Įkraunama...
Įkraunama...

Aš ir mano autistas

QUOTE(Žvėriukė @ 2011 12 07, 16:12)
Toks vaizdas, kad tas autizmas mums kaip iki menulio, tik tiek, kad nekalbam.

man irgi atrodo, kad jums iki autizmo toli, kazkodel...nes juk labai daznai jis ir elgesi itakoja-ant maniskio tai aiskiai matosi tarkim...na bet gal buna ivairiu atveju.. g.gif
QUOTE(Kliockas @ 2011 12 07, 16:45)
Sveiki,
Yra ir sunkiu autistu mamu cia...

P.S. Taip, autizmas nera mirtinas- bet Jus nepamirskite, kad visi musu autistukai- dar vaikai. Negalvojate, kad 1.80 ugio autsiats sveriantis apie 90kg, gali daugiau, nei kristi ant zemes ar nevalgyti raudonos spalvos maisto produktu  rolleyes.gif  As cia labiau retoriskai...
Dovanokite, lietuviskas raidynas uzluzo- niekaip neisijungia  doh.gif

Kliockai, labai suprantu,ka norit pasakyt. Tik as leidziu sau kartais na-tiesiog netiket visu tuo..Netiket, kad mano sunus suauges bus agresyvus, kad darys kazka labai blogo ir sunkiai kontroliuojamo..Tiesiog kai netikiu tuo-dar galiu kazkaip gyventi...Kad ir kaip kartais galbut naivu tai atrodytu.

O kuo pasireiskia tas jusiskio "sunkumas"... Ir kokio amziaus jusu berniukas, priminkit...Ai, pamenu lyg netoli 5 metuku, ar ne? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LisJa: 07 gruodžio 2011 - 18:43
QUOTE(vega2 @ 2011 12 07, 19:23)
Ot idomu, siule nespyti??? Nu dar nesutikau tokio gydytojo Klaipedos rajone  schmoll.gif . Man isvis pasake, kad jei neskiepysiu, seimos gydytoja turi teise atsisakyti priziureti toki vaika  blink.gif .  Mane tai pjauna is visu pusiu ir MB nori kad skiepytume ir gydytojai. Nezinau  su kuom pasitarti...

Mums siulo neskiepyti... del vyresnelio. As nesakau, kad nei vieno skiepo nebus- iki 2-3 metu tikrai ne... paskui tik po imunologo konsultaciju. As nesu arsi NESKIEPIJIMO salininke schmoll.gif ax.gif
Papildyta:
QUOTE(LisJa @ 2011 12 07, 20:42)
man irgi atrodo, kad jums iki autizmo toli, kazkodel...nes juk labai daznai jis ir elgesi itakoja-ant maniskio tai aiskiai matosi tarkim...na bet gal buna ivairiu atveju.. g.gif

Kliockai, labai suprantu,ka norit pasakyt. Tik as leidziu sau kartais na-tiesiog netiket visu tuo..Netiket, kad mano sunus suauges bus agresyvus, kad darys kazka labai blogo ir sunkiai kontroliuojamo..Tiesiog kai netikiu tuo-dar galiu kazkaip gyventi...Kad ir kaip kartais galbut naivu tai atrodytu.

O kuo pasireiskia tas jusiskio "sunkumas"... Ir kokio amziaus jusu berniukas, priminkit...Ai, pamenu lyg netoli 5 metuku, ar ne? g.gif

Mano sunui jau 5 metai, jis nekalba iki siol, moka tik kelis zodzius, daugiau anglisku. Labai megsta savo plansetini kompiuteri, labai domisi technika, knygomis, lego, zaislais- filmuku personazais, gyvunais ir t.t. zdz kaip ir zingeidus, neuzsiciklina... Bet... jis turi savo meniu, jis blogai miega, kartais bijo ïtartinu"vietu, zmoniu.
O del sunkaus autizmo- tai cia musu diagnoze is KMUK psichiatro ... Dar ir nepatvirtintas protinis atsilikimas irasytas, kai jam trys metai buvo. Kodel? Nezinau. Jis man nuo kitu lengvu autistu nesiskiria, bet jiems geriau zinoti...
Atsakyti
Labu, maniškis buvo paskiepytas KMUK, be mano sutikimo. Popierius pasirašiau išvažiuodama iš ligoninės po 12 d. po gimdymo. Kas nepamenat, priminsiu, kad mano mažiukas buvo dirbtinai ventiliuojamas, gulėjo reanimacijoj, gavo stiprų gydymą.
Ir jį paskiepijo. Aš nežinojau. Jei būtų manęs kas paklausęs...
Mano sesuo skiepija vaikučius, tik vėliau.
Aš, jei turėčiau antrą vaiką, tikriausiai neskiepyčiau arba skiepyčiau stipriai vėliau, priklausomai nuo to epidemiologinio lygio: ar išties siaustų tymai, kokliušas. Tai baisios ligos.
Pvz.: jei jūsų šeima yra mobili, dažnai keliauja, apsvarstyčiau skiepų naudą dar įdėmiau, nes kitur tos ligos jau kelia ragus.
Atsakyti
QUOTE(Kliockas @ 2011 12 07, 19:04)
Mums siulo neskiepyti... del vyresnelio. As nesakau, kad nei vieno skiepo nebus- iki 2-3 metu tikrai ne... paskui tik po imunologo konsultaciju. As nesu arsi NESKIEPIJIMO salininke  schmoll.gif  ax.gif
Papildyta:
Mano sunui jau 5 metai, jis nekalba iki siol, moka tik kelis zodzius, daugiau anglisku. Labai megsta savo plansetini kompiuteri, labai domisi technika, knygomis, lego, zaislais- filmuku personazais, gyvunais ir t.t. zdz kaip ir zingeidus, neuzsiciklina... Bet... jis turi savo meniu, jis blogai miega, kartais bijo ïtartinu"vietu, zmoniu.
O del sunkaus autizmo- tai cia musu diagnoze is KMUK psichiatro ... Dar ir nepatvirtintas protinis atsilikimas irasytas, kai jam trys metai buvo. Kodel? Nezinau. Jis man nuo kitu lengvu autistu nesiskiria, bet jiems geriau zinoti...

Na o siaip -kalba ar supranta? Kokias komandas ar vykdo?
Nes is to, ka rasot, man irgi neatrodo tas jusu atvejis toks jau "sunkus". smile.gif Nors, zinoma, ne man spresti.

Kiek suprantu, laukiat antro vaikelio (ar klystu blush2.gif )...
Atsakyti
Prisiminiau vieną istoriją. Čia kalbant apie vėlesnį skiepijimą. Draugė iš UK pasakojo, kad jų artimų draugų dukra berods 7 metų butų buvo revakcinuota (tik nepamenu nuo ko, reiks paklausti iš naujo), ir ką - vaiko tėvai netenka...Prarado kalbą, gebėjimą mokytis, o ėjo ir į mokyklą, ir kt. Tėvai įsitikinę, kad tai nuo skiepų, o va net UK daktarai to nepripažįsta...
Papildyta:
QUOTE(LisJa @ 2011 12 07, 20:04)
Kiek suprantu, laukiat antro vaikelio (ar klystu blush2.gif )...

O gal jau turite, seniai matėmės... blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(Žvėriukė @ 2011 12 07, 16:12)
Ice, sveikatytes J  4u.gif

Dėkui 4u.gif Su manim štai sėdi ir inhaliatorių kvėpuoja. Močiutė visą dieną negalėjo prikalbinti, kad pakvėpuotų rolleyes.gif Oj tas mano Mamuniukas wub.gif
Atsakyti

O VRC savo nuomones nepateike siuo klausimu?
Atsakyti
QUOTE(LisJa @ 2011 12 07, 22:22)
O VRC savo nuomones nepateike siuo klausimu?

Kauno VRC mums taip pat nustate autizma, kai jam buvo trys metai. Komandas, paliepimus vykdo, bet kartais negirdi lotuliukas.gif jei veikla nepatinka. Manipuliuoja jis labai.

O del kito klausimo, as pasakysiu tik tiek- laukiam gandru. Bet as tai noriu pasilikti sau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kliockas @ 2011 12 07, 21:02)
Kauno VRC mums taip pat nustate autizma, kai jam buvo trys metai. Komandas, paliepimus vykdo, bet kartais negirdi  lotuliukas.gif  jei veikla nepatinka. Manipuliuoja jis labai.

O del kito klausimo, as pasakysiu tik tiek- laukiam gandru. Bet as tai noriu pasilikti sau  mirksiukas.gif

Visai taip pat,kaip maniskis. Dabar supratau, kad i varda reaguot eme tik tada, kai jam tas paranku, anksciau kazkaip maziau atsirankiodavo.

O mes toookkki klykima katik apturejom... Jetau jetau, kaip sunku, kai vaikas prastai naudoja gestus ir nekalba-niekaip nemoka parodyt ko nori, o as nesuprantu...Kol issiaiskinom... verysad.gif verysad.gif verysad.gif

Del gandru. Sveikinu. Ir nuosirdziai linkiu, kad pasibaigtu kitaip, nei mums. verysad.gif
Atsakyti
Labas 4u.gif

QUOTE(LisJa @ 2011 12 06, 17:44)
O  autizmo diagnozes VRC ziuriu gana lengvai kala... Dar galetu buti skirstoma "lengvas", "vidutinis"

Kaune skirsto..maniškiui lengvas vaikystės autizmas...čia pagal CARS skalę tokios išvados.

QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 12 06, 18:39)
Naujokėm dar neduosiu

na iš naujokių turbūt tik aš likau, nors vienu metu buvo nemažai naujų mamų prisijungę...na šiaip aš tikrai realus asmuo, o ne klonas su išgalvota istorija (Ice gali patvirtinti) ax.gif

QUOTE(Žvėriukė @ 2011 12 07, 09:27)
Mano Kubukas vakar atrado menuli, o siandien sniega  Kalbos uzteko ilgam

wub.gif thumbup.gif
o mes sniego vis dar laukiam...

QUOTE(Ice @ 2011 12 07, 14:34)

Sveikit greičiau 4u.gif 4u.gif 4u.gif

QUOTE(vega2 @ 2011 12 07, 17:23)
Man isvis pasake, kad jei neskiepysiu, seimos gydytoja turi teise atsisakyti priziureti toki vaika

kaip keista...kai mes nusprendėm, kad daugiau vaiko neskiepysim, gydytoja pasakė, kad mus supranta..tik reikėjo pasirašyti, kad patys atsisakom skiepyti ir susipažinom su galimom pasekmėm...

O del sunkaus autizmo- tai cia musu diagnoze is KMUK psichiatro ...

Na aš tikrai ne taip įsivaizduoju sunkų atistuką schmoll.gif įdomu pagal ką gyd. tokias diagnozes užkabina... g.gif

QUOTE(Pou @ 2011 12 07, 19:57)
Aš, jei turėčiau antrą vaiką, tikriausiai neskiepyčiau arba skiepyčiau stipriai vėliau, priklausomai nuo to epidemiologinio lygio

drinks_cheers.gif ir aš taip daryčiau...

QUOTE(Ice @ 2011 12 07, 20:09)
Prisiminiau vieną istoriją.

mano dukrai irgi buvo kažkas panašaus...tik ne taip stipriai...paruošiamojoje klasėje jai labai gerai sekėsi, darželio auklėtojos ją pažinojo kaip labiau protingą, gabią, turinčią puikią atmintį mergaitę...kalbos problemų nebuvo...prieš mokyklą teko revakcinuoti...ir nežinau ar tai sutapimas, ar skiepų kaltė, bet vaikas pasikeitė...pasidarė išsiblaškiusi, tarsi visą laiką skrajotų padebesyse, nesusikaupia, viską pamiršta...pradėjo strigti kalba, nebegalėjo suregzti normalaus sakinio...kalbėjo kažkokiu žodžių kratiniu, vos sugebėdavom suprasti, ką nori pasakyti...iš pradžių maniau, kad tai stresas prieš mokyklą, po to stresas pratinantis joje, bet viskas per ilgai tęsiasi...sutinkam darželio auklėtojas, o jos klausia, kaip mano dukrai sekasi mokykloje, turbūt ji neturi, ką joje veikti...ir negali patikėti, kad maniškei sekasi blogai, kad man tenka su ja daug dirbti ir pasiekimai vis tiek tik vidutiniški...geria Eye Q, bet rezultatų kol kas nelabai pastebiu...tik džiaugiuosi, kad kalba jau žymiai pagerėjusi...
Atsakyti
Labas rytas.

Vakar vakare taip nuverkiau posma. Uztai siryt skauda galva.
Scintilla-gal ir gerai,kad skirsto. Man tarkim lb sunku spresti paciai, kokio lygio maniskis autistukas yra. Tarkim vakar atrode,kad sunkus,o siandien gal jau kitaip vel atrodys...Priklausomai nuo jo nuotaiku, elgesio, pasiekimu.
Atsakyti
QUOTE(Kliockas @ 2011 12 07, 16:45)
Negalvojate, kad 1.80 ugio autsiats sveriantis apie 90kg, gali daugiau, nei kristi ant zemes ar nevalgyti raudonos spalvos maisto produktu  rolleyes.gif  As cia labiau retoriskai...

Kaip man baisu ka as apie tai pagalvoju verysad.gif Musu tetis dvimetrinis ir virs 100kg. sveriantis.....Jokubas visas i teti, ir dabar jau atrodo kaip 4 metuku vaikas pagal ugi......o jei agresyvus, o dar fiziskai labai stiprus....jezau maryja verysad.gif

QUOTE(LisJa @ 2011 12 07, 18:42)

Oj ne, mums ranka jis pasiekiamas biggrin.gif

QUOTE(LisJa @ 2011 12 08, 08:00)
Labas rytas.

Vakar vakare taip nuverkiau posma. Uztai siryt skauda galva.
Scintilla-gal ir gerai,kad skirsto. Man tarkim lb sunku spresti paciai, kokio lygio maniskis autistukas yra. Tarkim vakar atrode,kad sunkus,o siandien gal jau kitaip vel atrodys...Priklausomai nuo jo nuotaiku, elgesio, pasiekimu.

console.gif
Man irgi idomu ka reiskia sunkus mazameciams vaikams g.gif
Atsakyti
Aciu visoms mamytems pasisakiusioms ka mano apie skiepus. As tai apsisprendziau neskiepyt. Tik kaip MB perkalbet, neisivaizduoju..
Atsakyti