Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjai plepa toliau, tęsiam

QUOTE(alfija @ 2012 01 10, 15:14)
supranti kaip yra pas mus su mūsų Elena. Mažius yra pakeitęs ne tik mokyklą, bet ir vadovėlį mokėsi iš Pupos, o čia iš Šaltinėlio. Matematiką irgi keitė. Pirmokui visvien reikia paaiškinti kaip mokytis, vadovėliai skiriasi- žinios su klase irgi skiriasi klasėje 15 vaikų- negi yra taip sunku vaiką supažindinti su nauja knyga. Geriau pasodinti paskutiniam suole ir reikalauti jog viską mokėtų pats? Nieko aš nesakyčiau jei būtų kitaip. Tai dabar kur su juo sėdi pamokose irgi pradinių klasių mokytoja- dekrete. Tai ką man dar daryti. Puasnatro mėnesio mokykloj- viskas būūtų gerai, tik Elenai viskas blogai. Kaip aš pavargau nuo tų jos skambučių- va taip ir  noriu jai receptą antidepresantams įteikti. Šiandien gi ji labai atviru tekstu taip ir sakė- už papildomą mokestį taigi ir ji galėtų biggrin.gif . Taip norėjosi pasakyti jog ji to vaiko ir taip nekenčia, tai dar papildomai jos prie jo jokiu būdu neprileisčiau.

Vat panašios situacijos bijodama ir rinkau dičkiui mokytoją, išmaišydama visas galimas mokyklas. Nesigailiu padirbėjus. Po metų tą patį darysiu su mažium ir nasvarbu, kad gali tekti į atskiras mokyklas vedžioti. Pradžia labai svarbi. Svarbiausia asmenybė, kuria vaikas galėtų pasitikėti, jaustis saugus, išmoktų mokytis ir to labai norėtų.
Atsakyti
Alfija, ji gi mylėtų, bet tik už mokestį. biggrin.gif Tą ir bando Jums pasakyti vos ne paraidžiui... biggrin.gif biggrin.gif
Gerai, kad mums su mokytoja pasisekė. Kartą per savaitę pasilieka vieną pamoką ir kas kam sunkiau, tą ir kartoja. Ir jei nespėja, užlaiko, kol atlieka užduotis. smile.gif
Tik va knygų skaityt mano trečiokė nemėgsta. Gal turit pasiūlymų kaip sudomint, nes mano išmonė jau baigės?
Atsakyti
QUOTE(arna @ 2012 01 10, 19:31)
Alfija, ji gi mylėtų, bet tik už mokestį.  biggrin.gif  Tą ir bando Jums pasakyti vos ne paraidžiui... biggrin.gif  biggrin.gif
Gerai, kad mums su mokytoja pasisekė. Kartą per savaitę pasilieka vieną pamoką ir kas kam sunkiau, tą ir kartoja. Ir jei nespėja, užlaiko, kol atlieka užduotis.  smile.gif
Tik va knygų skaityt mano trečiokė nemėgsta. Gal turit pasiūlymų kaip sudomint, nes mano išmonė jau baigės?

Va tai aš to neprotinga ir nesuprantu. apie pinigus. Man taip antrą kartą- darželyje su Duksiu, dabar su mažium mokykloje.
Maniškiai skaito. Pradėjo Duksis nuo enciklopedijų, vartė, skaitė- paskui skaitė pasakas. Bet aš galvoju, kad čia audra pati kalčiausia biggrin.gif buvom kaime, buvo didelė audra- nutraukė laidus- savaitę be teliko gyventi reikėjo. Oras buvo prastas, veikti nebuvo ką- atrado knygas.
Mažius skaito, nes skaito dičkis. Ir todėl. Kad aš skaitau. Gal bandykit skaityti kartu.
Atsakyti
QUOTE(arna @ 2012 01 10, 18:31)
Alfija, ji gi mylėtų, bet tik už mokestį.  biggrin.gif  Tą ir bando Jums pasakyti vos ne paraidžiui... biggrin.gif  biggrin.gif
Gerai, kad mums su mokytoja pasisekė. Kartą per savaitę pasilieka vieną pamoką ir kas kam sunkiau, tą ir kartoja. Ir jei nespėja, užlaiko, kol atlieka užduotis.  smile.gif

Nubaudžiant palikt tik vieną malonumą - knygų skaitymą. Augo viena mergaičiukė pas mus nuo ankstyvos paauglystės. Padėjo. Svarbu ir skaitantys aplinkui. Mano dičkiukui skaitymas dar "sunkus darbas", bet daug skaitom kartu. Tikiuosi "užsikabins"
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sunute: 10 sausio 2012 - 18:45
Aš juk visą gyvenimėlį skaitau.O va vaikai... schmoll.gif Ir nelabai mėgsta,kad aš skaityčiau-nesusikaupia,greit atsibosta...
Mane tėtis privertė skaityt-padavė knygą ir neturėjau kur dėtis.O knygos buvo pirma dalis iš trijų-taigi rūpėjo... mirksiukas.gif
Uoj su tom mokytojom...Vyšniai tris mėnesius samdžiau,bet rezultatų nepastebėjau jokių.T y -teigiamų.Tai pati vasarą padirbėjau ir motyvuot nepamiršau.Aišku,nauja mokykla,pradžia nuo nulio irgi turėjo įtakos.Bet jazau,kokia aš laiminga-mano vaikas negalėjo sulaukt atostogų pabaigos
Atsakyti
Taigi teks man, tikriausiai, išpildyt savo grasinimus ir įkalbėti vyrą nepirkt naujo TV kokį pusmetį, po to, kai dabartinis senučiukas neberodys biggrin.gif Va tada pažiūrėsim... Gal ir knygas pamils?...
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2012 01 10, 16:14)
Mažius yra pakeitęs ne tik mokyklą, bet ir vadovėlį mokėsi iš Pupos, o čia iš Šaltinėlio. Matematiką irgi keitė.

Tuo pačiu gyvenam- šiandien pirma diena naujoje mokykloje, visiškai kitos knygos, dabartinė klasė labai pažengusi, Einoras nė nesimokė trupmenu, ką naujieji klasiokai jau gerai įkirtę doh.gif Va ir skirtukas kaimo ir miesto mokyklų, programa, berods, ta pati visoj Lietuvoj doh.gif Vysimės cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Šelma @ 2012 01 10, 20:08)
Tuo pačiu gyvenam- šiandien pirma diena naujoje mokykloje, visiškai kitos knygos, dabartinė klasė labai pažengusi, Einoras nė nesimokė trupmenu, ką naujieji klasiokai jau gerai įkirtę  doh.gif  Va ir skirtukas kaimo ir miesto mokyklų, programa, berods, ta pati visoj Lietuvoj  doh.gif  Vysimės  cool.gif

tai duok Dieve, kad jūsų mokytoja nesusimanytų jog kepti karveliai jai į burną lėktų. Nes tada bus sunku. Vaikui. einoras žinoma jau į mokyklą ėjęs, kaip mokytis teoriškai žino. Bet...
Šiandien klausiu Rasos kaip jis toj mokykloj- sako nagi mokosi, visaip būna, bet sėdim kartu tai tyli. Moka gerai,kaip buvo anoj mokykloj- taip ir dabar. Pagal žinias ir pagal tempą- prie tų pirmūnų. Pagal teksto suvokimą tai ir visai prie pirmūnų. skaito užduotį ir labai gerai supranta ką jis turi atlikti.
Džiaugiuosi už Sunute, kad vaikas ruošia pamokas pats. Na pagyvensim mes namuose kelis metelius- ir mes patys pamokas ruošim. Nors jei atvirai, tai man patinka ruošti pamokas su vaikais. Pabandraujam, pasikalbam. Visvien koks naujas žodis negirdėtas, reiškinys koks naujas- aptariam.
Atsakyti
Pinkrose - vaikštai paskui žmogĖlius iš paskos?
Papildyta:
Braškė ruošia viena tai, kas jai patinka - dailyraštį. Visa kita - turiu sukiotis aplinkui. Nebesėdžiu greta, bandau didinti atstumą iki rašomojo stalo hihihi.gif nepaisant to, matematika sad.gif stovint už nugaros...
Atsakyti
O pas mus dailyraščio nerašo. Bet už tai mano mažius šiandien sėdo ir vienas paruošė pamokas. bigsmile.gif va taip va buvo.
Pavydžiu to dailyraščio. Kairiarankiui iš viso tai labai geras užsiėmimas. Jis raides kiek kitaip jungia, būna užsuka į kitą pusę.
Šiandien kažkaip pastebėjo jog kiti rašo dešine ranka- didžiai susimąstęs buvo- tai čia dabar kaip- jis rašo ne ta kaip visi, ar visi rašo ne ta kaip jis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2012 01 10, 20:37)
tai duok Dieve, kad jūsų mokytoja nesusimanytų jog kepti karveliai jai į burną lėktų.

Oi, ne, mūsiškė fantastiška, abu vyresnius bernus mokė, o ir mažasis pas ją eis thumbup.gif Be to, skaito mano dienoraštį, tai jau iš pasakojimų apie Einorą žinojo, kai atėjo, apkabino šiltai, sako, jaučiuosi lyg tave pažinodama wub.gif Klasiokai jau laukė, mokytoja pasakojo jiems, kad ateis naujas mokinys vidurį metų, visi draugiškai apspito, euforijoj vaikas, laukia rytojaus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2012 01 10, 21:01)
O pas mus dailyraščio nerašo. Bet už tai mano mažius šiandien sėdo ir vienas paruošė pamokas. bigsmile.gif va taip va buvo.
Pavydžiu to dailyraščio. Kairiarankiui iš viso tai labai geras užsiėmimas. Jis raides kiek kitaip jungia, būna užsuka į kitą pusę.
Šiandien kažkaip pastebėjo jog kiti rašo dešine ranka- didžiai susimąstęs buvo- tai čia dabar kaip- jis rašo ne ta kaip visi, ar visi rašo ne ta kaip jis biggrin.gif

mano dičkiukas taip pat kairiarankis smile.gif Kaip sunku rašyt parodyti, kai paprašo. Rodau dešine (pats sugalvoja, kaip čia kaire geriau būtų), kartais bandau kaire - abiem juokinga
Atsakyti