
Nu velnias, kepiau meskucius teddy, ir vistiek idejau kepimo milteliu, nors neraso, galvoju bus puresni, tai ka, meskiukai su kuprom gavosi

Pasirodyk, kokie ten kuproti meskuciai.

QUOTE(rugiagele26 @ 2011 12 08, 16:09)
Nu velnias, kepiau meskucius teddy, ir vistiek idejau kepimo milteliu, nors neraso, galvoju bus puresni, tai ka, meskiukai su kuprom gavosi 

vat kodel ir mano kupruoti isejo,o as vis galvojau kodel cia taip atsitiko.


Dresden Stollen

Produktai:
Įmaišalui:
3 a.š. miltų
0,5 a.š. kupino sausų mielių
1 a.š. cukraus
60 ml šilto pieno
Tešlai:
200 g miltų
25 ml šilto pieno
35 g cukraus
80 g tirpinto sviesto
30 ml romo ar brendžio
70 g cukatų ( ananasų, papajų, apelsinų ir t.t.)(galite keletą rūšių įdėti)
70 g. razinų
1 a.š. prieskonių meduoliams
žiupsnelis druskos
30 g. migdolų drožlių
Pabaigai:
50 g. tirpinto sviesto
cukraus pudros
Eiga: razinas užpilti brendžiu/romu ir brinkinti bent 1 val. o geriausiai per naktį. Įmaišalui mieles sumaišyti su 1 a.š. cukrumi, 2 a.š. miltų, užpilti 60 ml šilto pieno, viską išmaišyti ir ant viršaus užbarstyti 1 a.š. miltų. Uždengti ir laikyti šiltai apie 15 min. kol pakils. Kol įmaišalas kyla, miltus tešlai išsijoti į dubenį. Sviestą tešlai ištirpinti, pašildyti pieną. Pakilusį įmaišalą, supilti į miltuose padarytą duobutę, šiek tiek užberti miltais, ant viršaus užpilti tirpinto sviesto, pieno, cukraus, druskos 1 a.š. prieskonių ir išminkyti tešlą. Į tešlą suberti razinas, cukatas (aš naudojau moliūgų cukatas), migdolų drožles ir dar kartą išminkyti. Tešlą uždengti ir kildinti šiltai apie 1 val.
Įkaitinti orkaitę 180 laipsnių. Pakilusią tešlą iškočioti, bet ne plonai, sulenkti kaip knygą (2/3), dėti į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi ir kepti 50-55 min.
50 g. sviesto ištirpinti. Kai iškeps pyragas dar karštą sulaistyti tirpintu sviestu ir leisti atvėsti. Kitą dieną, pyragą gausiai apibarstyti cukraus pudra, sandariai suvynioti į foliją ir padėti vėsiai.
Skanaus

P.s. jeigu išeina išlaikykite iki švenčių. Aš paragavau po 3 dienų, tai buvo skanus, o sekančią dieną jis dar skanesnis, tai tikiu, kad per šventes jis bus tobulas.

Produktai:
Įmaišalui:
3 a.š. miltų
0,5 a.š. kupino sausų mielių
1 a.š. cukraus
60 ml šilto pieno
Tešlai:
200 g miltų
25 ml šilto pieno
35 g cukraus
80 g tirpinto sviesto
30 ml romo ar brendžio
70 g cukatų ( ananasų, papajų, apelsinų ir t.t.)(galite keletą rūšių įdėti)
70 g. razinų
1 a.š. prieskonių meduoliams
žiupsnelis druskos
30 g. migdolų drožlių
Pabaigai:
50 g. tirpinto sviesto
cukraus pudros
Eiga: razinas užpilti brendžiu/romu ir brinkinti bent 1 val. o geriausiai per naktį. Įmaišalui mieles sumaišyti su 1 a.š. cukrumi, 2 a.š. miltų, užpilti 60 ml šilto pieno, viską išmaišyti ir ant viršaus užbarstyti 1 a.š. miltų. Uždengti ir laikyti šiltai apie 15 min. kol pakils. Kol įmaišalas kyla, miltus tešlai išsijoti į dubenį. Sviestą tešlai ištirpinti, pašildyti pieną. Pakilusį įmaišalą, supilti į miltuose padarytą duobutę, šiek tiek užberti miltais, ant viršaus užpilti tirpinto sviesto, pieno, cukraus, druskos 1 a.š. prieskonių ir išminkyti tešlą. Į tešlą suberti razinas, cukatas (aš naudojau moliūgų cukatas), migdolų drožles ir dar kartą išminkyti. Tešlą uždengti ir kildinti šiltai apie 1 val.
Įkaitinti orkaitę 180 laipsnių. Pakilusią tešlą iškočioti, bet ne plonai, sulenkti kaip knygą (2/3), dėti į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi ir kepti 50-55 min.
50 g. sviesto ištirpinti. Kai iškeps pyragas dar karštą sulaistyti tirpintu sviestu ir leisti atvėsti. Kitą dieną, pyragą gausiai apibarstyti cukraus pudra, sandariai suvynioti į foliją ir padėti vėsiai.
Skanaus

P.s. jeigu išeina išlaikykite iki švenčių. Aš paragavau po 3 dienų, tai buvo skanus, o sekančią dieną jis dar skanesnis, tai tikiu, kad per šventes jis bus tobulas.
Kazkas praset pasirodyt su meskuiukais teddy. Tai vakaryksciu nenufotkinau, ir nedekoravau, nes idejau lauktuviu... tai idedu pirmo kepimo.
Galima kepti ir kaip paprastus keksiukus, labai skanus.
Meskiukai Teddy-Barniai
Saltinis
Reikės:
4 kiaušinių
200 gr. minkšto sviesto
200 gr. cukraus
200 gr. miltų
citrinos
vanilinio cukraus.
Sviestą išsukti su cukrumi iki baltumo, įmišti po vieną kiaušinius, įtarkuoti citrinos žievelę ir įspausti sultis, maišant supilti miltus.
Užpildyti trečią dalį formelės ir kepti 15 minučių 180 laipsnių temperatūroje.

Tik sikart be idaro kepiau. Tiesa, meskiuku nugareles su kuprele, nes as dejau dar puse saukstelio kepimo milteliu
Galima kepti ir kaip paprastus keksiukus, labai skanus.
Meskiukai Teddy-Barniai

Saltinis
Reikės:
4 kiaušinių
200 gr. minkšto sviesto
200 gr. cukraus
200 gr. miltų
citrinos
vanilinio cukraus.
Sviestą išsukti su cukrumi iki baltumo, įmišti po vieną kiaušinius, įtarkuoti citrinos žievelę ir įspausti sultis, maišant supilti miltus.
Užpildyti trečią dalį formelės ir kepti 15 minučių 180 laipsnių temperatūroje.

Tik sikart be idaro kepiau. Tiesa, meskiuku nugareles su kuprele, nes as dejau dar puse saukstelio kepimo milteliu

QUOTE(rugiagele26 @ 2011 12 09, 11:21)
Meskiukai Teddy-Barniai

Labai graziai dekoruota, su kuo dekoravot? sokoladu? O kur yra pirkti tokiu formu?
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 12 09, 10:21)

O taip tai ir as juos kazkada kepiau. Labai skanus. Ypac vaikams patiko.
QUOTE(*Keila* @ 2011 12 09, 11:50)
O kur yra pirkti tokiu formu?
aš pirkau viskas už 1 eurą

QUOTE(*Keila* @ 2011 12 09, 10:50)
Labai graziai dekoruota, su kuo dekoravot? sokoladu? O kur yra pirkti tokiu formu?
Sokoladu dekoravau. O forma man atsiunte pirkta is viskas uz eura.. kazkada sake buvo ir silikoniniu..
Papildyta:
QUOTE(IwonaBogd @ 2011 12 09, 10:54)


QUOTE(Rytinė pašvaistė @ 2011 12 08, 16:52)
Gal labai storus darėte?
Manieji stori nebuvo, ant rytojaus buvo tokie "traškučiai". Nepasakyčiau, kad labai kieti kaip kažkuri čia rašė, kad dantis išsilaužyti galima. Normalūs, kietesni šiek tiek negu pirmą dieną, bet tikrai ne per daug kieti. Į svečius ant rytojaus vežėmės, tai tikrai visi valgė, negriaužė
Manieji stori nebuvo, ant rytojaus buvo tokie "traškučiai". Nepasakyčiau, kad labai kieti kaip kažkuri čia rašė, kad dantis išsilaužyti galima. Normalūs, kietesni šiek tiek negu pirmą dieną, bet tikrai ne per daug kieti. Į svečius ant rytojaus vežėmės, tai tikrai visi valgė, negriaužė

Aš čia rašiau, kad galima palaužyti dantis



O dabar štai išsikepiau Kuršėnų vyniotinį, susukti beliko tik. Kažkap labai aš jo užsinorėjau

QUOTE(Renata123 @ 2011 12 05, 23:23)







QUOTE(rugiagele26 @ 2011 12 08, 16:09)
Nu velnias, kepiau meskucius teddy, ir vistiek idejau kepimo milteliu, nors neraso, galvoju bus puresni, tai ka, meskiukai su kuprom gavosi 

o man jie kuproti tiek su kepimo milteliais, tiek be jų
