QUOTE(sandrii @ 2011 11 08, 14:45)
Tai jeigu aš iš Sodros gaunu pinigėlius, tai DE negausiu nei 184 eur, nei 300 eur?
Nebesusigaudau. Aš galvojau, kad liečia tik tuos 97lt iš socialinio

Ir dar, kažkur perskaičiau, kad reikia vaikų gimimo liudijimus išverstus į vokiečių kalbą patvirtinti apostille, ar tiesa? O jei DE darysiu tuos vertimus, tai tada nereikės? Kuo daugiau visur skaitinėju, tuo daugiau neaiškumų

. Susiks man išvis galva
teisingai. cia liecia is socialinio gaunamus pinigelius. 300 euru gauna bedarbes, pagimde vokietijoje. o 184 eurus gauna visi. todel jei gauni is socialinio,atsisakyk ju kad vargo maziau butu, nors mano atveju buvo,kad vyras gaudavo priemoka, bet geriau eurai nei litai. kaip kam.
del vertimo- kas imanoma daryk LT. ir pigiau ir greiciau. gimimo liudijimu mums verst nereikejo,gal kitos ir verte. issiversi -ateity nereiks ir tik pasidaryk daugiau kopiju.
Papildyta:
QUOTE(ginttux @ 2011 11 08, 15:14)
o uz ka tie 300euru?na taip jei pasilieki is LT SODROS gaut dekretines tai DE nebegausi.as ir kolkas domiuosi viskuo, ziuriu panasi situacija musu isvykstam po Nauju metu, paskola LT lieka,geriausias patarejas gal butu nuvykti ar pasiskambinti i sodra,tik nelabai suprantu ar reikia pazymos mums is soc jei mes negaunam jokiu pasalpu tik dekretines uz vaika.
sodra apeik is tolo. tegul jie tau moka ir toliau ir nera ko jiems aiskinti kad isvyksti.

o is socialinio pazyma butina. tuo labiau jei negauni jokiu pinigu. vokieciai to pareikalaus tikrai.