Įkraunama...
Įkraunama...

"Beatos virtuvės" gerbėjos 5 tema

QUOTE(Agneškė @ 2012 02 12, 11:34)
500g. miltu
7g. sausu mieliu
2 š. cukraus
1,5 a.š. druskos
350ml. vandens
4 š. aliejaus
Vandenį sumaišyti su aliejumi ir pilti ant sausų ingridientų ir minkyti, šiaip aš pati cukraus dedu mažiau ir miltu iš akies. O kai jau tešla pakyla galima dėti ant picos ką tik mėgstate. Labai skanus padas gaunasi. Aš pati dažnai kepu, per gimtadienius supjaustau mažais gabaleliais ir dedu ant stalo mažus picos užkandukus. Beja tešla šaldytuve esu laikusiu pora paru, tai jai nieko nenutiko. Šiaip man skaniausia tešla yra tada kai užminkoma ryte, per dieną pastovi, o vakare kepama pica. Iš tos pačios tešlos galima kepti ir bulkutes, tik tada reikia daugiau cukraus įdėti.


As irgi kepu picas pagal Beata, bet man ne kiek padas, o padazas laaabai patiko wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Robi24 @ 2012 02 13, 21:17)
As irgi kepu picas pagal Beata, bet man ne kiek padas, o padazas laaabai patiko wub.gif

Gal galit ir padažo receptuką parašyt 4u.gif

O kokia ten tešlos ruošimo eiga, suminkai, akloji ir lauki kol pakils? Pakilusią iškočiot kokio storio g.gif ir per kiek laiko iškeps?

Labai bus ačiū, jei kuri atsakys 4u.gif
Atsakyti
Gal kuri kepėt Šokoladinį amareto tortą?? Prieš kelias dienas kepiau ir nelabai jis man pavyko verysad.gif . O tiksliau , tai turėjau problemų su morengu. Viršus iškepė o vidus buvo žalias. Galvoju, ką ne taip dariau???? Gal turit kokių nors patarimų smile.gif
Atsakyti
ir ar tikrai picos tešlai 350 ml vandens? man labai lipni tešla gavos g.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2012 02 17, 14:37)
ir ar tikrai picos tešlai 350 ml vandens? man labai lipni tešla gavos g.gif



tikrai tiek vandens, as vandeni sumaisau su aliejumi, pilu ant mieliu, druskos ir cukraus, gerai su plaktuve ismaisau ir tuomet dedu miltus. miltus visada dedu is akies tol kol tesla neliptu prie ranku, bet ir kad nebutu labai kieta. ir pastatau kildinimui. ryta uzsimaisius tesla, ant vakaro visada kepu. is tiek teslos man iseina dvi dideles picos, na matmenu tiksliai nepasakysiu, bet dydis per visa orkaite, na gal koks 30 ant 20, tikrai skanesnio picos pado kepto namuose nesu ragavusi thumbup.gif
Atsakyti
Kepiau kugelio pusbrolį biggrin.gif Tikrai labai skanus (net nesitikėjau, man gal net pasirodė skanesnis už įprastą kugelį), darbo labai mažai (kol pakepinau šoninę su svogūnais, MB nuskuto ir sutarkavo bulves), o MB išvis liko sužavėtas, kitą dieną nepietavo darbe, o važiavo namo, kaip jis pats sakė "to skanaus daikto valgyti" lotuliukas.gif Tiesa, šoninės dėjau daugiau, nei recepte buvo parašyta, nes turėjau apie 250g gabalėlį, tai visą ir supjausčiau smile.gif

QUOTE(Saulužė @ 2012 02 17, 12:36)
Gal galit ir padažo receptuką parašyt
---
O kokia ten tešlos ruošimo eiga, suminkai, akloji ir lauki kol pakils? Pakilusią iškočiot kokio storio g.gif ir per kiek laiko iškeps?


Pomidorų padažui:
1 nedidelis svogūnas
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
4 skiltelės česnako
1 indelis (400ml) smulkintų itališkų pomidorų be odelių
1/2 šaukštelio cukraus
1 šaukštas džiovintų raudonėlių
druskos
50ml vandens
1 šaukštas balzaminio acto

Svogūną supjaustyti kuo smulkiau, pakepinti alyvuogių aliejuje. Česnakus supjaustyti kaip įmanoma smulkiau, dėti šalia svogūnų, lengvai pakepinti, kol paskleis aromatą. Sukrėsti pomidorus, berti pusę šaukštelio cukraus, raudonėlius, šiek tiek druskos. Įpylus vandens, išskalauti indelį, kuriame buvo pomidorai, supilti į troškinamą padažą. Leisti viskam maždaug 15min. pakunkuliuoti ir sutirštėti. Įpilti šaukštą balzaminio acto, paragauti ar ko netrūksta- gal druskos, gal žiupsnelio cukraus smile.gif
---
Beata rašo, kad picos padą kočioja vos ploniau nei 1cm storio.
Tešlą galima palikti, kad ir per naktį šaldytuve arba bent kelioms valandoms nuošaliame virtuvės kampe, uždengtą drobiniu rankšluosčiu smile.gif Pica kepa apie 10min. 210-220 laipsnių orkaitėje.

QUOTE(Agneškė @ 2012 02 17, 23:31)
tikrai skanesnio picos pado kepto namuose nesu ragavusi  thumbup.gif


O ar esate ragavusi picos padą pagal Oliverį? Labai įdomus būtų palyginimas, jei ragavot abu smile.gif Nes Oliverio padas- man tobulas, pagal kitokius receptus seniai picų nebekepu. Taip ir Beatos receptas liko neišbandytas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Finna: 18 vasario 2012 - 20:53
Gal kuri kepet morengu- slyvu torta su plakta grietinele is pirmos knygos? Ar skanus?
Atsakyti
[quote=Finna,2012 02 18, 20:52]
Kepiau kugelio pusbrolį biggrin.gif Tikrai labai skanus (net nesitikėjau, man gal net pasirodė skanesnis už įprastą kugelį),


O kur ieškoti recepto?? Bloge nerandu ar nemoku ieškoti... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Finna @ 2012 02 18, 20:52)

O ar esate ragavusi picos padą pagal Oliverį? Labai įdomus būtų palyginimas, jei ragavot abu smile.gif Nes Oliverio padas- man tobulas, pagal kitokius receptus seniai picų nebekepu. Taip ir Beatos receptas liko neišbandytas smile.gif


o galit įmest receptą blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2012 02 19, 14:42)
o galit įmest receptą  blush2.gif  4u.gif

Sis turbut bus 4u.gif ax.gif http://www_neringa-b...-j-oliveri.html
Atsakyti
QUOTE(Mil@na @ 2012 02 18, 22:41)
O kur ieškoti recepto?? Bloge nerandu ar nemoku ieškoti... blush2.gif


Bloge gal jo ir nėra unsure.gif Aš radau antroje knygoje.

QUOTE(keistuole @ 2012 02 19, 14:42)
o galit įmest receptą  blush2.gif  4u.gif


Jau įdėjo, būtent pagal šitą ir kepu 4u.gif
Atsakyti
Antros knygos neturiu unsure.gif
Atsakyti