QUOTE(chica @ 2012 01 25, 19:43)
Aciu labai!
bandau perprasti subtilybes... t.y. ne tik recepta, bet ka duoda laikas, vanduo, miltai ir raugas duonai.
Del teslos kildinimo:
Kartais buna receptu pvz sveikuoliu, kur sumaisai visus produktus ir palieki 12val. ir tada kepi.
Kitur būna, kad rauga pamaitini, palieki 12val, o tada sudedi likusius miltus ir kepaliuka kildini 3val. koks čia gaunasi skirtumas?
Dar klausimas dėl salyklo (šiandien atvežė). Aš pirkau Anglijoje, iš alaus darymo parduotuvės. Aš anksčiau nesu mačiusi salyklo. Pirkau ruginį, skaldytu grūdų.Užplikinau ir man jis kvepia kava
duonos dar nekepiau
kažkaip tikėjausi kito kvapo. Čia viskas gerai?
Atsiprašau už kvailus klausimus, jei ką..

Del teslos kildinimo:
Kartais buna receptu pvz sveikuoliu, kur sumaisai visus produktus ir palieki 12val. ir tada kepi.
Kitur būna, kad rauga pamaitini, palieki 12val, o tada sudedi likusius miltus ir kepaliuka kildini 3val. koks čia gaunasi skirtumas?
Dar klausimas dėl salyklo (šiandien atvežė). Aš pirkau Anglijoje, iš alaus darymo parduotuvės. Aš anksčiau nesu mačiusi salyklo. Pirkau ruginį, skaldytu grūdų.Užplikinau ir man jis kvepia kava


Atsiprašau už kvailus klausimus, jei ką..

Man uzplikytas salyklas kvepia gira. Gal Jusu kitoks salyklas.