Trapios tešlos širdelės su spanguolėmis
Šie sausainukai puikiai tinka Kalėdinėms dovanoms

Labai labai skanūs!!!

Reikės:
* 275 g kambario temperatūros sviesto
* 140 g cukraus
* 245 g aukščiausios rūšies miltų
* 145 g kukurūzų miltų
* 75 g smulkiai pjaustytų džiovintų spanguolių
* žiupsnelio druskos
* cukraus pudros sausainiams pabarstyti
* kelių lašų vanilės esencijos
Sviestą išsukti su cukrumi iki purumo. Persijoti miltus su kukurūzų miltais, įmaišyti į sviesto masę, įberti druską ir vanilės esenciją. Sudėti pjaustytas spanguoles ir gerai išmaišyti. Tešla turi būti minkšta. Tešlą įdėti į plėvelę ir kišti į šaldytuvą 1 val.
Stalą pabarstyti miltais, iškočioti tešlą apie 4 mm, formele spausti sausainius. Dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepti įkaitintoje orkaitėje iki 160 laipsnių apie 15 20 min.
Ištraukus iš orkaitės dar karštus sausainius pabarstyti cukraus pudra.

Iš šios normos gavosi apie 80 sausainių.
Galima juos gražiai supakuoti į popierinius maišelius ir dovanoti draugams

Tikrai rekomenduoju išsikepti. Jie puikūs!!!
Recepto šaltinis: Virtuvė Nuo... Iki...