QUOTE(*AMRI* @ 2012 01 03, 11:29)
Labai skaniai atrodo.Darete tortuka is visos normos ar mazinote.Jei mazinote,tai parasykite proporcijas.
(nelabai nutuokiu kiek kremui imti produktu)
Skanus ir buvo

pagal šį receptą.
http://www.supermama...;#entry27234242
skliausteliuose parašysiu kiek ėmiau produktų 25 cm skersmens tortukui.
Teslai:
8 tryniai (4 tryniai)
2 stiklines cukraus(1 stiklinė cukraus)
250 gr. margarino(125 gr margarino)
2 valg. saukstas grietines sumaisyti su 1 arb. sauksteliu sodos (1 šaukštas grietinės+soda)
Apie 1 kg. miltu + kočiojimui(apie 500 gr miltu)
Kremas:
Pagrindiniai ingriedientai
1100 kg grietines (nuvarvinau 600 gr grietinės + kažkiek sunaudojau nenuvarvintos grietinės lakštų tepimui)
600 gr. sviesto (as dejau 400 gr. ir 450 ml. isplakiau grietineles, nes man pasirode, kad bus per riebu) (dėjau 200 gr sviesto, 250 ml grietinėlės)
3 stiklines cukraus. (1 stiklinė cukraus)
Džiovintų slyvų, abrikosų, lazdyno riešutų, džiovintų vyšnių gal po 200 gr ėmiau. ir 200 gr šaldytų vyšnių
lakštus kočiojau tiesiai ant kepimo popieriaus, nes labai trupėjo kočiojant, iškepiau 7 vnt 25 cm skesmens lakštus. Galiausiai tortas skanus, bet laaabai saldus. kitą kartą dėčiau mažiau cukraus, nes visi džiovinti vaisiai velniškai saldūs... ir džiovintų vyšnių nedėčiau iš vis, geriau dvigubai daugiau dėti šaldytų atitirpintų, gaiviau būtų. Bet visumoje kremo buvo daugokai.

tortas nebuvo bais didelis, bet jau sunkus, tai labai labai