Įkraunama...
Įkraunama...

Vitaminai nėščiosioms

QUOTE(Kierra @ 2013 11 01, 09:38)
as irgi pregnacer geriu  ax.gif

O man gyd. pabrėžė, kad nuo 22 sav. gal ir galima apie vitaminus galvot, tik aktualiausia: Ca, Mg, Folis, o A gali ir nebūti juose. Tai pagal tai neradau nei vienų idealiai tinkamų. Ca nėra pregnacare.... Bent tam kur nėštukėms.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tralialialia: 26 balandžio 2015 - 21:57
Geriu folio rugsti ir magni, kad nekietetu pilvas, gydytoja rekomendavo I trimestre esu.
Nors is tikro nelabai suprantu, kada jis kieteja, kada nuo viduriu uzkietijimo skauda ir pucia.. doh.gif

del vitaminu naudojimo geriau pasitarkite su jus priziurincia gydytoja.

nes radau info, kad "PATARIMAS: Jeigu renkatės polivitaminus nėščiosioms, patariu žiūrėti, kad jų sudėtyje būtų sumažintas vitamino A kiekis. Geriausia rinktis tokius vitaminus, kurių sudėtyje visai nebūtų vitamino A. Nes neseniai atlikti tyrimai parodė, jog didelis vit A kiekis gali pakenkti kūdikio vystymuisi. Nenoriu jūsų gąsdinti, tik patariu atkreipti dėmesį, ką vartojate. " (Saltinis)
Atsakyti
Viena dazniausiu problemu nestumo metu - zemas hemoglobinas.
Ji pakelsite jei kasdien vartosite šiuos produktus:

Pagal geležies kiekį 100g produkto, tai čia visi maisto produktai pagrinde skirstomi į 4 grupes:

1. Turintys labai didelį kiekį geležies >3,0 mg/100g
kiaulienos kepenys 12mg, džiovinti obuoliai 11mg, kiaušinio trynys 7mg, mėlynės 7mg, pupelės 6mg, jaučio liežuvis 4mg, virtas kumpis 4mg, rūkyta dešra 4mg, avižinės kruopos 4mg.

2. Didelį geležies kiekį 2,0-3,0 mg/100g
kiauliena 3mg, jautiena 2,7mg, razinos 2,7mg, kriaušės 2,3mg obuoliai 2,2 mg, džiovintos slyvos 2,2 mg, kvietinė duona 2,2 mg, aviena 2mg, ruginė duona 2mg.

3. Vidutinišką geležies kiekį 1,0-2,0 mg/100g
šviežios slyvos 1,9mg, kalakutiena 1,8mg, grikių kruopos 1,8mg trešnės 1,8mg, skumbrė 1,7mg, vištiena 1,6mg, makaronai 1,6mg, menkė 1,5mg, burokėliai 1,4mg ridikai 1mg.

4. Mažą geležies kiekį <1,0 mg/100g
pomidorai 0,9mg, bulvės 0,9mg, braškės 0,8mg, sterkas 0,5mg, pienas 0,1mg, varškė 0,06mg.

Pieno produktai trukdo pasisavinti geležį. Geriausiai geležis pasisavinama su vitaminu C, todėl mėsą patariama valgyti su daržovėmis. Geležį iš organizmo "išveda" pienas, kava bei arbata, todėl geriant daug šių gėrimų irgi reikėtų vartoti geležies papildų.
Atsakyti
Iki 17 savaiciu geriau folio rugsti, po to daktare kuri dare man pirmaji echoskopa patare pradeti gerti mumomega vitaminus nesciosioms. Taigi atsisakiau folio rugsties ir pradejau vartotoi naujuosius. Pastebejimas: pradejau daug geriau jaustis, nebebuvo tokio didziulio nuovargio kuris pradzioje kankino wub.gif Taigi iki siol geriu mumomega ir esu tuo itin patenkinta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LTkojote: 15 gegužės 2015 - 15:11
Sveikos merginos, norejau paklausti, ar nestumo pradzioje galima gerti vitamina D? smile.gif
Atsakyti
geriu tik folioi rūgštį, magnį jei reik ir dabar kalcį praėjau nuo vakar. Į savaitę 1-2 kartus įkalu pregnacere, su anais nėštumais elevit gėriau
Atsakyti
smile.gif o Meflovan galima gert?turiu dar,gaila ismest dovana....o mama jau tokio nebegeria.... blink.gif
Atsakyti

Sveikos gyvos jeigu cia yra tokiu :)

Noreciau atnaujinti tema. Viena ginekologe pasake kad multivitaminu vartojimas-pinigu svaistymas. Nescia moteris viska gaua su maistu jeigu normaliai maitinasi. Pataria gerti tik folio rugsti ir vitamina D3. As asmeniskai irgi turiu itarimu kad betkokie multivitaminai (ne tik nescioms) tai yra pinigu isviliojimas, ir jeigu ir gerti juos tai atskyrai kiekviena.

Ka manote?

Atsakyti
QUOTE(Bubaste84 @ 2016 11 17, 15:40)
<p>Sveikos gyvos jeigu cia yra tokiu smile.gif
</p><p></p><p>Noreciau atnaujinti tema.
</p><p></p><p>Ka manote?
</p>


Man dabar trecias nestumas, visus kartus lankiausi ir pas priziurinti ginekologa bei genetike. Normalaus nestumo atveju pirmoj pusej rekomenduojama tik folio rugstis (min 800mcg).
Atsakyti

Man dabar trecias nestumas, visus kartus lankiausi ir pas priziurinti ginekologa bei genetike. Normalaus nestumo atveju pirmoj pusej rekomenduojama tik folio rugstis (min 800mcg).

Atsakyti

Annushka o kodel tiek daug? as geriu 400 mg. ginekologas nieko nesake kad padauginti doze

Atsakyti
QUOTE(Bubaste84 @ 2016 11 18, 07:47)
<p>Annushka o kodel tiek daug? as geriu 400 mg. ginekologas nieko nesake kad padauginti doze</p>


Atseit padauginti jos negalima, organizme nesikaupia. Tokia buvo genetikes rekomendacija. As visus kartus geriu po 1000 (Jamieson firmos), ir pradedavau gerti iskarto pradejus planuoti.
Is kitos puses, turiu keleta draugiu, kurios is vis negere tos folio, ir viskas gerai... gi ir mamos musu nezinojo apie ja.

Atsakyti