Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis

QUOTE(Renatina @ 2012 01 25, 21:58)
Elena, biskvitas atrodo šlapiai - o kaip skonis? ar drėgnas jis? ar papildomai laistei dar kuo prieš tepant kremą?
vaizdelis - 10balų 4u.gif


Nieko nelaisčiau...jis toks ir yra kaip drėgnas.Skonis man puikus pasirodė...tik buvau jau išsigandus su kepimo laiku...nes skystas viduriukas ir nors tu ką...bet pailginau kepimo laiką ir iškepė puikiai ...Pabandykit iš pusės normos tiesiog biskvitą iškepti...jis skanus ir be kremo 4u.gif

QUOTE(aga1 @ 2012 01 26, 07:10)
Citrininis kremas




Kaip susitarusios lotuliukas.gif thumbup.gif Tik mano receptas biški kitoks 4u.gif Bet skanus gavosi labai smile.gif

Citrininis kurdas (Lemon Curd)

4 citrinos, sultys ir žievelės
200 g cukraus pudros
100 g sviesto
4 kiaušiniai

Citrinas nuplauname, nutarkuojam žievelę ir išspaudžiame sultis.
Citrinos žievelę sumaišome su cukraus pudra, įpilame sultis ir vėl gerai išmaišome.
Kiaušinius suplakame su šakute ir supilame į sultis.
Paliekam pastovėti pusvalandžiui.
Perkošiame.
Supilame į puodą, dedame sviestą ir statome kaitinti.
Verdame ant mažos ugnies maišant maždaug 12 min. kol sutirštės.
Sudedame į stiklainį ir statome į šaldytuvą.
Labai toks sodrus,gaivus kremas gaunasi.

user posted image
user posted image
user posted image


Atsakyti
[quote=aga1,2012 01 26, 07:10]
Citrininis kremas

[/quote]


Citrininis kurdas (Lemon Curd)

[/color]
[/quote]


Labai skanus šis kremas tikrai essen.gif bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aglėja: 26 sausio 2012 - 10:14
Kepiau plikytus sausainiukus pagal sita recepta neturejau rudojo cukraus, tai paprasto idejau. Issikepe,skanus,bet kazko nelabao pakilo ir dar kazkodel ilgai reikejo kepti juos. Kodel? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Alacka @ 2012 01 26, 12:42)
Kepiau plikytus sausainiukus pagal sita recepta  neturejau rudojo cukraus, tai paprasto idejau. Issikepe,skanus,bet kazko nelabao pakilo ir dar kazkodel ilgai reikejo kepti juos. Kodel?  g.gif

gal per karstai juos kepet?
Atsakyti
O kiek laiko tą citrininį kurdą galima šaldytuve laikyti?
Atsakyti
QUOTE(egesichora @ 2012 01 26, 13:14)
O kiek laiko tą citrininį kurdą galima šaldytuve laikyti?

Per dvi savaites reikia suvalgyti jį 4u.gif
Atsakyti
Pakankamai ilgas suvartojimo laikas. Ačiū 4u.gif
Va šiandien ir pasidarysiu smile.gif
Atsakyti
Merginos, reikia jusu pagalbos 4u.gif Neatrandu sausainiu receptelio, kur dedasi kukuruzu dribsniai (sausi pusryciai, ne florentiniu receptas) - ten pati sausainiu tesla i juos pavoliojama. Kiek pamenu lyg ir labai panasu i sviestiniu sausainiu tesla, bet gal klystu....
Atsakyti
Raudonojo vyno keksas smile.gif


Neįprasto skonio kepinys. Gana ryškiai jaučiamas vyno aromatas ir pikantiškas jo skonis smile.gif Keksas drėgnas, labai minkštas ir skanus!

user posted image

Reikės:

* 250 g minkšto kambario temperatūros sviesto
* 4 kiaušinių
* 190 g cukraus
* 60 g razinų
* 70 g maltų migdolų ar lazdyno riešutų
* 180 g miltų
* 3 a. kepimo miltelių
* 125 ml raudono vyno
* 1 v. š. kakavos miltelių
* 50 g juodo šokolado
* mėgstamos uogienės
* žiupsnelio druskos

Minkštą sviestą išplakti su cukrumi iki baltos masės. Po vieną įmušti kiaušinius, išplakti. Miltus persijoti ir sumaišyti su kepimo milteliais, kakava, migdolais, druska ir razinomis. Suberti miltų mišinį į sviesto plakinį. Supilti vyną. Šokoladą ištirpinti karšto vandens vonelėje ir supilti į tešlą. Viską gerai išmaišyti. Į kepimo formą supilti pusę tešlos, uždėti mėgstamos uogienės ir vėl supilti likusią tešlą.

Kepti įkaitintoje orkaitėje iki 170 laipsnių 40 – 50 minučių. Ar iškepė patikrinti mediniu pagaliuku.

Iškepusį atvėsinti ir pabarstyti cukraus pudra.

Aš kepiau iš pusės normos. Čia surašyti pilnos normos produktai. Man iškepė per 35 min. Kepiau silikoninėje kekso formelėje 23×10, formelės netepiau niekuo. Gavosi nedidukas keksas. Pyliau sausą raudoną vyną.

Atsakyti
QUOTE(shopingas @ 2012 01 26, 19:00)
Merginos, reikia jusu pagalbos  4u.gif Neatrandu sausainiu receptelio, kur dedasi kukuruzu dribsniai (sausi pusryciai, ne florentiniu receptas) - ten pati sausainiu tesla i juos pavoliojama. Kiek pamenu lyg ir labai panasu i sviestiniu sausainiu tesla, bet gal klystu....

Gal šitie? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(dekoratyvine @ 2012 01 26, 23:06)


Tikrai sitie patys - ACIU thumbup.gif Kaip tycia siame blog'e ir nepaieskojau, nes kazkodel atrode, kad tikrai ne ten juos maciau....
Atsakyti
QUOTE(aga1 @ 2012 01 26, 06:10)
Citrininis kremas
Ko reikes:
puse puodelio citrinu sulciu
1 arbatinis saukstelis tarkuotos citrinos zieveles
1 puodelis cukraus pudros
8 kiausinio tryniai
8 saukstai sviesto


Aš irgi tokį darau, proporcijų nepamenu, bet sudėtis tikrai tokia.
Dažniausiai keksiukų ar tortų pertepimui PO baltyminiu/morenginiu kremu essen.gif:
Tik pas mane ilgiau vieno vakaro dar nei karto neišsilaikė lotuliukas.gif
Atsakyti