Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis

Plikytų sausainių tortas

Man visi tortai yra kosmosas blush2.gif Lenkiu galvą prieš merginas tortininkės 4u.gif
Tai va šitas kaip tik man blush2.gif

Produktai

maždaug 400 g plikytų sausainių (priklauso nuo formos dydžio)
2 indėliai grietinės (po 450 gr.)
indėlis kremo Rududu (sunaudojau nepilna)
cukraus pagal skonį
želatina 3 arbat.šaukšteliai

Sausainius jei yra laiko ir noro galima iškepti patiems...jei ne tinka ir pirktiniai.

Taip pat ir su Rududu...galima patiems išvirti kondensuotą pieną, galima nupirkti jau gatavą kremą.

Tortą pradedame daryti iš anksto.
Ryte grietinę sudedame į dvigubos marlės gabaliuką ir paliekame per dieną kad nuvarvėtų.
Vakare gaminame tortą.
Želatiną užpilame virintu šaltu vandeniu ir paliekame išbrinkti.
Imame sausainiukus ir gražiai aštriu peilių visus įpjauname.
Į kiekvieną sausainiuką šaukštelio pagalba dedame kremo ir suspaudžiame.
Imame formą tortui (kur kraštai nusiima) ir išklojame visą dugną su sausainiais.
Darome kremą.
Želatiną sudedame į puodą ir statome šildyti.Pastoviai maišome kol viskas ištirps.Neužviriname.
Nuimame nuo ugnies ir pravėsimame.
Varškės kremą (kurį pagaminome iš grietinės) dedame į indą, pagal skonį dedame cukraus ir suplakame.
Sudedame želatiną ir gerai išmaišome.
Pusę masės užpilame ant sausainių ir sudedame likusius sausainius.Vėl užpilame mūsų kremo.
Statome į šaldytuvą nors porai valandų.
Papuošiame.

Man su papuošimu irgi nelabai sekasi blush2.gif



user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti
QUOTE(dome @ 2011 11 20, 20:50)
irmulia,maciau kitoj temoj Sokoladinio kekso su razinomis idarytais obuoliais nuotrauka. Vos nesapnuoju jo  blush2.gif  Gal galima butu receptuka  4u.gif labai noreciau ismeginti  rolleyes.gif



jau pioneer.gif

Šokoladinis keksas su karamelizuotomis razinomis įdarytais obuoliais


user posted image

user posted image

user posted image



Reikės :

keksui:
* 200 g šokolado ( naudojau 65 % kakavos)
* 180 g cukraus
* 125 g sviesto
* 120 g miltų
* 5 kiaušiniai
* 1 arbat. š. kepimo miltelių


įdarytiems obuoliams:

* 3-4 obuoliai (priklausomai nuo kepimo formos dydžio)
* keletas lašų citrinos sulčių
* 80 g razinų
* 120 ml apelsinų sulčių
* 1 valg. š. rudojo cukraus
* geras žiupsnis malto cinamono


Gaminimo eiga:


Įdarytų obuolių ruošimas :

Nulupti ir išskobti obuolius , pamerkti į šaltą vandenį su keliais lašais citrinų sulčių ( kad obuoliai nepajuoduotų).

Į kaitinimo indą suberti razinas, supilti apelsinų sultis , įberti rudą cukrų ir maltą cinamoną, pastatyti ant vidutinio karštumo ugnies , palikti kaisti iki razinos kiek pabrigs ir lengvai karamelizuosis.

Iš indo išgriebti pabrinkusias razinas, kiek nuvarvinti ir jomis įdaryti išskobtus obuolius. Palikti.

Kekso masės ruošimas :

Katinimo inde sudėti laužytą gabaliukais šokoladą, sviestą, palikti kaisti iki šokoladas su sviestu pilnai išsilydys. Išplakti kiaušinių trynius su cukrumi iki baltos purios masės, išplaktus trynius įmaišyti į išlydytą šokolado/sviesto masę - išmaišyti iki vientisumo. Tada suberti kepimo miltelius ir miltus - viską labai gerai permaišyti .

Kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos išplakti iki baltų standžių putų, ir labai delikačiai įmaišyti į šokoladinę masę.

Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi ( nebūtinai, jei kepimo skardos danga yra neprideganti ar pati kepimo forma yra silikoninė) .
Truputį paruoštos kekso masės paskirstyti ant kepimo skardos dugno , tada sustatyti razinomis įdarytus obuolius, tarpusavyje gerai suspaustus.
Ant obuolių ir šonuose sukrauti likusią tešlą.

Pastatyti kepti 35- 45 minutes orkaitėje, įkaitintoje iki 160° C -180° C karščio. Keksas yra iškepęs tada, kai patikrinus mediniu iešmeliu, jis yra sausas ( neaplipęs tešla) .

Palikti atvėsti, išimti iš kepimo formos, supjaustyti riekelėmis ir patiekti ragauti.

Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
elena,mmm kaip skaniai atrodo tortas wub.gif jauciu,kad savaitgali ji isbandysiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2011 11 22, 14:43)
[url=http://irri-style.blogspot.com/2011/11/sokoladinis-keksas-su-razinomis.html]

thumbup.gif bandysiu butinai ir aciu labai uz receptuka drinks_cheers.gif
Atsakyti
Siandien isbandziau sokoladini keksa su razinom,tiesiog tirpsta burnoje thumbup.gif skonis,labai aciu uz recepta 4u.gif . Savaitgali vel darysiu biggrin.gif
Atsakyti
mergaitės, gal ne visai į temą... 4u.gif
yra kažkoks pyragas, bet tikrai ne vokiškas Stall, kur su vaisiais kepa ir paskiau kalėdoms ilgas savaites brandina - iš daug džiovintų vaisių ir kiaušinių. Gal kuri žinot? Lyg ir prieš kelis metus saugojaus receptą, bet pasimetė doh.gif o dabar nežinau nuo kurio galo ieškot.
Atsakyti
QUOTE(Coccinela @ 2011 11 24, 00:50)
mergaitės, gal ne visai į temą...  4u.gif
yra kažkoks pyragas, bet tikrai ne vokiškas Stall, kur su vaisiais kepa ir paskiau kalėdoms ilgas savaites brandina - iš daug džiovintų vaisių ir kiaušinių. Gal kuri žinot? Lyg ir prieš kelis metus saugojaus receptą, bet pasimetė  doh.gif o dabar nežinau nuo kurio galo ieškot.


gal šis
http://www.supermama...mp;#entry657049
Atsakyti
Vyniotinis viliotinis
user posted image

Tešlai reikia:
4 kiaušinių
4 v.š. cukraus
4 v.š. miltų

Įdarui :
200g . grietinėlės
2 v.š. cukraus
1 pakelis desertinės varškės

Juodojo šokolado
žemės riešutų

Eiga:
Pirmiausia atskirkite kiaušinio trynius nuo baltymų.Baltymus išplakti iki standžių putų. Trynius iki purumo išsukti su cukrumi, sudėti miltus. Vėliau atsargiai įmaišyti baltymus. Kepimo skardą iškloti kepimo poperiumi, supilti tešlą, išlyginti ir kepti 10 min. 200 laipsnių orkaitėje. Tik iškepusį atskirti nuo nuo kepimo popieriaus padėti ant švaraus rankštuostuko ir sukti rulonėlį, taip bisvitas iškart įgauna formą.
Grietinėlę išplati iki standžių putų su cukrumi, įmaišyti varškę.
Įdarą tepti ant biskvito susukti į rulonėlį, aplieti išlydytu šokoladu ir apibarstyti kepintais žemės riešutais.
Palikti pastovėti nakčiai.
user posted image
Skanaus!
Papildyta:
Plikyti pyragėliai su varškės kremu
user posted image
Tešlai:

150g sviesto
700ml vandens(gali būti ir pienas)
6 vnt kiaušinių
340 g miltų
200 gramų cukraus
vanilino
druskos

Įdarui:
200g varškės
30g cukraus pudros
citrinos sulčių

Eiga:
Ruošdami tešlą pirmiausia puode užviriname vandenį, tada supilame ištirpintą sviestą, sudedame vanilinį cukrų, druską. Nuolat maišydami mediniu šaukštu ir nenukeldami nuo ugnies įmaišome persijotus miltus.
Kai tešla pasidaro gelsvos spalvos ir atšoka nuo puodo kraštų, jį nukeliame ir atšaldome maždaug iki 70 C. Tuomet sukame masę ir po vieną imušame kiaušinius, kuriais reguliuojame tešlos tirštumą. Paruošta tešla turi buti grietinės tirštumo.
Konditeriniu švirkštu ar šaukštu ant sviestu pateptos skardos formuojame pyragėlius. Kepame 200-250 temperatūroje.
Kai sausainukai iškepa į jų vidų su konditeriniu švirkštu įspausti kremo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo feminell'a: 24 lapkričio 2011 - 12:01
QUOTE(MEET @ 2011 11 12, 21:20)
beatos sokoladainis
2 plytos juodo karunos sokolado + pakelis sviesto - istirpinama
200 g cukraus + 3 kiausiniai+ siek tiek druskos
3 s kakavos+150 g miltu+1 kepimo milteliu saukstelis
viska sumaisyti ir rududu prismaigstyti i tesla

Nezinau is kur si recepta paemet,bet as ziuredama laida uzsirasiau ir kepiau si pyraga jau 4 kartus,visus kartus jis gavosi tobulas,neabejoju kad ir jusiskis skanus wub.gif ,bet kaskaip nesutampa ingridientu kiekis,ir rududu cia is kur? g.gif Ten eina vienas pieniskas sokoladas.Taip pat kepimo milteliu neminejo,bent jau as apie juos negirdejau ir kepdama si pyraga ju nenaudoju.Ar jus pagal save improvizavot?(As taip pat daznai nesilaikau receptu nurodymu ax.gif )
Sio pyrago receptas;
250g sviesto,300g juodo sokolado,300g (galima ir daugiau) cukraus,5kiausiniai,180-200g miltu,3šaukstai tamsios kakavos,pora sauju lazdyno riesutu ir vienas pieniskas sokoladas prismaigstymui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ingridukas: 24 lapkričio 2011 - 14:39
QUOTE(ingridukas @ 2011 11 24, 16:35)
Nezinau is kur si recepta paemet,bet as ziuredama laida uzsirasiau ir kepiau si pyraga jau 4 kartus,visus kartus jis gavosi tobulas,neabejoju kad ir jusiskis skanus wub.gif ,bet kaskaip nesutampa ingridientu kiekis,ir rududu cia is kur? g.gif Ten eina vienas pieniskas sokoladas.Taip pat kepimo milteliu neminejo,bent jau as apie juos negirdejau ir kepdama si pyraga ju nenaudoju.Ar jus pagal save improvizavot?(As taip pat daznai nesilaikau receptu nurodymu ax.gif )
Sio pyrago receptas;
250g sviesto,300g juodo sokolado,300g (galima ir daugiau) cukraus,5kiausiniai,180-200g miltu,3šaukstai tamsios kakavos,pora sauju lazdyno riesutu ir vienas pieniskas sokoladas prismaigstymui.

mano vyro sesuo irgi kepa beatos sokoladaini ir visada naudoja rududu ax.gif gal knygoje kitoks receptas nei sake per laida g.gif
Papildyta:
QUOTE(Coccinela @ 2011 11 24, 02:50)
mergaitės, gal ne visai į temą...  4u.gif
yra kažkoks pyragas, bet tikrai ne vokiškas Stall, kur su vaisiais kepa ir paskiau kalėdoms ilgas savaites brandina - iš daug džiovintų vaisių ir kiaušinių. Gal kuri žinot? Lyg ir prieš kelis metus saugojaus receptą, bet pasimetė  doh.gif o dabar nežinau nuo kurio galo ieškot.

http://juratet.bloga...yragas-689.html
Atsakyti
QUOTE(sinita @ 2011 11 24, 16:49)
mano vyro sesuo irgi kepa beatos sokoladaini ir visada naudoja rududu ax.gif  gal knygoje kitoks receptas nei sake per laida g.gif

Gali but,as knygos neturiu tai negaliu gincytis,per laida tai Beata pieniska sokolada smaigste smile.gif
Atsakyti
Sausainiai "Pašėlusios boružėlės"
Reikės:
apie 250-300g miltų;
1 a.š. kepimo miltelių;
žiupsnelis druskos;
170 g sviesto;
220 g cukraus;
1 didelis kiaušinis;
1 kiaušinio baltymas;
0,5 a.š. vanilės;
spalvotų pastilių.

Kiaušinį, kiaušinio baltymą ir cukrų gerai išplakame. Pilame ištirpdintą sviestą, druską ir gerai išmaišome. Beriame vanilę, kepimo miltelius ir palengva pilame maišant miltus. Miltų gali reikėti ir šiek tiek mažiau arba šiek tiek daugiau, priklausomai nuo kiaušinio ir kiaušinio baltymo dydžio. Tešla gaunasi minkšta, elastinga, nelimpa prie rankų.
Iš tešlos formuojame rutuliukus, po to juos suplojame, padarome blynelius, dedame į skardą ir lengvai įspaudžiame spalvotas pastiles. Kepame įkaitintoje orkaitėje 180C apie 15 min.
Daugiau foto čia

user posted image

Atsakyti