Įkraunama...
Įkraunama...

Provanso ir klasikos gerbėjos/-ai

Liurdos 2-oje foto labai šiltas interjeras. Ir pati idėja dėl tapetų labai thumbup.gif wub.gif
Iš paskutinių Daffni 3-jų tapetų pavyzdžių blogiausiu atveju pakalnutes rinkčiausi, nes tamsūs tapetai, mano nuomone, vaizdą gerokai padarkytų... O pakalnutes man nelabai dėl pretenzingo atspalvio (bent kiek įžiūrėjau per kompą), dėl ko gali būti sunku priderinti visą kitą.
Papildyta:
QUOTE(Kristaline @ 2011 12 05, 14:48)
Aš irgi turiu klausimuką  ax.gif
Mano namuose du vonios kambariai. Pirmasis išklijuotas tokiomis plytelėmis:
...
Dabar turiu išsirinkti ir antrajam plyteles...
Blaškausi tarp šių:
...
(šis variantas truputį stabdo, nes kol kas neužmačiau gražios dekoratyvinės juostelės tinkančios prie šių plytelių)
ir tokių:
...
Pastarasis turi daugiau šansų, nes spalviškai atrodo tinkamesnis ir MB labai už jį smile.gif

Ar aš čia vakar labai pro šalį "dėjau" su savo klausimu, kad nesulaukiu komentarų blush2.gif Gal nei vienas iš rodytų netinka? g.gif
Atsakyti
QUOTE(daffni @ 2011 12 05, 22:18)
o pakalnutes as planavau miegamui, net jau suskaiciavo rulonus ir uzsakyma atspausdino, bet vat vyras kazkaip...tipo spalvu reikia..Jam baime kad cia tas namas toks sviesus gaunasi:) virtuve va sviesi sviesi bus, miegamo baldai irgi, tai jam matyt ko tais baisu:))
nors aisku padaryciau ir butu gerai. va vonios plyteles tai iki galo net neznojo kaip atrodys, kai suklijavo tada pamate ir sake, kad puiku.
tai viliuosi kad ir dabar cia burba burba, bet suklijuotu ir butu grazu:)

man tai pakalnutes wub.gif
net neabejoju kad bus grazu prie sviesiu baldu, imeskit nuoroda, kas gamintojas? Po biski dairaus tapetu dukros kambariui, kur irgi baldai bus sviesus.
plyteles irgi wub.gif

idomu kaip Rasytes vonia? ar jau tapeta suklijavo?
Papildyta:
QUOTE(daffni @ 2011 12 06, 00:24)
pritarciau paskutinem nuomonem 100 % jei..tai butu nuolatinis gyvenamasis namas, o dabar kai tai sodyba i kuria atvaziuosi kas 2 savaitgali (na vasara  daugiau ), tai ir norisi kazko kitokio ko paprastai zmones pribijo daryt savo gyvenamuosiuose bustuose (na tipo per daug myrgu margu, per daug rastu, spalvu ir pan..). as cia nematysiu to ki iekviena diena, tad tuos kelis kartus per menesi kai nakvosiu manau visai tiks man pakalnutes ar dar kokios geliukes:)))
Tik norisi parinkt tokius tapetus, kad nebutu po to galvos skausmas derinant tekstile.

mano pirmi tapetai miegamui buvo sie:smile.gif
user posted image

bandau isivaizduot siuos tapetus tavo miegamajame, taciau schmoll.gif
rastas gan stambus siam kambariukui, nedera jau prie esamu voniu...
kazkaip biski jis visas iskrenta is namo konteksto g.gif
Atsakyti
QUOTE(daffni @ 2011 12 05, 23:24)
pritarciau paskutinem nuomonem 100 % jei..tai butu nuolatinis gyvenamasis namas, o dabar kai tai sodyba i kuria atvaziuosi kas 2 savaitgali (na vasara  daugiau ), tai ir norisi kazko kitokio ko paprastai zmones pribijo daryt savo gyvenamuosiuose bustuose (na tipo per daug myrgu margu, per daug rastu, spalvu ir pan..). as cia nematysiu to ki iekviena diena, tad tuos kelis kartus per menesi kai nakvosiu manau visai tiks man pakalnutes ar dar kokios geliukes:)))
Tik norisi parinkt tokius tapetus, kad nebutu po to galvos skausmas derinant tekstile.

man susidaro toks ispudis, kad tu dar ne visai gerai zinai (arba ne visai pasakai), kokia ta sodyba is viso turi buti? Ko tu sieki, kokia galu gale tikroji tu laikinu apsilankymu paskirtis - atsipalaiduoti, nusiraminti, padaryti kam nors (pvz. sveciams) netiketa ispudi, pasikrauti audringu emociju?
As izvelgciau cia tris pagrindinius su aplinka/interjeru susijusius laisvalaikio praleidimo tipus:
1. kaimas/uzmiestis, ramus poilsis, naturali gamta (zole, sniegas), vaiksciojimas basomis ar su storomis slepetemis kaimisko (provincialaus) stiliaus grindimis, paprasti (!) tapetai - gelytes, vijokliai, paukstukai ir +- kas tinka skandinaviskam ar prancuziskam kaimui (lietuvisko kaip suprantu, nenorima biggrin.gif ), tik siuo atveju 2a. vonia toliau irenginejant reiketu labai pasistengti supaprastinti verysad.gif ;
2. ta pati vieta, tik kiti poreikiai - viesbutinis poilsis - noras pasilepinti, pasimegauti prabanga, silkinis chalatas, o ne vilnones kojines, skoningai serviruoti pusryciai ar vakariene prie zvakiu... Dabar tinka 2.a vonia ir klasikiniai (rastuoti, ornamentuoti ar dryzuoti) tapetai, veliau uzuolaidos, pagalveles su kutais... Vis dar galvoju, kad nuo lubu vistik vertetu palikti bent 20-30 cm atstuma iki tapetu, nors nematant bendro kambario vaizdo, kaip atrodo visi kampai ir ta medine siena, sunku spresti. Tapetu uzbaigimui deciau siaura apvadeli. Tik labai jau skubu pridurti, kad ir namo aplinka tada turetu buti ne kaimiska su kubiliukais, vezimaiciais ar lietuviskais "alpinariumais" ;
3. jei norisi kazko nekasdienisko, truputi sokiruojancio, uzdegancio, tada tikrai reikia spalvu, lengvo chaoso ir pakalnutems cia ne vieta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 06 gruodžio 2011 - 10:20
Vida777, labai taikliai visko paklausei bigsmile.gif . Lauksim atsakymu, ko ten norima is tos sodybos. Is voniu sprendziant, norisi ten prabangos turbut g.gif

QUOTE(Kristaline @ 2011 12 06, 10:53)
Ar aš čia vakar labai pro šalį "dėjau" su savo klausimu, kad nesulaukiu komentarų  blush2.gif Gal nei vienas iš rodytų netinka?  g.gif

As kaip Vida paklausiu biggrin.gif , ar norit paprastumo ar prabangos biggrin.gif ? Pirmos labai jau paprastos, antros jau prabangiai atrodo.
Atsakyti
QUOTE(mamaSandra @ 2011 12 06, 12:08)
man tai pakalnutes  wub.gif
net neabejoju kad bus grazu prie sviesiu baldu, imeskit nuoroda, kas gamintojas? Po biski dairaus tapetu dukros kambariui, kur irgi baldai bus sviesus.
plyteles irgi  wub.gif

idomu kaip Rasytes vonia? ar jau tapeta suklijavo?

Pakalnutes labai grazu, labai mieli tapetai wub.gif , tik visai su voniom nedraugauja stilistiskai. Net jei ir nera tikslo sukurti kazka gryno stiliaus, tai vistiek norisi, kad deretu. Pati as neesu gryno stiliaus megeja, man svarbu galutinis rezultatas. Man nerealiai patinka suplakti modernias ir senovines detales. Bet galutinis rezultatas vistik turetu dereti tarpusavyje ax.gif Kartais tai pavyksta tik eksperimento budu blush2.gif

Daffni, as nelabai suprantu tada tu klausimu prasmes g.gif Prie ko cia sodyba, ar ne sodyba? Arba nori, kad deretu, arba ne. Kol kas as nematau nieko, kas butu daroma isskirtiniu stiliumi, ne taip, kaip pas kitus g.gif Nepanasu ir i drasius eksperimentus. Juma imete nuoroda i vienos dekupazo meistres (niekada negalvojau, kad tokiu buna, kol nepamaciau blogo su jos darbais) namu interjeru. Va ten tai sakyciau siek tiek drasu, kaip normaliam zmogui biggrin.gif O pas tave normalus namas ir kol kas atrodo viskas labai iprastai ir jokiu eksperimentu, kokiu iprastai zmones gal ir bijotu savo bustuose daryti biggrin.gif

Jei tu tariesi tik tam, kad paskui neprimaklinti su tekstile, tai imk bet kokius tau patinkancius tapetus ir tiek. Juk mes nezinome, ka tu paskui su tekstile sumastysi, tai kaip imanoma tada patarti ir garantuoti, kad tavo norimi tekstiles variantai bus tinkami? Kazkaip net nesuvokiu, apie ka cia mes diskutuojame g.gif Prie bet kuriu tavo parodytu tapetu galima teisingai priderinti tekstile, jei tu tik tame matai sudetinguma.
Papildyta:
Vida, pritariu, matau, kad abi pasimetem, nes nezinom i katra puse patarineti. Juk nera prasmes savo patarimais kisti zmogui, kas tau grazu. Norisi tiesiog patarti, jei tik turi ka patrti. O cia nesupratu net apie ka kalbeti g.gif Bent jau is paskutinio posto, supratu, kad bus gerai bet kas, kas patinka, tik klausimas, ar sugebes paskui tekstile tinkamai parinkti, ar kazkurie is tapetu yra sunkesni tokio derinimo klausimu ir t.t. Tai priderinti visada ir viska galima. Jei tik bus noro derinti. O jei paaiskes, kad ir is tekstiles norima kazko ispudingo? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2011 12 06, 10:28)
Vida777, labai taikliai visko paklausei bigsmile.gif . Lauksim atsakymu, ko ten norima is tos sodybos. Is voniu sprendziant, norisi ten prabangos turbut g.gif
As kaip Vida paklausiu biggrin.gif , ar norit paprastumo ar prabangos biggrin.gif ? Pirmos labai jau paprastos, antros jau prabangiai atrodo.

Noriu vientisumo šiokio tokio bent jau ax.gif
Pafotkinsiu daugiau namie, gal aiškiau bus ko noriu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(daffni @ 2011 12 06, 00:24)

mano pirmi tapetai miegamui buvo sie:smile.gif
user posted image

man tai sitie labai grazus thumbup.gif tik jei kazkam pasirode, kad 130 lt uz ruloniuka brangu, tai sandersono menai dar brangesni bent dvigubai...

dabar del derejimo ir ne - kazkaip jie man nesipjauna stilistiskai su ta vonia nepaisant to kad spalviskai yra skirtingi, na ir siaip vaizdas visai kitas. Kaip tik manau, kad jei visur suklijuosit tai kas "dera" tai bus nuobodybe ziauriausia. siuo atveju siulyciau vadovautis bateliu ir rankines taisykle, kad jie neturi buti vienoti (kaip siuo atveju gautusi su vonios plytelem ir pakalnutem, ar neduok dieve tokiais paciais rastais kaip vonia), taciau turi nesipjauti - svelnios spalvos, augaliniai motyvai, panasi stilistika ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(vanda_zydi @ 2011 12 06, 14:08)
* tik jei kazkam pasirode, kad 130 lt uz ruloniuka brangu, tai sandersono menai dar brangesni bent dvigubai...
** kazkaip jie man nesipjauna stilistiskai su ta vonia nepaisant to kad spalviskai yra skirtingi, na ir siaip vaizdas visai kitas.
*** Kaip tik manau, kad jei visur suklijuosit tai kas "dera" tai bus nuobodybe ziauriausia. 

*kalbama buvo apie vaikiskus tapetus, kiek as suvokiau g.gif
** kazkaip supratau, kad iki siol buvo aptarinejami paskutinieji tapetai, kuriuos buvo issirinkusi daffni, as kiek supratau, tai situos atmete g.gif
*** Jus matete planuojamus baldus (kalbu apie miegamaji)? manau pakankamai ispudingi ir nereiktu ju pamirsti renkantis tapetus. Dar ta siena rastine pakankamai krentanti i akis, tai jei ji palikta ten, kaip akcentas, tai kam tada dar reikia akcentuoti, isryskinti kitas sienas? g.gif plius neaisku apie kokia tekstile yra kalbama, vien ja ir detalemis galima padaryti gana gyva kambari. Kazkaip pamirstama visuma ir labai susikoncentruojama i tapetus. Ar pasirinkusi labai i akis krentancius tapetus paskui sugebes tinkamai juos suderinti kiekvienoje patalpoje, o paskui dar ir tinkamai suderinti su baldais, interjero detalemis, tinkamai parinkti tekstiles spalvas. Tarp kitko, tai ka jus parasete apie tai, jog turi tikti, nesipjauti spalvos, dereti stilistiskai, tai apie tai ir eina kalba, kai kalbama apie derejima smile.gif Ir kai zmogui sudetinga tai atlikti paciam (o dabar tiesiog durstoma pirstu i ivairius patikusius tapetus), tai gal tiesiog imti paprastesni varianta. Bent jau zinai, kad grazu ir, kad neprasove pro sali ax.gif Kita vertus - savo namuose eksperimentuoti niekas nedraudzia biggrin.gif Tik kam tada tie patarimai - tiesiog daugiau drasos ir gal gausis kazkas idomaus biggrin.gif

Dobiliukai man labai grazus wub.gif ir jie siuose namuose tiktu, jei ne tos vonios biggrin.gif
Atsakyti
Dekui uz nuomones, taiklius klausimus. Jus teisios sakydamos, kad as blaskausi. Taip ir yra, to neneigiu. As nesu is tu kurie sugeba pries pastatant nama zinoti kokia bus vonia, spalva, grindys. Gal cia neteisinga ir pan, bet as padarau viena patinkanti zingsni, del kurio bunu tikra, tada darau kita zingsni. Bendra vizija turiu, taciau tarkim detale ar lova bus tokia kaip mano parodytam pvz ar tarkim alia kaltine, nematau didelio skirtumo. Man jos deretu vis tiek.
Siios vietos paskirtis manau su metais vis keisis. dabar darome su tikslu atvaziuoti pailseti nuo miesto, kad vaikas galetu bent dali savo laiko leisti ne ant asfalto. Taciau tai neturi buti grynai lietuvisko kaimo sodyba, mums reikia ne prabangos (ka kiekvienas skirtingai suvokia, beje), bet patogumo. Taip pat man turi buti grazu. Bet cia man ir mano seimai, o sveciams itikineti as nesiruosiu. Dar karta pasikartsoiu, bet man 1 a vonia ne ka prastesne uz 2. Gyvai jinai atrodo puikiai. 2 a. vonios plyteles visiskai matines, nera jokio blizgesio, zibejimo. man kazkaip kai pasako "prabanga" tai isivaziduoju visokius marmurus, stiklines mozaikas ir pan.
Aplinkos lauke tiktrai nenoriu su jokiais vezimaiciais ir pan. Jokiu baisiu tuju gyvatvoriu. Bus pusys arba egles. Geliu noriu roziu, levandu. arba kad ir jurginu s. cia bus matyt dar:)

O tapetu pvz dedu tam kad isgirsciau nuomone, nes mano manymu tik diskusijose gimsta tiesa. as geriau isgirsiu 10 nuomoniu ir padarysiu savaip, bet vis tiek isklausau, nes tarp tu nuomoniu buna teisingu pastebejimu. Net ir atmetus faktoriu "patinka nepatinka" buna pastebejimu geru.

Tiesa sakant man cia dauguma mano idetu tapetu buvo grazus, tik ne visi jie dera prie mano erdviu. O kartais labai reikia, kad kazkas dar ir is salies pasakytu "nu tikrai nedera, per didelis rastas, perdaug vijoklis ir pan".

Beje, zinau sakysit visai [abludau, bet isirinkau naujus tapetus miegamui ax.gif ir siuo metu labiausiai linkstu prie ju. einu idesiu foto.
Papildyta:
user posted image

Mano naujausias favoritas. Man labai patinka tai, kad tas rastas kaip issiuvinetas ant to tapeto. lieciant toks svelnus svelnus. (cia bandau pasakytii, kad labai jaukus:) ir kai pamaciau sita tapeta, pradejau isivaziduoti kitus elementus tam kambary. ir galu gale supratau, kad jokiu spalvu man tam miegame nereikia.
cia man buvo taip ir su vaiku. kol nepamaciau to tapeto neznojau nei kokiu spalvus baldus darysiu, nei kaip apskritai jis atrodys. o kai radau ta tapeta, kitu neieskojau. cia gal kvaila, bet matys man reikia surasti atspirties taska nuo kurio toliau vel galiu klijuoti:)
Atsakyti
QUOTE(daffni @ 2011 12 06, 16:52)
Dar karta pasikartsoiu, bet man 1 a vonia ne ka prastesne uz 2. Gyvai jinai atrodo puikiai.

Beje,  zinau sakysit visai [abludau, bet isirinkau naujus tapetus miegamui ax.gif ir siuo metu labiausiai linkstu prie ju. einu idesiu foto.

Del grozio lyg ir nesigincijo niekas mirksiukas.gif . Man jos siek tiek skirtingos, bet abi labai grazios. Na, plyteles grazios biggrin.gif Kaip bus toliau juk nezinome smile.gif

As tikrai nesakysiu, nes kai nezinai tiksliai ko nori, tai labai naturalus procesas tas blaskymasis. Geriau dar kuri laika blaskytis, nei tureti tapetus, kurie "bus gerai, nes jau nera laiko ieskoti". mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(daffni @ 2011 12 06, 15:03)
Papildyta:
Mano naujausias favoritas. Man labai patinka tai, kad tas rastas kaip issiuvinetas ant to tapeto. lieciant toks svelnus svelnus. (cia bandau pasakytii, kad labai jaukus:) ir kai pamaciau sita tapeta, pradejau isivaziduoti kitus elementus tam kambary. ir galu gale supratau, kad jokiu spalvu man tam miegame nereikia.
cia man buvo taip ir su vaiku. kol nepamaciau to tapeto neznojau nei kokiu spalvus baldus darysiu, nei kaip apskritai jis atrodys. o kai radau ta tapeta, kitu neieskojau. cia gal kvaila, bet matys man reikia surasti atspirties taska nuo kurio toliau vel galiu klijuoti:)

Su tokiu lengvu "nerimu" laukiau naujo tapeto, o pamačius net apsidžiaugiau biggrin.gif
Ko tais įsijaučiau į tavo namų grožio kūrimą lotuliukas.gif Tikrai jaukus, nepretenzingas tapetas, koks jis ir turi būti, kad neužgožtų gražių baldų ir kitų dekoratyvių elementų wub.gif
Atsakyti
QUOTE(daffni @ 2011 12 06, 15:03)

man sitie paskutiniai labai mieli ir grazus - tokie romantiski, neriniuoti...
anksciau nerode vaikisku tapetu, siand. jau rodo - taip pat labai labai... saunuolis TB, kad tokius tinkancius berniukui isrinko - ir vaikiski, ir neikirus wub.gif .
Atsakyti