Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas Vokietijoje nuo A iki Ž, tęsinys

QUOTE(sniegenele @ 2011 12 15, 20:43)
pasiseke tau 4u.gif cia matyt tik pas mus tokios lepses sedi ir niekur neskuba doh.gif kazin o sestadieni gali i saskaita iplaukti pinigeliai? g.gif

hm.. g.gif jei šian perves/pervedė ryt bus saskaitoj, o tu matysi šeštadienį.. bent pas mane taip.. nžn koks tavo bankas..
Atsakyti
QUOTE(sniegenele @ 2011 12 15, 19:43)
kazin o sestadieni gali i saskaita iplaukti pinigeliai? g.gif
priklauso nuo banko, bet dažniausiai šeštadienį -niekas nevyksta 4u.gif pasitikrink popierius, ar tikrai tavo sąskaitos duomenys kuriuos jiem pateikei 100proc atitinka.. nes tie visi biurokratai pabando kartą pervesti pinigus, ir jiem nebeįdomu kas toliau atsitinka (turėjau porą atvejų su mokesčių inspekcija, kai irgi mėnesį vėlavo pinigai, o pasirodo sąskaitos gavėjas blogai užrašytas buvo..). O geriausia tai paskambink ir paklausk kur pinigai ir kada jie bus. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(magistrante @ 2011 12 15, 12:54)
darbo leidimo nebėra,tai niekas tau jo ir nebeišduos  biggrin.gif

o tą Bescheiningung reiktų šiaip turėti,nesvarbu,kad neprašo  ax.gif

tai vat nesiteiravau daugiau,ar ji dar isduoda ar jau ne,gal ir juokingai nuskambes,bet man ta ES toks nestabilus reikalas,kad tiesiog apsidrausti norisi ir susirinkti viska,ka galima gauti biggrin.gif nes as ilgai kovojau,kad gauciau darbo leidima,ir keista atrodo,kad sitiek metu pragyvenus negavau jo,tik po istatymo pataisos 4u.gif
Atsakyti
aciu merginos uz info 4u.gif bandysim siandien skambinti,prasysiu kad paskambintu kas moka vokiskai,nes as ana kart kai skambinau,pasake kad nekalba angliskai ir padejo rageli doh.gif
Atsakyti
QUOTE(sniegenele @ 2011 12 16, 12:35)
aciu merginos uz info 4u.gif bandysim siandien skambinti,prasysiu kad paskambintu kas moka vokiskai,nes as ana kart kai skambinau,pasake kad nekalba angliskai ir padejo rageli doh.gif

nu panos nepatikesit doh.gif nuvarem su mano pazystama kuri pukiai kalba vokiskai i familienkasse filialas pas mus yra,tai ta darbuotoja paskambino toms lepsem,is pradziu suoke kad laiskas gautas pirmadieni is manes ir kad pinigai pervesti blink.gif ta darbuotoja sako,nera jokiu pinigu,o cia kaip ziurejau ju puslapyje gruodzio 16d yra paskutine kai pervedineja pinigus,paskui pradejo suokti,kad dar nepervede turbut ir neperves nes siandien paskutine diena doh.gif ta darbuotoja sako ak sitaip,sako kad pirmadieni butu pervesti pinigai,nes jie laukia jau nuo rugpjucio blink.gif tai ta eilini karta pazadejo pervesti,ta darbuotoja sako jei antradieni is ryto nebus pinigu,sako ateik be vertejos,nes zinau ta reikala ir tada su jomis snekesiu kitaip gun_bandana.gif nu absurdas kazkoks unsure.gif
Atsakyti
Merginos, patarkit neišmanėlei blush2.gif
Kaip žmogus gali žinoti, kad tikrai dirba legaliai, kad už jį mokami mokesčiai soc.draudimui ir pensijai? Kokius dokumentus ir iš ko jis turi gauti? Kas kiek laiko?
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2011 12 16, 15:01)
Merginos, patarkit neišmanėlei  blush2.gif
Kaip žmogus gali žinoti, kad tikrai dirba legaliai, kad už jį mokami mokesčiai soc.draudimui ir pensijai? Kokius dokumentus ir iš ko jis turi gauti? Kas kiek laiko?

g.gif darbo sutarti juk turi buti surasyta,pvz mano vyras tai gauna kas menesi is darbovietes laiska,kuriame buna viskas surasyta,kiek sveikatos draudimui nuskaiciuota,pencijai berods,paskui kiek valandu isdirbo ir visi kiti mokesciai 4u.gif nu gal ir kitaip buna g.gif
Atsakyti
Klausiau kitoj temoj, bet po to radau jusiškią:
Mane domina pašalpų klausimas Vokietijoje , tiksliau vaiko pinigai .
Jeigu vyras oficialiai dirba DE, santuoka nėra oficialiai įregistruota, vaikai gyvena LT su mama , ar priklauso vaiko pinigai Vokietijoje ? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo norala: 16 gruodžio 2011 - 14:35
QUOTE(sniegenele @ 2011 12 16, 13:08)

Na, aš klausiu "į ateitį". Mane domina senelių priežiūra DE. Žinau, jog dabar galima jau legaliai tokį darbą dirbti ax.gif Bėda tik, kad jokios info nerandu. Draugės mama bobutę DE prižiūri, bet nelegaliai (sako, kad taip kažkokių mokesčių LT nereikės mokėt g.gif ir daugiau uždirba, nes legaliai). Dar mamos 2 kaimynės tuo užsiima, bet nieko nesako, baisi gi paslaptis (pavydas tiksliau).
Atsakyti
Sveikos merginos 4u.gif
Man iskilo irgi naujas klausimas kaip yra su tarpmiestiniu transportu vaziuojand i darba ir atgal.Butu gerai nusipirkti menesini bilieta, bet nezinau kiek kainuoja ir kur kaip ji nusipirti.Gal yra merginu kurios susidure su tuo.Galvoju kuo geriau ar metro ar autobusu. g.gif
Autobusu gali pakliuti gi i koki kamsti ir paveluoti i darba o metro patikimiau g.gif
Atsakyti
QUOTE(RRodamer @ 2011 11 08, 23:09)
Mergaites, skaitau, kaip jus su seimom i DE ruosiates ir man paciai, pradzia prisiminus, plaukai siausiasi. Tetureciau viena patarima: susirinkit visus popierius ir kalkit kalba. Dar nusiteikit, kad pirmus metus ar du tvarkysites kazkoki popierizma.

noriu ir as prisijungti prie jusu, ar priimsite 4u.gif
Manau pavasari-vasara jau sakysiu guten tag niedersachsen 4u.gif Ilindau i jusu tema, bet dar ne viska perskaiciau, kita diena uzbaigsiu. Tema tai tiesiog enciklopedija-pradziamokslis "kaip susitvarkyti doc. ir kiti niuansai Vokietijoje" thumbup.gif Labai vertingi jusu pokalbiai. thumbup.gif

QUOTE(sandrii @ 2011 11 09, 10:51)
socmin puslapy perskaičiau, kad pažymas dėl pašalpų ir kt. pažymas šalys nuo 2012/05/01 turės dalintis tik elektroniniu būdu, o dabar pereinamas laikotarpis.

Tai gal as jau pateksiu i tuos nuo 2012/05/01 smile.gif

QUOTE(RRodamer @ 2011 11 09, 16:31)
Apostiles gausite tik Vilniuje uzsienio reikalu ministerijoje. Apie 9.00 priduoti, tada begi sumoketi ir apie 12.00 pasiimi.

Noriu pasitikslinti, vaiku gimimo liudijimus, santuokos liudijima, diplomus jau isverstus (?) vezti i Vilniu i uzsienio reikalu ministerija?

QUOTE(RRodamer @ 2011 11 11, 16:49)
Mes sildom skystu kuru (Öl) visa  nama + karstas vanduo. Per metus grubiai skaiciuoja 1000-1500 euru (priklauso nuo kuro kainu).

Vat man cia labai aktualu, nes ruosiames gyventi name ir nezinau kas labiau apsimoka ar kai namas turi centralheizung ar sildomas skystu kuru?
Kiek kainuoja vanduo? Elektra? Aplamai ar brangu gyventi nuosavame name (120-160kv/m)?

Atsakyti
QUOTE(naujagera @ 2011 12 16, 18:48)
Vat man cia labai aktualu, nes ruosiames gyventi name ir nezinau kas labiau apsimoka ar kai namas turi centralheizung ar sildomas skystu kuru? 

privatus namai ( o man atrodo ir daugiabuciai) neturi jokiu zentralheizungu schmoll.gif mes sildomes gamtinemis dujomis ir aplinkiniai namai daugiausiai visi gamtinemis dujomis sildosi,skystu kuru lb nedaug pas mus like,cia nuo kiekvieno regiono priklauso,nekalbu apie visa Vokietija,mokam mazdaug 600 eu i metus,bet cia tik tais metais kai daugiau zidini kuriam,nei radijatoriais sildomes....
Atsakyti