Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis

Ule, papasakok, prasau, kaip taip graziai sudedi persikus? Nemoku as taip graziai blush2.gif

Irmulia, ant karamelizuotu riesutu pasinesus mirksiukas.gif
Atsakyti
aga1, ka cia tikrai negraziai blush2.gif
pradedu nuo krasto ir rateliu,riekele po riekeles.
Atsakyti
4u.gif
Kepu ir as ta surpyragi su karamelizuotais riesutais. Bet kazkodel man ta surio mase tokia skystoka gavosi???? unsure.gif unsure.gif g.gif g.gif
Papildyta:
ar taip ir turi but??
Atsakyti
ne visai mirksiukas.gif ji turi būti beveik grietinės tirštumo ax.gif t.y. neturi būti labai labai skysta it vandenėlis mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2011 10 31, 13:52)
Karamelės padažui:

* 65 g sviesto
* 160 g cukraus
* 100 ml grietinėlės ( 10 % riebumo)

Karamelinio padažo paruošimas:

Į kaitinimo indą suberti cukrų , kaitinti ant vidutinės ugnies. Kai cukrus pilnai išsilydo, sudėti sviestą ir gerai išmaišyti. Palikti kaisti ant vidutinės ugnies, kai karamelė įgauna tamsesnę rusvą spalvą, nukelti nuo ugnies, ir po truputį įmaišyti kambario temperatūros grietinėlę (o dar geriau ją truputį pašildyti, kad nebūtų didelio temperatūrų skirtumo) Palikti pilnai atvėsti.

o jei pilt pieną vietoj grietinėlės, bus blogai? blush2.gif
Atsakyti
kiek teko peržiūrėti receptų , tai vis naudojama grietinėlė mirksiukas.gif vis tik geriau naudoti grietinėlę mirksiukas.gif mat, jei bus pienas, bijau, kad padažas gali nesutirštėti mastau.gif ( su pienu dar nesu bandžiusi ruošti karamelinio padažo mirksiukas.gif )
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2011 11 05, 20:34)
kiek teko peržiūrėti receptų , tai vis naudojama grietinėlė  mirksiukas.gif  vis tik geriau naudoti grietinėlę  mirksiukas.gif  mat, jei bus pienas, manau, kad padažas gali nesutirštėti mastau.gif

ačiū, to ir bijau, nes aš irgi kiek peržiūrėjau, tai pieno nemačiau
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2011 11 05, 21:17)
ne visai  mirksiukas.gif  ji turi būti beveik grietinės tirštumo  ax.gif  t.y. neturi būti labai labai skysta it vandenėlis  mirksiukas.gif

grynai skysta nesigavo tokia jau visai, bet sakyciau man bent atrodo, kad skystoka siek tiek, nes dedasi gi kiausiniai, grietine, tai kazkaip taip ir issiplake.

Gal apstings per nakti saldytuve?? g.gif

O galima naudoti mascarpone, o ne ta philadelphia suri?? g.gif
Atsakyti
na va, iskepe jau. Gavosi toks drebantis, manau, kad toks ir turi buti thumbup.gif

Atsakyti
QUOTE(aistutėlė @ 2011 11 05, 21:42)
grynai skysta nesigavo tokia jau visai, bet sakyciau man bent atrodo, kad skystoka siek tiek, nes dedasi gi kiausiniai, grietine, tai kazkaip taip ir issiplake.

tada viskas ok, taip ir turi būti : ne per skysta, bet ir ne per tiršta masė mirksiukas.gif

Gal apstings per nakti saldytuve??  g.gif

geriausia laikyti 24-48 valandas - tada jis būna pats skaniausias essen.gif

O galima naudoti mascarpone, o ne ta philadelphia suri?? g.gif

taip, galima : ir rikotą, ir mascarponę, ir president varškės kremą, ir rama bonjour ir pan. tipo grietinėlės tepamą sūrį mirksiukas.gif

aišku, konsistencija ir skonis kiek skirsis nuo filadefijos sūrio kremo ax.gif
Papildyta:
QUOTE(aistutėlė @ 2011 11 05, 22:06)
na va, iskepe jau. Gavosi toks drebantis, manau, kad toks ir turi buti  thumbup.gif

taip, būtent taip ir turi gautis - iškępęs pyragas turi kiek drebėti mirksiukas.gif

po pilno atvėsinimo kambario temperatūroje, jis sutvirtėja, o palaikius vieną/dvi paras šaldytuve : visiškai pilnai sustingsta thumbup.gif
Atsakyti
4u.gif
Na va, mano sūrpyragis jau gatavas thumbup.gif Gavosi toks minkštokas, nors pagrindas kietas, bet gal ir turi but toks. Šiaip saldus labai, galvoju gal galima net nedėti cukraus į sūrio masę tą... g.gif Šiaip skanus tikrai thumbup.gif thumbup.gif , man užteko vieno gabaliuko biggrin.gif , o ir sotus gana toks thumbup.gif
Bet... daugiau nebekepsiu lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif , baisinga kalorijų bomba lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Papildyta:
ai ir dar, kai dariau karamelę, tai kažko iš pradžių nesirišo cukrus ištirpęs su sviestu, bet maišiau maišiau ir išsimaišė thumbup.gif
Atsakyti
irmulia, toooortas nerealus wub.gif seilė tysta, ir MB pamatęs kankina kad iškepčiau smile.gif
O makadamijų riešutus galima pakeist į lazdyno? ar graikiškus? nes jų turiu gan daug...kaip manai?
ir dėl philadelphia sūrio, šiandien maximoj mačiau kelių rūšių, kokų tu tiksliai naudoji? ar gal galima ji pakeisti rikotos ar maskarpones sūriu?
Atsakyti