Įkraunama...
Įkraunama...

Aš ir mano autistas

QUOTE(Scintilla @ 2011 11 28, 17:14)
Labas  4u.gif
thumbup.gif  kitą kartą iš karto vieną pasodinusi pas kirpėją palik...tik pas tą pačią kirpėją eikit, matosi, kad moka ji su vaikais bendrauti...o vaikai mus dar ir kaip valdo, moka manipuliuoti gudručiai  bigsmile.gif

Kerpamės "Jaunuolių ir mažylių kirpykloje". Jaučiu iki pilnametystės mes ten eisime hihihi.gif
Papildyta:
Tiesa, J dabar pagrindinis laukimas - Gimtadienis. Vis sako ir sako, kad bus gimtadienis, kad bus čiuožti (žaidimų kambaryje) ir vardina darugų vardus, kas ateis kartu žaisti. Tai tą po 20 kartų per dieną pakartoja tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 11 28, 13:43)
Sako,kad kiekvienas žmogelis reaguoja į jaunesnio vaiko gimimą  4u.gif

Pas mus irgi būna tų blogųjų savaičių laikotarpiai. priimu taip natūraliai. Aš pati karts būnu širšė, nors atrodo nėr rimtos priežasties. Tiesiog norisi ramiai pabūt... Taip ir Jokūbui, kaip užeina taip praeina.

drinks_cheers.gif

QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 11 28, 16:58)
user posted image wub.gif  wub.gif  wub.gif  wub.gif  wub.gif  wub.gif  wub.gif

Grazu.Labai. wub.gif

QUOTE(Scintilla @ 2011 11 28, 17:14)

Noriu ir aš savo vaiku pasidžiaugti...kuo toliau, tuo daugiau atsiranda prasmingų žodelių...jau pradėjo jungti žodžius po du...šiandien norėjo su sese pasivažinėti mašinėlėm, tad ieško sesės po kambarius ir šaukia: sese...sese važiuojam...sese, sese...niekur nėra seses  wub.gif  thumbup.gif  o pagrindinis žodžių junginys yra "mama ateik"  wub.gif wub.gif  .

Man asmeniskai labai patinka skaityt, kad kazkuriam is musu vaikuciu kazkas gero nutinka, girdet apie naujus pasiekimus, nes tai tikrai ykvepia smile.gif
QUOTE(Ice @ 2011 11 28, 17:28)
LisJa, būna ir mums sunkumų, atrodo, kad regresuoja, bet kitą  dieną oplia ir vėl kokį stebuklą parodo. Pvz. vakar pats užsinorėjo dėliones dėlioti  thumbup.gif Žinoma, tos dėliones su mašinomis, bet bala jų nematė, svarbu, kad jau sudėjo pats paveiksliuką iš 4 ir 6 detalių, o su mano pagalba ir 8 bei 12 detalių - aš tik sakiau, kaip detalę reikia pasukti ir tinka ar netinka  smile.gif

Saunuolis. Maniskis net elementariausiom delionem nelabai domisi kolkas...
Atsakyti
Vakar buvau sūnaus mokykloje, skaičiau metodinį pranešimą tema " Mokinių, turinčių spec. poreikius (aspergerio sindromą) ugdymas bendrojo lavinimo mokykloje. Problematika, darbų analizė, ir sprendimo būdai ". Buvau tikrai geranoriškai sutikta, gavau vienintelį priekaištą, kodėl tik dabar toks susitikimas su manimi suorganizuotas. Nuo šiandien mano vaikas turės padėjėją, jų pageidavimu susitikimai bus organizuoti bent du kartus per metus, aptariant sūnaus pasiekimus ir nesekmes. Atrodo, po 6 metų intensyvaus darbo LEDAI PAJUDĖJO.
Atsakyti
QUOTE(Atėnė V @ 2011 11 29, 08:47)
Vakar buvau sūnaus mokykloje, skaičiau metodinį pranešimą tema " Mokinių, turinčių spec. poreikius (aspergerio sindromą) ugdymas bendrojo lavinimo mokykloje. Problematika, darbų analizė, ir sprendimo būdai ". Buvau tikrai geranoriškai sutikta, gavau vienintelį priekaištą, kodėl tik dabar toks susitikimas su manimi suorganizuotas. Nuo šiandien mano vaikas turės padėjėją, jų pageidavimu susitikimai bus organizuoti bent du kartus per metus, aptariant sūnaus pasiekimus ir nesekmes. Atrodo, po 6 metų intensyvaus darbo LEDAI PAJUDĖJO.

Kaip smagu tokias naujienas sužinoti thumbup.gif
Atsakyti
Atėne, džiaugiuosi wub.gif

Atsakyti
QUOTE(Atėnė V @ 2011 11 29, 08:47)

thumbup.gif

Jokubas koks dailininkas wub.gif
Atsakyti
QUOTE(LisJa @ 2011 11 28, 13:53)
F-norejau taves paklausti, o kodel tu sakai,kad autistiskiems zmonems negalioja desnis "mokausi,nes reikia".  Ar is tiesu taip ir yra, netgi tokiu suaugusiu ir protingu autistisku zmoniu atveju?

Bent jau tų, kur aš pažįstu, tai taip yra. Na nėra taip, kad visiškai nepareigingi, bet išmoksta tuos dalykus, kuriais domisi, o kurių reikia, bet neįdomūs, tai neišmoksta. Ir aš taip dariau iki kokių 20 metų, mokiausi tik kas įdomu, kol sužinojau daugiau apie Aspergerio sindromą, ir suvokiau ir įsisąmoninau tą savybę, žinojau apie ją ir tada jau galėjau kažkiek kontroliuoti, ieškot būdų apeiti.
O kai su NT apie tai kalbėdavausi, tai sakė, kad taip, jiems irgi yra įdomūs ir neįdomūs dalykai, bet jiems užtenka to, kad "reikia".
Dar dažnai būna, kad vaikai, paaugliai su Aspergerio sindromu labai blogai moka, atrodytų, paprastus dalykus, bet gerai išmano sudėtingus, kurie jiems įdomūs. Ir dėl to jiems dažnai priekaištaujama, kad jie čia specialiai blogai kažką daro, apsimetinėja, nededa pakankamai pastangų, sakoma jiems "ką tau reikia, tai tu moki", nežiūrima rimtai į jų sunkumus. Nors tie dalykai jiems iš tiesų sunku, ir jie labai stengiasi juos daryti. Tai čia greičiau pasąmonės reikalas.
Papildyta:
QUOTE(Atėnė V @ 2011 11 29, 09:47)

Kaip gerai thumbup.gif
Atsakyti
Mano sūnus renka dešimtukus doh.gif , nežinau, kas čia per stebūklas, gal Kalėdos artėja?
Atsakyti
QUOTE(Atėnė V @ 2011 12 01, 18:22)
Mano sūnus renka dešimtukus doh.gif , nežinau, kas čia per stebūklas, gal Kalėdos artėja?

Linkiu, kad tai būtų tikėtas, realus ir teisingas rezultatas tavo prasmingų ir gražių pastangų. 4u.gif (Tikiu pati pajausi, jei tai tik padlaižiavimas ar panašūs dalykai.
Atsakyti
QUOTE(cute @ 2011 12 01, 20:43)
Linkiu, kad tai būtų tikėtas, realus ir teisingas rezultatas tavo prasmingų ir gražių pastangų.  4u.gif (Tikiu pati pajausi, jei tai tik padlaižiavimas ar panašūs dalykai.

Apie tai ir aš galvoju, bet nieko, tada rašysiu kitą pranešimą lotuliukas.gif . Bet Jūs neįsivaizduojate, kaip malonu matyti spindinčias iš džiaugsmo vaiko akis. Tie pažymiai už namų darbus (kuriuos kartu su vaiku darome) ir iš kontrolinių.
Atsakyti
Atėne, labai dėl jūsų džiaugiuosi thumbup.gif 4u.gif

O mums ši diena buvo su liūdnu nuotykiu...mano mažasis bedūkdamas prasiskėlė antakį...teko vežti siūti...jau kiek streso buvo...neįsivaizdavau kaip reikės bernužėlį nulaikyti ir kaip aplamai jam susiūs tą žaizdą...juk su mano vaiku dar neįmanoma susitarti, kad ramiai pabūtų...ne bet ten jie turi savo sistemą, jau žino kaip su tokiais mažais nenuoramom susitvarkyti...suvyniojo į tokį audeklą kaip į kokoną, pora moteriškių laikė, o trečia siuvo...vaikas ir klykė ir savo kalba kažką pasakojo (matyt bandė gražiuoju kažkokias derybas vesti) ir vis "ate ate" sakė...na bet nukeltas nuo operacinio stalo iš karto nurimo, tik labai pro duris skubėjo...namuose vaikščiojo išdidus, vis rodė į stalą ir aiškino "bum buvo...čia bum" ir dar pridurdavo "matei???" tikiuosi ilgai tokių dalykų neteks matyti...labiausiai bijojau, kad labai įsibaugins klinikose, kad prisidės visokių baimių...na bet kol kas lyg ir nieko, labai greitai viskas įvyko...matysim kaip seksis po svaitės siūlus traukti g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Scintilla: 01 gruodžio 2011 - 22:58
QUOTE(Scintilla @ 2011 12 01, 22:58)
Atėne, labai dėl jūsų džiaugiuosi  thumbup.gif  4u.gif

O mums ši diena buvo su liūdnu nuotykiu...mano mažasis bedūkdamas prasiskėlė antakį...teko vežti siūti...jau kiek streso buvo...neįsivaizdavau kaip reikės bernužėlį nulaikyti ir kaip aplamai jam susiūs tą žaizdą...juk su mano vaiku dar neįmanoma susitarti, kad ramiai pabūtų...ne bet ten jie turi savo sistemą, jau žino kaip su tokiais mažais nenuoramom susitvarkyti...suvyniojo į tokį audeklą kaip į kokoną, pora moteriškių laikė, o trečia siuvo...vaikas ir klykė ir savo kalba kažką pasakojo (matyt bandė gražiuoju kažkokias derybas vesti) ir vis "ate ate" sakė...na bet nukeltas nuo operacinio stalo iš karto nurimo, tik labai pro duris skubėjo...namuose vaikščiojo išdidus, vis rodė į stalą ir aiškino "bum buvo...čia bum" ir dar pridurdavo "matei???" tikiuosi ilgai tokių dalykų neteks matyti...labiausiai bijojau, kad labai įsibaugins klinikose, kad prisidės visokių baimių...na bet kol kas lyg ir nieko, labai greitai viskas įvyko...matysim kaip seksis po svaitės siūlus traukti  g.gif

4u.gif 4u.gif 4u.gif

Atsakyti