Moliugu cukatai
Produktai:
4 kg nuvalyto moliūgo
800 g. cukraus
1 citrinos sultys
0,5 a.š. cinamono
cukraus pudra
Eiga: nuvalyti moliūgą, supjaustyti stambesniais kubeliais, užpilti cukrumi ir laikyti per naktį. Sekančią rytą nupilti susidariusį sirupą, jį užvirti, supilti citrinos sultis, įberti cinamono ir pavirti apie 5 min. Karštu sirupu užpilti moliūgų gabalėlius. Vakare, moliūgus su sirupu užvirti ir ant silpnos ugnies pavirti apie 5-7 min, kad neištežtu. Nupilti sirupą. Kepimo skardas iškloti kepimo popieriumi ir suberti moliūgo gabalėlius. Dėti į įkaitintą 60 laipsnių orkaitę, dureles šiek tiek turi būti praviros, kad išgaruotų drėgmė. Džiovinti apie 3-4 val. Sekančią dieną apibarstyti cukraus pudra. Laikyti sandariame inde.
Skanaus
P.s. labai skanu ir vienus valgyti, bet tinka ir visokiems kepiniams. Reikia kubelius pjaustyti kuo stambesnius, nes mano buvo per siaurai supjaustyti, dėl to labai išdžiuvo. Reiktų bent jau 4x4 pjaustyti. Aš džiovinau vaisių džiovintuve apie 3 val., tai manau orkaitėje bus ilgiau, galima ir ant radiatoriaus džiovinti tik procesas užtruks ilgiau. Cukatai bus sulipę, bet užbarsčius cukraus pudros, jie atlips.
P.s.s. O sirupą galima panaudoti su obuolių sultimis. Lygiomis dalimis sumaišyti moliūgų sirupą su obuolių sultimis, įpjaustyti keletą griežinėlių citrinos ir gerai atšaldyti šaldytuve. Jei bus per saldu, galima daugiau įpilti sulčių.
Skanaus