Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Žaliavalgystė / Raw Food

given444, as kol kas bandau atsisakyti tik termiskai apdoroto maisto ( na mesos ir pienisku pr. taip pat, be abejo) pradzioj, ir bandyti 'isiklausyti' i savo organizma, kol/jei atrasiu kas man asmeniskai artimiau... Pvz. kol tik pradedu bandymus su savimi, man labiausiai norisi ZALIU lapu ir vaisiu ( susivartoja daug spinatu, grazgrasciu, petrazoliu, i kokteili maisiau nemazai dilgyniu. Siandien planuoju ragauti pieniu lapu. 'Einamiausi' vaisiai tas kelias dienas: mangai, bananai, apelsinai, greipfrutai, obuoliai), prie to visada megau, ir dabar norisi : burokeliu, morku, moliugo ir paprikos. Tad kol kas man net nekyla mintis 'mestis' drastiskai i viena ar kita 'stovykla', nes organizmas reikalauja tiek vaisiu, tiek darzoviu ( mesos nepasigendu jau kuri laika ir gerokai iki sios idejos apie zaliavalgyste, tad su poreikiu ar potraukiu mesai dar nesusiduriau).
Tiesa, kas gali man buti tikrai sunku - nevartoti juros gerybiu verysad.gif Esu tikrai didele megeja kreveciu, midiju, kalmaru, krabu, etc. ... Tad cia, jei proga pasitaikys, kol kas, gali buti, kad ir sukramtysiu gabalyti - kita...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MoulinRouge: 01 birželio 2012 - 08:29
Aš irgi drastiškai savęs nepriskiriu nė vienai grupei. Stengiuosi įsiklausyti į organizmą. Valgyti tik tada, kai jaučiu tikrą alkį. Info skaitau daug, kasdien vis ieškau naujų minčių, patarimų. Ir stebiu save, nes noriu ir dantų neištirpusių, ir energijos.
Atsakyti
Kuo geriausiai smulkinti mirkytus riesutus? g.gif
Turiu is senu laiku toki reikala, tik nesumastau kuriuo asmeniu bandyti rizikuoti (logiskiausia atrodytu gal su tuo, kur ledukams smulkinti skirtas - dantytasis...). Gal gi kazkas esat bande jau, mielai laukciau komentaru. Nes VitaMixui ir ThermoMixui tokioj pradzioj dar esu nepasiruosusi leisti pinigu... Aciu 4u.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(MoulinRouge @ 2012 06 02, 10:18)
Kuo geriausiai smulkinti mirkytus riesutus?  g.gif
Turiu is senu laiku toki reikala, tik nesumastau kuriuo asmeniu bandyti rizikuoti (logiskiausia atrodytu gal su tuo, kur ledukams smulkinti skirtas - dantytasis...). Gal gi kazkas esat bande jau, mielai laukciau komentaru. Nes VitaMixui ir ThermoMixui tokioj pradzioj dar esu nepasiruosusi leisti pinigu... Aciu  4u.gif
user posted image

Aš panašų sudeginau, kai plakiau šaldytų bananų ledus. Tokio pilnai užtenka namie kulinariniams eksperimentams. Dabar kaupiuosi pirkt Stollar plaktuvą. Jis 1000w galingumo, o kaina beveik 500lt
Atsakyti
QUOTE(ViduxKLP @ 2012 06 02, 12:31)
Aš panašų sudeginau, kai plakiau šaldytų bananų ledus. Tokio pilnai užtenka namie kulinariniams eksperimentams. Dabar kaupiuosi pirkt Stollar plaktuvą. Jis 1000w galingumo, o kaina beveik 500lt

Dekui uz komentara 4u.gif Apie Stollar pasiskaiciusi buvau zaliavalgiu forume, ten kazkas minejo, kad irgi 'sudege', tad kazkaip isvada padariau, kad arba iskart kakzuri is ...Mix'u arba tada kelis pigius 'isdeginti', jei gaila iskart investuoti i Vita arba Thermo net nezinau ka cia padarius... doh.gif g.gif Na matyt kol kas naudosiu ta, kuri turiu, jei 'pareis', mastysiu is naujo g.gif

Lauksiu komentaru apie stollar'a, jei isigysit 4u.gif
Atsakyti
MRouge, sveika,

tas isiklausymas i organizma....kai pasiskkaitai, imi nebesusigaudyti - ar tai, ko organizmas nori, yra is sveiko potroskio, ar jis dar sergantis. tarkim, daugelis nusiramina snickers suvalge ar eko kavos isgere...bet juk tai ne sveikiausia. ax.gif zodziu, kuo daugiau i miska, tuo daugiau medziu.
na, tarkim kad ir su sveikesniais dalykais. vat nori 8 bananu i diena. ir datuliu saujom. po to pasiskaitai,-negerai, cukrus soka, dasivarysi iki vos ne diabeto. tai ka daryt????? unsure.gif

1.sakai, vartoji dilgeles...vakar prsikabiau miske dilgeliu, bet dideliu, tikiuos nenusinuodysiu. sakoma, kad kiol zydi dilgeles, tol jos geriausios, o sitos jau perauge. bet vistiek jos gerai, kad ir su maziau medziagu, -ka galvojate?

2.vat prie to pacio apie lokaluma. juk geriau tokia dilgele nei atveztinis spinatas, ar ne taip?
ir tie vaisiai, MoulinRouge-ar tau nesukirba, kad valgai tike daug egzo vaisiu, o musu - vietiniu - dar nera...bet jie, juk vertingesni, siaip imant?
po to galvoju: juk visa europa nuskriausta - visi vezasi bananus, mango, etc.-jie visi supurksti. ir ka-zaliavalgiai ramiai ziuri? net tie kurie raso straipsnius, nepakomentuoja verysad.gif pasigendu to. as ramiai pirkciau kivius ir bananus, ir greiprutus - ka ir darau - bet neduok die, pakenksiu kaip kitaip (nitratu kiekiai,s ar kuom) sau ir ypac 19men bei 8m. vaikams. unsure.gif

3.domiuosi zolem labai ir nieko nemoku dar daigintis. pasakykit ka nors apie zoles, balandas(kinva). visas sias dvi dienas buvau miskuose, tik ir sukosi mintys - is ZALUMYNU, ne vaisiu ir darzoviu-gaunam daugiausia ENERGIJOS ir gyvybes.
pataisykit mane: ar galiu nusiskinti bet kokiu zoliu, ar tarkim tik pieniu lapu, gyslociu(??), rugstyniu?
o garsva kur randi, MRouge?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 03 birželio 2012 - 08:19
Energijos gauni daugiausia butent is vaisiuose esancio tavo jau mineto cukraus, ir jo nereikia bijoti, nes jis greitai isisavinamas, jeigu jau kaip minejau nevalgai per daug riebalu smile.gif
Garsvos ir zliuges pas mane darze kaip piktzoles auga, spinatu jau pilni darzai, manau jau turetu turguose but lietuvisku.
Siaip mano manymu cia kaip ir niekur kitur nereikia fanatizmo, mazais baby stepais i prieki eik, keisti mityba jei nera dideliu sveikatos bedu, kurias skubiai reiketu spresti, galima ir palaipsniui. Matysi rezultata, gerejancia savijauta, toks entuziazmas atsiras.

Man tai vis dar lieka problemele - zemas spaudimas. Ilgus metus vaiksciodavau apspangus ir su maudziancia galva, del sito dalyko. Veliau prisipratinau gert man nelabai skania kava, bet jausdavausi gerai. Dabar meginu jos atsisakyt, bet savijauta vel tragiska. Nezinau kaip teisingiau daryt, ar megint ilgesni laika kentet ir tiketis kad susireguliuos normaliai maitinantis, ar susitaikyt su sita savo kuno savybe ir nesikankint del kasdien vartojamo "narkotiko" smile.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2012 06 03, 08:17)
kuo daugiau i miska, tuo daugiau medziu.

Gerai pasakyta. given444, Jūs geriau paskaitykite normalios literatūros tema šia, tuomet ir rasite atsakymus į Jūsų vis tuos pačius besisukančius klausimus, nes dabar daugiau negatyvios informacijos pas Jus, baimių, nei kad elementarių atsakymų. O atsakymo VIENO VIENINTELIO ir nėra mityboje, nes kiekvienas prisitaiko, įsiklausydamas į save, sau tinkamą, o va, NORMALIOJE literatūroje bent rasite kurios žolės nuodingos, kurios valgomos, kiek galima valgyti bananų, kiek galima datulių, kaip organizmas pasisavina cukrų, kaip fruktozę, kaip žarnynas virškina obuolių, kaip riešutus ir t.t. ir t.t. biggrin.gif Niekas už Jus į juos Jums neatsakys, kaip tik savarankišku darbu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo braskel: 03 birželio 2012 - 15:06
QUOTE(Algyte @ 2012 06 03, 13:58)
Man tai vis dar lieka problemele - zemas spaudimas. Ilgus metus vaiksciodavau apspangus ir su maudziancia galva, del sito dalyko. Veliau prisipratinau gert man nelabai skania kava, bet jausdavausi gerai.

Aš turiu tą pačią bėdą ir kava man buvo skanu - išgerdavau po keletą puodelių ir dar labai stiprios. Atsisakiau... Tiesiog nustojua gert ir tiek. Jaučiuosi, kaip ir jaučiausi gerdama mirksiukas.gif Tai gal nebijokit paekspermentuoti.
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2012 06 03, 09:17)
MRouge, sveika,

tas isiklausymas i organizma....kai pasiskkaitai, imi nebesusigaudyti - ar tai, ko organizmas nori, yra is sveiko potroskio, ar jis dar sergantis. *tarkim, daugelis nusiramina snickers suvalge ar eko kavos isgere...bet juk tai ne sveikiausia. ax.gif zodziu, kuo daugiau i miska, tuo daugiau medziu.
na, tarkim kad ir su sveikesniais dalykais. vat nori 8 bananu i diena. ir datuliu saujom. po to pasiskaitai,-negerai, cukrus soka, dasivarysi iki vos ne diabeto. tai ka daryt????? unsure.gif
1.sakai, vartoji dilgeles...vakar prsikabiau miske dilgeliu, bet dideliu, tikiuos nenusinuodysiu. sakoma, kad kiol zydi dilgeles, tol jos geriausios, o sitos jau perauge. bet vistiek jos gerai, kad ir su maziau medziagu, -ka galvojate?

2.vat prie to pacio apie lokaluma. juk geriau tokia dilgele nei atveztinis spinatas, ar ne taip?
ir tie vaisiai, MoulinRouge-ar tau nesukirba, kad valgai tike daug egzo vaisiu, o musu - vietiniu - dar nera...bet jie, juk vertingesni, siaip imant?
po to galvoju: juk visa europa nuskriausta - visi vezasi bananus, mango, etc.-jie visi supurksti. ir ka-zaliavalgiai ramiai ziuri? net tie kurie raso straipsnius, nepakomentuoja verysad.gif pasigendu to. as ramiai pirkciau kivius ir bananus, ir greiprutus - ka ir darau - bet neduok die, pakenksiu kaip kitaip (nitratu kiekiai,s ar kuom) sau ir ypac 19men bei 8m. vaikams. unsure.gif

3.domiuosi zolem labai ir nieko nemoku dar daigintis. pasakykit ka nors apie zoles, balandas(kinva). visas sias dvi dienas buvau miskuose, tik ir sukosi mintys - is ZALUMYNU, ne vaisiu ir darzoviu-gaunam daugiausia ENERGIJOS ir gyvybes.
pataisykit mane: ar galiu nusiskinti bet kokiu zoliu, ar tarkim tik pieniu lapu, gyslociu(??), rugstyniu?
o garsva kur randi, MRouge?

* Pamineti 'norai', butu tie 'paguodos - nesveikieji' produktai anot Butenko. Tai jau kazkiap man aisku, kad jei noriu snikerio, vadinasi as noriu visai ne snikerio, o gliukozes ir vietoj jo pasirinksiu saujele datuliu ar pan.

VIEN tik vaisiu, kaip minejau, as kol kas irgi nerizikuociau vartoti, ypac pradzioj, kai dar nesuprnati ar tas potraukis saldumui 'tikras' ar is 'iprocio', ieskant 'paguodos' saldybej.

1. Sutinku. Vartoju po saujele dilgeliu nesvarbu dabar jau kokiu, zydinciu ar nuzydejusiu, svarbu, kad man ju norisi ir dedu i kokteili.

2. Del vaisiu ir nitratu ar kitu ''baisybiu'' juose. Be abejo... Gryno ir 'svaraus' banano, mango ar apelsino gal ir nerasi, na bet... Kita vertus tada as masciau. Ar tas 'apipurkstas' mangas yra blogiau nei 'smotelis' dazytos, pripumpuotos hormonu ir nezinia kuo sertos bei kaip mirusios mesos? Nezinau... Kol kas man atrodo, kad tas mangas geriau unsure.gif Net jei ir tas gyvulys mano kieme butu auges, nebezinau ar man jo 'dvasia' valgyti besinori, kai galiu tuo paciu spinatu ar kitu zalesiu (kurie jau auga pilnais tempais ir Lietuvos darzuose) pasisotinti g.gif
Tas pats su zuvimi. Sako vietine. Na valgom ta 'vietine' lasisa, kuri auginama hormonu pagalba, dazoma pagal prekybos tinklo parenkama palete, tuomet apdorojama dar velniai zino kaip ir mirkoma velniai zino kame, kad kuo patraukliau ir ilgiau atrodytu ant prekystalio. Tas pats ir su zuvimi is VIETINES Baltijos... Koks Baltijos uzterstumas sunkiaisiais metalais ir visokiais kitais junginiais, kurie dudziuliais kiekiais kaupiasi zuvyje...? Didelis... Va Tau, zmogau ir atsakymas, kuris yra NEZINAU, kas is tiesu geriau, bet renkuosi tai, kas man siuo metu atrodo geriau g.gif

3. Ne, tikrai, kad ne visas zoles skintis gali, cia tai faktas. Pasidometi reikia labaiu vietinemis. Siandien pasiskyniau vel dilgeliu, pieniu lapu, 'kiskio kopustu' ir avieciu lapu (apie sias kol kas nieko neskaiciau, einu ieskotis info). Kilo mintis del zemuogiu lapu ir t.t. Vat idomu tiesiog pasidare kuo jie naudingi, nes gi kaip vaistazoles tai naudojam, tad mano galva kazka gero turetu duoti ir trinti - sviezus avieciu bei zemuogiu lapai g.gif

GARSVU uzsisejau sklypukyje tiesiog, uzaugs - neuzaugs, matysiu. Tik dar nezinau kur naudoti, bet paragausiu, gal sugalvosiu, jei iki to laiko nerasiu kokio 'recepto' 4u.gif
Tiesa siek tiek pabandymui uzsisejau ir spinatu bei grazgrasciu (sklypa aplankom retai, tad laistomas tiek, kiek lietus palaisto), siandien paziurejau, jau sudyge apie 3-4 cm thumbup.gif

QUOTE(braskel @ 2012 06 03, 16:05)
Gerai pasakyta. given444, Jūs geriau paskaitykite normalios literatūros tema šia, tuomet ir rasite atsakymus į Jūsų vis tuos pačius besisukančius klausimus, nes dabar daugiau negatyvios informacijos pas Jus, baimių, nei kad elementarių atsakymų. O atsakymo VIENO VIENINTELIO ir nėra mityboje, nes kiekvienas prisitaiko, įsiklausydamas į save, sau tinkamą, o va, NORMALIOJE literatūroje bent rasite kurios žolės nuodingos, kurios valgomos, kiek galima valgyti bananų, kiek galima datulių, kaip organizmas pasisavina cukrų, kaip fruktozę, kaip žarnynas virškina obuolių, kaip riešutus ir t.t. ir t.t.  biggrin.gif Niekas už Jus į juos Jums neatsakys, kaip tik savarankišku darbu  4u.gif

drinks_cheers.gif
__

Siandien sumaniau pasidaryti cukinijos makaronu su pesto (saujele kedro riesutu, baziliko pora rysuleliu, siek tiek papurskiau aliejaus, siek tiek druskos (cesnako neturejau)). Skonis fantastiskas bigsmile.gif (cia as dabar, matyt, esu tam pereinamajame laikotarpyje, kai dar norisi panasiu i 'tikrus' patiekalu, na tai ir kaifuoju dabar siame laikotarpyje kiek galiu blush2.gif )

user posted image

Tiesa pasinaudojau tokia pjaustykle/kapokle, kuria turejau, siam atvejui labai tiko

user posted image
Atsakyti
merginos , atsiprashau kad isiverziu i tema. as - ne zaliavalge... ne nelabai prijaucianti blush2.gif bet turiu toki klausima, jus gal ishbande ir zinote:
kaip valgyti dilgeles kad burnos neishsidilginti???
( turiu problemu su sveikata, ir sako dilgeles labai organizma valo....)

jei turite patirties butu idomu suzionoti ir kaip garsva valgote?

P.S. garsvu nesekite, cia siaubingas neishnaikinamas augalas.... ju ir taip pilna visur visur yra, bet kokiam darze rasite, bet kokiam sode... as metu metais ishnaikint nesugebu -gal nuvalgyt pavyktu biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti

QUOTE(Casual @ 2012 06 03, 22:06)
merginos , atsiprashau kad isiverziu i tema. as - ne zaliavalge... ne nelabai prijaucianti  blush2.gif  bet turiu toki klausima, jus gal ishbande ir zinote:
kaip valgyti dilgeles kad burnos neishsidilginti???
( turiu problemu su sveikata, ir sako dilgeles labai organizma valo....)

jei turite patirties butu idomu suzionoti ir kaip garsva valgote?

P.S. garsvu nesekite, cia siaubingas neishnaikinamas augalas.... ju ir taip pilna visur visur yra, bet kokiam darze rasite, bet kokiam sode... as metu metais ishnaikint nesugebu -gal nuvalgyt pavyktu biggrin.gif biggrin.gif

Tiesiai i burna, zinoma, dilgeliu nedeciau, o Jums sumalus kokteilyje dilgina burna? blink.gif As beveik savaite geriu kokteilius su dilgelem, neteko dar 'susizaloti' g.gif

P.S. Pas mus nera. O i svetima darza tai nesiprasysiu 'paraveti' doh.gif
Atsakyti