Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis

QUOTE(*fabulouslife* @ 2011 11 30, 19:53)
o kiek mazdaug pirmas sluoksnis turi apstingt? g.gif aiskiai aiskiai biggrin.gif thumbup.gif  ir kaip poto graziai issimti is formos? g.gif

Kai ipilsit pirma sluoksni, galite forma kisti i saldytuva, arba i salta balkona isnesti, kad greiciau apstingtu. Kiek tai truks negaliu pasakyti. g.gif Sluoksniukas neturi buti skystas, bet ir pilnai, galutinai sustinges irgi ne (nzn, gal kitos stingdo pilnai, bet kai as viena karta pilnai buvau sustingdziusi, tai po to pjaustant sluoskniai atsiskirinejo).
Del formos... jei turite silikonine, tai be problemu ir taip issims. Jei paprasta neatidaroma..., tai vienos pacia forma, pries pilant sluoksnius vos, vos patepa aliejumi, arba visa forma su sustingusia zele trumpam i karsta vandeni reikia ikisti, tik vandens ant pacios zele neuzpilkite. Tada zele turi lengvai atsokti, galite dar vos peiliuku plonu palei formos krastus praeiti. Kisti i vandeni galite kelis kartus, tik labai atsargiai ir stebekite, kad zele lydytis nepradetu. Kai matytsite, kad zele jau atsokus nuo formos sieneliu, tai graziai ir atsargiai apverskite i lekste.

O CIA yra visa teme apie zele tortus. Pasiskaitykite, manau rasite papildomai informacijos.
mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Renata123: 30 lapkričio 2011 - 21:32
Rožytės pagal šį receptą

man gavosi štai tokios 4u.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Renata123 @ 2011 11 30, 19:28)
Kai ipilsit pirma sluoksni, galite forma kisti i saldytuva, arba i salta balkona isnesti, kad greiciau apstingtu. Kiek tai truks negaliu pasakyti.  g.gif Sluoksniukas neturi buti skystas, bet ir pilnai, galutinai sustinges irgi ne (nzn, gal kitos stingdo pilnai, bet kai as viena karta pilnai buvau sustingdziusi, tai po to pjaustant sluoskniai atsiskirinejo).
Del formos... jei turite silikonine, tai be problemu ir taip issims. Jei paprasta neatidaroma..., tai vienos pacia forma, pries pilant sluoksnius vos, vos patepa aliejumi, arba visa forma su sustingusia zele trumpam i karsta vandeni reikia ikisti, tik vandens ant pacios zele neuzpilkite. Tada zele turi lengvai atsokti, galite dar vos peiliuku plonu palei formos krastus praeiti. Kisti i vandeni galite kelis kartus, tik labai atsargiai ir stebekite, kad zele lydytis nepradetu. Kai matytsite, kad zele jau atsokus nuo formos sieneliu, tai graziai ir atsargiai apverskite i lekste.

O CIA yra visa teme apie zele tortus. Pasiskaitykite, manau rasite papildomai informacijos.
mirksiukas.gif  4u.gif

dekui labai 4u.gif 4u.gif ieskojau tos temos, bet nesigavo rast... verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *fabulouslife*: 30 lapkričio 2011 - 21:34
QUOTE(Tepaluota @ 2011 11 29, 17:37)
550g miltų, 330gr sviesto, 290gr cukraus, 3 kiaušiniai, 100gr vandens, vanilino. Sodos nereikia.
Sviestą palaikyti kelias valandas kambario t-roje, kad suminkštėtų, išplakti su cukrum, po to — kiaušiniai, miltai ir paskiausia vanduo. Formuoti su konditeriniu švirkštu, kepti 220-230C t-roje 8-10 min.

Dideliausias dekui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Drum @ 2011 11 30, 18:46)

Nesigavo  verysad.gif . Neiskilo  unsure.gif  Nors viska dariau pagal recepta...



Nu kaip gaila unsure.gif Mano labai gražiai pakilo...įdomu kodėl g.gif
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2011 11 30, 20:02)
8 šaukštai miltų tai gavosi varškėčiai  g.gif bet vaikams labai patiko  biggrin.gif
gerokai daugiau pridėjau miltų - formą jau laikė ir skonis  thumbup.gif

foto vėliau  4u.gif

drinks_cheers.gif ir as dejau nuo saves daugiau miltu, kol laike forma. O geriausiai kociojosi siek tiek pailsejusi saldytuve thumbup.gif

QUOTE(*MONAMI* @ 2011 11 30, 22:31)
Rožytės pagal šį receptą

man gavosi štai tokios  4u.gif


thumbup.gif wub.gif


Įdaryti obuoliai su varške ir džiovintais vaisiais

user posted image

Reikės:

Obuolių
Varškės (300gr)
Džiovintų vaisių mišinio (razinos, sultanos, apelsinų žievelės, citrinų žievelės) - geros dvi saujos
Tamsiai rudo cukraus (~100gr), dėjau iš akies
Citrinos sulčiū pora šaukštų
1 kiaušinio
Eiga:

Vaisius apverdam ir nusunkiam. Obuolius išskobiam.
Į puoda dedam vaisių mišinį, cukrų ir citrinos sultis ir paverdam. Tuo tarpu sumaišom varškę su kiaušiniu. Supilam vaisius ir prikemšam obuolius.
Kepti 30 min 200*C.
Skanaus smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2011 11 30, 14:42)
Citrininis keksas su džiovintomis spanguolėm

[color=darkviolet]200 gr miltų



Atrodo tobulai thumbup.gif Receptukas išsaugotas.
Avataras koks wub.gif
Atsakyti
Riešutų kvadratėliai

user posted image


Pagrindui :

260 gr. minkšto sviesto
100 ml. rudojo cukraus
žiupsnelis druskos
450-470 ml.miltų

Sviestą išsukti su cukrum iki purumo, supilti miltus ir druską, užminkyti tešlą ir iškloti kepimo formą. Mano formos dydis 20*30 cm. Subadyti tešlą šakute ir dėti į orkaitę 190 C. 20 min.

user posted image

Riešutų sluoksniui :

300 gr. maišytų riešutų ( naudojau lazdyną, migdolą ir graikus)
240 ml. rudojo cukraus
130 ml. medaus
130 gr. sviesto
2 šaukštai grietinėlės

Keptuvėje maišant ištirpinti sviestą su cukrumi ir medumi, suberti riešutus, permaišyti ir įpilti grietinėlę. Viską gražiai supilti ant šiek tiek jau pakepusio pagrindo ir dar kepti apie 15-20 min. Atvėsinti ir supjaustyti kvadratėliais.
Skanaus!!

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2011 11 30, 13:42)
Citrininis keksas su džiovintomis spanguolėm

seile taip ir nutyso,kaip tik siandien nusipirkau dziovintu spanguoliu !
Atsakyti
Oijejjjj, Uleeee.
Koks fainas ir neatrodo sunkiai kepamas pyragas. thumbup.gif Į eilę rikiuoju.
Atsakyti
Pyragas su migdolu plutele

user posted image

Produktai:

Tešlai:

400 g. miltų
1 a.š. sausų mielių (arba 30 g. šviežių)
70 g. cukraus
250 ml šilto pieno
70 g sviesto ar margarino
1 kiaušinis
žiupsnelis druskos

Įdarui:

1 kg obuolių
1 citrinos sultys
50 g. cukraus
200 ml vandens
100 g. rome mirkytų razinų

Plutelei:

100 g. sviesto
150 g. cukraus
2 v.š. pieno
60 g. migdolų plokštelių

Eiga: Mieles sumaišyti su 1 a.š. cukraus, 2 v.š. miltais ir 50 ml šiltu pienu, uždengti ir šiltai palaikyti apie 15 min. Išsijoti likusius miltus, vidury padaryti duobute ir supilti pakilusias mieles, šiek tiek užberti miltais. Likusį pieną pašildyti, ištirpinti sviestą/margariną, juos sumaišyti tarpusavyje, įberti cukraus, druskos, įmušti kiaušinį, viską išmaišyti ir supilti ant miltų. Išminkyti tešlą. Jei tešla lips prie rankų, įberti šiek tiek miltų. Tešlą uždengti ir laikyti šiltai apie 1,5 - 2 val., kad pakiltų dvigubai.
Kol tešla kyla, nulupti obuolius, išimti sėklas ir supjaustyti apskritais griežinėliais. Citrinų sultis sumaišyti su 50 g. cukraus, užpilti 200 ml vandens ir virti apie 10-15 min, turi sumažėti kiekis ir skystis gautis sirupo tirštumo. Sirupui ataušus suberti išmirkytas razinas.
Sviestą plutelei išlydyti puode, suberti cukrų ir migdolus, įpilti pieno ir viską išmaišyti.
Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi. Iškočioti puse tešlos, įkloti į skardą, kad būtų pakilę tešlos šonai apie 2-3 cm. Ant tešlos sudėlioti obuolius, užpilti cukraus sirupo, iškočioti antrą lakštą ir uždėti ant viršaus. Tešlos sluoksnius sulipdyti vieną su kitu, viršų subadyti šakute. Migdolų masę tolygiai užtepti ant viršaus ir dar 15 min pakildinti.
Kepti 170-180 laipsnių apie 25-30 min.
Skanaus
user posted image
P.s. man miltų trūko, tai įdėjau gerą saują dar. Svarbu, kad sirupo nebūtų per daug, nes kitaip pyragas bus per šlapias.

Recepto šaltinis: Kepimo paslaptys nr. 5
Atsakyti
QUOTE(Rasukas @ 2011 12 03, 16:32)
seile taip ir nutyso,kaip tik siandien nusipirkau dziovintu spanguoliu !

Kaip jums,gavosi? unsure.gif aš dabar kepu kaip bijaauu,kad nesigaus verysad.gif tešla dabar pliurpsi,kepa jau dvidešimt minučių unsure.gif
Atsakyti