Įkraunama...
Įkraunama...

Lelijos

QUOTE(aistutėlė @ 2009 09 05, 14:07)
o ziemines lelijas reikia ziemai kazkiek pridengti, ar nereikia?

Durpių sluoksnelis nepakenks - juk nežinia, kokia bus žiema mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2009 09 05, 19:14)
Durpių sluoksnelis nepakenks - juk nežinia, kokia bus žiema  mirksiukas.gif

O kiek durpių pilate? g.gif Aš jau vieną maišą baigiau. Pyliau maždaug po 1-2 cm. Ar užteks?
Atsakyti
QUOTE(speciuke @ 2009 09 06, 00:01)
O kiek durpių pilate? g.gif Aš jau vieną maišą baigiau. Pyliau maždaug po 1-2 cm. Ar užteks?

O kodėl taip anksti? g.gif Aš mulčiuoju tik tada, kai prasideda šaltukas, juk dabar dar kitos augina svogūnus ir vaikus. Šiaip užberiu gal 2-3 cm sluoksnį - pilu iš kibiro ir tiek ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2009 09 06, 12:06)
O kodėl taip anksti?  g.gif  Aš mulčiuoju tik tada, kai prasideda šaltukas, juk dabar dar kitos augina svogūnus ir vaikus. Šiaip užberiu gal 2-3 cm sluoksnį - pilu iš kibiro ir tiek  ax.gif

Mulčiavau dabar todėl, kad matyčiau kur pasodinau, nes vėliau sodinsiu dar tulpių. Tai bijau, kad galiu sugadinti kasant lelijas blush2.gif
Atsakyti
Merginos maximoje nusipirkau prazyduses lelijas nukainuotas po 1.99 du vazonelius jos zalios tik kad nuzydesusios kaip man su jomis elgtis?
Atsakyti
QUOTE(karalyste @ 2009 09 06, 16:15)
Merginos maximoje nusipirkau prazyduses lelijas  nukainuotas po 1.99 du vazonelius jos zalios tik kad nuzydesusios kaip man su jomis elgtis?

Jei tai ne rytietiškos - sodink į dirvą mirksiukas.gif
Atsakyti
o is kur atskirt ar neritietiskos gal kazkaip galima?
Atsakyti
QUOTE(karalyste @ 2009 09 06, 21:25)
o is kur atskirt ar neritietiskos gal kazkaip galima?

Skiriasi lapo storis ir išvaizda - palyginus su azitietiškomis, rytiečių lapai platesni , ilgesni ir forma šiek tiek skiriasi smile.gif
Atsakyti
Niekaip nesuprantu vieno dalyko: rugsėjis-spalio pirma pusė tinkamiausias metas sodinti lelijų svogūnus, o parduotuvėse (PC, specializuotose sodo parduotuvėse) pavasarį lelijų svogūnų būna didesnis pasirinkimas nei rudenį. Turiu dvi hipotezes:
1 - importuotojai palaukia kol užsienyje sumažės urminės kainos, tada jau perka, gražiai sufasuoja bei pas mus parduoda pavasarį "rudens likučius" užu gerą kainą;
2 - lelijos pasirodys parduotuvėse vėliau nei tulpės, narcizai ir pan.

Čia kalba neina apie gėlininkus-augintojus, kurie parduoda rudenį, kada ir yra tinkamiausias metas sodinti.
Atsakyti
o man tai taip pasakė parduotuvėje taip, turėsime vėliau, jas dar tik ruošia pardavimui unsure.gif g.gif Tai kada jau paruoš gruody? Na kitais metais sakysiuosi pas jadiarą 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolita123: 09 rugsėjo 2009 - 10:43
Aš pavasarį neperku lelijų schmoll.gif , nebent vasarą su žiedais-ir vėl į žemelę mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jolita123 @ 2009 09 09, 11:42)
o man tai taip pasakė parduotuvėje taip, turėsime vėliau, jas dar tik ruošia pardavimui unsure.gif  g.gif Tai kada jau paruoš gruody? Na kitais metais  sakysiuosi pas jadiarą 4u.gif

Jei tik ką turėsiu - tai maloniai prašom mirksiukas.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti