Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis

QUOTE(persikiuks @ 2011 11 26, 14:06)
o kaip tie saldainiukai neistirpsta sausainiuose? atrodo, kad ju temperatura neveikia  rolleyes.gif


visagale chemija mirksiukas.gif lotuliukas.gif laikosi saldainiukai kuo puikiausiai biggrin.gif
Atsakyti
Sausainiai - pingvinukai

user posted image


125 gr. minkšto sviesto
120 gr. cukraus
šaukštelis vanilės lašų
kiaušinis
280 gr. miltų
30 gr. kukurūzų miltų
šaukštelis kepimo miltelių

Sviestą išsukti su cukrumi iki baltumo, supilti vanilę ir įmušti kiaušinį, gerai išmaišyti. Miltus persijoti su kepimo milteliais ir įmaišyti į sviesto masę. Užminkyti tešlą ir pastatyti į šaldytuvą pusvalandžiui. Iškočioti lakštą ir išspausti pasirinktas figurėles.

user posted image


Kepti 180 C. karštumo orkaitėje 12-15 min.

Sausainius aptepeme kiaušinio baltymo glajumi, puošėme jau kaip mokėjome biggrin.gif
Pati sausainių tešla labai skani, tikrai naudosiu ne kartą.

Skanaus!!!

user posted image
Atsakyti
Sausainiai "Kalėdų senio lazdos"


Kvapnūs, skanūs, traškūs sausainukai.
Reikės:
0,5 stiklinės cukraus;
250 g miltų;
115 g sviesto;
1 a.š. kepimo miltelių;
žiupsnelis druskos;
0,5 a.š. imbiero miltelių;
1 a.š. cinamono;
100 g medaus.

Cukrų, miltus, kepimo miltelius, imbierą, cinamoną ir druską sumaišyti. Sudėti gabaliukais supjaustytą sviestą ir trinti pirštais kol pasidarys trupiniai. Sudėti skystą medų. Minkyti tešlą. Kai tešla bus paruošta, nelimpanti prie rankų, dėkite į šaldytuvą valandai. Po to, išimkite iš šaldytuvo, formuokite lazdeles ir dėkite į riebalais pateptą skardą. Dėkite į įkaitintą orkaitę 180C ir kepkite apie 20min.
Iškepusius puoškite lydytu šokoladu. Kepant palikite tarp lazdelių tarpus, nes kepdami šiek tiek išsipučia.
user posted image


receptas
Atsakyti
Gal kas nutuokiate iš ko padarytas šių sausainių viršus? Man jie tokie skanūs ax.gif blush2.gif

user posted image
Atsakyti
[quote=rututex,2011 11 29, 01:15]
Gal kas nutuokiate iš ko padarytas šių sausainių viršus? Man jie tokie skanūs ax.gif blush2.gif


Savo senam konditerijos sasiuvini radau recepta smile.gif
Glajus 1 kg sausainiu: 385g cukraus pudros, 50g sviesto, 36g vandens, 6g kakavos milteliu.
Issijota cukraus pudra, sviestas (kambario temperaturos), virintas (saltas) vanduo maisomi, kol pasidaro vientisa mase. Puse glajaus nudazoma kakava. Pasildytas mazdaug iki 40 laipsniu glajus dedamas i konditerini maiseli su dantytu antgaliu ir puosiami sausainiai. Sausainiai turi pastoveti 3-4val. ,kol isdzius glajus.
Atsakyti
[quote=Elen,2011 11 29, 14:30]
[quote=rututex,2011 11 29, 01:15]
Gal kas nutuokiate iš ko padarytas šių sausainių viršus? Man jie tokie skanūs ax.gif blush2.gif
Savo senam konditerijos sasiuvini radau recepta smile.gif
Glajus 1 kg sausainiu: 385g cukraus pudros, 50g sviesto, 36g vandens, 6g kakavos milteliu.
Issijota cukraus pudra, sviestas (kambario temperaturos), virintas (saltas) vanduo maisomi, kol pasidaro vientisa mase. Puse glajaus nudazoma kakava. Pasildytas mazdaug iki 40 laipsniu glajus dedamas i konditerini maiseli su dantytu antgaliu ir puosiami sausainiai. Sausainiai turi pastoveti 3-4val. ,kol isdzius glajus.
[/quote]


Esu labai dėkinga 4u.gif nekantrauju išmėginti ir pasidalinti įspūdžiais wink.gif
Atsakyti
QUOTE(rututex @ 2011 11 29, 00:15)
Gal kas nutuokiate iš ko padarytas šių sausainių viršus? Man jie tokie skanūs  ax.gif  blush2.gif


Perskaitet mano mintis 4u.gif As lygiai to paties norejau, bet butu gerai, kad kas ir paciu sausainiu recepta atskleistu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2011 11 13, 13:59)

Aciu labai uz recepta! wub.gif
Super skanu ir kas svarbiausia, greitai ir visai nesunkiai padaroma! thumbup.gif Desertas, sakyciau, labai turtingo skonio.
Is karto dariau is dvigubos normos, kadangi laukiau sveciu. Ka gi, visi puikiai ivertino! bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Perrin @ 2011 11 29, 17:10)
butu gerai, kad kas ir paciu sausainiu recepta atskleistu  ax.gif

550g miltų, 330gr sviesto, 290gr cukraus, 3 kiaušiniai, 100gr vandens, vanilino. Sodos nereikia.
Sviestą palaikyti kelias valandas kambario t-roje, kad suminkštėtų, išplakti su cukrum, po to — kiaušiniai, miltai ir paskiausia vanduo. Formuoti su konditeriniu švirkštu, kepti 220-230C t-roje 8-10 min.
Atsakyti
Gal kas pagelbėsit - viename blog'e lygtai buvau radusi nekepto pyrago receptą - sausainiai sluoksniuojasi su plakta grietinėle, lygtai maskarponė ar ricota dedasi, viršus apibarstytas kokosais. dar reikia virto kondensuoto pieno (rududu) niekur nerandu to skanėsto, gal kuri tokį gaminat? dar kažkur buvau užmačiusi pyraga, bijau apsimeluot, ar ne korėjietišku vadinasi, irgi po kompo remonto nebeturiu favorituose doh.gif
Atsakyti
QUOTE(žemuogienė @ 2011 11 30, 09:48)
Gal kas pagelbėsit - viename blog'e lygtai buvau radusi nekepto pyrago receptą - sausainiai sluoksniuojasi su plakta grietinėle, lygtai maskarponė ar ricota dedasi, viršus apibarstytas kokosais. dar reikia virto kondensuoto pieno (rududu) niekur nerandu to skanėsto, gal kuri tokį gaminat? dar kažkur buvau užmačiusi pyraga, bijau apsimeluot, ar ne korėjietišku vadinasi, irgi po kompo remonto nebeturiu favorituose doh.gif


gal sitas
Neringos blogas blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(editiana @ 2011 11 30, 11:13)


Tortas tai thumbup.gif
Atsakyti