Šokoladiniai keksiukai

Labai skanūs kavos skonio keksiukai, tinka prie kavos puodelio.
Reikės:
* 100 pieniško šokolado
* 100 g sviesto
* 1 v. š. tirpios kavos
* 100 120 g miltų
* 0.5 a. š. kepimo miltelių
* 100 g rudojo cukraus
* 4 kiaušinių
* papuošimui anakardžių riešutų
* perlinio cukraus
Kiaušinius išplakti su cukrumi. Sviestą ir šokoladą ištirpinti karšto vandens vonelėje, suberti kavą ir gerai išmaišyti. Atvėsinti šokolado masę ir supilti į kiaušinių plakinį. Miltus išsijoti su kepimo milteliais, suberti į šokolado masę, išmaišyti.
Tešlą pilti į keksiukų formeles. Iki viršaus tešlos nepilkite, nes keksiukai kepdami iškils. Pabarstyti keksiukus perliniu cukrumi (nebūtina) ar papuošti anakardžio riešutu.
Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių ir kepti 12 15 min. Kepė lygiai 14 min. Ar iškepę patikrinti mediniu pagaliuku.

Iš šios normos gavosi 17 keksiukų.
Recepto šaltinis : Dovanos iš virtuvės Knygoje rašo, kad sandariai uždarytus keksiukus galima laikyti net savaitę.
Papildyta:Avižiniai sausainiai

Reikės :
* 200 g sviesto
* 2 kiaušinių
* 300g avižinių dribsnių ( kuriuos reikia virti 3 min. )
* 0.5 st. lukštentų saulėgrąžų
* 0.5 st. sezamų
* 0.5 st. razinų
* 0.5 st. dž. spanguolių
* 0.5 st. maltų mėgstamų riešutų
* 75 g cukraus
Stiklinė 200 ml.
Puode ištirpinti sviestą, suberti dribsnius, cukrų, razinas, spanguoles, riešutus ir sezamus. Viską kaitinti, kol sviestas susigers į dribsnius. Atskirai išplakti kiaušinius ir supilti į pravėsusią dribsnių masę.
Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi, šaukštu dėti masę ir kepti įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių apie 10 15 min. Didesni sausainiai keps ilgiau, o mažesni greičiau.
Recepto šaltinis : Dovanos iš virtuvės Knygoje rašo, kad sausainiai išlieka skanūs apie 1.5 mėn. Bet manau, kad jie bus greitai suvalgyti ir tiek neišsilaikys