Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis

QUOTE(simisimi84 @ 2011 12 09, 14:31)
o man jie kuproti tiek su kepimo milteliais, tiek be jų biggrin.gif


Aaa, tada viskas gerai, kita kart vistiek desiu kepimo milteliu smile.gif
Atsakyti
Šokoladas su pistacijomis, vyšniomis ir spanguolėm

user posted image

400 gr. balto šokolado
200 gr. juodojo šokolado
250 gr. valytų pistacijų
100 gr. dž. spanguolių
100 gr. dž. vyšnių
100 gr. migdolų be odelės

Baltą šokoladą ištirpinti garų vonelėje, ( reikėtų puodo su vandeniu ir indelio metalinio šiek tiek mažesnio, kad gerai laikytusi virš puodo, jis jokiu būdu negali liestis su vandeniu, šokoladą tirpinti ant garų) šiek tiek atvėsinti ir suberti dž. uogas ir riešutus, viską permaišyti ir dėti į indą išklotą sviestiniu popieriumi, atvėsinti. Ištirpinti juodąjį šokoladą ir įmaišyti šiek tiek pakepintus migdolus, gražiai išlyginti ant baltos šokolado masės ir atvėsinti.
Peilį pakišti po verdančiu vandeniu ir pjaustyti norimais gabalėliais.

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2011 12 09, 15:27)
Šokoladas su pistacijomis, vyšniomis ir spanguolėm

doh.gif vien vaizdas ko vertas wub.gif
Atsakyti
joooo.... vaizdelis to šokolado... wub.gif
Atsakyti
Merginos gal galit padeti susirasti torta kur pagrindas is sausainiu, o virsus is grietineles ir kondensuoto pieno ir kepasi tik kelias min. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(lolanta @ 2011 12 09, 21:50)
Merginos gal galit padeti susirasti torta kur pagrindas is sausainiu, o virsus is grietineles ir kondensuoto pieno ir kepasi tik kelias min. blush2.gif


http://skanusgyvenim...go-pyragas.html
Apie sita tikriausiai kalbama? Ne karta esu darius, visi kas valgo negali atsistebet jo gardumu smile.gif Ir man jis toks mmmmmmmmm thumbup.gif
Atsakyti
Ismegintos Sonatinos ispaniskos pusricio bandeles


user posted image

225 g miltų
½ a. š. druskos
50 g cukraus
15 g šviežių mielių (1,5 a. š. sausų)
75 ml šilto pieno
1 kiaušinis
2 v. š. aliejaus
50 g tirpinto sviesto
cukraus pudros bandelėms pabarstyti

Dvi kepimo skardas iškloti kepimo popieriumi.

Miltus ir druską persijoti į dubenį, įmaišyti cukrų ir viduryje padaryti duobutę.
Mieles ištrinti su pienu, supilti į miltus. Tada ant mielių užberti šiek tiek miltų ir palikti šiltai 15 minučių, kol suputos.

Nedideliame dubenyje sumaišyti kiaušinį ir aliejų. Supilti į miltus ir išmaišyti, kol gausis tešla.

Minkyti tešką 8 – 10 minučių, kol ji taps lygi ir elastinga. Dėti tešlą į aliejumi pateptą dubenį, uždengti ir šiltai kildinti, kol padvigubės, apie 1 valandą.
Pakilusią tešlą paminkyti ir padalinti į 16 lygių dalių.

Iš kiekvieno gabaliuko iškočioti apie 40 cm ilgio volelį. Sviestą ištirpinti ir jame po viena mirkyti volelius. Į paruoštą skardą volelius susukti spirale, paliekant didelius tarpus tarp bandelių. Volelio galą pakišti po bandele ir prispausti. Uždengti bandeles ir dar šiltai pakildinti apie 45 minutes, kol padvigubės.

Orkaitę įkaitinti iki 190º C. Patepti bandeles vandeniu ir pabarstyti cukraus pudra. Kepti 10 minutes, kol gražiai parus. Ataušinti ant grotelių ir dar kartą pabarstyti cukraus pudra bei patiekti.

http://www.sonatinos...ensaimadas.html
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2011 11 30, 14:42)
Citrininis keksas su džiovintomis spanguolėm

siandien kepiau labai skanus, taciau jei buciau dejus i tokia didele forma, kaip jusu manau nebutu man iskile tiek. Kepiau daug mazesneje pailgoje, tai iskilo iki virsaus
Atsakyti
Zefyrai ant pagaliuko


Šio vakaro sumanymas: Marshmallow (zefyras) ant pagaliuko. Labai paprasta ir lengva juos padaryti. Gaminau juos Kaledu vakareliui. Patiko mano briedžiai ir mažiems ir dideliems. Net nežinau, kurie labiau džiaugėsi.
Šokoladas
Marshmallow (zefyras)
Pagaliukai saldainiams ( galima naudoti dantų krapštukus)
Saldainiai - akys
Sūrūs riestainiukai
Pabarstukai

Šokoladą ištirpinti garų vonelėje ar mikrobangų krosnelėje. Į kiekvieną Marshmallow įsmeigti po pagaliuką. Marshmallow įmerkti į šokoladą, dekoruoti. Dekoruoti galima dar nesustingus šokoladui arba palaukti kol šokoladas sustings, naudojant po lašelį šokolado priklijuoti akims, nosims ir rageliams.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aga1: 12 gruodžio 2011 - 06:07
QUOTE(aga1 @ 2011 12 12, 06:06)
Zefyrai ant pagaliuko
Šio vakaro sumanymas: Marshmallow (zefyras) ant pagaliuko. Labai paprasta ir lengva juos padaryti. Gaminau juos Kaledu vakareliui. Patiko mano briedžiai ir mažiems ir dideliems. Net nežinau, kurie labiau džiaugėsi.
Šokoladas
Marshmallow (zefyras)
Pagaliukai saldainiams ( galima naudoti dantų krapštukus)
Saldainiai - akys
Sūrūs riestainiukai
Pabarstukai

Šokoladą ištirpinti garų vonelėje ar mikrobangų krosnelėje. Į kiekvieną Marshmallow įsmeigti po pagaliuką. Marshmallow įmerkti į šokoladą, dekoruoti. Dekoruoti galima dar nesustingus šokoladui arba palaukti kol šokoladas sustings, naudojant po lašelį šokolado priklijuoti akims, nosims ir rageliams.



Sveiki.

O sakykit kokius saldainiukus naudojot akims?
Atsakyti
Sinta, as amazon.com pirkau saldainius - akis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aga1: 12 gruodžio 2011 - 20:42
Imbieriniai sausainiai smile.gif

user posted image

Reikės:

* 125 g sviesto
* 200 g cukraus
* 1 kiaušinio L dydžio
* 90 g auksaspalvio sirupo arba medaus
* 325 g miltų
* 0.5 v. š. malto imbiero
* 1 a. š. kepimo miltelių
* 1 nubraukto a. š. sodos
* žiupsnelio druskos

Gavosi apie 45 sausainius.

Kambario temperatūros sviestą išsukti su cukrumi iki purumo. Įmušti kiaušinius, supilti sirupą arba medų ir gerai išmaišyti. Miltus persijoti kartu su kepimo milteliais, soda, imbieru ir įmaišyti į sviesto masę. Įberti druskos ir viską gerai išminkyti. Tešla gaunasi minkšta, nelimpa prie rankų.

Rankomis daryti mažus kamuoliukus, dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Palikti tarpelius, nes sausainiai kepdami pučiasi. Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.

Prieš kepimą sausainukus galima truputį suploti rankomis, tada jie bus plokštesnės formos. Manau sodą geriau būtų nugesinti su actu. Originaliame receptuke rašė, kad reikia 530 g cukraus!!! Man tai pasirodė per daug, aš dėjau mažiau. Kepiau pusę normos. Recepte kiekius parašiau pusei normos. Skonis tikrai labai puikus! Kitą kartą dėčiau dar daugiau imbiero, nes jis nepakankamai jautėsi.

user posted image

Recepto šaltinis: Virtuvė Nuo…Iki…

Atsakyti