daroma virtuviniu kombainu riesutus susmulkinus pilam miltus su kep.milteliais, cukru, sviesta, malam iki trupiniu, imaisom kiausus, formuojam desra, ja i maistine plevele, i saldytuva valandai, pjaustom riekelem, ant virsaus dedam norima skanesta ir kepam
Nebeleido koreguot, tai p.s.
daroma virtuviniu kombainu riesutus susmulkinus pilam miltus su kep.milteliais, cukru, sviesta, malam iki trupiniu, imaisom kiausus, formuojam desra, ja i maistine plevele, i saldytuva valandai, pjaustom riekelem, ant virsaus dedam norima skanesta ir kepam
daroma virtuviniu kombainu riesutus susmulkinus pilam miltus su kep.milteliais, cukru, sviesta, malam iki trupiniu, imaisom kiausus, formuojam desra, ja i maistine plevele, i saldytuva valandai, pjaustom riekelem, ant virsaus dedam norima skanesta ir kepam
aš picą pagal Beatą bandžiau ne kartą, mums labai patiko, reikės ir Oliverio receptą išbandyt.... palyginimui...
merginos, gal girdėjot, kada trečioji Beatos knyga išeis, juk lyg vasarį buvo kalbėta ar ne....
merginos, gal girdėjot, kada trečioji Beatos knyga išeis, juk lyg vasarį buvo kalbėta ar ne....
Mano dukrai labai patinka Beatos vaikiska pica is antros knygos 210 psl. Ji gaunasi storesne ir slapesne, mat paprastai as picas darau plonas ir ant zalios teslos dedu priedus, o tada kepu. O vaikiskos picos paplotys iskepamas keptuveje be riebalu, o ant virsaus ko sirdis geidzia
as tai prisikepu daugiau ir saldymo kameroj uzsaldau, kad maniske pati grizus is mokyklos galetu issitraukti ir skanesta pasikept
O ar esate ragavusi picos padą pagal Oliverį? Labai įdomus būtų palyginimas, jei ragavot abu
Nes Oliverio padas- man tobulas, pagal kitokius receptus seniai picų nebekepu. Taip ir Beatos receptas liko neišbandytas 
[/quote]
Na pagal oliverio recepta nesu bandziusi kepti, bet noretusi pameginti, reiks pabandyti kita kart
[/quote]
Na pagal oliverio recepta nesu bandziusi kepti, bet noretusi pameginti, reiks pabandyti kita kart
QUOTE(Saulužė @ 2012 02 20, 11:49)
Agneške, Finna labai dėkinga jums už receptus ir patarimus
Tik penktadienį šios picos man taip ir nepavyko dorai iškept... Pirmiausia, tai kaip ir rašiau, man gavos tikrai labai lipnis tešla, apie jokį kočiojimą negalėjo ir būt kalbos, tad dadėjau miltų iš akies, tiek, kad įmanoma buvo išminkyt ir iškočiot. Tik jau tešlos buvo daug
tai nežinau ar taip galima, bet dalį užšaldžiau
na ir iškočiojus kepiau... gavos kietas kietas kaip akmuo, keliavo į konteinery
Tai galvoju ar reikėjo ant žalios tešlos dėt produktus, gal tada nebūtų taip sukepę
Nes aš maniau iš pradžių išsikepsiu padą, o tada uždėsiu produktus ir tik trumpai pakepsiu kol jie sušils ir sūris išsilydys...
Tik penktadienį šios picos man taip ir nepavyko dorai iškept... Pirmiausia, tai kaip ir rašiau, man gavos tikrai labai lipnis tešla, apie jokį kočiojimą negalėjo ir būt kalbos, tad dadėjau miltų iš akies, tiek, kad įmanoma buvo išminkyt ir iškočiot. Tik jau tešlos buvo daug
Tai galvoju ar reikėjo ant žalios tešlos dėt produktus, gal tada nebūtų taip sukepę
Nes aš maniau iš pradžių išsikepsiu padą, o tada uždėsiu produktus ir tik trumpai pakepsiu kol jie sušils ir sūris išsilydys...
Va miltu ir as daugiau dedu, kazkaip sunkiai draugauju su mielinem teslom
Kita kart pavyks
sauluze,
gal per ilgai pakepei, paploti, po to pabandymui galejai, kad ir pomidoru padazo krasto uztepti po 20 min paziuret kas gavosi, suminkstejo ar ne.
sausainiai skaniai atrodo,
beatos man knygu turinys labai nepaotinka, nes kai reikai kokio 1 recepto kiekviena lapa pervesrt turiu, kol surasiu ko ieskau.
gal per ilgai pakepei, paploti, po to pabandymui galejai, kad ir pomidoru padazo krasto uztepti po 20 min paziuret kas gavosi, suminkstejo ar ne.
sausainiai skaniai atrodo,
beatos man knygu turinys labai nepaotinka, nes kai reikai kokio 1 recepto kiekviena lapa pervesrt turiu, kol surasiu ko ieskau.
Dariau šiandien maltinukus garstyčių padaže. Tik aš dariau, ne kaip recepte nurodyta- su kiauliena ir jautiena, o su malta vištienos file- gavosi puikūs. Padažas koks
Negėda nei kokį svečią pavaišinti tokiu patiekalu
Tikrai dar bus kartojamas ne kartą
Mano mama, kai kepa savo tradicinį medaus tortą
visuomet pertepimą daro su grietine (30% riebumo), bet ją plaka tikrai gan ilgai, kol gaunasi standus kremas
Aš kažkur girdėjau ar skaičiau, kad trečia knyga išeis prieš Kalėdas, bet gal čia tiesiog VBS agentūros duomenys
Labai laukiu trečios knygos
Man knygų turiniai irgi painūs
QUOTE(Song @ 2012 02 19, 19:03)
Kai kepiau pirmą kartą, padariau klaidą-aklai sekiau Beatos nurodymu "lengvai paplakite grietinę"
Lengvai paplakiau ir gavau skanių blynų tortą, ta prasme, nebuvo standumo, nebuvo tarpelių tarp papločių.
Draugė tortų kepėja patarė grietinę keisti grietinėle, visus kiekius išlaikant tokius pat, ir sekančius kartus gavosi super. Bet ar tai bus grietinė, ar grietinėlė, išplakti reikia iki standumo
Draugė tortų kepėja patarė grietinę keisti grietinėle, visus kiekius išlaikant tokius pat, ir sekančius kartus gavosi super. Bet ar tai bus grietinė, ar grietinėlė, išplakti reikia iki standumo
Mano mama, kai kepa savo tradicinį medaus tortą
QUOTE(dagli @ 2012 02 20, 15:39)
merginos, gal girdėjot, kada trečioji Beatos knyga išeis, juk lyg vasarį buvo kalbėta ar ne.... 
Aš kažkur girdėjau ar skaičiau, kad trečia knyga išeis prieš Kalėdas, bet gal čia tiesiog VBS agentūros duomenys
QUOTE(raganiukstiene @ 2012 02 20, 21:53)
beatos man knygu turinys labai nepaotinka, nes kai reikai kokio 1 recepto kiekviena lapa pervesrt turiu, kol surasiu ko ieskau.
Man knygų turiniai irgi painūs
Gal žinote blynų su sviestu, citrina ir cukrumi receptą?
QUOTE(Jolete @ 2012 02 21, 11:37)
Gal žinote blynų su sviestu, citrina ir cukrumi receptą?
as supratau, kad tai tik priedai.
nors jau ten ir kometuoja
as mielinius kepu. 86 psl
Merginos parašykit tikslų receptuką mielinių blynuku, kur dedasi virtos bulvės ;D draugė labai išgyrė, sakė nerealiai skanu.. O aš paskolinau knygutę savo ir esu be recepto, o intere niekur neradau. Būsiu labai dėkinga 
QUOTE(raganiukstiene @ 2012 02 21, 11:43)
as supratau, kad tai tik priedai.
uzklausk ten.
nors jau ten ir kometuoja
as mielinius kepu. 86 psl
nors jau ten ir kometuoja
as mielinius kepu. 86 psl
O kur sviestą dėti?
QUOTE(Finna @ 2012 02 20, 22:27)
Pasidalinsiu patirtimi






