Įkraunama...
Įkraunama...

Aš ir mano autistas

Rekomenduoju koncertą, rytoj Žalgirio arenoje:
Tarptautinės neįgaliųjų žmonių dienos renginys ''AŠ ESU!''

ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Scintilla @ 2011 12 01, 22:58)
Atėne, labai dėl jūsų džiaugiuosi  thumbup.gif  4u.gif

O mums ši diena buvo su liūdnu nuotykiu..

UI 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Aš irgi visada kai jau pas gydytojus reik parodyt kažką, kraują paimt laikau vaiką iš visos jėgos. kitaip neina verysad.gif

Mano Jokūbas išmoko eilėraštuką apie Kalėdų senelį. Ir dzin, kad niekas nesupranta ką sako, bet vienas pats jį padeklamuoja wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 12 02, 10:12)

UI  4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif

Aš irgi visada kai jau pas gydytojus reik parodyt kažką, kraują paimt laikau vaiką iš visos jėgos. kitaip neina  verysad.gif
Mano Jokūbas išmoko eilėraštuką apie Kalėdų senelį. Ir dzin, kad niekas nesupranta ką sako, bet vienas pats jį padeklamuoja  wub.gif

Koks saunuolis vistiek. Vakar kaip tik su logopede kalbejom, kad dabar aplamai kas antras darzelinukas neturi atminties, o ypac tos trumplaikes...Sako, eilerastuku neina ismokint net dvieiliuku-pasakai, ir jau cia pat pamirsta...

Man priesgimtadienine depresija...Viskas taip susimete kruvon..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LisJa: 02 gruodžio 2011 - 12:39
LisJa, neliūdėk 4u.gif
Man irgi prastas ir liūdnas laikas. tai va, ir džiuginu save ,kad ir mažais bet pasiekimais Jokūbo. Ieškau pozityvo visur.
Atsakyti
Ar ne tai ir yra musu visu - tevu uzduotis? susivienyti visuomenineje organizacijoje ir ginti savo vaikus , o ne dejuoti ir dusauti po viena?
prisijungiu ir as prie siu plepesiu,auginu sunu su autizmu,jam 5metai....ir labai esu uz siuos sakinius kad mes tevai turim junktis i organizacija ir kovoti uz savo vaikus,nes musu valstybe tuo visai nesirupina,nera programu udymui ir t.t. unsure.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Dilaila72 @ 2011 12 02, 13:39)
Ar ne tai ir yra musu visu - tevu uzduotis? susivienyti visuomenineje organizacijoje ir ginti savo vaikus , o ne dejuoti ir dusauti po viena?
prisijungiu ir as prie siu plepesiu,auginu sunu su autizmu,jam 5metai....ir labai esu uz siuos sakinius kad mes tevai turim junktis i organizacija ir kovoti uz savo vaikus,nes musu valstybe tuo visai nesirupina,nera programu udymui ir t.t. unsure.gif  unsure.gif

Taip gražiai pasisakėt, tai nepabėkit dabar. kažkam gi reikia pirmus žingsniu žengti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dilaila72 @ 2011 12 02, 14:39)
prisijungiu ir as prie siu plepesiu,auginu sunu su autizmu,jam 5metai....ir labai esu uz siuos sakinius kad mes tevai turim junktis i organizacija ir kovoti uz savo vaikus,nes musu valstybe tuo visai nesirupina,nera programu udymui ir t.t. unsure.gif  unsure.gif

Taip, tikra tiesa... Bet kažkaip neišeina susivienyti. g.gif . Kiek skaičiau yra šalių, kur tikrai skiriama daug daugiau dėmesio būtent autizmo sutrikimui. Lt, neakcentuojama, vienodai lavinami ir su CP ir su mišriu raidos sutrikimu ir su autizmu ir dauno sindromu. Kažkas turi būti tokio judėjimo organizatorius ir gal netgi atsisakyti savo darbo, nes čia tikrai yra kas veikti.
Mano buvusi bendradarbė augina mergaitė su diabetu, tai ji labai kovojo už tokių vaikų teises, nemokamą gydymą ir t.t. Tai KLP tokių vaikų tėvai įsteigė organizaciją tuo tikslu, o mano bendradarbę paskyrė jos vadove. Ji gauna ten atlyginimą. Ankstesnį darbą paliko. Bet ir vėl, ten turi dirbti sugebantis visur pralįsti žmogelis, sugebantis tikrai pakovoti už save ir už kitus.
Dabar tarp mūsų nelabai yra kas tai padarytų.. Gal per mažai mūsų yra?
Atsakyti
QUOTE(vega2 @ 2011 12 02, 14:46)
Dabar tarp mūsų nelabai yra kas tai padarytų.. Gal per mažai mūsų yra?

arba kiekvienas žiūri savos varpinės blush2.gif
Aš mielai prisidėčiau, bet pati pradėt veiklą, tiesiog... na, šiuo metu mano vaikui, manęs reikia šalia jo.
Mūsų nauja gydytoja visada pasistebi, kad Jokūbas kaskart po buvimo namie ateina patobulėjęs, kažką išmokęs... Kai ateinam su liga iš po darželinio laikotarpio tokio progreso nesimato...
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 12 02, 15:01)

arba kiekvienas žiūri savos varpinės  blush2.gif
Aš mielai prisidėčiau, bet pati pradėt veiklą, tiesiog... na, šiuo metu mano vaikui, manęs reikia šalia jo.
Mūsų nauja gydytoja visada pasistebi, kad Jokūbas kaskart po buvimo namie ateina patobulėjęs, kažką išmokęs... Kai ateinam su liga iš po darželinio laikotarpio tokio progreso nesimato...

cia zinok gali but visai rimta priezastis, atliekami tyrimai siuo metu, nes pastebeta, jog autistams kazkas smegenyse yra kai jie karsciuoja, tuo metu lyg sumazeja autizmo pozymiai ir vaikai labai stipriai progresuoja, tai dabar tyrinejama kas ti pas juos smegenuose vyksta, kai jiems pakyla temparatura rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2011 12 02, 15:04)
cia zinok gali but visai rimta priezastis, atliekami tyrimai siuo metu, nes pastebeta, jog autistams kazkas smegenyse yra kai jie karsciuoja, tuo metu lyg sumazeja autizmo pozymiai ir vaikai labai stipriai progresuoja, tai dabar tyrinejama kas ti pas juos smegenuose vyksta, kai jiems pakyla temparatura rolleyes.gif

mes namie progresuojam ir be temperatūros biggrin.gif
nesakau,kad to nėra darže. Gal būt tai tik labiau atsiskleidžia kitokiu kampu, bendravime ne "viens ant vieno".
tiesiog namie mes dirbam ne pagal švietimo ministerijos patvirtintą programą laugh.gif galiu akcentuot tai, kam Jokūbas tą kart rodo susidomėjimą. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 12 02, 16:01)

arba kiekvienas žiūri savos varpinės  blush2.gif

Tai va... O be to, tie dalykai kurių mes norėtume išsikovoti, tokie jau neapibrėžti ir brangiai kainuojantys, kaip mokyklos autistukams, lydintys mokytojai, sukurtos spec. programos, kai tuo tarpu diabetukams konkrečiai - insulino pompos, aparačiukai cukrui matuoti ir informacijos rinkimas. Nu skirtumas didelis... Užtai mums ir sudėtinga. Be to ištiesų, turint autistuką, labai mažai lieka laisvo laiko...
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 12 02, 12:41)
LisJa, neliūdėk  4u.gif
Man irgi prastas ir liūdnas laikas. tai va, ir džiuginu save ,kad ir mažais bet pasiekimais Jokūbo. Ieškau pozityvo visur.

wub.gif verysad.gif wub.gif

QUOTE(Dilaila72 @ 2011 12 02, 13:39)

Nesveikinu prisijungus, bet jei jau jungiates, tai prasom placiau apie savo berniuka. Ka mokate, kaip sekasi lavintis ir aplamai, kaip laikotes....
Atsakyti