Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas Vokietijoje nuo A iki Ž, tęsinys

QUOTE(kerima @ 2011 12 10, 10:41)
laba, uzsakem dukrai kabes,gavom saskaita 2747 eur,dabar persiusim draudimui,kazkiek padengs, galesiu veliau informuoti,kokia suma dengia smile.gif

Lauksim, mane irgi šis dalykas domina smile.gif
Atsakyti
QUOTE(DeiveX @ 2011 12 10, 00:11)
labai dekui uz atsakyma  smile.gif tai ten ir parasyta kad zahnPLUS ar kazkaip papildomas draudimas, bet po tavo atsakymo supratau, kad tikrai neverta draustis  4u.gif beje o apnasu valymas kiek gali mazdaug kainuoti? nes juk cia ne plomba turbut nebus nemokamai  biggrin.gif ?

pirma kart draudimas dengia apnasu valyma, paskui lyg 3 eurai vienas dantis g.gif tiksliai nepamenu..
Atsakyti
Musu ligoniu kasa apmoka dantu valyma karta per metus.
Papildomas draudima, kaip jau merginos rase, kazin ar apsimoka.
Del kabiu. Dali sumos apmoka ligoniu kasa, nuo 50 iki 70%. Jeigu yra skiriama plokstele (toks kaip "dratas" ant virsutiniu ar apatiniu dantu) ir vaikas gydytojo bus pastebetas be to "drato", draudimas neapmokes nieko (zinoma, jeigu draudimas bus informuotas). Zdz., milijonas reikalavimu ir islygu.
Atsakyti
QUOTE(kerima @ 2011 12 10, 11:41)
laba, uzsakem dukrai kabes,gavom saskaita 2747 eur,dabar persiusim draudimui,kazkiek padengs, galesiu veliau informuoti,kokia suma dengia smile.gif

--------------------------
nu, lt tai zymiai pigiau kainuoja, kad ir is savo kisenes moki.
Atsakyti
SANDRII, GEROS KELIONES JUMS ,PARASYK KAI JAU GALESI ISIKURUSI wink.gif
Atsakyti
QUOTE(ginttux @ 2011 12 12, 22:40)
SANDRII, GEROS KELIONES JUMS ,PARASYK KAI JAU GALESI ISIKURUSI wink.gif

Aciu, tikiuosi kelione praeis normaliai smile.gif . Nes uzpuole ligos mane doh.gif . Praejusia svaite angina buvo sukilus, o siankt prasedejau apsikabinus tulika verysad.gif . Tai net daiktu nera jegu pabaigt kraut. Kol dirbau nesirgau, o dabar kazin kas pasidare g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sandrii: 13 gruodžio 2011 - 08:29
paskaitineju vis sia temuke,ir man iskilo toks klausimas dabar,o jus,kurios dirbate, po istatymo,del to darbo leidimo,pataisos,issiemete darbo leidima?ar jo,tokio kiap ir nebera?as siaip pragyvenau ilga laika de,ir mao visi antrag'ai buvo abgelehnt doh.gif tai dabar galvoju,kad ir jo mano darbdavys nereikalauja,gal geriau ji issiimti,kad tureti visam?ir dar klausimas ar yra toks dalykas kaip Freizügigkeitsbescheinigung?man tiesiog idomu,ar nereikalaujant nei darbdaviui nei kitoms istaigoms reiktu ji tureti ar ne? 4u.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(sandrii @ 2011 12 13, 09:28)
Aciu, tikiuosi kelione praeis normaliai  smile.gif . Nes uzpuole ligos mane  doh.gif . Praejusia svaite angina buvo sukilus, o siankt prasedejau apsikabinus tulika  verysad.gif . Tai net daiktu nera jegu pabaigt kraut. Kol dirbau nesirgau, o dabar kazin kas pasidare  g.gif

ojei ,pasilpai is streso unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(rokus @ 2011 12 15, 00:41)
paskaitineju vis sia temuke,ir man iskilo toks klausimas dabar,o jus,kurios dirbate, po istatymo,del to darbo leidimo,pataisos,issiemete darbo leidima?ar jo,tokio kiap ir nebera?as siaip pragyvenau ilga laika de,ir mao visi antrag'ai buvo abgelehnt doh.gif tai dabar galvoju,kad ir jo mano darbdavys nereikalauja,gal geriau ji issiimti,kad tureti visam?ir dar klausimas ar yra toks dalykas kaip Freizügigkeitsbescheinigung?man tiesiog idomu,ar nereikalaujant nei darbdaviui nei kitoms istaigoms reiktu ji tureti ar ne? 4u.gif  blush2.gif

darbo leidimo nebėra,tai niekas tau jo ir nebeišduos biggrin.gif

o tą Bescheiningung reiktų šiaip turėti,nesvarbu,kad neprašo ax.gif
Atsakyti
sveikos 4u.gif juk as tebevargstu su tuo savo kindergeld,baigiu nublusti gun_bandana.gif keturis menesius laukimo i smulkmenas nesileisiu,ilga istorija,zodziu pagaliau gaunu laiska,kad gausiu pinigelius ax.gif bet kada? blink.gif nieko neparasyta,o nuo laisko gavimo praejo savaite jau ir nera parasyta kada perves,gal isvis kitais metais?is ju cia gali visko tiketis kaip isistikinau,,nu negalvojau kad tokios veplos sedi familienkasse doh.gif
per kiek laiko gavote jus,nuo paskutinio laisko? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sniegenele: 15 gruodžio 2011 - 20:01
QUOTE(sniegenele @ 2011 12 15, 19:58)
sveikos 4u.gif juk as tebevargstu su tuo savo kindergeld,baigiu nublusti gun_bandana.gif keturis menesius laukimo i smulkmenas nesileisiu,ilga istorija,zodziu pagaliau gaunu laiska,kad gausiu pinigelius ax.gif bet kada? blink.gif nieko neparasyta,o nuo laisko gavimo praejo savaite jau ir nera parasyta kada perves,gal isvis kitais metais?is ju cia gali visko tiketis kaip isistikinau,,nu negalvojau kad tokios veplos sedi familienkasse doh.gif
per kiek laiko gavote jus,nuo paskutinio laisko? g.gif

laiska gavau,kita diena saskaitoj pinigai buvo smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(KolJe @ 2011 12 15, 22:34)
laiska gavau,kita diena saskaitoj pinigai buvo smile.gif  4u.gif

pasiseke tau 4u.gif cia matyt tik pas mus tokios lepses sedi ir niekur neskuba doh.gif kazin o sestadieni gali i saskaita iplaukti pinigeliai? g.gif
Atsakyti