Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas Vokietijoje nuo A iki Ž, tęsinys

QUOTE(sniegenele @ 2011 11 08, 19:33)
vietiniuose laikrasciuose daug paldu parduoda uz simbolines kainas,o daugelis net dovanoja 4u.gif
Papildyta:

zinok tikrai nereikes versti,as pati buvau nustebusi kai man is DE familienkasse atsiunte ta forma lietuviu kalba!  biggrin.gif

taip pogi vienur sekmadieniais kitur kitom dienom, buna vadinami "ismetimai", tikrai neblogu daiktu ismeta i gatve.. ebay.de pilna baldu pigesniu ir geru.. smile.gif
Atsakyti
aj del baldu ir galvoju arba po ismetimus pasirankiot gali , o siaip baldu parduotuve ir visko ten yra angare pas giminaiciu giminaiti ,jo baldai yra ir KLAIPEDOJE HAINCO BALDAI.
Atsakyti
QUOTE(Gitana1965 @ 2011 11 08, 18:34)
Jei Vokietijoje atsidarysi banke sąskaitą ir toje sąskaitoje turėsi pinigėlių, tai ir namie sėdėdama prie kompo iš tos sąskaitos, galėsi kiekvieną mėn padaryti pervedimą į Lietuvą, į tau reikalingą sąskaitą  ir tai tau nė cento nekainuos.  thumbup.gif
Nes taip kompu mano atlyginimą kiekvieną mėn pervedą į Lietuvą, į mano sąskaitą ir už pervedimą man mokėti nieko nereikia.  thumbup.gif

priklauso kokiame banke sąskaita ax.gif kai kuriuose pervedimai į užsienį kainuoja mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(magistrante @ 2011 11 08, 20:03)
priklauso kokiame banke sąskaita  ax.gif kai kuriuose pervedimai į užsienį kainuoja  mirksiukas.gif

Sveiki, labai idomu kaip su Nord LB, pas mus yra sis bankas (DNB Nord), bet nemanau, kad pavedimai mazai kainuotu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Adade @ 2011 11 08, 19:13)
Sveiki, labai idomu kaip su Nord LB, pas mus yra sis bankas (DNB Nord), bet nemanau, kad pavedimai mazai kainuotu  g.gif

čia kalba ėjo apie Vokietijos bankus ir pervedimus į LT mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Adade @ 2011 11 08, 20:13)
Sveiki, labai idomu kaip su Nord LB, pas mus yra sis bankas (DNB Nord), bet nemanau, kad pavedimai mazai kainuotu  g.gif

as turiu sia saskaita lt, man i ja nieko nekainuoja pervest, tik konvertuojant eurus i litus kainuoja 5litus smile.gif
kiti bankai ima mokesty is uzsienio pervestiems pinigam,s SEb lyg 20 litu ima kad pinigai iplaukia is uzsienio, plius konvertavimas 5lt. Swed bankas lyg irgi neima, tik konvertavimas.. pasidomet reikia savo banke koki uzmokesty ima smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ginttux @ 2011 11 08, 14:32)
SANDRII, siaip viena mama rase kad galima pasirinkti kur gausi pinigelius ar is LT ar is DE, tai gal galima kad tau liktu is SODROS LT pinigai (nu aisku jei daugiau gaunas nei 184eur,as tai dviem kartais daugiau gaunu nei 184eur tai noreciau kad LT liktu,bet kazi kai sueis vaikui 2metai ar bebus galima gauti is DE pasalpa ) o uz kita vaika tada iskart gauti is DE 184eur ....

mamos, jau kad suplaket viska doh.gif
sodros pinigu nei atsisakysit nei pasirinksit. juos moka ir mokes sodra. tik pati asmeniskai, negali deklaruotis,kad isvaziuoji is lt. nes kitaip prarasi tuos savo sunkiai igytus litus. 184 eurai priklauso kiekvienam vaikui.tiek vokieciui tiek uzsienieciui. vyras dirbs, deklaruos gyv.vieta ir gaus tuos pinigus iki berods 21 meto(vaiko).
Atsakyti
bet ir as galesiu deklaruoti DE gyv vieta ,nes juk noresiu patekt i poliklinikas, tada busiu deklaruota dvejuose salyse rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(sandrii @ 2011 11 08, 14:45)
Tai jeigu aš iš Sodros gaunu pinigėlius, tai DE negausiu nei 184 eur, nei 300 eur? g.gif
Nebesusigaudau. Aš galvojau, kad liečia tik tuos 97lt iš socialinio  ax.gif
Ir dar, kažkur perskaičiau, kad reikia vaikų gimimo liudijimus išverstus į vokiečių kalbą patvirtinti apostille, ar tiesa? O jei DE darysiu tuos vertimus, tai tada nereikės? Kuo daugiau visur skaitinėju, tuo daugiau neaiškumų  doh.gif . Susiks man išvis galva

teisingai. cia liecia is socialinio gaunamus pinigelius. 300 euru gauna bedarbes, pagimde vokietijoje. o 184 eurus gauna visi. todel jei gauni is socialinio,atsisakyk ju kad vargo maziau butu, nors mano atveju buvo,kad vyras gaudavo priemoka, bet geriau eurai nei litai. kaip kam.
del vertimo- kas imanoma daryk LT. ir pigiau ir greiciau. gimimo liudijimu mums verst nereikejo,gal kitos ir verte. issiversi -ateity nereiks ir tik pasidaryk daugiau kopiju.
Papildyta:
QUOTE(ginttux @ 2011 11 08, 15:14)
o uz ka tie 300euru?na taip jei pasilieki is LT SODROS gaut dekretines tai DE nebegausi.as ir kolkas domiuosi viskuo, ziuriu panasi situacija musu isvykstam po Nauju metu, paskola LT lieka,geriausias patarejas gal butu nuvykti ar pasiskambinti i sodra,tik nelabai suprantu ar reikia pazymos mums is soc jei mes negaunam jokiu pasalpu tik dekretines uz vaika.

sodra apeik is tolo. tegul jie tau moka ir toliau ir nera ko jiems aiskinti kad isvyksti. ax.gif o is socialinio pazyma butina. tuo labiau jei negauni jokiu pinigu. vokieciai to pareikalaus tikrai.
Atsakyti
i kokius miestus traukiate
Atsakyti
QUOTE(ginttux @ 2011 11 08, 21:38)
bet ir as galesiu deklaruoti DE gyv vieta ,nes juk noresiu patekt i poliklinikas, tada busiu deklaruota dvejuose salyse rolleyes.gif

na, as ant 2 kedziu nesedejau, tai negaliu patart.
Atsakyti
turiu problema :blink:gal RRodamer pades ar kas kitas g.gif pristojo telekomas,paskambino telefonu pasakiau kad nekalbu vokiskai,paskui pasikvieciau kaimyne,mes su ja angliskai kalbame,tai zodziu paaiskejo kad jie siulo greitesni interneta ir tv paketa,atsieit duos dvi savaites pagalvoti,ir tada pasakyti taip arba ne,ta prasme kaimyne turejo jiems paskambinti ir pasakyti.sekancia diena gavome laiska,kadangi nesuprantu kalbos nesigilinau,o po koios savaites atsiunte kazkoki paketa,neatpleseme jo,pasikvieciau kaimyne,paskambino i telekoma ir paaiskejo kad cia CD ir kad mes pavelavome ,o jie tai traktavo kaip sutikima blink.gif atsieit to disko grazinti nebegalima ir sutarties salygu pakeisti taip pat,nesuprantu nei mes sutikom nei ka ,nejaugi is tiesu nieko nebegalima padaryti?beja,vyras susinervines atidare ta pakuote,o ten diskas ir bukletai kuriuose pavaizduota kad prie jo turi buti dar ir dvd su distanciniu,tai taip ir nesupratom ar juos atsius veliau ar jie isvis nepriklauso ir isvis nenorim mes tokiu paslaugu,negi neimanoma atsisakyti?pirmus metus mokesim tiek pat kiek mokam,o po metu pabrangs 10euru..patarkit seniau gyvenancios,aciu 4u.gif
Atsakyti