Sveikos mamytes, gal zinote kaip profilaktiskai vartojamas Ocsilococinum 4 ir 2 metu vaikam? Ar geriau kazka kito duoti. Kazkaip ziuriu vyresnele tai lyg nosis uzgula, tai koks kosuliukas prikimba. Siaip viskas greit praeina, neturim bedeliu su rimtu sirgimu, bet norisi, kad ir tokie daznai nesikartotu...
Aciu
QUOTE(Teka @ 2011 12 04, 09:55)
Labas rytas,
mažajam gerėja, sloga jau nebėga, o biškį teka, kosti jau rečiau. Dabar didysis keistai taip, slogos kaip ir nesigirdi labai, girdis gal toks užsikimšimas sakyčiau, pačiaudi, ir kosulys toks keistas, toks kaip kranksėjimas gal labiau, sausokas, iš gerklės, kelis kartus tik per dieną ir atsigulus, gerklė man atrodo kiek paraudus, bet nesu tikra. Tai vat klausimas, KĄ JAM DUOT? ar tinka aconitum, ar nelabai? man paskaičius, kaip ir yra šiek tiek panašumų, bet aš vis dar nesu tikra su tuo reikalu
ir man jaučiu jau gerklę kabint pradeda, toks perštėjimas jaučias
ne, paskaičiau dar išsamiai tam rusiškam aprašyme, jau nemanau, kad aconitum tinka
mažajam gerėja, sloga jau nebėga, o biškį teka, kosti jau rečiau. Dabar didysis keistai taip, slogos kaip ir nesigirdi labai, girdis gal toks užsikimšimas sakyčiau, pačiaudi, ir kosulys toks keistas, toks kaip kranksėjimas gal labiau, sausokas, iš gerklės, kelis kartus tik per dieną ir atsigulus, gerklė man atrodo kiek paraudus, bet nesu tikra. Tai vat klausimas, KĄ JAM DUOT? ar tinka aconitum, ar nelabai? man paskaičius, kaip ir yra šiek tiek panašumų, bet aš vis dar nesu tikra su tuo reikalu
ir man jaučiu jau gerklę kabint pradeda, toks perštėjimas jaučias

ne, paskaičiau dar išsamiai tam rusiškam aprašyme, jau nemanau, kad aconitum tinka

pabandykit apie Rhus tox pasiskaityt

o cia truputis info

Į ką reikia atkreipti dėmesį atsirenkant tinkamiausią homeopatinį vaistą?
1. Ligos priežastis. Gal vaikas peršlapo, sušalo? Gal dienos šiltos, o naktys šaltos? O gal susirgo, kai putė stiprus šaltas sausas vėjas? Ir pan.
2. Temperatūra. Aukšta ar nelabai? Kuriuo laiku pakyla?
3. Kvėpavimas. Stebėkite ar pakitęs ir koks tas kvėpavimas.
4. Odos spalva. Ar išblyškęs? O gal žandai raudoni? Ir pan.
5. Prakaitavimas. Ar prakaituoja daugiau, o gal mažiau nei įprasta? Ar kvapas kitoks nei paprastai? Gal prakaituoja neįprastos kūno vietos? Ir pan.
6. Temperamentas, ekspresija. Ar vaikas irzlus, verksmingas, susirūpinęs, baikštus? Kaip jis reaguoja į švelnumą, į komapaniją? Ir pan.
7. Kliedėjimas. Ar kliedi? Ką sako?
8. Balsas. Koks balsas? Silpnas, kalba pro nosį ir pan.? Ir pan.
9. Kur skauda?
10. Kaip skauda? Kaip apibūdina skausmą?
11. Nuo ko geriau/blogiau? Kas sumažina, padidina skausmą?
12. Apetitas/troškulys. Ar vaikas alkanas, o gal kankina troškulys? Jei taip, ką jis nori valgyti ar gerti? Ar jis nori šaltų, o gal šiltų gėrimų/maisto?
13. Energija. Ar jis tik guli ir žiūri TV? Ar jis per daug sergantis, kad žaistų net su megiamiausiais žaislais, o gal jis šokinėja, nerimsta?
14. Ar jis nori būti užsiklojęs, o gal negali pakęsti užkloto?
15. Laikas, kada blogiau/geriau (Rytas, vakaras, naktis, o gal pastebit dėsningumą, jog tam tikromis valandomis)
16. Neįprasti simptomai.
17. Kokia medicininė ligos diagnozė?
QUOTE(Iewuzze @ 2011 12 04, 10:07)
pabandykit apie Rhus tox pasiskaityt 

na kiek skaitau, tai kas tinka, tai apie sąnarių skausmus, maudimą, daugiau kaip ir nežinau net. anksčiau kažkaip galvojau, kad labai paprasta, imi, paskaitai simptomus, parenki vaistą ir gerai, o dabar...
o pas jus rhus tox kokie pagrindiniai simptomai? nes kiek šaltinių, tiek simptomų
QUOTE(Teka @ 2011 12 04, 11:39)
na kiek skaitau, tai kas tinka, tai apie sąnarių skausmus, maudimą, daugiau kaip ir nežinau net. anksčiau kažkaip galvojau, kad labai paprasta, imi, paskaitai simptomus, parenki vaistą ir gerai, o dabar...
o pas jus rhus tox kokie pagrindiniai simptomai? nes kiek šaltinių, tiek simptomų
Ciaudulys, vaikas nenustygsta vietoje, jam blogiau nuo salto ar dregno oro, blaskosi, sukasi lovoje, naktinis sausas kosulys (kutenimas gerkleje). Zodziu jam geriau, kai jis juda, kai tik nusiramina, suastreja simptomai.
O pvz Bryonia atvirksciai vaikui blogiau nuo judejimo. Judejimas sukelia kosuli. Taip pat budingas sausas kosulys. Nori gerti dideliais kiekiais, taciau retais intervalais. Vaikas gali buti irzlus, nenoreti kompanijos. Viduriai gali buti uzkieteje. Burnoje ir gerkleje jauciasi sausumas
na kažkaip nepastebiu nieko kitokio jo elgesy, tas naktinis blaškymasis pas jį pastoviai, kartais intensyvesnis, kartais ne, kosulys toks sausas, nosis vėl sausa, pas jį kažkaip keičias. vakar pūtės kažkas, šiandien visai niekas. apie mažą tik pasakiau, kad nosis nebebėga taip (vakar mažiau smarkiai bėgo), tai vėl nespėju valyt
aš jau nevilty. gal cinabsiną duot, nebežinau jau. juk simptomai turėjo pagerėt per 48 val kaip suprantu, ane?

QUOTE(Teka @ 2011 12 04, 12:35)
na kažkaip nepastebiu nieko kitokio jo elgesy, tas naktinis blaškymasis pas jį pastoviai, kartais intensyvesnis, kartais ne, kosulys toks sausas, nosis vėl sausa, pas jį kažkaip keičias. vakar pūtės kažkas, šiandien visai niekas. apie mažą tik pasakiau, kad nosis nebebėga taip (vakar mažiau smarkiai bėgo), tai vėl nespėju valyt
aš jau nevilty. gal cinabsiną duot, nebežinau jau. juk simptomai turėjo pagerėt per 48 val kaip suprantu, ane?

o tai jam (mazajam) vis dar zali bega? o didziajam as influcida duociau, kol dar neislindo normalus simptomai

QUOTE(Iewuzze @ 2011 12 04, 11:36)
o tai jam (mazajam) vis dar zali bega? o didziajam as influcida duociau, kol dar neislindo normalus simptomai 

jo, žalia

QUOTE(Teka @ 2011 12 04, 12:47)
jo, žalia
aš galvoju, gal jam netinka tas kalium. bichrom. todėl galvoju duot cinabsiną, nes daugiau neišmąstau, o didžiajam, tai tiksliai, reik influcidą duot. dėkui, kad priminėt

zaliai slogai tinka:
Kali bich
Kali iod
Lac can
Mercurius sol
Pulsatilla (blogiau desineje puseje)
Sepia (blogiau kaireje)
QUOTE(Iewuzze @ 2011 12 04, 11:56)
zaliai slogai tinka:
Kali bich
Kali iod
Lac can
Mercurius sol
Sepia (blogiau kaireje)
Kali bich
Kali iod
Lac can
Mercurius sol
Sepia (blogiau kaireje)
na bėga jam labiau iš kairės, turiu sepia, bet ji 200 potencijos. kaži kiek tokios reiktų duot. ir išvis ar reik taip kaitaliot? gal reik, jei nepagerėja, ane?
QUOTE(Teka @ 2011 12 04, 13:00)
na bėga jam labiau iš kairės, turiu sepia, bet ji 200 potencijos. kaži kiek tokios reiktų duot. ir išvis ar reik taip kaitaliot? gal reik, jei nepagerėja, ane?
na jeigu nera jokio postumio i prieki, tai kazka reiktu daryt

O kokie dar pozymiai? kada blogiau? Ta prasme kuriuo laiku?
QUOTE(Iewuzze @ 2011 12 04, 12:11)
na jeigu nera jokio postumio i prieki, tai kazka reiktu daryt
geriausia butu homeopatui paskambint ir pasitart

vakare kai atsigula, naktį viskas gerai, ryte tik atsikelia ir visą dieną teka.
homeopatui galvoju skambint, bet kažkaip sekmadienį nepatogu gal
ar kas nors yra naudojes influenzinum zirniukus?
nerandu to kabliuko kokiamkosuliui specifiskas licopodium
ir kas tiktutokiam kosuliui,,kad kai kosti baltas tasus reikalas teka per gerkle? slogos nera bet kvepuoja per burna..uzburkus nosis
Papildyta:
ir kas tiktutokiam kosuliui,,kad kai kosti baltas tasus reikalas teka per gerkle? slogos nera bet kvepuoja per burna..uzburkus nosis

Papildyta: