Daržovėmis įdaryta šoninė
1 kg šoninės su kaulu
prieskonių
Įdarui:
1/3 kopūsto
1 morkos
1 obuolio
1 svogūno
1 kiaušinio
2 šaukštelių džiuvėsėlių
pipirų, žalumynų
Šoninę per vidurį giliai įpjauti ir ištrinti prieskoniais. Pora valandų palaikyti šaltai.
Daržoves supjaustyti ir patroškinti su prieskoniais. Atšaldytą daržovių įdarą sumaišyti su kiaušiniu, džiuvėsėliais ir susmulkintais žalumynais. Įdaru prikimšti šoninės įpjovą, susmeigti mediniais pagaliukais (kad įdaras neišbyrėtų), dėti į skardą, įpilti vandens ir kepti orkaitėje apie 40-50 min. Kartu galima kepti ir bulves.
1 kg šoninės su kaulu
prieskonių
Įdarui:
1/3 kopūsto
1 morkos
1 obuolio
1 svogūno
1 kiaušinio
2 šaukštelių džiuvėsėlių
pipirų, žalumynų
Šoninę per vidurį giliai įpjauti ir ištrinti prieskoniais. Pora valandų palaikyti šaltai.
Daržoves supjaustyti ir patroškinti su prieskoniais. Atšaldytą daržovių įdarą sumaišyti su kiaušiniu, džiuvėsėliais ir susmulkintais žalumynais. Įdaru prikimšti šoninės įpjovą, susmeigti mediniais pagaliukais (kad įdaras neišbyrėtų), dėti į skardą, įpilti vandens ir kepti orkaitėje apie 40-50 min. Kartu galima kepti ir bulves.
Musų šeima mėgsta keptuvėje keptą šoninę. REIKIA:
- šoninės be kaulo,
- prieskonių kiaulienai, druskos,
- manų kruopų,
- aliejaus.
Šoninę supjaustyti gabaliukais (pjauti skersai, apie 1 cm pločio juosteles), pamušti kaip ruošiant karbonadus, iš abiejų pusių. Įtrinti prieskoniais, druska. Apvolioti manuose ir kepti keptuvėje.
- šoninės be kaulo,
- prieskonių kiaulienai, druskos,
- manų kruopų,
- aliejaus.
Šoninę supjaustyti gabaliukais (pjauti skersai, apie 1 cm pločio juosteles), pamušti kaip ruošiant karbonadus, iš abiejų pusių. Įtrinti prieskoniais, druska. Apvolioti manuose ir kepti keptuvėje.
Kaip gerai, kad radau šią temą, nes kaip tik turiu šoninės ir nežinau ką su ja daryti. bandysiu kepti folijoje...
Aš jau išbandžiau receptuką, kur šoninė kepta folijoj. tikrai labai skaniai gavosi Šiandien vėl kepsiu šoninę
As taip pat kepu folijoje.tik as pries kepima apipilu sojos padazu skonis nerealus,siaip nemegstu sojos bet tas padazas sonine tookia padaro
Aš šonine išmarinuoju ir palieku parai kad išsimarinuotų o kepu suviniotą į foliją o bulves kepu specialioje rankovėje kepimo gaunasi labai skanu
QUOTE(jolia @ 2006 04 12, 10:00)
Nežinau ar kam bus naujiena,bet mano vyrelis mėgsta šoninę kepta aluje.Iš vakaro įtrinu nemenka gabalioką prieskoniais(smulkintas česnakas,truputį druskos ir santa marija lietuviški prieskoniai).Į skardą pilu alaus ir dedu mėsytę.Kepu apie valandą 200 laipsnių orkaitėje. SKANAUS!
Man labai skaniai atrodo reikės pabandyti, nes kaip tik šaldytuve stovi pradarytas butelis alaus, kurio aišku jau niekas negeria...
QUOTE(jolia @ 2006 04 12, 11:00)
Nežinau ar kam bus naujiena,bet mano vyrelis mėgsta šoninę kepta aluje.Iš vakaro įtrinu nemenka gabalioką prieskoniais(smulkintas česnakas,truputį druskos ir santa marija lietuviški prieskoniai).Į skardą pilu alaus ir dedu mėsytę.Kepu apie valandą 200 laipsnių orkaitėje. SKANAUS!
nesu bandžiusi bet skamba skaniai reiks išmėgint ačiū už receptėli
as tai sonine istrinu prieskoniais ir palieku parai...
poto supjaustau griezineliaias ir kepu kelpuvej,, bet tik neilgai,, kad nesukietetu
dar issikepu duonos,, kol kepu sonine,, duona suvynioju i folija ir idedu i masieli,, kad suminkstetu
valgau kepta duona su sonine
o siaip dedu kaip sumustinius,,:
duona, tomatas ir sonine
arba
duona, rauginti kopustai ir sonine
mano isrankiai seimai labai patinka
poto supjaustau griezineliaias ir kepu kelpuvej,, bet tik neilgai,, kad nesukietetu
dar issikepu duonos,, kol kepu sonine,, duona suvynioju i folija ir idedu i masieli,, kad suminkstetu
valgau kepta duona su sonine
o siaip dedu kaip sumustinius,,:
duona, tomatas ir sonine
arba
duona, rauginti kopustai ir sonine
mano isrankiai seimai labai patinka
O as kepu ne folijoje, o kepimo rankoveji irgi gaunasi
Man skaniausia šoninę supjaustuti "griežinėliais", pamarinuoti ir kepti griliuje.