Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis

Estiškas kringelis
user posted image

Pagal šį receptą 4u.gif
Atsakyti
Ule, obelėlė fantastiška wub.gif

Ir kringelis viliojantis, net seilės kaupiasi wub.gif
Atsakyti
QUOTE(kastaneda @ 2011 11 18, 10:39)
Nuostabūs kepiniai...
Mergaitės,gal turite kuri nors receptuką aguoninio torto, žinau,kad virsuj pilasi grietinele - uzvirinama...nerealaus skonio, bet valgiau pernai, o seimininke recepto nebeuti.....bet buvo laaaaaaaaaaaaabai skanu...

Gal sito ieskot mirksiukas.gif

"Aguonų tortas"

200 g aguonų, 200 g cukraus, 150 ml. maltų džiūvėsėlių, 0,5 šaukštelio cinamono
6 kiaušiniai

Kremui:
500 l grietinėlės arba pieno (aš gaminau su pienu), 250 ml cukraus, pakelio vanilinio cukraus

Aguonas nuplikyti verdančiu vandeniu. Užpylus palikti per naktį. Aguonas nusunkti (aš atsargiai nupylus vandenį išėmiau su šaukštu), kelis kartus permalti mėsmale (naudojau blenderį).
Atskirti kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius išplakti su cukrumi iki tirštos masės, tada sudėkite aguonas. Sudėję aguonas dar šiek tiek paplakite. Kiaušinio baltymus suplakite iki standžių putų. Baltymus sumaišykite su džiūvėsėliais ir cinamonu.
Sumaišykite baltymų ir trynių masę.
Supilkite į silikoninę formą gėlė. Kadangi tešloje nėra riebalų, formą prieš tai plonai patepkite sviestu.
Kepkite 170°C apie 45 minutes. Įsmeigus ir ištraukus medinį pagaliuką turi būti švarus. Išimame iš formos.
Dideliame puode užviriname pieną arba grietinėlę, supilame cukrų ir pastoviai maišant kaitiname ant vidutinės ugnies.
Kai kremas kiek sutirštėja ir paruduoja maždaug pusę (ar tiek kiek susigers) pilame ant torto pagrindo. Kuo daugiau kremo susigers - tuo skaniau. Likusį kaitiname toliau, kol sutirštėja iki kondensuoto pieno konsistencijos. Tada pilame ant torto.

P.S. man rodos sis receptas yra BEATOS, bet cia yra puse normos receptas ir as kepu nedidelej silikoninej formoj mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
Triufeliai

200gr paprastų sausainiuų,aš dėjau gaidelis.
200gr perteptų šokoladinių vaflių
200gr sviesto,du šaukštai kakavos,šaukštas cukraus pudros,sauja kepintų žemės riešutų.
Sausainius sutepam sviestu ir kartu su vafliais ir riešutais sumalam mėsmale,įdedam kakavą,cukraus pudrą ir likusį sviestą.Masę gerai išmaišome ir darome norimo dydžio triufeliukus,juos apvoliojame kakavoje,arba smulkiai maltuose vafliuose..

user posted image
Atsakyti
mano savaitgalinis gardusis biggrin.gif

Šokoladinis obuolių pyragas su karamelizuotais pekanų riešutais

user posted image

user posted image

Reikės :

Pyrago masei:
* 125 g juodo šokolado ( ne mažiau nei 65 % kakavos)
* 50 g sviesto
* 3 kiaušiniai
* 25 g kukurūzų krakmolo
* 50 g cukraus
* 1 žiupsnis druskos
* 1 valg. š. vanilės ekstrakto

Karamelizuotiems riešutams:
* 70-100 g pekano riešutų
* 70 g cukraus

Karamelizuotiems obuoliams:
* 25 g sviesto
* 2 valg. š. rudojo cukraus
* 1 nedidelis obuolys

Puošimui:
* cukraus pudros

Gaminimo eiga:

Karamelizuoti pekano riešutai :

Pekano riešutus sukapoti stambesniais gabaliukais, kaitinimo inde išlydyti rudą cukrų, suberti riešutus ir medinio šaukšto pagalba juos apvolioti susidariusia cukraus karamele.
Paruoštus karamelizuotus pekano riešutus perdėti ant kepimo popieriaus, kad atvėstų.

Pyrago masė:

Į kaitinimo indą sudėti šokoladą, sulaužytą gabaliukais, sviestą ir pastatyti į vandens vonelę ( arba ant labai silpnos ugnies) , vis pamaišyti iki šokoladas ir sviestas pilnai išsilydys.
Palikti šiek tiek atvėsti.
Tuo metu kiaušinio trynius atskirti nuo baltymų.
Trynius išsukti su cukrumi iki purios baltos masės, įpilti 1 valg. š. vanilės ekstrakto, viską gerai permaišyti.
Suberti išsijotą kukurūzų krakmolą - gerai išmaišyti.
Supilti pravėsusią šokolado/sviesto masę, viską gerai permaišyti.
Suberti dalį susmulkintų karamelizuotų pekanų riešutų - viską gerai permaišyti.
Kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos išplakti iki standžių baltų putų.
Išplaktus baltymus labai atsargiai mentelės pagalba (nuo indo kraštų masę vis pakeliant į viršų) įmaišyti į paruoštą šokoladinę masę. Palikti.

Karamelizuoti obuoliai :

Obuolį nuplauti ir supjaustyti skersai 3-5 mm storio griežinėliais.
Keptuvėje išlydyti sviestą, sudėti obuolio griežinėlius, pabarstyti ruduoju cukrumi ir palikti ant silpnos ugnies, iki obuoliai tamps dailiai skaidrūs.

Įkaitinti orkaitę iki 160-180 laipsnių karščio.

Ant kepimo formos (18 cm skersmens) dugno ratu sudėlioti karamelizuotų obuolių griežinėlius, užpilti nuo jų likusia karamele.
Ant viršaus atsargiai sukrėsti paruoštą šokoladinę pyrago masę. Pastatyti kepti 25 minutes.
Iškepusį pyragą išimti iš orkaitės, kelioms minutėms pyragą palikti kepimo formoje, po to apverstą ( obuoliai turi būti pyrago viršuje) perkelti ant grotelių, kad pilnai atvėstų.
Puošti likusiais karamelizuotais pekano riešutais, prieš patiekiant ragauti jo paviršių pabarstyti cukraus pudra.

Skanaus wink.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2011 11 19, 22:27)

atrodo, tai dieviškai wub.gif
Atsakyti
QUOTE(davija @ 2011 11 19, 08:46)
Gal sito ieskot mirksiukas.gif

Aciuuuuuuuuuuuuuuu DAVIJA, jau buvau praradus vilti,kad kas nors atsakys!!!!! ACIU! Man jis labaaai skanus...
Gal dar esate kepus aguonu pyne, bet kad butu ne sausa kaip bulka, bet slapia? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2011 11 19, 22:27)
mano savaitgalinis gardusis  biggrin.gif

Reikės :

Pyrago masei:

* 25 g kukurūzų miltų
*

Pyrago masė:

Trynius išsukti su cukrumi iki purios baltos masės, įpilti 1 valg. š. vanilės ekstrakto, viską gerai permaišyti.
Suberti išsijotą kukurūzų krakmolą - gerai išmaišyti.

čia netyčia kažkur klaida? kaip tik noriu pabandyt kept ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mindaiva: 20 lapkričio 2011 - 15:11
smile.gif skaičiau daug forumu ,mačiau daug puikiu kepiniu ,bet labai pasigendu realiu vertinimu ,suprantu kad reikia pagirti ,paskatinti bet norisi sužinoti ir tikraji kepinio apibudinima ,nes sutikit jei nesi gamines kepinio ir patiki visais tais super .fantastiska ,nepakartojam ,nerealu ir panasei tai labai klaidina ,tai poto tikrai tikiesi kažko super o tera paprasta bulka ,noretusi kad parasytu gaivus ,riebus,kasdieniskas, sudėtingas kažkokie pastebėjimai tai tiek cia tik mano pastebėjimas
Atsakyti
QUOTE(gabijaruta @ 2011 11 20, 18:49)
smile.gif skaičiau daug forumu ,mačiau daug puikiu kepiniu ,bet labai pasigendu realiu vertinimu ,suprantu kad reikia pagirti ,paskatinti  bet norisi sužinoti ir tikraji kepinio apibudinima ,nes sutikit jei nesi gamines kepinio ir patiki visais tais super .fantastiska ,nepakartojam ,nerealu ir panasei tai labai klaidina ,tai poto tikrai tikiesi kažko super o tera paprasta bulka ,noretusi kad parasytu gaivus ,riebus,kasdieniskas, sudėtingas kažkokie pastebėjimai tai tiek cia tik mano pastebėjimas

kas vienam labai skanu kitam gali būti visiškai nevalgoma..
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 11 20, 18:52)

kas vienam labai skanu kitam gali būti visiškai nevalgoma..

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(mindaiva @ 2011 11 20, 16:09)
čia netyčia kažkur klaida? kaip tik noriu pabandyt kept  ax.gif

jap... doh.gif per tą skubėjimą.. blush2.gif turi būti kukurūzų krakmolas mirksiukas.gif

p.s. obuolius drąsiai galima supjaustyti ir 5 mm storio griežinėliais mirksiukas.gif ( 3 mmm būtų per ploni ir susigeria į pyragą...) mirksiukas.gif
Atsakyti