Įkraunama...
Įkraunama...

Duonelės kepėjos renkasi čia

QUOTE(chica @ 2012 01 25, 19:43)
Aciu labai!  4u.gif bandau perprasti subtilybes... t.y. ne tik recepta, bet ka duoda laikas, vanduo, miltai ir raugas duonai.

Del teslos kildinimo:
Kartais buna receptu pvz sveikuoliu, kur sumaisai visus produktus ir palieki 12val. ir tada kepi.
Kitur būna, kad rauga pamaitini, palieki 12val, o tada sudedi likusius miltus ir kepaliuka kildini 3val. koks čia gaunasi skirtumas?

Dar klausimas dėl salyklo (šiandien atvežė). Aš pirkau Anglijoje, iš alaus darymo parduotuvės. Aš anksčiau nesu mačiusi salyklo. Pirkau ruginį, skaldytu grūdų.Užplikinau ir man jis kvepia kava  ax.gif duonos dar nekepiau smile.gif kažkaip tikėjausi kito kvapo. Čia viskas gerai?

Atsiprašau už kvailus klausimus, jei ką..  4u.gif

Man uzplikytas salyklas kvepia gira. Gal Jusu kitoks salyklas.
Atsakyti
QUOTE(*barbora* @ 2012 01 25, 17:53)
Man uzplikytas salyklas kvepia gira. Gal Jusu kitoks salyklas.


Rya roasted malt
pirkau sita:
http://www.the-home-...0g_Crushed.html

net ir skonis kaip kavos doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Tresor @ 2012 01 25, 15:16)
Pirma karta neisejo pasidaryti gero raugo ir duona gavosi kieta kaip plyta, tai po ilgos pertraukos vel susigundziau issikepti duonos smile.gif Nusprendziau daryti rauga taip kaip nurodyta Malsenos ruginiu miltu pakuoteje. Ar kas nors darete(atsiprasau jeigu kartojuosiu, bet kiek perskaiciau lyg nemaciau, kad butu kalbama apie si rauga). Nes pagal recepta ji reikia laikyti 72val ir kasdien tik pamaisyti, nereikia maitinti g.gif Kazin ar toks raugas pribrenda iki tinkamumo naudoti?


man tai jis nepatiko, kažkas su juo ne visai gerai ir labai rūgštus, bet kitos kepa, sako viskas gerai.
Man Terros priimtiniausias.
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2012 01 25, 21:10)
man tai jis nepatiko, kažkas su juo ne visai gerai ir labai rūgštus, bet kitos kepa, sako viskas gerai.
Man Terros priimtiniausias.

Tikrai kazkas su juo negerai, vakar buvo graziai pakiles, su burbuliukias, o siandien ryte visas sukrites doh.gif Jau taip dziaugiausi, kad pagaliau raugas pavyko ir se tau..
Atsakyti
Labukas, kepejeles 4u.gif
Prisijungiu ir as i Jusu buri, noriu pradeti kepti duonyte. Vakar pabandziau tai doh.gif ir nezinau kas buvo negerai. Pasidariau rauga pagal Terra, vakar jam buvo penkta diena, uzminkiau tesla pagal recepta ir laikiausi visu instrukciju, kildinau kaip parasyta 3 val. siltai, na tesla pakilo bet gal kokius 2 cm tik, tiesa pagal recepta i orkaite dejau ir papildomai skardele su vandeniu. Duona lyg iskepe ir isemus is irkaites kvepia skainiai, skonis ir geras, bet ji tokia viduje kaip slapia labai, poretumas buvo tik nuo virsaus truputuka, o nuo apacios visa sukritusi verysad.gif Gal cia raugas dar neisruges buvo, ji dariau pagal recepta, laikiau prie radijatoriaus g.gif Gal galit patart kas negerai buvo? viskas i siukslyne iskeliavo doh.gif Gal to vandens nereikejo i orkaite deti g.gif
Atsakyti
O gal kvietiniai miltai netiko mano, dejau 405. g.gif ko gero reiktu deti 550 g.gif
Atsakyti
QUOTE(vasara04. @ 2012 01 26, 11:53)
O gal kvietiniai miltai netiko mano, dejau 405.  g.gif ko gero reiktu deti 550 g.gif



Kiek supratau geriausia I rūšies, 812.
Atsakyti
QUOTE(vasara04. @ 2012 01 26, 10:53)
O gal kvietiniai miltai netiko mano, dejau 405.  g.gif ko gero reiktu deti 550 g.gif

taip, šitie miltai netinka duonai, juos naudokit biskvitams, sklindžiams, o duonai imkit ne mažiau 550
Atsakyti
Vakar kepiau kvietinę duoną su kmynais. Kepiau duonkepėj, tai mažinau visus produktus per pusę. Plius, mažinau sausų mielių kiekį. Dėjau tik 7g (2 duonkepės šaukštelius)
user posted image
Atsakyti
QUOTE(vasara04. @ 2012 01 26, 10:29)
Labukas, kepejeles  4u.gif
Prisijungiu ir as i Jusu buri, noriu pradeti kepti duonyte. Vakar pabandziau tai  doh.gif ir nezinau kas buvo negerai. Pasidariau rauga pagal Terra, vakar jam buvo penkta diena, uzminkiau tesla pagal recepta ir laikiausi visu instrukciju, kildinau kaip parasyta 3 val. siltai, na tesla pakilo bet gal kokius 2 cm tik, tiesa pagal recepta i orkaite dejau ir papildomai skardele su vandeniu. Duona lyg iskepe ir isemus is irkaites kvepia skainiai, skonis ir geras, bet ji tokia viduje kaip slapia labai, poretumas buvo tik nuo virsaus truputuka, o nuo apacios visa sukritusi verysad.gif Gal cia raugas dar neisruges buvo, ji dariau pagal recepta, laikiau prie radijatoriaus  g.gif Gal galit patart kas negerai buvo? viskas i siukslyne iskeliavo  doh.gif Gal to vandens nereikejo i orkaite deti g.gif

Kadangi, raugas tik šviežiai padarytas, pirmam kartui reikėjo įdėti truputį mielių į tešlą.
QUOTE(vasara04. @ 2012 01 26, 11:53)
O gal kvietiniai miltai netiko mano, dejau 405.  g.gif ko gero reiktu deti 550 g.gif

na, žinoma, tie miltai duonai netinka! Skaniausia duona iš pirmos rūšies kvietinių miltų.
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2012 01 26, 15:20)
Kadangi, raugas tik šviežiai padarytas, pirmam kartui reikėjo įdėti truputį mielių į tešlą.

na, žinoma, tie miltai duonai netinka! Skaniausia duona iš pirmos rūšies kvietinių miltų.

Aciu, merginos, zinosiu dabar smile.gif na ranku nenuleidziu ryt vel kepsiu ax.gif tiesa, sakykit, vakar raugui buvo 5 dienos, palikau apie 100 gr. saldytuve, jei siandien ji isimsiu po valandos pamaitinsiu ir desiu 24 val bresti siltai, tai jau cia bus normalus raugas, ta prasme ne zviezias ir jam i pagalba mieliu jau nereiks g.gif drasiai galesiu kepti duonele? help.gif
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2012 01 26, 14:20)
Kadangi, raugas tik šviežiai padarytas, pirmam kartui reikėjo įdėti truputį mielių į tešlą.

sausu mieliu ?

QUOTE(vasara04. @ 2012 01 26, 14:30)
Aciu, merginos, zinosiu dabar  smile.gif na ranku nenuleidziu ryt vel kepsiu  ax.gif tiesa, sakykit, vakar raugui buvo 5 dienos, palikau apie 100 gr. saldytuve, jei siandien ji isimsiu po valandos pamaitinsiu ir  desiu 24 val bresti siltai, tai jau cia bus normalus raugas, ta prasme ne zviezias ir jam i pagalba mieliu jau nereiks  g.gif drasiai galesiu kepti duonele?  help.gif

nerandu kur parasyta kaip paruosti kitam kartui isemus rauga is saldytuvo g.gif gal kas nuorodele g.gif blush2.gif
Atsakyti