Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai-17

QUOTE(erikiuxxx @ 2011 12 08, 22:26)
Olesta arba kas is mergaiciu ax.gif
TORTAS Varškinis gaivumėlis, to receptuko norma, kokiai formai kepti ???

24 cm.
Atsakyti
QUOTE(Renata123 @ 2011 12 08, 22:35)

Aciukas 4u.gif
Atsakyti
Atnešu tortuką, tokį visai neblogą, gal kuriai pritiks:)

Šventinis Egipto tortas

Biskvitui:

2kiaušinių baltymai(didesni)
2šaukštai cukraus
pusė šaukšto miltų
40gr. maltų lazdyno riešutų(aš dėjau maltus migdolus, vieną šaukštelį mažinau, vietoj jo dėjau kakavos tamsios šaukštelį, bet nebūtinai)

Mikseriu plakti šaltus baltymus, suberti cukrų, plakti toliau, kol taps balti ir standūs.Palaipsniui sudėti išsijotus ir sumaišytus sausus produktus.Įkaitinti orkaitę iki170temp.Kepimo skardą iškloti popieriumi, ištepti sviestu, pabarstyti miltais(perteklių iškratyti) Kepti 25min.Reiks trijų tokių biskvitų, 20cm. kepimo formai.Aš tokios neturėjau, tai dauginau produktų ir kepiau į 23 cm.

Geltonas įdaras:

10kiaušinio trynių
10šaukštų cukraus
51/2šaukštai miltų (sek. kartą dėsiu 4, nes labai jau kietas gaunasi, bet gal taip turi būti)
20gr. vanilinio cukraus
340ml.pieno
170gr. sviesto

Viską sumaišyti puode, išskyrus sviestą ir kaitinti, intensyviai maišant, kol sutirštės.Man nuo didelio miltų kiekio pradėjo šokti guzais, tai nukėliau nuo viryklės ir stipriai paplakiau šiaip taip pasidarė vienalytė masė, paskui dar kaitinau, kol užvirė, vis stipriai maišant.Išsuktą minkštą sviestą sumaišyti su atvėsusiu kremu.Kremo paviršių reiktų uždengti plėvėlė, arba maišyti, kol atauš.

Baltas kremas:

350gr. grietinėlės36% (nors recepte buvo nurodytas vietoj grietinėlės, grietinėlės miltelių kiekis 140gr. ir 200gr pieno, 4 šaukštai cukraus)
200gr. cukraus+ 2 šaukštai
120gr. skaldytų kepintų lazdyno riešutų

Šaltą grietinėlę su cukraus 2 šauštais, išplakti iki standumo(jei liesesnė, dėti pakelį standiklio)Aš dėjau dar porą žiupsnelių rūgštelės(ragauti).200gr. cukraus, dėti į keptuvę ir maišant kaitinti, kol pasidaro geltona masė(neperkaitinti, kad neapkarstų) Labai greit skleisti ant kepimo popieriaus, atšaldyti, po to virtuviniu plaktuku sudaužyti, susmulkinti į griljažą.

Surinkimas:

Dėti biskvitą, jį gausiai aptepti geltonu kremu, ant jo plaktą grietinėlę, ant jos gausiai pabarstyti grilijažu ir riešutais, vėl dėti kitą biskvitą ir vėl iš naujo taip pat.
Šaltinis:http://palachinkablog.com/torte-egyptian/
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Srove @ 2011 12 09, 01:16)
Atnešu tortuką, tokį visai neblogą, gal kuriai pritiks:)

Šventinis Egipto tortas

Biskvitui:

    2kiaušinių baltymai(didesni)
    2šaukštai cukraus
    pusė šaukšto miltų
    40gr. maltų lazdyno riešutų(aš dėjau maltus migdolus, vieną šaukštelį mažinau, vietoj jo dėjau kakavos tamsios šaukštelį, bet nebūtinai)

Mikseriu plakti šaltus baltymus, suberti cukrų, plakti toliau, kol taps balti ir standūs.Palaipsniui sudėti išsijotus ir sumaišytus sausus produktus.Įkaitinti orkaitę iki170temp.Kepimo skardą iškloti popieriumi, ištepti sviestu, pabarstyti miltais(perteklių iškratyti)  Kepti 25min.Reiks trijų tokių biskvitų, 20cm. kepimo formai.Aš tokios neturėjau, tai dauginau produktų ir kepiau į 23 cm.

Geltonas įdaras:

    10kiaušinio trynių
    10šaukštų cukraus
    51/2šaukštai miltų (sek. kartą dėsiu 4, nes labai jau kietas gaunasi, bet gal taip turi būti)
    20gr. vanilinio cukraus
    340ml.pieno
    170gr. sviesto

Viską sumaišyti puode, išskyrus sviestą  ir kaitinti, intensyviai maišant, kol sutirštės.Man nuo didelio miltų kiekio pradėjo šokti guzais, tai nukėliau nuo viryklės ir stipriai paplakiau šiaip taip pasidarė vienalytė masė, paskui dar kaitinau, kol užvirė, vis stipriai maišant.Išsuktą minkštą sviestą sumaišyti su atvėsusiu kremu.Kremo paviršių reiktų uždengti plėvėlė, arba maišyti, kol atauš.

Baltas kremas:

    350gr. grietinėlės36% (nors recepte buvo nurodytas vietoj grietinėlės,  grietinėlės miltelių kiekis 140gr. ir 200gr pieno, 4 šaukštai cukraus)
    200gr. cukraus+ 2 šaukštai
    120gr. skaldytų kepintų lazdyno riešutų

Šaltą grietinėlę su cukraus 2 šauštais, išplakti iki standumo(jei liesesnė, dėti pakelį standiklio)Aš dėjau dar porą žiupsnelių rūgštelės(ragauti).200gr. cukraus, dėti į keptuvę ir maišant kaitinti, kol pasidaro geltona masė(neperkaitinti, kad neapkarstų) Labai greit skleisti ant kepimo popieriaus, atšaldyti, po to virtuviniu plaktuku sudaužyti, susmulkinti į griljažą.

Surinkimas:

Dėti biskvitą, jį gausiai aptepti geltonu kremu, ant jo plaktą grietinėlę, ant jos gausiai pabarstyti grilijažu ir riešutais, vėl dėti kitą biskvitą ir vėl iš naujo taip pat.


Aciu 4u.gif labai skaniai atrodo ryt isbandysiu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Srove @ 2011 12 09, 00:16)

grazus tortuko pjuvis, ir labai skaniai atrodo wub.gif o koks jo skonis? turbut labai saldus bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(MergickaN @ 2011 12 09, 01:59)
Aciu  4u.gif  labai skaniai atrodo ryt isbandysiu  thumbup.gif


4u.gif

QUOTE(erikiuxxx @ 2011 12 09, 02:48)
grazus tortuko pjuvis, ir labai skaniai atrodo wub.gif o koks jo skonis? turbut labai saldus bigsmile.gif


Saldumas priklausys nuo to, kiek to griljažo dėsit, nes nei biskvitas, nei kremai nėra saldūs, aš jau taip nepamažinau to griljažo, bet manau šitam tortui tinka būti saldesniam:) 4u.gif
Atsakyti
Turbūt visos dažniausiai kepat 24 cm. kepimo formoj, kad tortu šonas toks aukštas atrodo. Aš kepu 26, nes 24 net neturiu, tai man tokie nesigauna g.gif

Atsakyti
Labutis,

gal ir velai klausiu, o bet taciau, kadangi biggrin.gif torto reikia antradienio vakarui - galbut kas nors iskeptu sviezia tortuka, be jokiu E doh.gif pati turiu mazaja, todel niekaip nesusisuksiu dar ir su tortu kepimais... Nebutini visi tie vaikiski puosnu dekorai su mase, esme skonis ax.gif jeigu kas atsilieptu - lauksiu labai i AZ.
Atsakyti
QUOTE(Srove @ 2011 12 09, 00:16)
Atnešu tortuką, tokį visai neblogą, gal kuriai pritiks:)

Šventinis Egipto tortas

Biskvitui:

Šaltinis:http://palachinkablog.com/torte-egyptian/
user posted image



Nuotrauka labai skani - kepsiu !
Labai AČIŪ !
Atsakyti
QUOTE(jumakavec @ 2011 12 09, 10:32)
Turbūt visos dažniausiai kepat 24 cm. kepimo formoj, kad tortu šonas toks aukštas atrodo. Aš kepu 26, nes 24 net neturiu, tai man tokie nesigauna g.gif

As daznai kepu 28cm tortinei, o paskui sumazinu kiek man reikia bigsmile.gif
cia mano foto kaip pvz.

user posted image
user posted image
Atsakyti
Bet tai kaip neekonomiska.. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 12 09, 15:11)
Bet tai kaip neekonomiska..  unsure.gif

bet viskas gi suvalgoma biggrin.gif
nors as turiu beveik visu didziu formu, bet kepu butent taip tongue.gif
nes dauguma kepti tortai DOVANAI prie progos, tai tik taip ir kepu, kad paskui ir man ligtu to torto prie kavutes biggrin.gif wub.gif
Atsakyti