Įkraunama...
Įkraunama...

Perdangos individualiam namui

QUOTE(laimingas @ 2010 06 09, 14:41)
O kodel tiek brangiai monolitas gavosi uz m2? Kokio storio?  g.gif

storio 20cm, bet jei būtų 10cm, 1m2 būtų kainavęs 100Lt - vistiek brangiau negu plokštės.
O kodėl taip brangiai - nžn, atskirai paėmus darbo, armatūros ir betono kainas - visks normaliai, viską kartu - taip išeina, todėl ir sakau, kad ne visada "pasidarysiu pats" yra pigiau - reikia skaičiuoti viską nuo iki
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Naughty Lady: 09 birželio 2010 - 15:59
QUOTE(raudona astos @ 2009 10 28, 21:00)
Sveiki.Gal galit parasyt kokio storio turetu buti monolitinio perdengimo pirmas sluoksnis.zinau,kad tai turi nuspresti architektas,bet noreciau pasiskaiciuot apytiksliai kas iseitu pigiau ar pirkt plokstes ar paciam piltis  g.gif  .Del antro sluoksnio su apsiltinimu viskas aisku nes jo abiem varijantais reiks

smile.gif perdengimo storio architektas nesprendzia, storis priklauso nuo armaturos (min storis galetu buti surenkamos perdangos 25 cm), kuria turetu paskaiciuoti konstruktorius. O monolitine perdanga VISADA kainuos brangiau. Tiesa ne visur plokstes uzdesi
Atsakyti
As cia grubiai primeciau kiek kainuotu monolitas man. Nes butent jis ir paskaiciuotas tai perdangos kvadratas mamau kainuos 100 litu. Bet. Tik kazkaip pas mane daug armaturos paskaiciuota manau.. 2,6 tonos. armatura dedama dviem sluoksniais. Virsuje ir apacioje. Kas man pasakys,ar tai normalu? Kazkaip man cia sviestas sviestuotas atrodo. Perdangos storis 16 cm.
Atsakyti
Pamatai islieti. Prasideda muro darbai. Pasiziurejus skelbimus pamaciau, kad galiu surinkti perdangos plokstes ir naudotu. Ar verta susigundyti?

Naudotos yra beveik per pusę pigesnės, o kaip kokybė? Į ką atkreipti dėmesį jas perkant?

Ir apskritai, ar galima šitoj vietoj sutaupyti nebloginant namo kokybės?
Atsakyti
QUOTE(Dumas33 @ 2010 06 10, 11:56)
Pamatai islieti. Prasideda muro darbai. Pasiziurejus skelbimus pamaciau, kad galiu surinkti perdangos plokstes ir naudotu. Ar verta susigundyti?

Naudotos yra beveik per pusę pigesnės, o kaip kokybė? Į ką atkreipti dėmesį jas perkant?

Ir apskritai, ar galima šitoj vietoj sutaupyti nebloginant namo kokybės?

1. ar pirkdamas naudotas visas gausit iš vienos vietos? manau, ne. Tuomet įvertinkit, kiek kartų teks samdytis kraną, kad jas pasikrauti, po to išsikrauti. Plius transportas, mokėsit už kiekvieną reisą.

2. Kokybė - pats suprantat - jokių garantijų, jokių sertifikatų.

Čia nuomonė mirksiukas.gif Gerų statybų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Naughty Lady @ 2010 06 10, 13:07)
ar pirkdamas naudotas visas gausit iš vienos vietos? manau, ne. Tuomet įvertinkit, kiek kartų teks samdytis kraną, kad jas pasikrauti, po to išsikrauti. Plius transportas, mokėsit už kiekvieną reisą.

Situacija būtent tokia, kad 80% plokščiu galiu pasiimti iš vienos vietos, dalį galbūt teks pirkti naujų.
Atsakyti
[quote=Monolituke,2010 06 09, 15:57]
būtų įdomu ir man kokie atsiliepimai apie šią perdangą. Paskaičiavo, kad medžiagos kainuoja 9500lt 150m2 + atvežimas iki Kauno + betonas + armatūra + montavimas. Gal kas žinote kiek montavimas tokios perdangos kainuoja ir kas galėtų tokį darbą Kaune atlikti.. Nes patys Velox sako, kad jie padarytų nuo a iki z ir kainuotų 42000 LT.. t.y. 280m2.. KOSMOSAS!!!!
[/quote]
mielasis mano VELOX jums paskaiciavo su visa armatura, betonu ir darbais, perdangos storis nuo 220 mm, taip man paaiskino. Kosmosas ne kosmosas, bet, kai paprasysi kitu paskaiciuoti su armatura ir darbais, ne maziau gausis, manyciau. Na galima darbininkus samdyti ir neoficialiai arba dirbti ūkio budu. Ziurek i visas eilutes, man jie taip pat pateike izulia saskaita, taciau, ivertinus armatura, SVORI, tai gavosi kaina normali. ax.gif
[/quote]

Lieja monolita.. manau i 13t turetume tilpt.. su visom medziagom ir su visais darbais..
Plokstem jauciu panasiai butu buve, bet Betonika labai ilgai skaciavo, todel nebesulaukem ju pasiulymo..
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2010 06 10, 09:37)
As cia grubiai primeciau kiek kainuotu monolitas man. Nes butent jis ir paskaiciuotas tai perdangos kvadratas mamau kainuos 100 litu. Bet. Tik kazkaip pas mane daug armaturos paskaiciuota manau.. 2,6 tonos. armatura dedama dviem sluoksniais. Virsuje ir apacioje. Kas man pasakys,ar tai normalu? Kazkaip man cia sviestas sviestuotas atrodo. Perdangos storis 16 cm.

reik daugiau info norint vertinti
Atsakyti
QUOTE(zigiz @ 2010 06 10, 15:42)
reik daugiau info norint vertinti

As suprantu kad to ka parasiau nepakanka. bet man keista kad visgi dviguba armatura paskaiciuota. patalpos centre stovi kolona. Nuo kolonos iki tolimiausia tasko atviros erdves 6 metrai. Nepasakyciau kad labai didelis plotas. O gal as klystu?
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2010 06 10, 15:51)
As suprantu kad to ka parasiau nepakanka. bet man keista kad visgi dviguba armatura paskaiciuota.  patalpos centre stovi kolona. Nuo kolonos iki tolimiausia tasko atviros erdves 6 metrai. Nepasakyciau kad labai didelis plotas. O gal as klystu?

ties kolona butinas virsutinis tinklas ir skersinis armavimas kolonos praspaudimo plote, del kitu vietu reik info.
Atsakyti
QUOTE(zigiz @ 2010 06 11, 10:14)
ties kolona butinas virsutinis tinklas ir skersinis armavimas kolonos praspaudimo plote, del kitu vietu reik info.

Vadinasi nieko cia nepribursi, desiu virsutini tinkla ir viskas. kad nebutu-skupus moka dukart.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2010 06 11, 11:33)
Vadinasi nieko cia nepribursi, desiu virsutini tinkla ir viskas. kad nebutu-skupus moka dukart.

virsutinis tinklas visame plote tikrai nereikalingas,
bet dazniausia daroma taip kaip pas tamsta
Atsakyti