Įkraunama...
Įkraunama...

"Beatos virtuvės" gerbėjos 5 tema

QUOTE(Mil@na @ 2012 02 19, 17:55)
Antros knygos neturiu unsure.gif


4u.gif
Kugelio pusbrolis

120-150g šaltai rūkytos šoninės (aš dėjau dvigubai daugiau biggrin.gif )
2 dideli svogūnai
8 vidutinio dydžio bulvės (800-900g)
3 kiaušiniai
100ml pieno
druskos, juodųjų pipirų
1 šaukštas sviesto- nebūtinai (aš nedėjau schmoll.gif )
grietinės

Šoninę smulkiai supjaustyti (aš pjausčiau plonomis juostelėmis) ir ant nedidelės ugnies pakepinti keptuvėje, kad išsiskirtų riebaliukai smile.gif Svogūnus smulkiai supjaustyti, dėti prie šoninės kepintis. Kol svogūnai lėtai ir gražiai apkepa su šonine, nuskutame bulves ir sutarkuojame burokine tarka. Šoninę ir svogūnus sumaišome su bulvių tarkiais. Kiaušinius lengvai išplakti su pienu, įberti druskos, dosniai pipirų ir plakinį pilti ant bulvių masės. Sumaišyti ir sudėti į kepimo indą. Dėti į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę ir kepti apie valandą. Jei norisi, galima ant viršaus uždėti sviesto, kad gražiai apskrustų (man puikiai apskrudo ir be jo smile.gif )
Atsakyti
QUOTE(mikaela @ 2012 02 19, 15:58)



QUOTE(Finna @ 2012 02 19, 17:31)
Bloge gal jo ir nėra unsure.gif Aš radau antroje knygoje.
Jau įdėjo, būtent pagal šitą ir kepu 4u.gif


Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Kitą savaitę planuoju MB padaryti siurprizą ir iškepti medaus tortą (iš antros knygos), jis medaus tortų gerbėjas didžiausias biggrin.gif Gal kuri jį kepėte ir turite kokių patarimų ar pastebėjimų? smile.gif

QUOTE(keistuole @ 2012 02 19, 18:09)


Jei bandysit šitą receptą ir esate kepusi pagal Beatos, būtų labai įdomu išgirsti palyginimą 4u.gif
Man Oliverio picos padas- tobulas smile.gif
Atsakyti
Finna, nuoširdžiai esu tau dėkinga 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mil@na @ 2012 02 19, 18:19)
Finna, nuoširdžiai esu tau dėkinga 4u.gif  4u.gif  4u.gif


Nėra už ką 4u.gif Kepkit ir valgykit į sveikatą biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Finna @ 2012 02 19, 18:15)
Kitą savaitę planuoju MB padaryti siurprizą ir iškepti medaus tortą (iš antros knygos), jis medaus tortų gerbėjas didžiausias biggrin.gif Gal kuri jį kepėte ir turite kokių patarimų ar pastebėjimų? smile.gif

Kai kepiau pirmą kartą, padariau klaidą-aklai sekiau Beatos nurodymu "lengvai paplakite grietinę" biggrin.gif Lengvai paplakiau ir gavau skanių blynų tortą, ta prasme, nebuvo standumo, nebuvo tarpelių tarp papločių.
Draugė tortų kepėja patarė grietinę keisti grietinėle, visus kiekius išlaikant tokius pat, ir sekančius kartus gavosi super. Bet ar tai bus grietinė, ar grietinėlė, išplakti reikia iki standumo smile.gif
Atsakyti
Arba grietinele isplakti iki standumo, ideti grietines, tada gaunasi superinis skonis.
Atsakyti
dariau "danuko" torta, biskvito nekepiau, bet tik pertepima ir sulaistyma...

tortas tikrai netinka vaikams, nes supyliau 100ml brendzio perliejimui, (bet lyg recepte man pasirode daugoka )
bet labai skanu buvo marscapone su kondencuotu pienu-kremas, super wub.gif
jei reiks kita karta kur det marscapone, tai tik su kondencuotu pienu wub.gif
tinka bet kokiems pertepimams..


Atsakyti
Agneške, Finna labai dėkinga jums už receptus ir patarimus 4u.gif
Tik penktadienį šios picos man taip ir nepavyko dorai iškept... Pirmiausia, tai kaip ir rašiau, man gavos tikrai labai lipnis tešla, apie jokį kočiojimą negalėjo ir būt kalbos, tad dadėjau miltų iš akies, tiek, kad įmanoma buvo išminkyt ir iškočiot. Tik jau tešlos buvo daug biggrin.gif tai nežinau ar taip galima, bet dalį užšaldžiau g.gif na ir iškočiojus kepiau... gavos kietas kietas kaip akmuo, keliavo į konteinery verysad.gif
Tai galvoju ar reikėjo ant žalios tešlos dėt produktus, gal tada nebūtų taip sukepę g.gif
Nes aš maniau iš pradžių išsikepsiu padą, o tada uždėsiu produktus ir tik trumpai pakepsiu kol jie sušils ir sūris išsilydys...
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2012 02 20, 12:49)
Agneške, Finna labai dėkinga jums už receptus ir patarimus 4u.gif
Tik penktadienį šios picos man taip ir nepavyko dorai iškept... Pirmiausia, tai kaip ir rašiau, man gavos tikrai labai lipnis tešla, apie jokį kočiojimą negalėjo ir būt kalbos, tad dadėjau miltų iš akies, tiek, kad įmanoma buvo išminkyt ir iškočiot. Tik jau tešlos buvo daug biggrin.gif tai nežinau ar taip galima, bet dalį užšaldžiau g.gif na ir iškočiojus kepiau... gavos kietas kietas kaip akmuo, keliavo į konteinery verysad.gif
Tai galvoju ar reikėjo ant žalios tešlos dėt produktus, gal tada nebūtų taip sukepę g.gif
Nes aš maniau iš pradžių išsikepsiu padą, o tada uždėsiu produktus ir tik trumpai pakepsiu kol jie sušils ir sūris išsilydys...


Oj, bent jau mes kai kepame, tai tik ant žalios viską sudedam, "kaip picerijose darom" biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2012 02 20, 12:49)
Agneške, Finna labai dėkinga jums už receptus ir patarimus 4u.gif
Tik penktadienį šios picos man taip ir nepavyko dorai iškept... Pirmiausia, tai kaip ir rašiau, man gavos tikrai labai lipnis tešla, apie jokį kočiojimą negalėjo ir būt kalbos, tad dadėjau miltų iš akies, tiek, kad įmanoma buvo išminkyt ir iškočiot. Tik jau tešlos buvo daug biggrin.gif tai nežinau ar taip galima, bet dalį užšaldžiau g.gif na ir iškočiojus kepiau... gavos kietas kietas kaip akmuo, keliavo į konteinery verysad.gif
Tai galvoju ar reikėjo ant žalios tešlos dėt produktus, gal tada nebūtų taip sukepę g.gif
Nes aš maniau iš pradžių išsikepsiu padą, o tada uždėsiu produktus ir tik trumpai pakepsiu kol jie sušils ir sūris išsilydys...

Aš taip pat viską kraunu ant žalios tešlos. O dėl pačios tešlos..... man ji irgi labai limpa prie rankų, bet miltų dadedu labai labai nedaug. Ir minkyti ją reikia ilgiau. Paskui kažkaip ji ne tokia lipni darosi.
Atsakyti
Parekomenduosiu greitai pagaminamus Beatos sausainius Kaledu Seneliui antra knyga 34 psl, skanus, labai saldus, traskus, isbandzius su brukniu uogiene, sokoladu, nutela ir saldainiais "Karvute". Su karvute man ir dukrai patiko labiausiai thumbup.gif
http://www.beatosvir...aledu-seneliui/ bet knygoj receptas truputi kitoks..
user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GabiSima: 20 vasario 2012 - 14:01