Įkraunama...
Įkraunama...

Downton Abbey

QUOTE(delfinarija @ 2014 01 04, 15:06)
Cia radau  kaip atrodo Dautono sodai  smile.gif
http://www.gardendes...f-downton-abbey

Koks grozis!

QUOTE(Aquamarina @ 2014 01 04, 16:52)
O ačiū, tikrai gražu... Ir seriale kai kurie vaizdai matyti. O kasžin, tam didžiajam name šiandien kas gyvena, ar ten tik muziejus?

Sioje pilyje 20 a pradzioje buvo saugoma daug relikviju is Egipto, kadangi tuometinis Earl'as (nzn kaip ta titula vercia i lietuviu kalba) buvo aistringas egipto gerbejas.
2009 metais pilis buvo kritines bukles. naudoti buvo tinkamas tik pirmas aukstas. Del lietaus igriuvo pastato lubos ir apie 50 kambariu buvo visiskai netinkami gyventi. Astuntasis Earlas (seimininkas) tuo metu su savo seima gyveno kukliame kotedze pilies teritorijoje. 2009 metais buvo suskaiciuota, kad visam komplekso remontui reiketu apie 12 mln savaru, is kuriu 1,8 mln reikalinga vien tik piliai. Seimininkai dziaugiasi, kad nuo 2012 metu zenkliai isaugo lankytoju skaicius. Kas leido atlikti kai kuriuos rekonstrukcijos darbus. Earlo seima pilyje gyvena ziemos menesiais. Vasara pilis atvira lankytojams. Tuomet jie issikrausto i savo kotedza.
(va taip raso visazine Vikipedia:))
Atsakyti
QUOTE(Tigris @ 2014 01 04, 16:35)
Sioje pilyje 20 a pradzioje buvo saugoma daug relikviju is Egipto, kadangi tuometinis Earl'as (nzn kaip ta titula vercia i lietuviu kalba) buvo aistringas egipto gerbejas.

Earl - grafas, jei neklystu. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mockava: 05 sausio 2014 - 05:36
QUOTE(Mockava @ 2014 01 05, 06:35)
Earl - grafas, jei neklystu.  smile.gif

Nea, erlas ir yra erlas, tiesiog Anglijoj toks titulas, kurio Lietuvoj nėra, todėl neverčiamas. Kaip ir koks peras, lordas ir panašiai.
Atsakyti
QUOTE(Aquamarina @ 2014 01 04, 16:52)
O ačiū, tikrai gražu... Ir seriale kai kurie vaizdai matyti. O kasžin, tam didžiajam name šiandien kas gyvena, ar ten tik muziejus?

QUOTE(Mockava @ 2014 01 05, 06:35)

lietuviškai ir bus erlas.
Berods, kažkuriam žurnale buvo rašyta apie egiptologą Džordžą Karnarvoną, Haiklero pilies (kur filmuojama serialas)šeimininkas, jo įpėdiniai restauravo pilį, turistų lankoma vieta.
Atsakyti
Kuri nuotaka grazesne? tongue.gif Mane tai Mary vestuvinis apdaras priverte issizioti bigsmile.gif tokia elegancija wub.gif
user posted image

Bet po teisybei, ziuredama i damas nuogais peciais ir permatomomis suknelemis prie vakarienes stalo, kaskart ju gailedavau biggrin.gif juk zinant Anglijos klimata toje pilyje turejo buti taaaaip salta biggrin.gif kazin ar zidynys bent kiek padedavo biggrin.gif

Gal kam teko matyti "Gosford Park?
http://www.youtube.c...h?v=PwtZuGvawwY

Labai jau panasu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tigris: 05 sausio 2014 - 20:16
QUOTE(Mockava @ 2014 01 04, 22:35)

Nagi, net pasidomėjau interneto platybėse suabejojusi pati savimi, nes man buvo aiškinta, kad D. Britanijoje grafo titulo nėra. Na ir radau patvirtinimus, kad EARL- tai grafo atitikmuo naudojamas Anglijoje, o grafas - Europoje. Čia iš Oksfordo žodyno:

Definition of earl in English
earl
Pronunciation: /əːl/
noun
a British nobleman ranking above a viscount and below a marquess.
Origin:
Old English eorl, of Germanic origin. The word earl originally denoted a man of noble rank, as opposed to a churl, also specifically a hereditary nobleman next above the rank of thane. It was later an equivalent of jarl and, under Canute and his successors, applied to the governor of divisions of England such as Wessex. In the late Old English period, as the Saxon court came under Norman influence, the word was applied to any nobleman bearing the continental title of count

The wife of an earl is a countess.

O čia visažinė vikepedija rašo

Erlas (angl. earl) – trečias pagal lygį D. Britanijos perų titulas, žemesnis už markizą, bet aukštesnis už vikontą. Atitinka žemyninės Europos grafą.
Erlas

Aš net nežinojau, kad lietuvių kalboje naudojamas žodis Erlas, taigi gyveni ir mokaisi... Painus dalykas tie kilmingūjų titulai :-)
Papildyta:
QUOTE(Tigris @ 2014 01 05, 12:49)
Kuri nuotaka grazesne?  tongue.gif  Mane tai Mary vestuvinis apdaras priverte issizioti  bigsmile.gif tokia elegancija  wub.gif
user posted image

Bet po teisybei, ziuredama i damas nuogais peciais ir permatomomis suknelemis prie vakarienes stalo, kaskart ju gailedavau  biggrin.gif juk zinant Anglijos klimata toje pilyje turejo buti taaaaip salta  biggrin.gif kazin ar zidynys bent kiek padedavo  biggrin.gif

Abi nuostabios... O dėl šalčio... Grožis reikalauja aukų, tikriausiai šaldavo ten jos... lotuliukas.gif . O kas žino, gal ir ne?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mockava: 05 sausio 2014 - 23:37
o ar išėjo ta kalėdinė serija? vakar bandžiau ieško, nedarau. rusiškai turiu omenyj
Atsakyti
"Gosford Park" man regis esu macius, ir Maggie Smith cia vaidina bigsmile.gif gaila tik kad ne serialas..
O tai kad ilgai laukti naujojo sezono doh.gif niekaip neiseina man is minciu ir sirdies Downtonas wub.gif suku ir suku garso takeli wacko.gif cray.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo loja5: 06 sausio 2014 - 18:20
QUOTE(Zivilka @ 2014 01 06, 11:15)
o ar išėjo ta kalėdinė serija? vakar bandžiau ieško, nedarau. rusiškai turiu omenyj

aš tik anglišką nuorodą galiu duot, jei tinka...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo evelinki: 08 sausio 2014 - 21:28
QUOTE(evelinki @ 2014 01 08, 22:27)
aš tik anglišką nuorodą galiu duot, jei tinka...

NE, NE TIEK GERAI ANGLU MOKU, KAD LAISVAI ZIURECIAU
Atsakyti
QUOTE(Zivilka @ 2014 01 08, 22:52)
NE, NE TIEK GERAI ANGLU MOKU, KAD LAISVAI ZIURECIAU

Nera malonesnio budo mokytis mirksiukas.gif Paziuresi pora kartu, gal tris...ir ziurek jau viska supranti biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tigris: 09 sausio 2014 - 13:39
Kiek seriju yra 4tame sezone, ir ar bus 5tas?

dabar ziuriu sio savaitgalio serijas lietuviskai, tai esu sukresta, kad Ana isprievartavo blink.gif unsure.gif verysad.gif
Atsakyti