
Macarons
Ko reikes:
4 baltymai
150 gr migdolu miltu
200 gr cukraus pudros
maistiniu dazu
balto sokolado bei sviesto pagalveliu pertepimui.
Eiga:
Isplakame baltymus mikseriu iki standziu putu. Kada susidaro putos atsargiai su saukstu beriam cukraus pudra ir maistinius dazus. Viska ismaisom.
Tuomet, beriam migdolu miltus, vel viska atsargiai permaisom. Gauta mase dedame i konditerini maiseli ir formuojam, kaip as sakau - "pagalveles". Paliekam "pagalveles" pastoveti apie 1h, kad jos apdziutu.
Ikaitinam orkaite iki 140-150C ir kepame - dzioviname "pagalveles apie 10-15min. (Temperatura ir laikas kiekvienai orkaitei gali skirtis.)
Sviesta su sokoladu istirpiname atskirame inde. Atvesusias "pagalveles" pertepam sokoladu. Paliekam pastoveti saldytuve. Skanaus!
P.S. Taip nutiko, kad neturejau uztektinai migdolu miltu, o ir migdolu namuose nebuvo. Miltu buvo ryskiai maziau, nei reikejo, tad mano Macarons isejo labiau panasesni i perteptus morengus
