Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis

QUOTE(pienia @ 2011 12 15, 08:14)
Labai jūsų simpatulkos, norėtus pabanyt. Tik kaip vis dėlto su dribsniais, kiek jų dėjot? Ir kaip išsprendėt sukibomo klausimą su popierium g.gif

kondensuoto turi vos vos matytis ir tada jokių problemų su kibimu prie popieriaus ir reikia šiek tiek palaukti kol atvėsta mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(daivaP @ 2011 12 07, 17:32)
Vafliniai krepšeliai smile.gif

super atrodo, super ideja - butinai bandysiuos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pienia @ 2011 12 15, 09:14)
Labai jūsų simpatulkos, norėtus pabanyt. Tik kaip vis dėlto su dribsniais, kiek jų dėjot? Ir kaip išsprendėt sukibomo klausimą su popierium g.gif


Aš nusipirkau maximinius dribsnius, panaudojau puse pakučio, visas buvo 250gr. ir ipyliau puse indelio pieno sutirštinto, pridejau razinu, ananasų džiovintų (susmulkinau) ir įpyliau du šaukštus sviesto ištirpinto... Gavosi superiniai, net nespėjau nufotografuot, kol pasikrovė baterijos, jų nebeliko doh.gif
Atsakyti
Šokoladiniai keksiukai bigsmile.gif

user posted image


Labai skanūs kavos skonio keksiukai, tinka prie kavos puodelio.

Reikės:

* 100 pieniško šokolado
* 100 g sviesto
* 1 v. š. tirpios kavos
* 100 – 120 g miltų
* 0.5 a. š. kepimo miltelių
* 100 g rudojo cukraus
* 4 kiaušinių
* papuošimui anakardžių riešutų
* perlinio cukraus

Kiaušinius išplakti su cukrumi. Sviestą ir šokoladą ištirpinti karšto vandens vonelėje, suberti kavą ir gerai išmaišyti. Atvėsinti šokolado masę ir supilti į kiaušinių plakinį. Miltus išsijoti su kepimo milteliais, suberti į šokolado masę, išmaišyti.

Tešlą pilti į keksiukų formeles. Iki viršaus tešlos nepilkite, nes keksiukai kepdami iškils. Pabarstyti keksiukus perliniu cukrumi (nebūtina) ar papuošti anakardžio riešutu.

Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių ir kepti 12 – 15 min. Kepė lygiai 14 min. Ar iškepę patikrinti mediniu pagaliuku.

user posted image

Iš šios normos gavosi 17 keksiukų.

Recepto šaltinis : ” Dovanos iš virtuvės “

Knygoje rašo, kad sandariai uždarytus keksiukus galima laikyti net savaitę.
Papildyta:

Avižiniai sausainiai smile.gif

user posted image


Reikės :

* 200 g sviesto
* 2 kiaušinių
* 300g avižinių dribsnių ( kuriuos reikia virti 3 min. )
* 0.5 st. lukštentų saulėgrąžų
* 0.5 st. sezamų
* 0.5 st. razinų
* 0.5 st. dž. spanguolių
* 0.5 st. maltų mėgstamų riešutų
* 75 g cukraus

Stiklinė 200 ml.

Puode ištirpinti sviestą, suberti dribsnius, cukrų, razinas, spanguoles, riešutus ir sezamus. Viską kaitinti, kol sviestas susigers į dribsnius. Atskirai išplakti kiaušinius ir supilti į pravėsusią dribsnių masę.

Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi, šaukštu dėti masę ir kepti įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių apie 10 – 15 min. Didesni sausainiai keps ilgiau, o mažesni greičiau.

user posted image

Recepto šaltinis : ” Dovanos iš virtuvės “

Knygoje rašo, kad sausainiai išlieka skanūs apie 1.5 mėn. Bet manau, kad jie bus greitai suvalgyti ir tiek neišsilaikys smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daivaP: 16 gruodžio 2011 - 17:58
QUOTE(daivaP @ 2011 12 13, 16:57)

Trapios tešlos širdelės su spanguolėmis
4u.gif
Šie sausainukai puikiai tinka Kalėdinėms dovanoms smile.gif Labai labai skanūs!!!

Tikrai skanūs wub.gif Ačiū už receptą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pienia @ 2011 12 15, 09:14)
Labai jūsų simpatulkos, norėtus pabanyt. Tik kaip vis dėlto su dribsniais, kiek jų dėjot? Ir kaip išsprendėt sukibomo klausimą su popierium g.gif

Tik ka issikepiau juos.Viskas puikiai kibo-sukibo.Dar i mase idejau skaldytu riesutu,saulegrazu seklu ir kaip pagal recepra sezamo seklu,aguonu.Viska is akies ir tikrai ne ziupsneliais ,o daud daugiau.Tik va patarima turiu.Sausainius atvesinkit ne skardoje su popierium,nes tuomet popierius prikibs neisvengiamai be sansu jo pilnai nuimti.Taip buvo su mano pirmaja skarda.Antra,kai iskepiau-istraukiau ir atsargiai isemiau sausainius ant lygaus pavirsiaus su mentele-nusieme puikiai kol karsti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Viliausmama: 17 gruodžio 2011 - 12:44
QUOTE(daivaP @ 2011 12 13, 17:57)

Trapios tešlos širdelės su spanguolėmis
4u.gif
Šie sausainukai puikiai tinka Kalėdinėms dovanoms smile.gif Labai labai skanūs!!!
[/size][/font]

Ar būtų galima šiuos sausainiukus kepti be kukurūzų miltų? dedant vietoj jų paprastus. Kodėl būtent jie čia naudojami?
Atsakyti
QUOTE(Prestige @ 2011 12 16, 18:58)
Tikrai skanūs wub.gif  Ačiū už receptą 4u.gif

Džiaugiuosi, kad patiko thumbup.gif Į sveikatą 4u.gif
QUOTE(evaneva @ 2011 12 17, 16:05)
Ar būtų galima šiuos sausainiukus kepti be kukurūzų miltų? dedant vietoj jų paprastus. Kodėl būtent jie čia naudojami?

Patarti tikrai negaliu, nes kepiau su kukurūzų miltais. Toks receptas smile.gif Manau, kad būtent kukurūzų miltai suteikia trapumo, o be jų gali ne taip gautis g.gif
Atsakyti
puikų pyragą atradau šiame psl. , tikrai labai skanus, lengvas ir įspūdingai atrodo ašarėlės, recepto gal nekelsiu, vistiek ne aš jo savininkė blush2.gif , bet dariau identiškai receptui
rezultatas thumbup.gif
user posted image

Angelo ašaros
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mindaiva: 17 gruodžio 2011 - 22:48
QUOTE(Gintarinė mama @ 2011 12 16, 14:45)
Aš nusipirkau maximinius dribsnius, panaudojau puse pakučio, visas buvo 250gr. ir ipyliau puse indelio pieno sutirštinto, pridejau razinu, ananasų džiovintų (susmulkinau) ir įpyliau du šaukštus sviesto ištirpinto...  Gavosi superiniai, net nespėjau nufotografuot, kol pasikrovė baterijos, jų nebeliko  doh.gif


Dėkui už patarimą 4u.gif

QUOTE(daivaP @ 2011 12 16, 18:58)
Šokoladiniai keksiukai bigsmile.gif

labai simpatiški atrodo, o skonis ko gero taip pat 4u.gif

Avižiniai sausainiai smile.gif



esu kepus juos kepus, jie tikrai sveikuoliški. Dėkui, kad priminei

QUOTE(Viliausmama @ 2011 12 17, 13:44)
Tik ka issikepiau juos.Viskas puikiai kibo-sukibo.Dar i mase idejau skaldytu riesutu,saulegrazu seklu ir kaip pagal recepra sezamo seklu,aguonu.Viska is akies ir tikrai ne ziupsneliais ,o daud daugiau.Tik va patarima turiu.Sausainius atvesinkit ne skardoje su popierium,nes tuomet popierius prikibs neisvengiamai be sansu jo pilnai nuimti.Taip buvo su mano pirmaja skarda.Antra,kai iskepiau-istraukiau ir atsargiai isemiau sausainius ant lygaus pavirsiaus su mentele-nusieme puikiai kol karsti.

jūsų patarimai labai naudingi, ačiūūū 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Edičiuks @ 2011 12 18, 01:22)
labai labai skaniai atrodo. mirksiukas.gif
Papildyta:
Įspūdingai atrodo ir taip šventiškai, spalvingai bigsmile.gif


Matos, megaitė dar nauja, todėl toks prašymėlis: necituokite nuotraukų, jas ištrinkite.

O vafliukas man irgi labai labai wub.gif
Atsakyti
Sveiki, labai atsiprašau, kad be vaizdinės medžiagos, tačiau su dideliu prašymu patarimo (su pažadu, pagaminus pasirodyti smile.gif ). Taigi, ką patartumėte gaminti (gal esate gaminę, ragavč ar girdėje atsiliepimų) ir talpinti stiklainėlyje:
1. http://duonosirzaidimu.wordpress.com/
2. http://duonosirzaidi...dovanos/page/3/
3. http://www.zaidimuai...ml#comment-form
4. http://www.zaidimuai...panguolmis.html
5. http://zaidziamevirtuve.blogspot.com/
6. na ir jau gaminu - (gal kam bus naudinga) http://www.beatosvir...figos-sokolade/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tarškaliukas: 18 gruodžio 2011 - 10:55
QUOTE(mindaiva @ 2011 12 17, 23:47)
puikų pyragą atradau šiame psl. , tikrai labai skanus, lengvas ir įspūdingai atrodo ašarėlės, recepto gal nekelsiu, vistiek ne aš jo savininkė  blush2.gif , bet dariau identiškai receptui
rezultatas  thumbup.gif

ir aš pritariu drinks_cheers.gif thumbup.gif Tik aš jį kepdama patobulinu: dedu slyvų uogienės, o slyvos ten puselėmis. Tai super gaunasi: toks gaivus, saldžiarūgštis drinks_cheers.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti