiroksino kiekis.
2. TTH sekrecija reguliuoja hipofize ir is dalies pogumburis. Esant hipofizes patologijom, turint trauma, susirgus letinemis ligoms galimi pakitimai.
3. Del medziagu apytakos, kuria apima labai daug faktoriu.
Dazniausiai buna 1 arba 3 variantas.
Atsakyti
QUOTE(Ingbri @ 2012 05 25, 20:25)
Tavo FT4 yra truputi per mazas, geriausiai kai apie 16-18, tai rodo, kad skydliaukes veikla susilpnejusi. Negaliu labai komentuoti, nes nezinau kokie buvo pries tai tyrimai, ar buvo vartojami kokie vaistai ir kokia ju dinamika. Jei tai pirma karta daryti tyrimai, tai reiktu uz menesio pakartoti, ir ziureti TTH ir FT4 santyki, jei isliks toks pats, tai reiketu ji pakoreguoti vaistais. Nes butent sumazejes FT4 ir gali duoti tokius simptomus.
O kas del metforalio, tai jis dazniausiai skiriamas pacientams turintiems anstvori, kai jo sumazinti nepavyksta jokia dieta ar fiziniais pratimais. Ir sergantiems 2 tipo diabetu. Kadangi nieko nezinau apie jusu diabeta, (koks tipas, kiek metu sergama, koks buna glikolizuotas hemoglobinas ir glikemija ir kt.),tai negaliu daugiau nieko ir komentuoti.

Labai tau aciu 4u.gif
Tyrimai daryti nepirma karta , jau beveik metus geriu tyroxina , tik sakau sunerimus nes kaskarta sokineja. Pirmaji karta ir antraji karta nustate kaip hipo FT4 - 11,2 (norma 11,5-22,7) TSH 0,903 ( 0,55-4,78)

Po pimuju tyrimu tyroxina geriau po 75 mlgr. o veliau po 25 mlgr. , bet po sumazintos dozes nepatysiau koju ... verysad.gif
Treciaji karta TSH 0,060 ( 0,55-4,78)
O dabar paskutinieji kur rasiau ... ax.gif
Del diabeto dar antradieni einu pasitikslinti tyrimu ... nes kazkaip idomiai Kazanaviciu nustate 2 tipo diabeta , be kraujo tyrimo ir 2 laipsnio nutukima ... g.gif

Gal del to kad nutukimas yra ... tai ir seka tas diabetas is paskos ... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elija*: 31 gegužės 2012 - 10:10
laba diena,
noreciau konsultacijos ax.gif
pradejom tirtis del nepastojimo,ir nusiunte issitirti skydliauke...ja rado ir gan didele su dviem cistom...paeme tyrimus,atsakymai bus tik kita savaite...tai kazkaip neramu g.gif gal kas papasakos kokios proceduros toliau ir as blogai? na tos cistos ta prasme...gal kuriai taip pat yra g.gif
Atsakyti
QUOTE(Elija* @ 2012 05 31, 11:08)
Labai tau aciu  4u.gif
Tyrimai daryti nepirma karta , jau beveik metus geriu tyroxina , tik sakau sunerimus nes kaskarta sokineja. Pirmaji karta ir antraji karta nustate kaip hipo FT4 - 11,2 (norma 11,5-22,7) TSH 0,903  ( 0,55-4,78)

Po pimuju tyrimu tyroxina geriau po 75 mlgr. o veliau po 25 mlgr. , bet po sumazintos dozes nepatysiau koju ...  verysad.gif
Treciaji karta TSH 0,060 ( 0,55-4,78)
O dabar paskutinieji kur rasiau ...  ax.gif
Del diabeto dar antradieni einu pasitikslinti tyrimu ... nes kazkaip idomiai Kazanaviciu nustate 2 tipo diabeta , be kraujo tyrimo ir 2 laipsnio nutukima ... g.gif

Gal del to kad nutukimas  yra ... tai ir seka tas diabetas is paskos ... ax.gif

As del diabeto nustatymo, tai galvoju arba tu kazko nesupratai (tik neisizeisk), arba prof. Kazanavicius keistai pasielge. Diabetas nustatomas istyrus glikolizuota hemoglobina ir padarius gliukozes tolerancijos testa. Jei to nebuvo, tai nedrisciau sakyti diagnoze. Nutukimas, kaip ir diabetas yra medziagu apytakos sutrikimas.
Papildyta:
QUOTE(Edgarita @ 2012 06 01, 14:36)
laba diena,
noreciau konsultacijos ax.gif
pradejom tirtis del nepastojimo,ir nusiunte issitirti skydliauke...ja rado ir gan didele su dviem cistom...paeme tyrimus,atsakymai bus tik kita savaite...tai kazkaip neramu g.gif gal kas papasakos kokios proceduros toliau ir as blogai? na tos cistos ta prasme...gal kuriai taip pat yra g.gif

Dar labai neisibaimink, gal viskas bus gerai. Daznai cistos paliekamos tik stebejimui, jei tyrimai yra geri.
Atsakyti
Kas gali pakomentuoti, gavau tokius atsakymus

Anti-tpo <28
FT4 10,92
TTH 2,146

ar tai nėra blogai, nes pvz FT4 žemiau normos nedaug, kaži kodėl?
Atsakyti
QUOTE(Ingbri @ 2012 06 01, 20:08)
As del diabeto nustatymo, tai galvoju arba tu kazko nesupratai (tik neisizeisk), arba prof. Kazanavicius keistai pasielge. Diabetas nustatomas istyrus glikolizuota hemoglobina ir padarius gliukozes tolerancijos testa. Jei to nebuvo, tai nedrisciau sakyti diagnoze. Nutukimas, kaip ir diabetas yra medziagu apytakos sutrikimas.
Papildyta:

Butent, kazkaip keistai pasielge, gal kad pacientu daug buvo laukianciu...nezinau ...
Nes tikrai jokio tyrimo man nepaskyre , as puikiai zinau, kad jis nustatomas istyrus glikolizuota hemoglobina ir padarius gliukozes tolerancijos testa.
Nes ne karta man yra daryta anksciau, nes as i rizikos grupe ieinu jau seniai, dar nestumo metu kontroliuodavo... juolab kad mano vaikai gime labai dideli... Pirmas svere 4950 , tai kai laukiausi anrojo, labai buvo didele kontrole ... Ir mociute yra sirgus... odel esu padidintos rizikos grupej...
O va dabar kai pas ji buvau, sakau ,kad nera jokiu yrimu asakymu, bet diagnoze uzrasyta 2 laipsnio nutukimas, 2 tipo diabetas ...
Siandien buvau pas savo gydytoja , pasidariau tyrimus, ryt bus atsakymai ....O seip ir ji paskaicius prof. lapuka , nustebo g.gif Seip as galvoju ,kad jis norejo pasakyti, kad kai yra 2 laipsnio nutukimas, viena is komplikaciju cukralige.... g.gif Bet kazkaip idomiai parase, kad prisislaikyciau rimciau dietos ...
As vis galvojau ,kad virs 100 kg, va cia nutukimas... o pasirodo ir 75 kg, gali buti nutukimas ... viska suprantu, mano ugis mazas tik 155 cm..bet visi riebalai tik ant pilvo srities....
Atsakyti
QUOTE(miglutele @ 2012 06 05, 12:43)
Kas gali pakomentuoti, gavau tokius atsakymus

Anti-tpo <28
FT4 10,92
TTH 2,146

ar tai nėra blogai, nes pvz FT4 žemiau normos nedaug, kaži kodėl?

FT4 yra antras pagal svarbą tyrimas po TTH skydliaukės funkcijai įvertinti. Laisvo tiroksino padidėjimas ir tirotropino sumažėjimas yra padidėjusios skydliaukės funkcijos (hipertirozės) rodiklis. FT4 sumažėjimas ir TTH padidėjimas rodo nepakankamą skydliaukės funkciją (hipotirozę). Bet, kad tai nustatyti reiketu ziureti tyrimu dinamika, tai siulyciau po 3 sav. vel pakartoti, ir jei FT4 bus vis dar zemiau normos ribos siulyciau pasikonsultuoti su endokrinologu. Gali buti, kad tai yra hipotirozes pradzia.
Atsakyti