O aš dar nesodinu - laukiu šiltesnio oro ir "gero" mėnulio.
QUOTE(Dalytė xxx @ 2009 04 18, 19:16)
Pas mane šalia auga kelių spalvų, bet pakolkas jau keli metai auga, visos tebėra tokių spalvų, kokių buvo. Tik galbūt jūs pjovėte lelijas kelių spalvų su tuo pačiu peiliu, tai gal per sultis jos ir paliko vienos spalvos, nes susikryžmino. 

Oi ne, merginos - čia jau "iš liaudies išminties lobynų"

Kai kalba apie tokį "spalvų perdavimą", tai čia turi omeny tulpių margligės virusą , bet tai būdinga išimtinai tulpėms. Pjaunam tuo pačiu peiliu ir pernešam virusą sveikoms - taip visos tulpės gali tapti "gražiai dryžuotos"

Lelijos, augdamos sode, nei kryžminasi, nei spalvas perduoda - mes gi ne iš sėklų jas kasmet sėjam, kad ir bitutės pakryžminę būtų, o svogūnais dauginam. Iš tos veislės svogūno išaugęs augalas visada pražys tik tai veislei būdinga spalva. O kai kurios spalvos gali dingti dėl mūsų kaltės

Na, čia tik pagrindinės priežastys, bet kiekvienam sode jų gali būti ir kažkokių papildomų ..
Labai išsamus paaiškinimas

Sveikos mergaites,
Ar imanoma lelijas auginti namie ant palanges vazonelyje??? Nusipirkau viena dabar, ziedai skleidziasi, bet is apacios lapai geltonuoti pradeda. Nezinau kas jos atsitiko... Gal galite patarti. Niekada nesu auginusi geliu, del to esu visiskai naujoke floros klausimuose.
Aciu
Ar imanoma lelijas auginti namie ant palanges vazonelyje??? Nusipirkau viena dabar, ziedai skleidziasi, bet is apacios lapai geltonuoti pradeda. Nezinau kas jos atsitiko... Gal galite patarti. Niekada nesu auginusi geliu, del to esu visiskai naujoke floros klausimuose.
Aciu
aš irgi ermitaže nusipirkau kambarinę leliją, labai graži, bijau kad nepraganyčiau.. O jei tavo lapai apatiniai geltonuoja greičiausiai perlaistei

mano jau senokai išdygusios, bet nieko - šalnos jų "nepakando"

Aš irgi vakar apsižiūrėjau savo lelijas,išdygo visos gražuolės po žiemos,lauksiu žiedų

sveikutes ,noreciau toki klausimeli,pasisodinus ir as turiu nemazai leliju,ir nezinau nuo ko tas ju zydejimas priklauso ,viena pasodinau gal pries kokius 4 metus ,pirmais metais zydejo,antrais metais atsivede vaika kuris nezydejo,mama dar viena zieda isspaude,dar po metu jau jos buvo 3,ne viena nezydejo,pernai jau buvo 4 ne vienas nezydejo,siemet matau bus 5,bet jauciu ne vienas nezydes nes jau lenda ploni ,tai kame gi reikalas