http://www.mamyciukl...-duona-su-raugu
ar kas kepe pagal sita receptuka duonele ? pirma karta noriu pabandyt tai nesinori labai kazko sudetingo
http://www.mamyciukl...-duona-su-raugu
http://www.mamyciukl...-duona-su-raugu
vakar nupirkau malune sausa rugini rauga (jis kietas,toks krendeliukas) , noriu iskepti tokia rugine juoda duonyte . Kaip paruosti rauga?
QUOTE(Namų šeimininkė @ 2012 01 23, 15:45)
Mergaiciukes,kodel suplysta kepamos duoneles pavirsius? Ka darau negerai?
Gal per mažai pakildinta?
Gal kas turite išbandytą ruginių paplotėlių (duoniukų) receptą? Tokių traškių, su sėklytėmis
Štai tokį receptą radau. Bet jame nėra nei raugo, nei mielių. Kaži nesigauna plytinės neįkandamos plokštelės?
100 gr ruginių smulkaus malimo miltų
100 gr ruginių rupių miltų
50 gr ruginių dribsnių
100 gr vandens
žiupsnelis druskos
dar gal koks 50-100 gr miltų išėjo kočiojimui.
QUOTE(Alacka @ 2012 01 23, 15:53)
vakar nupirkau malune sausa rugini rauga (jis kietas,toks krendeliukas) , noriu iskepti tokia rugine juoda duonyte . Kaip paruosti rauga?
Pastaba: jei su sausu raugu gaminsi, turi papildomai dėti mielių.
Su sausu raugu receptas yra čia juoda duona su sausu raugu ir mielėmis, tik čia neplikoma, tai nežinau, kaip elgtis reiktų.
Sausas raugas iš esmės yra tik dėl rūgštelės, jis neturi naminio raugo savybių, naminį raugą reikia kompensuoti mielėmis.
klausykit, ar kas bande si duonos misini, uzmaciau siandien parduotuvei, galvoju ar verta ji pirkti
http://www.malsena.l...s-juodai-duonai
http://www.malsena.l...s-juodai-duonai
QUOTE(kristynka* @ 2012 01 23, 16:46)
klausykit, ar kas bande si duonos misini, uzmaciau siandien parduotuvei, galvoju ar verta ji pirkti
http://www.malsena.l...s-juodai-duonai
http://www.malsena.l...s-juodai-duonai
Šiaip įdomu, kiek tokio daikto kaina?
Aš nebandžius, bet asmeniškai nepirkčiau - nėra kažkokie reti ar ypatingi produktai įmaišyti, o turėdamas atskirus produktus visada gali pasikeist kažkokias proporcijas ar pan. - pasidaryt mažiau saldžią, be kmynų ar daugiau ruginių įdėti... Be to, salyklą rekomenduojama plikyti, tad vėl - gal norėsi kitaip...
Pasigirsiu - vakar šitą česnakinę duoną kepiau - nuotrauka Nr. 5 ten... kvepėjo fantastiškai
QUOTE(Alinva @ 2012 01 23, 17:03)
Šiaip įdomu, kiek tokio daikto kaina?
Aš nebandžius, bet asmeniškai nepirkčiau - nėra kažkokie reti ar ypatingi produktai įmaišyti, o turėdamas atskirus produktus visada gali pasikeist kažkokias proporcijas ar pan. - pasidaryt mažiau saldžią, be kmynų ar daugiau ruginių įdėti... Be to, salyklą rekomenduojama plikyti, tad vėl - gal norėsi kitaip...
Aš nebandžius, bet asmeniškai nepirkčiau - nėra kažkokie reti ar ypatingi produktai įmaišyti, o turėdamas atskirus produktus visada gali pasikeist kažkokias proporcijas ar pan. - pasidaryt mažiau saldžią, be kmynų ar daugiau ruginių įdėti... Be to, salyklą rekomenduojama plikyti, tad vėl - gal norėsi kitaip...
grubiai sakant 5lt, nes tiksliai netsimenu
QUOTE(kristynka* @ 2012 01 23, 16:46)
klausykit, ar kas bande si duonos misini, uzmaciau siandien parduotuvei, galvoju ar verta ji pirkti
http://www.malsena.l...s-juodai-duonai
http://www.malsena.l...s-juodai-duonai
Aš bandžiau, keliskart buvo neblogai, o vasarą pasitaikė kažkokia baisi partija - ne duona, o kažkokia sūriai rūgšti košė
Merginos o esat kasnors gamine duona be mieliu? Naminis raugas irgi skaitosi prie tos mieliu kategorijos, nes rugdamas isskiria atitinkamus reikalus. Kiek perziurejau jusu pasidalintu receptu visi su mielem arba su raugu. Gal kas esate bande is tiesiog sumaisytu produktu kepti duona?
QUOTE(kristynka* @ 2012 01 23, 16:46)
klausykit, ar kas bande si duonos misini, uzmaciau siandien parduotuvei, galvoju ar verta ji pirkti
http://www.malsena.l...s-juodai-duonai
http://www.malsena.l...s-juodai-duonai
Sveika, as bandziau sviesia duona kepti is sio misinio labai skani gavosi, bet pati padarau ne ka blokesne, o ir zymiai pigiau, be to savo sveieksne, nes su raugu, o ne su mielemis
QUOTE(Alinva @ 2012 01 23, 17:43)
Pastaba: jei su sausu raugu gaminsi, turi papildomai dėti mielių.
Su sausu raugu receptas yra čia juoda duona su sausu raugu ir mielėmis, tik čia neplikoma, tai nežinau, kaip elgtis reiktų.
Sausas raugas iš esmės yra tik dėl rūgštelės, jis neturi naminio raugo savybių, naminį raugą reikia kompensuoti mielėmis.
Su sausu raugu receptas yra čia juoda duona su sausu raugu ir mielėmis, tik čia neplikoma, tai nežinau, kaip elgtis reiktų.
Sausas raugas iš esmės yra tik dėl rūgštelės, jis neturi naminio raugo savybių, naminį raugą reikia kompensuoti mielėmis.
nu velnias,o man malune kepeja sake,kad mieliu nereikia. As visai nenoriu tu mieliu deti.
gal cia jei perki parduotuveje? Manes paklause kepsiu siandien ar ne? sakau,ne,tai dave sausa, sako tas pats.





