Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai-17

QUOTE(Nima*** @ 2012 01 07, 12:43)
Mergaitės, ar išeitų kriaušinis-karamelinis tortas be želatinos?


Jam ir nereik zelatinos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2012 01 07, 17:21)
Jam ir nereik zelatinos smile.gif

o as dariau su zelatina, pagal sita recepta
KRIAUŠINIS - KARAMELINIS TORTAS

(24 cm skardai)

Biskvitas
(Pauksciu pieno torto)
3 kiaušiniai
2/3 st. cukraus
2/3 st. miltų.
Iškepti biskvitą, tam kiaušinius išplakti su cukrumi, po to atsargiai įmaišyti miltus. Kepti 180° temperatūroje ~15 min. Pilnai ataušinti ir perpjauti į du lakštus.

Kremas
(pagal sokoladini torta su kriausemis)
14 g želatinos
460 g konservuotų arba 600 g šviežių kriaušių
125 ml pieno
150 g Rududu
500 ml riebios grietinėlės
3 šaukštai cukraus pudros
2 v. š. romo
2 v. š. abrikosų džemo

Kremui želatiną užmerkti šaltame vandenyje. Konservuotas kriaušes nuvarvinti, šviežias nuplauti, nulupti, išimti vidurį ir supjaustyti 2 cm gabaliukais. Galima kriaušes apšlakstyti citrinos sultimis, kad nepatamsėtų.
Pieną pakaitinti. Rududu deti nedideliais gabaliukais ir ištirpinti karštame piene. Želatiną nuspausti ir ištirpinti piene su Rududu. Ataušinti. Kai tik masė pradės stingti, išplakti grietinėlę ir įmaišyti į Rududu masę.
Į kremą sudėti supjaustytas kriaušes. Apatinį bikvitą ištepti abrikosų džemu.
Dalį kremo dėti ant apatinio biskvito sluoksnio. Ant viršaus išdėlioti Rududu gabaliukus, 0,5 arbatinio šaukštelio dydžio. Vėl dėti kremą. Išlyginti paviršių. Viršutinį biskvitą sulaistyti romu ir patepti abrikosų džemu. Apversti ir uždėti ant kremo. Tortą padėti 4 valandoms į šaldytuvą.
Puošimui labai tinka šokoladinis glajus arba šokoladiniai trupiniai.
Atsakyti
yra paprastesnis variantas, kai pertepi grietinele, i ja idedant pjustytu koncervuotu kriausiu ir rududu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2012 01 07, 15:21)
Jam ir nereik zelatinos smile.gif

Tai gal čia kitas receptas dar kažkur yra šio torto? Nes aš radau tą, kurį rugiagele26 nurodė, tai ir galvoju, ar išeitų be želatinos smile.gif
Papildyta:
QUOTE(kice @ 2012 01 07, 16:22)
yra paprastesnis variantas, kai pertepi grietinele, i ja idedant pjustytu koncervuotu kriausiu ir rududu smile.gif

4u.gif
Atsakyti
Aciu visoms uz komentara del kriausinio-karamelinio, tikrai reikes kepti.
Rugiagele - dar palauksiu jusu komentaro 4u.gif
Atsakyti
Na paragavom su isplakta grietinele ir rududu. Man taip labiau patinka. Nes gaunasi vientisas skonis. Tai yra, isplaku pirmam sluoksniui tik grietinele, pridedu gausiai kriausiu. Antram sluoknsiui isplaku 200g grietineles, atskirai perplaku rududu puse indelio ir sujungiu. Ir pertepu. Gausiai biskvitus sulieju. Man taip skanu. O dar beze tortui labai tinka ant virsaus.Kazkaip toks pilnas skonis buna smile.gif

O apie ta su zelatina kriausinio karamelinio tai atsiprasau, galvojau, kad kalba eina apie Olestos.
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2012 01 07, 22:47)
Na paragavom su isplakta grietinele ir rududu

tai cia gaunasi kaip spyglio vysninis karamelinis tik su kriausem.reikes kada paragauti tokio smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2012 01 07, 22:47)
Na paragavom su isplakta grietinele ir rududu. Man taip labiau patinka. Nes gaunasi vientisas skonis. Tai yra, isplaku pirmam sluoksniui tik grietinele, pridedu gausiai kriausiu. Antram sluoknsiui isplaku 200g grietineles, atskirai perplaku rududu puse indelio ir sujungiu. Ir pertepu. Gausiai biskvitus sulieju. Man taip skanu. O dar beze tortui labai tinka ant virsaus.Kazkaip toks pilnas skonis buna smile.gif

O apie ta su zelatina kriausinio karamelinio tai atsiprasau, galvojau, kad kalba eina apie Olestos.

nu skamba labai skaniai 4u.gif o beze tepat ant sviestu apteptu tortu ar ne, ar uztenka tik beze aptepti ir paskui ja puosti?
Atsakyti
QUOTE(*Keila* @ 2012 01 08, 10:25)
nu skamba labai skaniai 4u.gif o beze tepat ant sviestu apteptu tortu ar ne, ar uztenka tik beze aptepti ir paskui ja puosti?


Na as pirma karta tai tepiau siek tiek sviestinio, bet siaip tfu tfu tfu dar ne kart nenubego slapia beze ir be sviestinio kremo.
Papildyta:
QUOTE(*saules_zuikutis* @ 2012 01 07, 22:50)
tai cia gaunasi kaip spyglio vysninis karamelinis tik su kriausem.reikes kada paragauti tokio  smile.gif


Bet ar vysninis ne su rudais biskvitais.. na bet kremai panasus, o skonis tikrai skiriasi,..
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2012 01 08, 11:43)
Bet ar vysninis ne su rudais biskvitais.. na bet kremai panasus, o skonis tikrai skiriasi,..

a jo,ten rudi biskvitai smile.gif
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti