Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas Vokietijoje nuo A iki Ž, tęsinys

Buvau socialiniam, tai liepė pačiai atsispausdint E411 formą, užsipildyt A dalį ir atnešti, o jie per 30 dienų sutvarkys B dalį. Tai vieną darbą jau būsiu padarius, ir soc ministerijos puslapy skaičiau, kad šios pažymos nereikia versti, nes ji yra vienoda visoms kalbom ir DE ją turi priimti smile.gif Bet jaučiu su tais vokiečiais visko gali būti, dar sugalvos, kad reikia išversti smile.gif
O dar klausimas, kaip su būsto nuomos finansavimu? Sakė, kad galima prašyti, kad kažkiek apmokėtų valstybė smile.gif.
Gal čia atrodo, kad aš tik pašalpom rūpinuos, bet tokia realybė. Kad nereikėtų čia LT mokėti buto paskolos, būtų kitaip.
Atsakyti
sandrii, as tave pilnai suprantu ,kad taip sunku moketi busto paskola plius dar reieks moketi nuoma,ojus jau turite kur nuomotis,kokia kaina jei nepaslaptis? o tai tu atsisakysi is sodros pinigelius ir issideklaruosi is Lietuvos?
Atsakyti
QUOTE(ginttux @ 2011 11 08, 17:45)
sandrii, as tave pilnai suprantu ,kad taip sunku moketi busto paskola plius dar reieks moketi nuoma,ojus jau turite kur nuomotis,kokia kaina jei nepaslaptis? o tai tu atsisakysi is sodros pinigelius ir issideklaruosi is Lietuvos?

Mes uz nuoma mokesim 550eurų už tris kambarius, be baldų. Sodros pinigų neatsisakysiu, nes kaip iš merginų parašymov184 ir taip gausiu, o iš Sodros gautais pinigais padengsiu bent dalį paskolos, aišku reikės dasiųsti. O, beje, gal kas žino pigesnį pinigų siuntimo būdą?
Atsakyti
o jus visi kartu vaziuosite ar pirma vyras isikurs?ar jau turi vyras darba?
Papildyta:
tai as vistiek nesuprantu kam ta pazyma ? kad negaunam nieko uz vaika is soc rupybos?giminaite dirba vokietijoje ir gauna uz vaika , bet jokiu pazymu neeme ir dirba legaliai DE gal delto nereik ?
Atsakyti
QUOTE(ginttux @ 2011 11 08, 17:58)
o jus visi kartu vaziuosite ar pirma vyras isikurs?ar jau turi vyras darba?
Papildyta:
tai as vistiek nesuprantu kam ta pazyma ? kad negaunam nieko uz vaika is soc rupybos?giminaite dirba vokietijoje ir gauna uz vaika , bet jokiu pazymu neeme ir dirba legaliai DE gal delto nereik ?

tai gal istekejus uz vokiecio..
pazyma tam kad is dvieju valstybiu uz vaika negausi, reik pasirinkt kurioje nori gaut pinigus.. nes juk buvo laikai kaip po 50lt. mokejo uz vaika, kai jam sukanka 3 metai..
Atsakyti
na tai norite pasakyti kad gautumem is sodros dekretines toliau ir dar is vokietijos po 184eurus ?
ne ji isvis netekejus tik gyvena su vyru ir turi bendra vaika
Atsakyti
QUOTE(ginttux @ 2011 11 08, 18:15)
na tai norite pasakyti kad gautumem is sodros dekretines toliau ir dar is vokietijos po 184eurus ?
ne ji isvis netekejus tik gyvena su vyru ir turi bendra vaika

nu tai taip iseina biggrin.gif
kindergeld yra 184 eurai, cia de vadinamos dekretines Elterngeld 300 euru jei nedirbo pries dekreta, o jei dirbo 65 procentas nuo algos smile.gif
Atsakyti
butu liux kad taip butu ,nes pradzia sunki vis delto reik uz nuoma500,poto uzstatai apie ,700eur baldus susipirkt... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ginttux @ 2011 11 08, 18:31)
butu liux kad taip butu ,nes pradzia sunki vis delto reik uz nuoma500,poto uzstatai apie ,700eur baldus susipirkt... doh.gif

pradzia visad sunki.. bet ir tu kindergeld iskart negausi, as laukiau 6 menesius.. kol sutikrina ir t.t.
Atsakyti
as vaiko pinigu gal metus laukiau,bet paskaiciavo atgaline dat,a nuo kada prisiregistravome.o del baldu paieskoki skelbimuose,buna tikrai neblogu devetu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ginttux @ 2011 11 08, 20:31)

vietiniuose laikrasciuose daug paldu parduoda uz simbolines kainas,o daugelis net dovanoja 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(sandrii @ 2011 11 08, 19:19)
Buvau socialiniam, tai liepė pačiai atsispausdint E411 formą, užsipildyt A dalį ir atnešti, o jie per 30 dienų sutvarkys B dalį. Tai vieną darbą jau būsiu padarius, ir soc ministerijos puslapy skaičiau, kad šios pažymos nereikia versti, nes ji yra vienoda visoms kalbom ir DE ją turi priimti smile.gif Bet jaučiu su tais vokiečiais visko gali būti, dar sugalvos, kad reikia išversti smile.gif
O dar klausimas, kaip su būsto nuomos finansavimu? Sakė, kad galima prašyti, kad kažkiek apmokėtų valstybė smile.gif.
Gal čia atrodo, kad aš tik pašalpom rūpinuos, bet tokia realybė. Kad nereikėtų čia LT mokėti buto paskolos, būtų kitaip.

zinok tikrai nereikes versti,as pati buvau nustebusi kai man is DE familienkasse atsiunte ta forma lietuviu kalba! biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sandrii @ 2011 11 08, 17:50)
. O, beje, gal kas žino pigesnį pinigų siuntimo būdą?

Jei Vokietijoje atsidarysi banke sąskaitą ir toje sąskaitoje turėsi pinigėlių, tai ir namie sėdėdama prie kompo iš tos sąskaitos, galėsi kiekvieną mėn padaryti pervedimą į Lietuvą, į tau reikalingą sąskaitą ir tai tau nė cento nekainuos. thumbup.gif
Nes taip kompu mano atlyginimą kiekvieną mėn pervedą į Lietuvą, į mano sąskaitą ir už pervedimą man mokėti nieko nereikia. thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gitana1965: 08 lapkričio 2011 - 19:37