Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis

Siandien norejosi kazko saldaus ir spalvoto wub.gif

Macarons

Ko reikes:
4 baltymai
150 gr migdolu miltu
200 gr cukraus pudros
maistiniu dazu

balto sokolado bei sviesto pagalveliu pertepimui.

Eiga:
Isplakame baltymus mikseriu iki standziu putu. Kada susidaro putos atsargiai su saukstu beriam cukraus pudra ir maistinius dazus. Viska ismaisom.
Tuomet, beriam migdolu miltus, vel viska atsargiai permaisom. Gauta mase dedame i konditerini maiseli ir formuojam, kaip as sakau - "pagalveles". Paliekam "pagalveles" pastoveti apie 1h, kad jos apdziutu.
Ikaitinam orkaite iki 140-150C ir kepame - dzioviname "pagalveles apie 10-15min. (Temperatura ir laikas kiekvienai orkaitei gali skirtis.)

Sviesta su sokoladu istirpiname atskirame inde. Atvesusias "pagalveles" pertepam sokoladu. Paliekam pastoveti saldytuve. Skanaus!
P.S. Taip nutiko, kad neturejau uztektinai migdolu miltu, o ir migdolu namuose nebuvo. Miltu buvo ryskiai maziau, nei reikejo, tad mano Macarons isejo labiau panasesni i perteptus morengus blush2.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aga1: 02 lapkričio 2011 - 05:52
Sausainiai "skarelės"

user posted image


170 gr.mascarpone sūrio
230 gr.minkšto sviesto
150 gr.rudojo cukraus
375 gr. miltų
žiupsnelis druskos
uogienės ( naudojau agrastų džemą )
cukraus pudros pabarstymui

Sviestą, cukrų, druską ir sūrį sudėti į dubenį ir plati apie č-ę min. Palaipsniui maišant suberti miltus. Užminkyti minkštą,elastingą tešlą. Palaikyti apie č0 min. šaldytuve. Iškočioti ploną lakštą, supjaustyti kvadratėliais.

user posted image


Dėti po šaukštelį džemo, suimti už dviejų priešingų kraštelių ir suspausti per vidurį. Įkaitinti orkaitę iki 180 C ir kepti apie 15 min.

user posted image


Atvėsinti ir pabarstyti cukraus pudra.
Skanaus!!

user posted image
Atsakyti
Ule,nesimato skaičiukų kiek laiko plakti ir laikyti šaldytuve tešlą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2011 11 02, 19:18)
Sausainiai "skarelės"

170 gr.mascarpone sūrio
230 gr.minkšto sviesto
150 gr.rudojo cukraus
375 gr. miltų
žiupsnelis druskos
uogienės ( naudojau agrastų džemą )
cukraus pudros pabarstymui

Sviestą, cukrų, druską ir sūrį sudėti į dubenį ir plakti apie 2-3 min. Palaipsniui maišant suberti miltus. Užminkyti minkštą,elastingą tešlą. Palaikyti apie 20 min. šaldytuve. Iškočioti ploną lakštą, supjaustyti kvadratėliais.

Dėti po šaukštelį džemo, suimti už dviejų priešingų kraštelių ir suspausti per vidurį. Įkaitinti orkaitę iki 180 C ir kepti apie 15 min.

Skanaus!!



QUOTE(Beža @ 2011 11 02, 20:25)
Ule,nesimato skaičiukų kiek laiko plakti ir laikyti šaldytuve tešlą  4u.gif


Pataisyta mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mayfly: 02 lapkričio 2011 - 20:31

 i 
Dar kartą primenu, kad šioje temoje  dedami receptai su nuotraukomis, ir nuotraukos su receptais.
Atsakyti
Noriu pasidalint torto receptuku, labai greitai ir lengvai paruosiamas, o skonis super, dregnas, saldus, sotus essen.gif
user posted image
user posted image

Tortas is krekeriu "Zuvytes"

pora pakeliu saldziu krekeriu "zuvytes" (0,5kg);
0,5 l grietines;
300-500 g cukraus (cia pagal skoni,man uzteko ir maziau, nes 500 g tai jau labai saldu);
lazdyno riesutu;
isspaustu citrinos sulciu ir tarkuotos zieveles.

Sumaisom cukru su grietine, ispaudziam citrinos sulciu pagal skoni, itarkuojam citrinos zieveles, imaisom lazdyno riesutus ir visa gauta mase uzpilam ant krekeriu. Gerai ismaisom, supilam mase i tortine, patrombuojam ir laikom saldytuve. Manau uztektu ir poros valandu, bet as laikiau per nakti, tai skonis super thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 03 lapkričio 2011 - 15:24
Babi mirksiukas.gif , gal galit pasakyt kiek procentų riebumo reikia grietinės žuvyčių-krekerių tortukui.Dar domintų lazdyno riešutų kiekis.Ačiū.
Atsakyti
QUOTE(SOLI-SOL @ 2011 11 03, 16:38)
Babi mirksiukas.gif , gal galit pasakyt kiek procentų riebumo reikia grietinės žuvyčių-krekerių tortukui.Dar domintų lazdyno riešutų kiekis.Ačiū.

Naudojau Dvaro grietine 30% kur maiselyje. O riesutu dejau gera sauja, jie cia tikrai nemaiso, kita kart dar daugiau desiu ir labai nesmulkinau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(babis @ 2011 11 03, 14:07)
Tortas is krekeriu "Zuvytes"

Ir as esu toki gaminus, pagal Sonatina, tik su bananais. bigsmile.gif
Tortas iš krekerių „Žuvytės“
Is tiesu skanus ir labai greitai pagaminamas saldumynas. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Renata123 @ 2011 11 03, 21:53)
Ir as esu toki gaminus, pagal Sonatina, tik su bananais.  bigsmile.gif
Tortas iš krekerių „Žuvytės“
Is tiesu skanus ir labai greitai pagaminamas saldumynas. thumbup.gif


Mano mama su bananais taip pat gamina, laaaabai skanu, toks slapias ir ne per daug saldus gaunasi thumbup.gif
Atsakyti
Migdolinės tartaletes

user posted image



Pagrindui:

90 gr. migdolų
1 kiaušinis
100 gr. margarino
žiupsnelis druskos
100 gr. cukraus
140 gr. miltų

Įdarui:

2 tryniai
60 ml. cukraus
125 ml. pieno
vanilės lašų
120 ml. mascarpone sūrio
2 šaukštai kukurūzų miltų
50 gr. maltų migdolų

Papuošimui:

100 gr. šokolado
20 gr. sviesto
3 šaukštai grietinėlės
riešutų

user posted image



Sumalti migdolus iki miltų konsistencijos, sumaišyti su miltais ir druska. Margariną išsukti su cukrumi, įmaišyti kiaušinį, įlašinti kelis lašus vanilės ir sumaišyti su miltų mase. Dėti į šaldytuvą 30-čiai minučių.

user posted image



Įdarui, trynius išsukti su cukrumi, suberti kukurūzų miltus. Pieną užvirinti ir į jį pilti trynių masę, maišyti šluotele, kad neliktų gumulėlių, kaitinti,kol sutirštės, atsiras burbuliukų, tuomet nuimti nuo ugnies. Galima perplakti blenderio pagalba, jei gumulėlių šiek tiek yra. Įmaišyti mascarpone sūrį ir maltus migdolus ( sumaltus iki miltų konsistencijos).

user posted image

Pagrindą išformuoti maždaug centimetro storio, pilti įdarą ir kepti 180 C 15 min.

user posted image



Garų vonelėje ištirpinti sviestą, šokoladą ir įmaišyti grietinėlę, aptepti tartaletes ir papuošti kepintais riešutais ar pistacijomis. Bandžiau konservuotais persikais, su riešutais daug skaniau.

Skanaus!!

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Renata123 @ 2011 11 03, 22:53)
Ir as esu toki gaminus, pagal Sonatina, tik su bananais.  bigsmile.gif

Is tiesu skanus ir labai greitai pagaminamas saldumynas. thumbup.gif



aaa , bigsmile.gif čia tas Sonatinos receptukas bigsmile.gif esu jį nusižiūrėjusi jau senokai, sakau gal savaitgalį reikės pagaliau išbandyti essen.gif galvoju, kad čia ir kokie karamelizuoti riešutai labai tiktų bigsmile.gif
Atsakyti