Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis

Sena tema


user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cukraus pudra: 30 spalio 2011 - 21:10
QUOTE(laurema @ 2011 10 30, 13:05)
Mergaites, reikia jusu patarimo 4u.gif  pagaminau naminius varskes surelius silikonineje formoje, bet klausimas man iskilo, kaip juos graziai issimti, kad jie butu grazus ir nesutrupejas sokoladas?  g.gif

o kur galima receptą rasti? bigsmile.gif

atsiprašau, jei kartojuos, bet gaila laiko temas nuo pradžių skaityt blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Coccinela @ 2011 10 31, 00:44)
o kur galima receptą rasti?  bigsmile.gif

atsiprašau, jei kartojuos, bet gaila laiko temas nuo pradžių skaityt  blush2.gif


http://skanusgyvenim...s-sureliai.html smile.gif
Atsakyti
Sveikos, gal žinot, kiek laiko galima laikyti kiaušinių baltymus? Užvakar dariau tortą, reikėjo tik trynių, o šiandien norėčiau orinių pyragaičių iškepti, ar baltymai dar bus tinkami, ar geriau jau mesti lauk?
Atsakyti
Cheesecake'as su karamele ir karamelizuotais Makadamijų riešutais ... jau antrą kartą keptas ir dar norisi.. hihihi.gif essen.gif

user posted image

user posted image

user posted image


Reikės :


Sūrpyragio pagrindui:

* 2 pok. po 180 g Selga šviesių sausainių
* 100 g ištirpino sviesto
* vandens (nebūtinai)


Sūrpyragio daliai:

* 500 g Philadelphia sūrio kremo
* 120 g cukraus
* 2 val.g š. vanilės ekstrakto
* 4 kiaušiniai
* 100 ml grietinės ( 30 % riebumo)


Karamelizuotiems riešutams:

* 150-250 g makadamijų riešutų
* 150 g cukraus


Karamelės padažui:

* 65 g sviesto
* 160 g cukraus
* 100 ml grietinėlės ( 10 % riebumo)

Papuošimui:

* cukraus pudros

Gaminimo eiga:

Įkaitinti orkaitę iki 120- 140°C temperatūros.

Sausainių pagrindas:

Kepimo formą (šarnyrinę) iškloti kepimo popieriumi.

Smulkintuvo pagalba sumalti sausainius iki smulkių trupinukų.
Sumaišyti su išlydytu sviestu iki drėgnokos trupininės masės.
Jei trupiniai per birūs, įpilti vieną kitą šaukštą vandens.
Paruoštą sausainių masę suverti į kepimo formą, tolygiai paskirstyti, vis paspaudžiant šaukštu , suformuoti kraštus (nebūtinai).
Pastatyti į šaldytuvą.

Sūrio masės ruošimas:

Į gilų indą suberti cukrų, sudėti Philadelphia sūrio kremą ir mikseriu išplakti iki vientisos masės.
Įpilti porą valg.š. vanilės ekstrakto - išmaišyti.
Po vieną įmaišyti kiaušinius, vėliau- grietinę.
Viską gerai permaišyti iki vientisos masės.

Paruošą sūrio masę supilti ant sausainių pagrindo. pastatyti kepti 60 minučių.
Iškepusio cheesecake'ko paviršius turi kiek drebėti.
Palikti atvėsti išjungtoje orkaitėje ~ 30 minučių.
Vėliau palikti pilnai atvėsti kambario temperatūroje.
Perkelti į šaldytuvą ir palikti bręsti mažiausiai 2 valandas, odar geriau nuo 24 iki 48 valandų.
Tada jis būna geriausio skonio wink.gif

Karamelizuotų riešutų paruošimas:

Makadamijų riešutus ( manieji buvo sūdyti kitokių neradau...) suberti ant kepimo skardos.
Pastatyti kepti orkaitėje ~ 15 minučių. Riešutai turi būti dailiai, šviesiai apskrudę. Palikt ipilnai atvėsti.

Į indą ( gan didelį) suberti cukrų, kad jo sluoksnis nebūtų aukščiau nei 3 mm.
Kaitinti ant silpnos ugnies. Nemaišyti !!! Kai cukrus išsilydo į karamelę , subersti atvėsusius makadamijų riešutus ir atsargiai medinio šaukšto pagalba išmaišyti, iki riešutia bus pilnia pasidengę karameliniu sluoksniu.
Karamelizuotus riešutus suversti ant kepimo popieriaus- palikti pilnai atvėsti.
Atvėsusius galima stambiai sutrupinti. (aš palikau tiek puseles, tik pilno branduolio riešutus, truputį pasmulkinau karamelės gabaliukų )


Karamelinio padažo paruošimas:

Į kaitinimo indą suberti cukrų , kaitinti ant vidutinės ugnies. Kai cukrus pilnai išsilydo, sudėti sviestą ir gerai išmaišyti. Palikti kaisti ant vidutinės ugnies, kai karamelė įgauna tamsesnę rusvą spalvą, nukelti nuo ugnies, ir po truputį įmaišyti kambario temperatūros grietinėlę (o dar geriau ją truputį pašildyti, kad nebūtų didelio temperatūrų skirtumo) Palikti pilnai atvėsti.


Užbaigimui:

Subrendusį cheesecake'ką padėti ant pagrindo ( pvz. tortinės)
Ant sūrpyragio viršaus užpilti karamelinio padažo, jį paskirstyti tolygiai. Galima leisti nuvarvėti per kraštus...
Paviršių apibrastyti karamelizuotais makadamijų riešutais, smulkinta kieta karamele.

Patiekti apibarsčius plonu sluoksniu cukraus pudros.


Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2011 10 31, 15:52)

Aciu labai irmulia uz toki skanesta 4u.gif butinai isbandysiu biggrin.gif
Atsakyti
Varškės tortas «dulce de leche»
Tobulas !! Tirpsta burnoje greičiau nei pajunti skonį smile.gif

user posted image


Padrindui :

( forma 24 cm. skersmens)
50 gr. sviesto
100 gr. miltų
50 gr. cukraus
50 gr. maltų migdolų

Įdarui:

600 gr. varškės
4 kiaušiniai
20 gr. krakmolo
150 gr. kondensuoto pieno
citrina
vanilinis cukrus

Papuošimui karamelinis padažas

user posted image

Šaltą sviestą sutarkuoti, sumaišyti su likusiais produktais. Turi gautis masė panaši į šlapią smėlį. Iškloti formos dugną ir kepti 180 C orkaitėje 15 min. Atvėsinti.
Pertrinti varškę per sietelį,sumaišyti su krakmolu, vaniliniu cukrumi, įtarkuoti citrinos žievelės ir įspausti sulčių. Įmaišyti kondensuotą pieną. Kiaušinius labai gerai išplakti ir supilti į varškės masę, viską gerai išmaišyti. Pilti masę ant paruošto pagrindo ir kepti orkaitėje 180 C 10 min. tuomet temperatūrą sumažinti iki 140 C ir kepti dar 30 min.
Torto kraštai turi būti tvirti viduriukas šiek tiek "judantis" jei kraštai nesukietėję kepimo laiką pratęskite dar 5 min.
Ištraukus tortą nuimti formos kraštus ir statyti atgal į išjungtą orkaitę ir laikyti apie val. Orkaitės dureles palikti šiek tiek praviras. Po valandos tortą reikia atvėsinti kelias valandas laikant šaldytuve. Vėliau papuošti karameliniu kremu, padažu ar užpilu.

user posted image
Atsakyti
irmulia, atsakau i klausima kurio klausei ankstesneje temoje. Girdejus esu, kad plantanu LT buna pries didziasias sventes.
Nekepiau kepti paprasto banano, negaliu nieko pasakyt. Galvoju, gal reiktu maziau sunokusi bandyt kepti. Gal kas ir iseitu.
Atsakyti
Skruzdelynas
user posted image

http://gaminu-su-mei...ruzdelynas.html
produkrtai pagal si recepta,tik tesla atsaldziau ir tarkavau.ir nedejau kokoso drozliu,o ant virsaus aguonas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo stonjur1: 31 spalio 2011 - 17:17
QUOTE(drugelis. @ 2011 10 31, 12:16)
Sveikos, gal žinot, kiek laiko galima laikyti kiaušinių baltymus? Užvakar dariau tortą, reikėjo tik trynių, o šiandien norėčiau orinių pyragaičių iškepti, ar baltymai dar bus tinkami, ar geriau jau mesti lauk?

Sveika! Gal ir per velai atsakau. Jei baltymai nuo uzvakar laikyti saldytuve, tai jie tikrai dar geri ir naudoti galima.
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2011 10 31, 15:58)
Varškės tortas «dulce de leche»
Tobulas !! Tirpsta burnoje greičiau nei pajunti skonį smile.gif


Papuošimui karamelinis padažas



o kaip jį daryt? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 11 01, 14:05)
o kaip jį daryt?  blush2.gif


dažniausiai karamelinis padažas ruošiamas iš cukraus, grietinėlės ir sviesto (arba be jo) rolleyes.gif

kartais į sudėtį įeina ir vanduo ax.gif
Atsakyti