Ismegintos Sonatinos ispaniskos pusricio bandeles

225 g miltų
½ a. š. druskos
50 g cukraus
15 g šviežių mielių (1,5 a. š. sausų)
75 ml šilto pieno
1 kiaušinis
2 v. š. aliejaus
50 g tirpinto sviesto
cukraus pudros bandelėms pabarstyti
Dvi kepimo skardas iškloti kepimo popieriumi.
Miltus ir druską persijoti į dubenį, įmaišyti cukrų ir viduryje padaryti duobutę.
Mieles ištrinti su pienu, supilti į miltus. Tada ant mielių užberti šiek tiek miltų ir palikti šiltai 15 minučių, kol suputos.
Nedideliame dubenyje sumaišyti kiaušinį ir aliejų. Supilti į miltus ir išmaišyti, kol gausis tešla.
Minkyti tešką 8 10 minučių, kol ji taps lygi ir elastinga. Dėti tešlą į aliejumi pateptą dubenį, uždengti ir šiltai kildinti, kol padvigubės, apie 1 valandą.
Pakilusią tešlą paminkyti ir padalinti į 16 lygių dalių.
Iš kiekvieno gabaliuko iškočioti apie 40 cm ilgio volelį. Sviestą ištirpinti ir jame po viena mirkyti volelius. Į paruoštą skardą volelius susukti spirale, paliekant didelius tarpus tarp bandelių. Volelio galą pakišti po bandele ir prispausti. Uždengti bandeles ir dar šiltai pakildinti apie 45 minutes, kol padvigubės.
Orkaitę įkaitinti iki 190º C. Patepti bandeles vandeniu ir pabarstyti cukraus pudra. Kepti 10 minutes, kol gražiai parus. Ataušinti ant grotelių ir dar kartą pabarstyti cukraus pudra bei patiekti.
http://www.sonatinos...ensaimadas.html