Įkraunama...
Įkraunama...

Aš ir mano autistas

QUOTE(Ice @ 2011 11 01, 19:09)
taigi 2,5 sav. jame nebuvo  unsure.gif priprato prie namų...

o jums visada po atostogu sunku gryst? paskui nebeverkia kai pripranta?
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2011 11 01, 19:17)
o jums visada po atostogu sunku gryst? paskui nebeverkia kai pripranta?

mhm, galima sakyti, kad visada verysad.gif paskui būna visko...bet praktiškai niekada dar taip nebuvo, kad sakytų arba kažkaiop rodytų, kad į darželį nori verysad.gif nuvedu, patenkintas lyg nulekia į grupę, paskui būna pasiimu įvairios nuotaikos: kartais linksmos, kartais suirzusį. šį rugsėjį lyg labai didelių problemų neturėjomekai vesdavau tiesiai iš namų, bet jei nuveždavau po Lopšelio užsiėmimų - tai ašaros būdavo.
Atsakyti
QUOTE(Ice @ 2011 11 01, 19:23)
mhm, galima sakyti, kad visada  verysad.gif paskui būna visko...bet praktiškai niekada dar taip nebuvo, kad sakytų arba kažkaiop rodytų, kad į darželį nori  verysad.gif nuvedu, patenkintas lyg nulekia į grupę, paskui būna pasiimu įvairios nuotaikos: kartais linksmos, kartais suirzusį. šį rugsėjį lyg labai didelių problemų neturėjomekai vesdavau tiesiai iš namų, bet jei nuveždavau po Lopšelio užsiėmimų - tai ašaros būdavo.

o gal problema tame darzelyje o ne atostogose blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2011 11 01, 19:25)
o gal problema tame darzelyje o ne atostogose blush2.gif

visko gali būti, bet kai pasirinkimo kito nėra - tai nieko ir negali padaryti...nemanau, kad pakeitus darželį labai kažkas pasikeistų...
pvz. kai jis verkia ir vis kartoja "nesiu į darželį, nenoriu eiti" ir t.t. ir pan. vis prideda "noriu zaisti, su mazinytėmis noriu zaisti", tai reiškai, kad jis nori būti namie ir žaisti su savo mašinytėmis.
Atsakyti
QUOTE(Ice @ 2011 11 01, 19:34)
visko gali būti, bet kai pasirinkimo kito nėra - tai nieko ir negali padaryti...nemanau, kad pakeitus darželį labai kažkas pasikeistų...
pvz. kai jis verkia ir vis kartoja "nesiu į darželį, nenoriu eiti" ir t.t. ir pan. vis prideda "noriu zaisti, su mazinytėmis noriu zaisti", tai reiškai, kad jis nori būti namie ir žaisti su savo mašinytėmis.

man su dickiu taip buvo, bet jam tada 3 metu nebuvo, 2,5 tik - bet jam labai reikejo vaiku - pradejau leist i darzeli, as ispedinau i darba, tai net savaitgali einant ton pusen, vesdavo aplinkeliu - matyt is baimes kad neuzsuktumem doh.gif , o kaijeu reikedavo i darzeli - nesdavau ant ranku rekianti, palikdavau irgi rekianti - bet pasiimdavau irgi linksma. Jis mazai kalbejo, tik pagrindinius poreikius, tad labai nepasakojo, arba nesupratom, paskui atsitiktinai (jam reikejo logopedes, bet cia jos nebuvo, dekrete) pervedeme i kita - tai sulyg pirma diena vaikas ejo noriai, dziaugesi. Po keliu metu is ano darzelio i musu grupe atejo mergaite, su panasiom verkimo bedom, tik ji vyresne ir kalbanti - tai mama sake pries vaikus naudojamas smurtas, uzdaromi virtuveleje patamsy be langu jei neklauso (maniskis is judriuju) blink.gif
Kartais istaigos pakeitimas - daug daro... Ypac jei vaikas kazkur kitur pasilieka, is namu iseina noriai kazkur, tik ne i darzeli...
Atsakyti
Ice, Jokūbas irgi žymiai mieliau namie būna.
Atsakyti
Labas 4u.gif

QUOTE(Ice @ 2011 11 01, 17:16)
O aš šiandien vis užsimenu, kad ryt eisime į darželį. Tai kriokimai baisiausi su griuvimais ant žemės. Nežinau, kas ryt dėsis

Sėkmės jums rytoj 4u.gif Gal kaip tik prie darželio persigalvos, bus pasiilgęs vaikų....gal supras, kad neturi kito pasirinkimo ir viskas bus gerai...jei neklystu, tai pernai po ligų kaip tik būdavo pasiilgęs darželio ir laimingas bėgdavo pas vaikus...gal kas nors grupėje pasikeitė?

QUOTE(Ice @ 2011 11 01, 19:34)
"noriu zaisti, su mazinytėmis noriu zaisti", tai reiškai, kad jis nori būti namie ir žaisti su savo mašinytėmis.

o jis nešasi iš namų mašinyčių į darželį? gal darželyje jų mažai ir berniukai dėl jų pešasi? kai mes su mažium ėjom į paprastą darželį, ten visi berniukai laisvu laiku tik mašinas stumdė...o jų nebuvo daug, tad maniškiui dažnai nelikdavo...kai ateidavo mokytoja (kiekvieną dieną būdavo įvairūs užsiėmimai), vaikai žaislus padėdavo į vietą, o maniškis tada eidavo su jais žaisti...ir jam tie užsiėmimai buvo visai neįdomūs, kai pagaliau visos mašinėlės tapdavo laisvos biggrin.gif

QUOTE(Kriiste @ 2011 11 01, 19:41)
tai mama sake pries vaikus naudojamas smurtas, uzdaromi virtuveleje patamsy be langu jei neklauso (maniskis is judriuju)

Liūdna girdėti apie tokius dalykus darželiuose verysad.gif vename darželyje, esančiame prie pat mūsų namų, neseniai buvo panaši situacija...tai sužinoję tėvai pranešė direktorei, bet auklėtoja ir toliau liko dirbti tame darželyje...tik prižadėjo, kad taip daugiau nesielgs...na bet man sunku patikėti, kad tokio amžiaus žmonės greitai pasikeičia...

Šiandien mus buvo labai gera diena...be jokių isterijų, verkimų...gaila, kad retai taip būna...visą dieną šiandien važinėjom iš vienos vietos į kitą, lankėm kapelius, svečiavomės pas artimuosius...na atrodo turėjo vaikinas per dieną gerokai pavargti, bet viską puikiai atlaikė...pastebėjau, kad maniškis labiausiai piktas būna namuose, o ramiausias kelionėse, būdamas naujose vietose, patirdamas kuo daugiau naujų įspūdžių...dar labai džiugina, kad mano vaikas nebenori žaisti vienas...kai buvom pas mano sesę, jis už rankos vis tempė savo pusbrolį ir sakė "ateik"...net prisėsti tas berniukas ramiai negalėjo, maniškis tuoj prisistatydavo kviesdamas jį žaisti...o anksčiau jis savo pusbrolio beveik nepastebėdavo, labiau įdomūs būdavo jo žaislai...o kai nuvažiavom pas senelius, pats pasikvietė žaisti senelį ir labai smagiai jie abu prisidūko...neseniai močiutė pati prasitarė, kad po VRC vaikas atrodo labai pasikeitęs, nori daugiau bendrauti, žaisti kartu, daug labiau viską supranta...
Atsakyti
Labas rytas.
Kaip sekasi mūsų vaikam prie naujo laiko prisitaikyti?
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Šitiek puslapių doh.gif
Ir tiek įdomių diskusijų apie AS praleidau doh.gif Augindama vaikį su AS, vis tik manau, kad tai ne šiaip charakterio bruožas... Įsikalbėti jį vargu ar įmanoma. Ir kiek čia skaitinėju, jis vis tik kažkuo kitoks nei tipiškas autizmas, ir ne tik dėl kalbos ir iq. Kad ir ta pati motorika - labai dažnai aspergeriukai nevikrūs, nerangūs ir greičiausiai čia ne atskiras sutrikimas. Kaip ir F, maniškiui sunku kažką atsukti, atmazgyti, ir paprastus buities darbelius daro lėtai... Apie kūno kultūros pamokas vyresnėse klasėse bijau ir pagalvot...
Tik ir paties AS spektras gana platus, kol tam tikros ypatybes netrukdo socializacijai ir nekyla didesnių problemų visuomenėje, gal ir galima laikyti tai tam tikru charakterio tipu g.gif

O kaip tik delfyje buvo straipsnelis apie žymaus autizmo tyrinėtojo knygą, tik kitu kampu ir įdėtas prie meilės reikalų biggrin.gif

http://gyvenimas.del...s.d?id=51252753

O prie laiko momentaliai prisitaikė. Lyg niekas ir nesikeitė. Jau atrodo vakare turėtų lūžinėti, o vis tiek prašo, kad ilgiau leisčiau TV pažiūrėt. Gi atostogos ax.gif
Atsakyti
QUOTE(F @ 2011 11 01, 03:24)
...
Nu va, kokią savianalizę parašiau sužinojimo apie AS turėjimą tema. Ar nieko baisaus, kad tiek daug prirašiau? Nes pati pamąstydavau apie tą "sužinojimą", bet su niekuo negaliu kalbėtis apie tai. Tai čia parašiau visas mintis.
Ar jūs galėjot rasti šitam tekste kokios jums naudingos informacijos? Manau, kad bent vienas dalykas gali būt kaip patarimas ar nuomonė jums - tai yra, kad sužinojimas yra ne įvykis, o ilgas ilgas procesas. Jis neprasideda ir nesibaigia su "Žinai, dukryte, tu esi kitokia nei kiti, nes tu turi autizmą".

Ačiū už tiek daug smile.gif Man buvo įdomu ir naudinga.
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 11 02, 09:38)
Labas rytas.
Kaip sekasi mūsų vaikam prie naujo laiko prisitaikyti?

Maniškis gyvena senuoju biologiniu laiku rolleyes.gif 19.30 jau ruošiamės miegoti, o apie 20 val jau ir užmiega rolleyes.gif

Darželyje sekėsi daugmaž neblogai. Ryte nieko nekalbėjau, tiesiog rengiau, užvalgė ir išvažiavome. Lifte važiuodamas pasakė "vaziuoju zaist". Aš palinksėjau "taip taip, važiuojam žaist", bet puikiai supratau, kad jis pasakė, kad važiuojame tipo žaisti į Lopšelį (jam ten labai patinka). Kai pamatė, kur nuvežiau, aišku, džiaugsmo akyse nebuvo. Bet neverkė. Pasakė "vavavytas" (labas rytas) auklėtojai, aš šnekučiavausi su ja apie darželio naujienas, o J paraginau, kad rengtųsi. Tai ir apsirengė, šį bei tą pataisiau. Pasakė "ate" ir nespėjau gerai pamatyti, kada nubėgo į grupę. Kai pasiėmiau, buvo labai laimingas, pasakė, kad valgė bulvių tongue.gif ir kad miegojo. Auklėtojos dar paklausiau, ar jis čia tikrai sako tiesą - tai patvirtino, kad nusnaudė truputį. Išeinant iš darželio buvo dirglokas. Dar atėjo grupiokas Lukas, aš jo paklauisiau, kaip j sekasi, tai jis pasakė, kad "gerai, aš su juo žaidžiu, mes garažus statome". Grįžom namo ir vienas kambaryje vis verkšleno "neisiu į darzelį, neisiu į darzelį". ir dar Luko vardą minėjo unsure.gif Klausiau, kas yra, ko verki, ar Lukas skriaudė? Nieko nepasakė...O varge, vis dėlto, kaip sunku vaikui (ir mums jį suprasti), kai negali kalba išsakyti savo jausmų verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ice: 02 lapkričio 2011 - 22:32
QUOTE(Miklė @ 2011 11 02, 13:16)
Sveikos  4u.gif

Šitiek puslapių  doh.gif
Ir tiek įdomių diskusijų apie AS praleidau  doh.gif Augindama vaikį su AS, vis tik manau, kad tai ne šiaip charakterio bruožas... Įsikalbėti jį vargu ar įmanoma. Ir kiek čia skaitinėju, jis vis tik kažkuo kitoks nei tipiškas autizmas, ir ne tik dėl kalbos ir iq. Kad ir ta pati motorika - labai dažnai aspergeriukai nevikrūs, nerangūs ir greičiausiai čia ne atskiras sutrikimas. Kaip ir F, maniškiui sunku kažką atsukti, atmazgyti, ir paprastus buities darbelius daro lėtai... Apie kūno kultūros pamokas vyresnėse klasėse bijau ir pagalvot...
Tik ir paties AS spektras gana platus, kol tam tikros ypatybes netrukdo socializacijai ir nekyla didesnių problemų visuomenėje, gal ir galima laikyti tai tam tikru charakterio tipu  g.gif

Mano mama irgi nemano, kad AS yra charakterio bruožas, ji kaip tik mėgsta pabrėžti, kad žmonės su AS būna visokių charakterių ir tai, koks žmogaus charakteris, yra svarbiau už tai, ar jis turi AS ar neturi.
O man iškilo klausimas dėl įsikalbėjimo. Čia yra tai, kai eilinis NT pasiima knygą apie AS, perskaito, ir išsigąsta, kad ir jis turi AS (nes kokios nors savybės sutampa, pvz jis irgi yra uždaras ir nemėgsta bendraut), ir dėl to jam pradeda atrodyt, kad ir jis turi? Ar tai, kad žmogus su AS perskaito knygoj, kad žmonės su AS kokioj nors situacijoj turi kokią nors problemą, ir tada jam atrodo, kad ir jis patekęs į tą situaciją turės tą problemą, nors šiaip jei nebūtų perskaitęs, tai darytų ką nors, kad tos problemos išvengtų, o perskaitęs net nesistengs jos išvengti, galvos "ai čia taip turi būti, nes aš turiu AS" ?
Atsakyti