Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis

praeitą savaitgalį darytas pagal Sonatinos krekerių torto receptuką su tam tikrais papildymais

Pyragas "Vulkanas" (nekeptas)

user posted image


Reikės:

* 700 ml grietinės (30 % riebumo )
* 2 stiklinės cukraus
* 4 bananai
* 600 g saldžių krekerių ( iš jų - 150 g su aguonomis)
* 400 g šokoladinių sausainių "Selga"
* 1 gera sauja skrudintų lazdynų riešutų be luobelės
* 45 g migdolų plokštelių
* 2 valg.š. vaniles ekstrakto
* 1 indelis ( ~ 380 gr) virto saldinto kondensuoto pieno arba "Rududu"

Eiga:

Bananus nulupti, sutrinti į tyrę ( šakute arba sudėti gabaliukus į blenderį ir permalti iki tyrės).
Paruoštą bananų tyrę sumaišyti su grietine, "Rududu", įberti cukraus , įpilti vanilės ekstrakto - viską gerai išplakti/išmaišyti iki vientisos masės.
Gautą masę sumaišyti su migdolų plokštelėmis, saldžiais krekeriais ir gabaliukais sulaužytais šokoladiniais Selgos sausainiais.
Palikti ~ 30 min. kambario temperatūroje karts nuo karto atsargiai permaišant , kad krekeriai ir sausainiai išbrinktų/suminkštėtų.

Gilų aukštą indą iškloti maistine plėvele ir sukrėsti pyrago masę, paslėgti, uždengti maistine plėvele ir pastatyti šaltai ( šaldytuve) 10-čiai valandų (arba per naktį) , kad pyragas galutinai "prisirptų" apstingtų.

Kitą dieną indą su mae ištraukti iš šaldytuvo ir išimti iš formos ( jei indas buvo ištiestas maistine plėvele- nebus jokių keblumų tai atlikti)

Pyragą išversti ant tortinės ar kokio padėklo, jo viršų apdėlioti skrudintais lazdyno riešutais, gausiai (kad nutekėtų šonais) apipilti šokoladiniu glaistu, viršų papildomai papuošti skrudintais lazdyno riešutais.

Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
irmulia, mano tortine 25cm doh.gif speju cheesekeikui per didele? gausis labai plonas sluoksnis? nu rukstele doh.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2011 11 11, 21:37)
praeitą savaitgalį darytas pagal Sonatinos krekerių torto receptuką su tam tikrais papildymais


čia tai gėris wub.gif
ilgai nelaukusi "kepsiu" bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cukraus pudra: 12 lapkričio 2011 - 19:51
beatos sokoladainis
2 plytos juodo karunos sokolado + pakelis sviesto - istirpinama
200 g cukraus + 3 kiausiniai+ siek tiek druskos
3 s kakavos+150 g miltu+1 kepimo milteliu saukstelis
viska sumaisyti ir rududu prismaigstyti i tesla
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(MEET @ 2011 11 12, 20:20)
beatos sokoladainis
2 plytos juodo karunos sokolado + pakelis sviesto - istirpinama
200 g cukraus + 3 kiausiniai+ siek tiek druskos
3 s kakavos+150 g miltu+1 kepimo milteliu saukstelis
viska sumaisyti ir rududu prismaigstyti i tesla

ryt kepsim bigsmile.gif o kiek laiko kepa, na maždaug ax.gif
Atsakyti
UI, pagal savo orkaite, mano pakankamai stipri, kaip as sakau, kepiau ant 160 laipsniu 25-30 min
Atsakyti
QUOTE(Muscade @ 2011 11 12, 13:04)
irmulia, mano tortine 25cm  doh.gif  speju cheesekeikui per didele? gausis labai plonas sluoksnis? nu rukstele doh.gif


nebūtinai turi būti labai aukštas sūrio sluoksnis, kad cheesecek'as gautųsi skanus mirksiukas.gif jei labai nori aukšto, tada gali didinti sūrio maisei produktų skaičių - tada bus kiek aukštesnis mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 11 12, 20:50)
čia tai gėris  wub.gif
ilgai nelaukusi "kepsiu"  bigsmile.gif




aha, tikrai skanumas mirksiukas.gif ir smagiausia, kad nereikia kažkokių ypatingų sugebėjimų ar spec. produktų mirksiukas.gif

man šį kartą netyčia gavosi ~ 3,5 kg monstras , tad ingridientų kiekį drąsiai galima dalinti pusiau mirksiukas.gif
Atsakyti
Juodojo šokolado drebučiai (želė)

user posted image

user posted image

Reikės:

* 15 g želatinos miltelių
* 150 g vandens
* 180 g cukraus
* 100 g šokolado juodo (ne mažiau nei 60 % kakavos)
* 150 grietinėlės (10 % riebumo)
* 1 valg. š. vanilės ekstrakto

puošimui :

* spalvotų pabarstukų
* arba balto šokolado drožlių


Gaminimo eiga:

Želatinos miltelius užpilti trupučiu vandens ir palikti išbrinkti.
Į kaitinimo indą supilti vandenį ir grietinėlę, suberti cukrų , kaintinti iki užvirimo.
Sudėti gabaliukais sulaužytą šokoladą (arba galima jį smulkiai sutarkuoti- greičiau ištirps) ir kaitinti ant silpnos ugnies vis pamaišant iki šokoladas pilnai išsilydys.
Sudėti išbrinkusią želatiną ir gera išmaišyti, įpilti vanilės ekstrakto ir gerai permaišyti.
Gautą šokoladinę masę supilstyti į indelius arba bendrą indą - palikti kambario temperatūroje pilnai atvėsti, vėliau perkelti į šaldytuvą ir palikti pilnai sustingti kelioms valandoms (arba visai nakčiai)

Po kelių stingimo valandų, gautą želę apversti ant serviravimo lėkštės (arba lėkštučių) , paviršių apibarstyti spalvotais pabarstukais arba šokolado drožlėmis.
Patiekti iš karto.

Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
Juodojo šokolado kremas

user posted image


Reikės:

* 100 ml grietinėlės ( 10% riebumo)
* 100 gr juodojo šokolado ( ne mažiau nei 65 % kakavos)
* 1 valg. š. naminio vanilės ekstrakto (romas+vanilės ankštys)

Gaminimo eiga:
Į kaitinimo indą supilti grietinėlę, sudėti gabaliukais sulaužytą šokoladą ir kaitinti nuolat maišant ant itin silpnos ugnies (arba įstatyti į vandens vonelę "bain-maire") iki šokoladas pilnai išsilydys.
Nukelti nuo ugnies įpilti vanilės ekstrakto - gerai permaišyti.
Gautą šokoladinę masę supilti į sandarų indą.
Laikyti šaltai ( šaldytuve).

Atsakyti
Pas Irmulia šokoladinis savaitgalis bigsmile.gif
Kas pas jus tiek gėrio suvalgo rolleyes.gif
Atsakyti
irmulia, dariau pagal tavo receptą tortą, tik su rikotos sūriu ir lazdyno riešutais. Aišku gavosi ne toks storas, bet labai skanus smile.gif) Kartosiu dar kartą, tik mažesnėje tortinėje. Ačiū už puikų receptą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 11 13, 15:58)
Pas Irmulia šokoladinis savaitgalis  bigsmile.gif
Kas pas jus tiek gėrio suvalgo  rolleyes.gif


hihihi.gif čia ne šio savaitgalio veikinėjimai , o praeito mirksiukas.gif yra valgytojų būrys mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Muscade @ 2011 11 13, 16:20)
irmulia, dariau pagal tavo receptą tortą, tik su rikotos sūriu ir lazdyno riešutais. Aišku gavosi ne toks storas, bet labai skanus smile.gif) Kartosiu dar kartą, tik mažesnėje tortinėje. Ačiū už puikų receptą 4u.gif


puiku thumbup.gif su rikotos sūriu sūrpyragis turėjo gautis kiek kitokios konsistencijos nei su filadelfijos ir aišku, ne toks riebus bigsmile.gif o lazdyno riešutai - puikus pasirinkimas thumbup.gif
Atsakyti