Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis

Nu velnias, kepiau meskucius teddy, ir vistiek idejau kepimo milteliu, nors neraso, galvoju bus puresni, tai ka, meskiukai su kuprom gavosi lotuliukas.gif
Atsakyti
Pasirodyk, kokie ten kuproti meskuciai. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 12 08, 16:09)
Nu velnias, kepiau meskucius teddy, ir vistiek idejau kepimo milteliu, nors neraso, galvoju bus puresni, tai ka, meskiukai su kuprom gavosi  lotuliukas.gif

vat kodel ir mano kupruoti isejo,o as vis galvojau kodel cia taip atsitiko. doh.gif dabar zinosiu. biggrin.gif
Atsakyti
Dresden Stollen
user posted image

Produktai:

Įmaišalui:

3 a.š. miltų
0,5 a.š. kupino sausų mielių
1 a.š. cukraus
60 ml šilto pieno

Tešlai:

200 g miltų
25 ml šilto pieno
35 g cukraus
80 g tirpinto sviesto
30 ml romo ar brendžio
70 g cukatų ( ananasų, papajų, apelsinų ir t.t.)(galite keletą rūšių įdėti)
70 g. razinų
1 a.š. prieskonių meduoliams
žiupsnelis druskos
30 g. migdolų drožlių

Pabaigai:

50 g. tirpinto sviesto
cukraus pudros

Eiga: razinas užpilti brendžiu/romu ir brinkinti bent 1 val. o geriausiai per naktį. Įmaišalui mieles sumaišyti su 1 a.š. cukrumi, 2 a.š. miltų, užpilti 60 ml šilto pieno, viską išmaišyti ir ant viršaus užbarstyti 1 a.š. miltų. Uždengti ir laikyti šiltai apie 15 min. kol pakils. Kol įmaišalas kyla, miltus tešlai išsijoti į dubenį. Sviestą tešlai ištirpinti, pašildyti pieną. Pakilusį įmaišalą, supilti į miltuose padarytą duobutę, šiek tiek užberti miltais, ant viršaus užpilti tirpinto sviesto, pieno, cukraus, druskos 1 a.š. prieskonių ir išminkyti tešlą. Į tešlą suberti razinas, cukatas (aš naudojau moliūgų cukatas), migdolų drožles ir dar kartą išminkyti. Tešlą uždengti ir kildinti šiltai apie 1 val.
Įkaitinti orkaitę 180 laipsnių. Pakilusią tešlą iškočioti, bet ne plonai, sulenkti kaip knygą (2/3), dėti į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi ir kepti 50-55 min.
50 g. sviesto ištirpinti. Kai iškeps pyragas dar karštą sulaistyti tirpintu sviestu ir leisti atvėsti. Kitą dieną, pyragą gausiai apibarstyti cukraus pudra, sandariai suvynioti į foliją ir padėti vėsiai.
Skanaus
user posted image
P.s. jeigu išeina išlaikykite iki švenčių. Aš paragavau po 3 dienų, tai buvo skanus, o sekančią dieną jis dar skanesnis, tai tikiu, kad per šventes jis bus tobulas.
Atsakyti
Kazkas praset pasirodyt su meskuiukais teddy. Tai vakaryksciu nenufotkinau, ir nedekoravau, nes idejau lauktuviu... tai idedu pirmo kepimo.

Galima kepti ir kaip paprastus keksiukus, labai skanus.

Meskiukai Teddy-Barniai biggrin.gif

Saltinis

Reikės:

4 kiaušinių
200 gr. minkšto sviesto
200 gr. cukraus
200 gr. miltų
citrinos
vanilinio cukraus.

Sviestą išsukti su cukrumi iki baltumo, įmišti po vieną kiaušinius, įtarkuoti citrinos žievelę ir įspausti sultis, maišant supilti miltus.
Užpildyti trečią dalį formelės ir kepti 15 minučių 180 laipsnių temperatūroje.

user posted image

Tik sikart be idaro kepiau. Tiesa, meskiuku nugareles su kuprele, nes as dejau dar puse saukstelio kepimo milteliu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rugiagele26: 09 gruodžio 2011 - 10:25
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 12 09, 11:21)

Meskiukai Teddy-Barniai biggrin.gif

Labai graziai dekoruota, su kuo dekoravot? sokoladu? O kur yra pirkti tokiu formu?
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 12 09, 10:21)
įmišti po vieną kiaušinius,

lotuliukas.gif
O taip tai ir as juos kazkada kepiau. Labai skanus. Ypac vaikams patiko.
Atsakyti
QUOTE(*Keila* @ 2011 12 09, 11:50)
O kur yra pirkti tokiu formu?

aš pirkau viskas už 1 eurą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Keila* @ 2011 12 09, 10:50)
Labai graziai dekoruota, su kuo dekoravot? sokoladu? O kur yra pirkti tokiu formu?

Sokoladu dekoravau. O forma man atsiunte pirkta is viskas uz eura.. kazkada sake buvo ir silikoniniu..
Papildyta:
QUOTE(IwonaBogd @ 2011 12 09, 10:54)
lotuliukas.gif
O taip tai ir as juos kazkada kepiau. Labai skanus. Ypac vaikams patiko.

lotuliukas.gif jooo, viena raide, ir kaip keiciasi zodzio reiksme biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Rytinė pašvaistė @ 2011 12 08, 16:52)
Gal labai storus darėte?
Manieji stori nebuvo, ant rytojaus buvo tokie "traškučiai". Nepasakyčiau, kad labai kieti kaip kažkuri čia rašė, kad dantis išsilaužyti galima.  Normalūs, kietesni šiek tiek negu pirmą dieną, bet tikrai ne per daug kieti. Į svečius ant rytojaus vežėmės, tai tikrai visi valgė, negriaužė  biggrin.gif

Aš čia rašiau, kad galima palaužyti dantis biggrin.gif bet čia juoko forma lotuliukas.gif Nors kietoki kietoki tikrai kitą dieną buvo. Man minkšti labai patiko. Galvoju tas kietumas gal dėl baltymo galėtų būti. Pabandysiu įdėti du kiaušinius, o ne tik antrojo kiaušinio baltymą, pažiūrėsiu kas gausis. Tuomet čia parašysiu savo eksperimentą ax.gif

O dabar štai išsikepiau Kuršėnų vyniotinį, susukti beliko tik. Kažkap labai aš jo užsinorėjau wub.gif Receptas iš SM tad nesikartosiu.
Atsakyti
QUOTE(Renata123 @ 2011 12 05, 23:23)
As tik twix skanumyna atsimenu. Jei tinka, tai jis CIA

4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif ačiū, Jums smile.gif šito ieškojau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 12 08, 16:09)
Nu velnias, kepiau meskucius teddy, ir vistiek idejau kepimo milteliu, nors neraso, galvoju bus puresni, tai ka, meskiukai su kuprom gavosi  lotuliukas.gif

o man jie kuproti tiek su kepimo milteliais, tiek be jų biggrin.gif
Atsakyti