Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukė ir nevaisingumas

QUOTE(Saulė7 @ 2012 09 09, 16:10)
Sveiki!
Kokie turetu (mazdaug) buti TTH ir ATPO rodmenys, kad pavyktų pastoti? Mane jau gydo kazkur keturis metus, du paskutiniuosius nesisaugome (per visa ta laika geriau l-thyroksina), bet mums niekas nepavyksta... Pries tris men. TTH-3.0, ATPO-188, visa ta laika geriau po puse tabletes 50 mkgr. l-thyroksino. Dabar eisiu tikrintis menesio pabaigoje savo skydliaukes. Bet net nezinau, jeigu niekas mums nepavyksta gal gydytoja vertetu keisti, kad pagaliau sureguliuotu hormonus ir
galeciau pagaliau tapti  nestuke.gif ?

Šiaip skaito TTH apie 1,5 geriausiai. O ATPO normose turi būt. Nes jei ATPO perdidelis jokių šansų net su IVF pastoti. Pabandyk nueiti pas kitą endokr. Dar viena nuomonė niekada nepakenkia. O kada nesisaugoti tai man tai endokrinolog pasakė.
Atsakyti
QUOTE(velnyte @ 2012 09 09, 18:01)
Šiaip skaito TTH apie 1,5 geriausiai. O ATPO normose turi būt. Nes jei ATPO perdidelis jokių šansų net su IVF pastoti. Pabandyk nueiti pas kitą endokr. Dar viena nuomonė niekada nepakenkia. O kada nesisaugoti tai man tai endokrinolog pasakė.

Del ATPO tai negaleciau taip vienareiksmiskai pasakyti, jei ne normos ribose, tai pastoti neimanoma. Prof. Kazanavicius jei ATPO nevirsija 300 ,net sako nekreipti demesio, zinau ne viena atveji kai pastoja su padidintu ATPO ir jau supuoja ant ranku. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulė7 @ 2012 09 09, 17:10)
Sveiki!
Kokie turetu (mazdaug) buti TTH ir ATPO rodmenys, kad pavyktų pastoti? Mane jau gydo kazkur keturis metus, du paskutiniuosius nesisaugome (per visa ta laika geriau l-thyroksina), bet mums niekas nepavyksta... Pries tris men. TTH-3.0, ATPO-188, visa ta laika geriau po puse tabletes 50 mkgr. l-thyroksino. Dabar eisiu tikrintis menesio pabaigoje savo skydliaukes. Bet net nezinau, jeigu niekas mums nepavyksta gal gydytoja vertetu keisti, kad pagaliau sureguliuotu hormonus ir
galeciau pagaliau tapti  nestuke.gif ?

TTH turi būti apie 1. Jeigu gyveni Vilniuje, Antakalnio poliklinikoje endokrinologė Zabulienė dirba su nepastojančiomis.
Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pelargonija: 10 rugsėjo 2012 - 12:51
QUOTE(velnyte @ 2012 09 08, 19:58)
Šiaip geriau panašiu laiku gerti. ir valanda prieš valgį. arba trys valandos po valgio.

Nu zinokit , kad paklausus paziurejau, tai ten kitaip rasoma --

Vartojimo būdas
Tabletes reikia nuryti, užgeriant skysčiu, pvz., puse stiklinės vandens, geriausiai ryte pusryčių metu arba po jų. Jei Jums skirta daugiau nei viena tabletė per parą, Jūs galite išgerti jas lygiomis dalimis ir vienodais laiko intervalais visos dienos bėgyje.

Del menesiniu neramu - dingo.Jau du menesius nera. Testus du dariausi- neigiami. Zinau, kad vienas is hipertirozes pozymiu yra nereguliarios menesines . Bet tai ka man dabar daryti , ar ju laukti ar rasytis pas ginekologe ir jas bandys isaukti?
Atsakyti
sveikutes, gal galite pakomenturoi skyliaukes tyrimus blush2.gif
A-TPO 5.00 < iu/ML RIBOS: 0.000-34.00
FT3 5.10 QMOL/L RIBOS: 3.10-6.80
FT4 14.81 QMOL/L RBOS: 12.00-22.00
TSH 2.72 uIU/ML RIBOS: 0.270 - 4.20

aciukas 4u.gif
Atsakyti
Laba diena,

Mano situacija tokia, apsilaniau pas endochrinologą, padare echoskopą, paėmė skydliaukės sekreto tyrimui, sake matosi pakitimai, dar padare kraujo tyrimus, sekanti karta išraše gerti L-Thyroxin pagal sudaryta grafika ape du mėn. birželio babaigoje turėjau nueiti pas ji taciau, nebeisejo.
Dabar vel uzsirašiau pasji, bet nuo vaistu gerimo pabaigos bus praeje apie 10 sav. Kaip manote gal reikia isanksto paidaryti skydliaukes tyrimus priies einant pas ji? g.gif nežinau ka daryti...
Atsakyti
QUOTE(ANGE-LIUXXX @ 2012 09 18, 10:54)
......padare kraujo tyrimus, sekanti karta išraše gerti L-Thyroxin pagal sudaryta grafika ape du mėn. birželio babaigoje turėjau nueiti pas ji taciau, nebeisejo.
Dabar vel uzsirašiau pasji, bet nuo vaistu gerimo pabaigos bus praeje apie 10 sav.  Kaip manote gal reikia isanksto paidaryti skydliaukes tyrimus priies einant pas ji? g.gif  nežinau ka daryti...

Geriant Tyroksiną, reikia maždaug kas 2 mėn. tikrinti FT4, ir pagal tai reguliuoja dozę. Gali atsinešti iš anksto pasidarius... bet jeigu eini į polikliniką, gal paskirtų tyrimą nemokamai g.gif

Papildyta:
QUOTE(Auks'iukė @ 2012 09 16, 19:08)
sveikutes, gal galite pakomenturoi skyliaukes tyrimus  blush2.gif
A-TPO 5.00 < iu/ML    RIBOS: 0.000-34.00
FT3 5.10 QMOL/L        RIBOS: 3.10-6.80
FT4 14.81 QMOL/L      RBOS: 12.00-22.00
TSH 2.72 uIU/ML        RIBOS: 0.270 - 4.20

Išmanau tik apie FT4, pastojimui turi būti didesnis, dabar 14 rodo nelabai aktyvią skydliaukę. Man skyrė gerti Tyroksiną, kai buvo 18, sakė gerai, dabar 22, tai dozę mažina.
Atsakyti
Sveikos.

Ar ieškoti nemoku, ar temos tik skydliaukės ligos nėra? g.gif
Aš pati turiu problemų, bet man jau operuoti reikia. Ieškau kas turi tokia pat problemą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(aize @ 2012 11 08, 09:46)
Sveikos.

Ar ieškoti nemoku, ar temos tik skydliaukės ligos nėra? g.gif
Aš pati turiu problemų, bet man jau operuoti reikia. Ieškau kas turi tokia pat problemą 4u.gif

http://www.supermama...howtopic=876361

http://www.supermama...howtopic=870208
Atsakyti
Ikeliu savo keliu metu tyrimus, gal kas pakomentuos ar viskas cia su manimi gerai, niekaip negalim gandru prisisaukti verysad.gif
Siandien einu dar karta pakartoti tyrimų, nes pradėjau blogai jaustis 3 savaite laikosi temperatura, seimos gydytoja nieko neranda.
Geriu Tiroksina 1 tabletė ryte, Thybonas po 1/4 ryte ir vakare, Bromokriptina 0,5 tabletės vakare.
Neoperuota.

user posted image

user posted image
Atsakyti
Pakomentuosiu ką išmanau.
FT4 geras, gerai kad padidėjo, pastojimui ir turi būti apie 18-20.
TTH irgi geras, turi būti apie 1.

Su prolaktinu pas tamstytę blogai, užsispyręs jis. Aš irgi geriu po 0,5 tab bromkriptino, ir nusistovėjo 200 - kiek ir turi būti. Tavo paskutinis gegužės mėn 442 per didelis.

Kas nors man papasakokit, ką toks kitos abrakadabros reiškia iš jurateles tyrimų blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pelargonija: 21 lapkričio 2012 - 12:38
Ačiu Pelargonija, žinok ka tie kiti reiškia tai aš nežinau. Apskritai aš tik palyginu su norma ir viskas, bet ka jie reiškia tai neisivaizduoju blush2.gif
Katik pridaviau kraujuka tokiems tyrimamas: E2, LH, FSH, TTH, SHBG, T.
Žiūrėsiu ką parodys ax.gif
Atsakyti