QUOTE(aistutėlė @ 2011 11 06, 14:48)
Na va, mano sūrpyragis jau gatavas Gavosi toks minkštokas, nors pagrindas kietas, bet gal ir turi but toks.
viena : neišlaukus maximaliai 24-48 valandų, pagrindas nespėja sudrėkti... kaip ir pati sūrio masė nespėja pilnai subręsti...

todėl geriau truputį pakentėti ir išlaukti reikiamą laiką
antra : gal būt per daug suspaudėte supresavote trupinius
QUOTE(aistutėlė @ 2011 11 06, 14:48)
Šiaip saldus labai, galvoju gal galima net nedėti cukraus į sūrio masę tą...
pats pyragas nesigauna labai saldus, visas pagrindinis saldumas tenka nuo karamelės padažo ir riešutų
QUOTE(aistutėlė @ 2011 11 06, 14:48)
Šiaip skanus tikrai , man užteko vieno gabaliuko , o ir sotus gana toks
Bet... daugiau nebekepsiu, baisinga kalorijų bomba
aha, jis labai sotus gaunasi - kas laikosi dietų geriau lai nepiktnaudžiauja šiuo gėriu...

o šiaip tai kaip ten sakoma : ...
gero - po truputį...
na o aš jį kepsiu ir toliau

, mat dar yra ką dar tokiu sočiu sūrpyragiu pavaišinti
QUOTE(aistutėlė @ 2011 11 06, 14:48)
ai ir dar, kai dariau karamelę, tai kažko iš pradžių nesirišo cukrus ištirpęs su sviestu, bet maišiau maišiau ir išsimaišė
sviestą reikia įmaišyti labai gretai ir nukėlus indą nuo viryklės
o šiaip skystos karamelės paruošimas turi savų niuansų
Papildyta:
QUOTE(Muscade @ 2011 11 06, 17:01)
irmulia, toooortas nerealus

seilė tysta, ir MB pamatęs kankina kad iškepčiau
niu nekankink saviškio taip ilgai...
QUOTE(Muscade @ 2011 11 06, 17:01)
O makadamijų riešutus galima pakeist į lazdyno? ar graikiškus? nes jų turiu gan daug...kaip manai?
galima keisti ir kitais mėgiamais riešutais, nors makadamijų riešutų skonio niekas kitas nepakeis
QUOTE(Muscade @ 2011 11 06, 17:01)
ir dėl philadelphia sūrio, šiandien maximoj mačiau kelių rūšių, kokų tu tiksliai naudoji? ar gal galima ji pakeisti rikotos ar maskarpones sūriu?
aš naudojau natūralų, be jokių priedų, ir tą riebų ( nors kilo mintis ir iš to a lia dietinio 12% riebumo išbandyti

)
taip, galima keisti bet kuriuo grietinėlės tepamu sūriu
tik tiek, kad skonis skirsis

( esu bandžiusi kepti sūrpyragius ir su mascarponės ir su rikotos) tai vertinimo skalėje būtent filadelfijos sūris pirmauja