Įkraunama...
Įkraunama...

"Kalėdinis,velykinis"kaktusai,plokštenis,narenis

Man viena is nuostabiausiu geliu, nereiklios ir ziedai grazuoliai...
Atsakyti
QUOTE(Zuika1 @ 2012 04 09, 11:30)
Pasilabinu su šventinių kaktusų mylėtojomis. Ką darau ne taip - maniškis jau keletą metų bujoja bujoja, o žiedelio nematyt?

Kokį augaliuką turite?

gali būti keletas priežasčių:
1. Dažnai tręšiate azotinėmis trąšomis;
2. Neptinka vieta;
3. netinkamas substraktas.
Tiesioginiai saulės spinduliai (jei uagaliukas sodriai žalios spalvos su rausvu atspalviu.

Sumažinkite laistymą ir išvis nutraukite tręšimą mėnesiui/ pusantro. O tada žiūrėsime.
Atsakyti
QUOTE(merga @ 2012 04 09, 15:04)
Kokį augaliuką turite?

gali būti keletas priežasčių:
1. Dažnai tręšiate azotinėmis trąšomis;
2. Neptinka vieta;
3. netinkamas substraktas.
Tiesioginiai saulės spinduliai (jei uagaliukas sodriai žalios spalvos su rausvu atspalviu.

Sumažinkite laistymą ir išvis nutraukite tręšimą mėnesiui/ pusantro. O tada žiūrėsime.

Ačiū, kad atsiliepėt:
1.Jau geras pusmetis netręšiu visai
2. Vietą irgi bandžiau pakeist
3. O kokio substrakto reiktų?
4. Buvo ir prieš saulė, dabar tiesioginės negauna, ale vis vien tik lapai žaliuoja.
P.S.
beje pas mane velykinis plokštenis.
Atsakyti
QUOTE(merga @ 2012 04 09, 15:04)

Dėl tiesioginių spindulių tai čia dar klausimas ar gali dėl žydėjimo pakenkt, nes mano 2 velykiniai nuo rudens tupi ant palangės, kur nuo vidurdienio iki vakaro spiegia saulė, tai jie tiek žiedų krauna thumbup.gif o kur pastatyti tolėliau ar kitoj pusėj kur tiesiogiai šviečia tik kokią valandą, tai užsisipyrę nekrauna žiedų verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Reeeeee @ 2012 04 05, 22:52)
Na va, ir išdalinau biggrin.gif

Ačiū už naują „augintinį“ drinks_cheers.gif

Dar ieškau, gal kas turi pasidalinti, ar parduoti kalėdinio kaktuso „lapelius“, augaliukus, žydinčius: oranžine, violetine spalvom? ax.gif Lauksiu a.ž. mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2012 04 09, 17:31)
Dėl tiesioginių spindulių tai čia dar klausimas ar gali dėl žydėjimo pakenkt, nes mano 2 velykiniai nuo rudens tupi ant palangės, kur nuo vidurdienio iki vakaro spiegia saulė, tai jie tiek žiedų krauna thumbup.gif  o kur pastatyti tolėliau ar kitoj pusėj kur tiesiogiai šviečia tik kokią valandą, tai užsisipyrę nekrauna žiedų verysad.gif

Kalaba ėjo apie kalėdinį kaktusą. Velykiniai šiek tiek skiriasi nuo plokštenių. Nors ir nareniai nuo tiesioginių saulės spindulių gegužės birželio mėnesiais apdega.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo merga: 11 balandžio 2012 - 20:14
QUOTE(merga @ 2012 04 11, 21:13)
Kalaba ėjo apie kalėdinį kaktusą. Velykiniai šiek tiek skiriasi nuo plokštenių. Nors ir nareniai nuo tiesioginių saulės spindulių gegužės birželio mėnesiais apdega.

Aš rašiau kad auginu velykinį plokštenį. Tai gal patartumėt kas nors kokį substratą jie mėgsta. Ačiū
Atsakyti
sveikos.. o kada i balkona jau butu galima isnest? biggrin.gif taip norisi namie vietos pasidaryt daugiau doh.gif
Atsakyti
Na va atėjom pasirodyti ax.gif pradedam žydėti (kažkaip labai vėlai, visad antrą kart kovą būdavo)
user posted image
user posted image
Atsakyti
Neili, puikūs žiedai, ir lapukai tokie sveiki. Kur laikot? Man ant vakarinės palangės ir tai sugeba nusvilti, o narenis (velykinis) ant rytinės, pačiam kamputį, kad kuo mažiau tiesioginių spindulių, irgi apskrunda. Gal kambary prie lango laikyt?
Atsakyti
QUOTE(vija zemaite @ 2012 04 22, 23:57)
Neili, puikūs žiedai, ir lapukai tokie sveiki. Kur laikot? Man ant vakarinės palangės ir tai sugeba nusvilti, o narenis (velykinis) ant rytinės, pačiam kamputį, kad kuo mažiau tiesioginių spindulių, irgi apskrunda. Gal kambary prie lango laikyt?

Ačiū, laikau ant įvairių palangių, ir šiaurinių ir pietinių, kai pradeda krauti pumpurėlius,pastatau matomoje vietoje ir laukiu žydėjimo tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Amun Ra @ 2012 04 17, 06:20)
sveikos.. o kada i balkona jau butu galima isnest?  biggrin.gif  taip norisi namie vietos pasidaryt daugiau  doh.gif

Jei įstiklintas,gali nešti. aukštai gyveni šalnos nepasieks biggrin.gif
Atsakyti