QUOTE(bulbul1980 @ 2011 11 25, 23:57)
tik as darau siek tiek kitaip, raugo niekada niekuo nemaitinu, sumaisius nauja duona, atsemiu pora saukstu ir padedu i saldytuva, po kokiu 5dienu is to raugo vel kepu ir vel atsidedu i saldytuva ir t.t.
va ir aš taip visada darau. Norėjau paklausti koks tikslas to maitinimo? Kuo kitoks, geresnis, saldesnis, rūgštesnis ar dar koks raugas būna?
Jeigu žiūrėt kaip senovėj duoną kepdavo, tai būtent nuo tešlos gabaliuką palikdavo ir padėdavo vėsiai. Niekas ten jo nemaitindavo. O kai reikėdavo naują tešlą maišyti, tai nuo to raugo plutą nuimdavo ir išleisdavo vandenyje jį.
Mano duonos tešla skystesnė, nei tradicinė (tik formoj kepu), tai ir raugą indelyje laikau. Bet irgi pluta užsideda, kurią tenka nuimt.